Влез

View Full Version : Медитация

Madara1233
04-20-2011, 16:13
Заинтересувах се от това и потърсих из нета. Намерих що годе какво ми трябва ама едни коментари...
Един човек беше написал:
Какво става когато разбърникаш хормоналния баланс на тялото без да знаеш какво правиш? Скапва се всичко. Всичко се прецаква. Може да ти спре цикъла, можеш да станеш стерилен, може да оплешивееш, могат да ти станат чупливи костите, може да станеш дебел.

Какво става когато разбърникаш енергийния или духовен баланс на тялото без да знаеш какво правиш - също всичко се прецаква. Може да се побъркаш, може да станеш агресивен, може да станеш неадекватен, може да си като приспан, може това да ти окаже директно влияние върху тялото по непредсказуем начин.

Източник: Медитацията и ползите от нея http://www.bb-team.org/articles/3319_meditatsiyata-i-polzite-ot-neya#ixzz1K53HQnD6

Аз лично не вярвам в това, в крайна сметка будистите не са изчезнали, така че... Ама да попитам все пак какво мислите за самата медитация?

gandalfepi4
04-20-2011, 16:35
мисля че ако имаше такава опасност каквато има и от хормоналния дисбаланс щеше да се знае

ПС (няма таква опасност от хормоналния дисбаланс също, с изключение на промени в теглото и фертилността)

Nam3less3
04-20-2011, 16:41
В нета всеки си пише квото си иска, не разчитай много на интернет щом става дума за такива теми.

ZipFail
04-20-2011, 18:07
При задълбочена медитация наистина може да се преебеш по някакви такива начини, ако не знаеш какво и как да правиш, демек си самоук.
Но за да стигнеш до това ниво ти трябват много, ама много години практикуване, така че няма опасност да не знаеш какво правиш :)

gandalfepi4
04-20-2011, 18:12
^ к'во може да стане? аз не съм чувал такива работи

Nam3less3
04-20-2011, 18:24
Може духът ти да напусне тялото ти и да не се върне, веднъж при мене тъй стана, но после се вселих обратно.

ZipFail
04-20-2011, 18:34
Ами можеш да си 'бъгнеш' психиката. Естествено нищо сериозно, но просто вместо да ти помага, ще ти вреди.
Може и например като си вече 'надълбоко' в подсъзнанието и някой влезе в стаята, ако не си се 'затворил' достатъчно, може много сериозно да се стреснеш и да ти докара страхове и неврози в бъдеще. Но както казах, шанса да си навлязъл толкова надълбоко в нещата и да не умееш някои основни техники е минимален, дори и да си самоук.

Просто уточнявам, че е възможно, друг е въпроса, че е супер рядко изключение 8-)

gandalfepi4
04-20-2011, 18:44
Може духът ти да напусне тялото ти и да не се върне, веднъж при мене тъй стана, но после се вселих обратно.

и после като се събуди се беше изпразнил в гащите нали?

Nam3less3
04-20-2011, 19:03

и после като се събуди се беше изпразнил в гащите нали?Това са духовни наслади, не физически 8)

Auriss
04-20-2011, 22:31

Чакай ,чакай. Това е интересно. Значи ако сте ти и твой приятел примерно и напуснете телата си ,можете ли да си ги размените ?

Ще внимавам като медитирам ,че да не ми свиеш черупката. Откъде да те знам дали не обикаляш из небитието ,издирвайки нищо неподозиращи хорица ,които да обладаеш :razz: :razz:

djipsito
04-21-2011, 00:34
Между другото съм чела една книга на Мулдашев, където пишеше, че е възможно чрез медитация душата да напусне тялото, а тялото може да се съхрани с векове (зависи от средата). Само че тва не става от днес за утре, а трябва сууууууууууупер много да си навлязал в тези неща за да се случи.

Не знам доколко е вярно.

Nam3less3
04-21-2011, 07:38

Чакай ,чакай. Това е интересно. Значи ако сте ти и твой приятел примерно и напуснете телата си ,можете ли да си ги размените ?

Ще внимавам като медитирам ,че да не ми свиеш черупката. Откъде да те знам дали не обикаляш из небитието ,издирвайки нищо неподозиращи хорица ,които да обладаеш :razz: :razz:Да, ще posses-вам атеистите и ще им правя inception :lol:

nomatterwho
04-30-2011, 12:37
Кажете сериозно дали сте медитирали, какво е ставало.. Интересува ме това с третото око, тъй като от почти половин час чета разни неща, но така и не разбрах дали някой е опитвал и какво е станало. 8-)

Nam3less3
04-30-2011, 13:37
Кажете сериозно дали сте медитирали, какво е ставало.. Интересува ме това с третото око, тъй като от почти половин час чета разни неща, но така и не разбрах дали някой е опитвал и какво е станало. 8-)Ами то не е детска игра.

Auriss
04-30-2011, 14:25
Кажете сериозно дали сте медитирали, какво е ставало.. Интересува ме това с третото око, тъй като от почти половин час чета разни неща, но така и не разбрах дали някой е опитвал и какво е станало. 8-)

Да ,чел съм. Да ,опитвал съм ,както и разни демонични ритуали и кви ли не глупости. Какво става ли ? Ами - нищо.

А в частност от медитацията какъв е ефекта ли - все едно си се напушил и вече ти минава. Образно казано на жаргон - ставаш "забил" и се чувстваш ПРЕотпочинал. Абе все едно си мързелувал цял уикенд и нямаш енергия да се дигнеш от леглото (точната дума е мързел).

Мен чувството на 'релаксация' (ако искаш така го наречи) не ми е приятно - затова и не слушам бавна музика ,например.

Но виж - ако очакваш да почнеш да хвърляш огнени топки или като Неймлес - да летиш из небитието - по-добре се откажи :D

ZipFail
04-30-2011, 16:10
Това значи че не правиш нещата както трябва или че имаш грешна нагласа :)
Най-вероятно това което правиш е релаксация, което е доста различно от медитация ;)

Auriss
04-30-2011, 21:03
^ напълно е възможно да си прав :D

npp
05-06-2011, 13:02
именно йога/медитацията е най-сатанинският и най-опасният метод на всички времена

Nam3less3
05-06-2011, 13:10
именно йога/медитацията е най-сатанинският и най-опасният метод на всички временаМежду другото, защо хората ходят на йога или медитират?

npp
05-06-2011, 14:09
именно йога/медитацията е най-сатанинският и най-опасният метод на всички временаМежду другото, защо хората ходят на йога или медитират?

"И като бяха Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Защото, както и в ония дни преди потопа, ядяха и пиеха(т.е. упражняваха/практикуваха разни човешки религии/вероизповедания), женеха се и се омъжваха(т.е. следваха духовни учители и духовни учители учеха), до деня до когато Ное влезе в ковчега, и не усетиха, до като дойде потопът и завлече всички, така ще бъде и пришествието на Човешкия Син. Тогава двама ще бъдат на полето(т.е. в вярата/духовността); единият се взема, а другият се оставя. Две жени ще мелят на мелницата(т.е. ще упражняват вяра/духовност); едната се взема, а другата се оставя. Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ." Матей 24:37-42,

ето малко цитат от книгата на Енох, седмият от Адам, в която се свидетелствува за дните преди ноевият потоп:

"В началото на света, когато децата на човешкия род се умножиха, родиха се момичета стройни и красиви. Ангелите(т.е. духовници), деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях! Семиаз, техният началник, ги предупреди, че това е неизпълнимо и не бива да се прави. Той беше уплашен, че ще бъде наказан за техните престъпления. Но те му отвърнаха: “Ние се заклеваме, че ще се обвържем помежду си с взаимна омраза, без тебе. Не желаем да променим намерението си и ще изпълним онова, което сме замислили.’ И те наистина се заклеха и се обвързаха с ненавист към небето. Те бяха двеста на брой паднали ангели, които слязоха в Ермонската планина, на мястото, наречено Арадис. Тази планина бе наречена така, защото там се заклеха и се обвързаха взаимно с омерзение(т.е. с мерзоста на запустението стояща на святото мястор т.е. духовното беззаконие). Ето имената на последователите им: Семиаз, Уракабарамеел, Акибеел, Тамиел, Рамуел, Данеел, Азакеел, Саракмиал, Азазел, Армерис, Ватраал, Ананес, Завебес, Самсавеел, Ертзел, Турел, Йоамяел, Аразеал. Това бяха водачите на тези 200 ангели.. Всеки от тях си избра по една жена и заживя с нея. Те научиха жените си на магии и чародейства, разкриха им тайните на различните храсти и дървета.. Жените човешки заченаха и родиха исполини(т.е. верчески/духовни гиганти). Ръстът(т.е. духа/аурата) на исполините достигна до 300 лакти. Те започнаха да изяждат(т.е. да опустошават) всичко, което хората произвеждаха, но въпреки това не можеше да бъдат изхранени. Тогава те се обърнаха срещу хората и започнаха да ги разкъсват и да пият кръвта им. Започнаха да изтребват и птиците, животните, влечугите и рибите, за да се наситят с месото им и да утолят жаждата си с кръвта им. Тогава земята осъди престъпните люде(т.е. духовните беззаконници). Азазел освен това научи хората да произвеждат оръжие – саби(т.е. религиозно слово), ножове(т.е. духовни/окултни дейности/практики/ритуали), щитове(т.е. погрешна вяра), ризници(т.е. погрешна правда) и огледала(т.е. човешка духовност). Той ги посвети и в изкуството да изработват всякакви украшения(т.е. всякакви духовни/окултни неща), да си боядисват веждите и клепките(т.е. да боравят с трансцендентални сетива), да използват скъпоценните камъни(т.е. да използват неправедни религиозни/духовни закони/заповеди) и всякакви те багрила(т.е. и всякакви духовни/езотерични свойства/тънкости) така, че да изглеждат(т.е. за да станат) порочни и покварени. Беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие) растеше; прелюбодеянието(т.е. духовната неправда) се умножи; човеците престъпиха божиите заповеди(т.е. ставайки неправедни вярващи/духовници) и опорочиха целия си живот. Амазарак пък научи хората на всякакви магии и чародейства; разкри им всички тайни на билките(т.е. на окултните свойства/тънкости). Армерис им предаде изкуството да разплитат всяка магия. Баркаял им показа как да наблюдават движението на звездите. Акибеел ги посвети в тайните на знаците(т.е. тълкуване/предсказване/ясновидство). Тамиел ги въведе в астрономията(т.е. в метафизиката). Азарадел им разкри движението на луната(т.е. на окултните сили). Тогава хората навириха глави, не знаейки че отиват към гибел, надигнаха глас и гласът им достига до небето." Енох