PDA

View Full Version : Приятелите vs. Гаджето

SuperBadSuperFresh
04-23-2011, 08:12
Предполагам е имало такива теми,но лично аз не съм ги чела.Така че си питам :D.

Хипотетична ситуация.Намираме си половинка.Запознаваме я с компанията.Или хайде,да не е компанията,поне 2-3 по-близки дружки.Да обаче забелязваме,че няма теми за разговор а след запознанството приятелите започват да те питат "Какво намираш в него?" или "Да бе,става...ама заслужаваш нещо по-добро."Появява се нежелание да излизате всички заедно...
Какво правите в случая?Говорите сериозно и с двете страни?Или просто гледате да не се засичат много.И започва едно трудно разпределяне на времето.Заразвяте гаджето?Или решавате,че щом не го харесват,значи не са ви приятели?Или нещо друго,разбира се. :D

AniBG
04-23-2011, 08:15
Според мен, ако наистина го обичаш не трябва да се влиеш от мнението на другите.. Реши си кой е по-важен за теб - компанията или гаджето ти.. :)

smoker4e7o
04-23-2011, 08:16
Излизам само с гаджето ми много ясно :) !

chochotwo
04-23-2011, 08:16
Според мен трябва да прояват разбиране и да ти съдействат :-D :-D :-D

letmetellyou
04-23-2011, 08:18
Бившия си приятел запознах с приятелите си, но никога не съм ги карала да излизат заедно. Излизах и с двете страни поотделно. Не мисля, че щом съм ги запознала, трябва задължително да излизаме всички заедно. Все пак аз си имам своите приятели- той неговите. Имахме си време за нас, имахме време и за приятелите си. :)

Sh@d0w
04-23-2011, 08:20
Това че приятелите ти не намират нищо особенно в приятелия ти,не значи че трябва да го зарежеш :shock: Щом си с него значи си видяла нещо в него.И ако са ти толкова добри приятели,не биха поставили това като въпрос.

Първия път винаги ще е нормално,да е малко неудобно.Ако бях на твое място бих убедил пирятелите си да излезем още веднъж и да ги убедя че човека наистина си заслужава.След това ще поговоря с гаджето и ще и кажа да се поотпусне малко.В случай че тя ги е харесала,следващия път ще бъде по-интересно.

Но никога честно казано не бих допуснал на първа среща,приятелите ми да не харесат момичето с което съм.Просто ще я представя в най-добрата и светлина.Специално моите приятели са супер позитивни хора и ще е лесно да я впиша в компанията,дори и да не е много общителна :)

В тоя ред на мисли.

Бтв до авторката: гледа ли новия епизод на supernatural от снощи 8-)

s3nsual
04-23-2011, 08:21
Случвало ми се е много пъти . Щон не се получава да излизаме всички заедно , тогава илизам поотделно с тях. Свикнала съм приятелките ми да не харесват момчетата с които излизам ..
Няма смисъл да се говори сериозно с двете страни , щом нямат общи теми за разговор - по-добре да не се засичат. Щом не го харесват - това си е тяхно мнение , което много трудно може да ми повлияе . Никога не съм зарязвала гадже , поради тази причина .
Наистина не е много приятно , когато не се харесват , но в някои случаи така е много по-добре. Така не ви се бъркат други хора в отношенията :)

Hilary_
04-23-2011, 08:21
Ако не можеш да избираш между двете, просто гледай така да си разпределиш времето, че всички да са доволни .. не е задължително той да излиза с компанията ти, нито пък те да го харесват - все пак ти ходиш с него, не те!! .. :)

AniBG
04-23-2011, 08:25
Я си представи той да те запознае с неговите си приятели и след това само да те влачи след него, когато е с тях и те му кажат същото за теб, както са казали на теб за него.. :-D А и съм съгласна с предишните мнения - не е наложително да излизате всички заедно.. :?

GossipGirl89
04-23-2011, 08:27
И на мен ми се е случвало, а и мисля че е напълно нормално понякога характерите на гаджето и на приятелите да не съвпаднат. Все пак хората сме различни, с различни разбирания и вкусове. На тях може да не им допада моя човек, но щом аз съм си го харесала и ми е хубаво с него няма да го зарежа само, за да им угодя. По принцип в такива ситуации първо говоря и с двете страни, за да видя дали може да се стигне до някакъв компромис. Ако не стане просто не ги събирам на едно място. Отделям време да съм с него и време, в което да съм си само с тях :) Но не обичам, когато съм с единия да се говори само против другия и обратното - просто казвам да не се обсъжда тази тема и така.

Grommash
04-23-2011, 08:28
Имам един такъв приятел, който ни заряза заради приятелката си. Ние нямахме нищо против нея, но тя явно не ни търпеше (и все още немога да разбера защо). Таа, след година и половина, той идва при нас с надеждата да му простим за стореното (явно се е усетил че само с любимия човек няма как да изкара цял живот). Естествено, сдобрихме се и започнахме да излизаме всичките, но не след дълго тя го заряза. Таа, мисълта ми е, щом не се получава между приятели и гаджето, обмисли кой ти е най-важен за теб. Помни, приятелите са до гроб. ;)

Extremescream
04-23-2011, 08:38
Мдааа, това понякога е голям проблем. С приятелят ми бяхме излязли с една колежка и нейни приятели. Е толкова срам не ме е било отдавна, по-противно не можеше да се държи тоя човек. Но с други мои приятели си общува що-годе нормално и може да се излиза заедно.
Но като цяло е кофти, когато не можеш да излизаш с него и твои приятели. Иначе си само с него или с него и негови приятели, които може и да не са ти толкова на сърце. И пак става преразпределение на времето. Макар че при мен е разделено между моите приятели, него и неговите приятели, с които сме си компания за пиене (а той не пие).
Ако не го харесват, не значи, че не са ти приятели. Просто винаги ще искат нещо по-добро за теб, нормално е. А и няма смисъл да зарежеш гаджето си, само заради такова нещо. Да, кофти е да се прави програма кога с кого ще излизаш, но любовта иска жертви.

nepowtorima
04-23-2011, 08:53
Това, че не го харесват "уж" .. и ти дават съвети да го зарежеш.. не се знае какво таят. Може да искат след като се разделите да си го вземат за приятел, защото им е допаднал... не се знае никога уж най-добри приятели .. какво ти кроят.. така че си имай едно на ум за всеки случай. Хората са гадни и лицемерни.. не знам може би го казвам това, защото за жалост съм била в такова обкръжение.. и не е било правилно да ги запознавам, но просто така се е случило..

иначе .. по-добре.. не излизайте в една компания.. по-хубаво си пази момчето.. да вярно е той ако иска да ти изневери .. няма никой да го спре... дори няма да има значение дали ще е с приятелка или с някоя друга...
опитай се да излизаш по равно и с двете страни..

mechtattelka
04-23-2011, 09:08
Според мен трябва да намираш време и за гаджето и за компанията. Ако не ти стига времето измисли все някоя обща тема на която да общуват приятелите ти и гаджето. След като те не я одобряват ти поговори с тях и им кажи да и дадат 2ри шанс да я поопознаят повече и да разберат защо ти я харесваш. Ако пък и след 2рия шанс не я харесват излизай си по отделно и все пак животът си е твой ти решаваш с кой и как да го живееш!

lubomirky
04-23-2011, 09:33
Мдааа, това понякога е голям проблем. С приятелят ми бяхме излязли с една колежка и нейни приятели. Е толкова срам не ме е било отдавна, по-противно не можеше да се държи тоя човек. Но с други мои приятели си общува що-годе нормално и може да се излиза заедно.
Но като цяло е кофти, когато не можеш да излизаш с него и твои приятели. Иначе си само с него или с него и негови приятели, които може и да не са ти толкова на сърце. И пак става преразпределение на времето. Макар че при мен е разделено между моите приятели, него и неговите приятели, с които сме си компания за пиене (а той не пие).
Ако не го харесват, не значи, че не са ти приятели. Просто винаги ще искат нещо по-добро за теб, нормално е. А и няма смисъл да зарежеш гаджето си, само заради такова нещо. Да, кофти е да се прави програма кога с кого ще излизаш, но любовта иска жертви.

не разбирам к'ва е логиката - ако той ги намира за смешни и те не го харесват поради тази причина, те искат нещо по-добро за нея, така ли?

againstyou
04-23-2011, 10:23
Ми моите приятелки почти никога не харесват гаджетата ми.Но въпреки всичко ме подкрепят,че съм си го избрала и не си налагат мнението.Да,по принцип приятелите са с теб вечно, а гаджето е до един момент,обаче понякога си мислиш,че си уцелил точния човек и не си струва да го зарязваш само защото приятелите ти не го харесват.А когато усъзнаеш,че приятелите ти са били прави става шит,че не си ги послушал.

AniBG
04-23-2011, 10:52
Сега като се замисля не виждам проблем да излизаш с приятеля си и с дружките си поотделно!? :? А и не мисля, че ще се появи ревност.. е, да, възможно е, но това не бива да те приятеснява.. Все пак - всеки човек с разбиранията си, но не мисля, че трябва да прекъсваш приятелство или връзка само, защото едните не са допаднали като личност на другите.. А и теб какво те бърка техните мнения? Както казаха и преди мен - ти си обвързаният - не те!! :)

SuperBadSuperFresh
04-23-2011, 11:34
Интересни и различни мнения. :) Само че точно за това казах ХИПОТЕТИЧНА ситуация.В момента нямам такъв проблем (не че не съм имала),просто ми е интересно по какви начини постъпвате в тази ситуация.Лично аз последния път се опитвах да излизам и с двете страни,което си беше мисия невъзможна,за това ми се е видяло толкова трудно.

xinfamous
04-23-2011, 11:43
Кво ме ебе кво мислят приятелите ми за гаджето бе?! Нали само аз я виждам в светлина в който никой друг :)

Daisy11
04-23-2011, 13:55
Бих се вслушала в съветите на приятелите ми и бих искала обяснение от тях защо не го харесват, понякога приятелите ти могат да ти отворят очите за някои неща. Но ако техните причини да не го харесват са глупави ще излизма по отделно...

BrokenInnocence
04-23-2011, 14:09
По принцип винаги съм твърдяла, че приятелите са много по-важни от гаджето, но пък от друга страна едни истински приятели никога няма да ти кажат "Избирай, или ние или той." Била съм (и все още съм всъщност) в такава ситуация, но в позицията на член от приятелския кръг. Най-добрата ми приятелка излиза с един мухльо. Казах й "Мисля, че ти наистина заслужаваш много повече от това" и тя е наясно, че това ми е мнението, но никога не съм казвала "А бе, разкарай го тоя" или "Не искам да излизам с него, кажи му да се маха." И когато ми е искала съвет за връзката си съм я съветвала съвсем искрено и приятелски без да влагам личните си негативни чувства към него. Ако и двете страни (приятели и гадже) държат на теб ще намерят начин да се държат цивилизовано едни с други заради теб и това е.

bloodyF
04-23-2011, 17:21
Според мен, ако наистина го обичаш не трябва да се влиеш от мнението на другите.. Реши си кой е по-важен за теб - компанията или гаджето ти.. :)

SisiStrange
04-23-2011, 17:28
Моите приятели биха изказали мнение, но дотам. Никога после няма да се усети, че не го харесват. Те уважават правото ми на избор.

В хипотетичния случай бих започнала да балансирам и да отделям време за гаджето и отделно за приятелите. Така всички са доволни.

djipsito
04-23-2011, 18:44
Няма да зарежа гаджето си заради тях, нито тях заради него.
Баланс и добре разпределено време. Най-мразя да ме задушават и да ме карат да избирам.
Ако не се разбират като сме в една компания и ако всяка страна има мнение за другата, ще ги изслушам, но няма да избирам. Не мога да търпя някой да ми дава наклон на... тва дето го нямам и да ми налага/т мнението си.

Nadislawaa
04-23-2011, 19:21
Ще им обясня, че щом съм с него значи съм видяла нещо в него. И че той е мой приятел и няма нишо общо с тях. :)

Добре, че нямам такива проблеми.. :P

RoSKo0o0
04-24-2011, 06:04
Когато започнеш връзка и започнеш да се сближаваш с половинката си е нормално да се отдаличиш от приятелите си. Напълно нормално е, все пак смисъла е именно това, да намериш любовта и подкрепата и всичко, което ти е нужно в противоположния пол (обратните няма да ги коментирам, защото за мен те са грешка на природата)... ако отделяш повече време на приятелите си примерно, ти не обичаш достатъчно този човек... това е другата страна на нещата. А, да... и в такива моменти си проличава кой ти е истински приятел и кой не.

DiabolicalSoul
04-24-2011, 08:50
по принцип на тоя свят само майка ви и истинските приятели са до гроб. ако трябва да избирам, предполагам, че ще избера момичето (просто съм си импулсивен и обичам живота за момента) и причината да избера момичето е именно,ч е приятелите ми са по-скъпи и дълготрайни и знам, че при тхя мога да се върна и ме разбират защо съм направил едно или друго.

обаче да си знаете, ако приятелите ви и гаджето са съъъвсееем несъвместими, има две обяснения: 1) тя е нещо временно и й се кефите, ама няма да изкара много 2)ПО-ЛОШОТО или с приятелите си или с приятелката си, не сте инстинските вие и те не ви разбират, а ви виждат по начина, по които искат да бъдете...

elizabethg
04-24-2011, 09:09
Когато имах приятел преди,ситуацията беше абсолютно същата.Най-добрата ми приятелка никога не искаше да излизаме заедно,защото нямала какво да си говори с него...Аз не и се противопоставих,дори напротив!Не желаех да се чувства отхвърлена от мен,заради това,че вече си имам приятел и излизам примерно по-малко с нея.За това винаги,когато ме помолеше да излезем зарязвах всичко и дори НЕГО.И той не беше перфектен,но и тя постоянно говореше неща от рода:"Ооо много сте зле" и тем подобни...Вече не сме заедноно аз продължавам да си дружа с моята най-добра приятелка.

lubomirky
04-24-2011, 09:50
^ кой ще те търпи да го зарязваш, само 'щото на оная и е скимнало.. нормално.

TheBeliever
04-24-2011, 10:46
Не ми се е случвало приятели да отказват да се събират с мое гадже. Може да не са първи дружки, но поне от уважение към мен и чувствата ми към дадения човек се държат дружелюбно и не поставят ултиматуми. Даже сегашният ми приятел целенасочено се опитваха да го "приобщят", въпреки че нямаха много допирни точки.

Ако попадна в такава хипотетична ситуация вероятно ще се постарая да балансирам между гаджето и приятелите. Но честно казано сериозно бих се замислила над въпроса що за приятели биха ме карали да избирам между тях и човекът, с който съм решила да бъда.

elizabethg
04-24-2011, 10:52
Най-добрата ми приятелка не ми каза да избирам,но по самото отношение и думите просто ми стана ясно,че няма как да стане да излизаме заедно.Тя е особена и така...

Ssummerjam
04-24-2011, 18:39
И какъв е проблемът? Аз на твое място бих поговорила и с двете страни, ако нищо не се промени просто няма да се събираме всички заедно, а ще си разпределям времето. :)

horacio
04-24-2011, 18:56
Бившия си приятел запознах с приятелите си, но никога не съм ги карала да излизат заедно. Излизах и с двете страни поотделно. Не мисля, че щом съм ги запознала, трябва задължително да излизаме всички заедно. Все пак аз си имам своите приятели- той неговите. Имахме си време за нас, имахме време и за приятелите си. :)

ESPer
04-24-2011, 21:34
Не се влияй от хорското мнение ! :P

nightlygirl
04-24-2011, 22:11
Приятелките,гаджето е толкоова временно понятие..