View Full Version : противозачатъчни
Как ви се отразиха,имахте ли странични ефекти и какви пиете? Отскоро пия Жанин по лекарско предписание главно поради СКПЯ, от кои ден съм защитена?
kalpazanka
04-24-2011, 14:33
Листовката за пациента не хапе!
Когато през миналия месец не е използван хормонален контрацептив.Започнете приемът в първия ден на менструалното кървене. Вземете таблетката маркирана със съответния ден от седмицата. Напр. ако менструацията Ви започне в петък, вземете таблетка с маркировка петък. След това следвайте дните по ред. Жанин започва да действа незабавно, не е необходимо да използвате друг контрацептивен метод. Може да започнете приема на 2-5 ден от цикъла Ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод (бариерен) в първите 7 дни на прием на таблетки.
http://apteka.framar.bg/05004557/%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-1-21
започнах приема на 2 ден от цикъла днес ми е 5 хап4е трябва ли да използвам бариерен метод
Josefinne
04-24-2011, 18:45
Аз като започнах да пия , ме посъветваха поне първия месец да се пази и по друг начин. Започнах с Регулон, след това минах на Ясмин. Преди 2 месеца някъде спрях да пия противозачатъчни.
Мога да ти кажа, че каквото и да пише на листовката аз лично и върху себе си наблюдавах следните странични ефекти : понижаване на либидото ( значително) и повишаване на теглото.
От както съм ги спряла мога да ти кажа, че определено постепенно ми се нормализират и двете. Без да пазя диета, просто вече нямам такова желание за толкова голямо количество храна, пържено и сладко, както преди, когато вземах.
Но пък сексът без презерватив е супер :grin: Освен това докато ги взимах нямах никакви пъпки ( сега ми се появиха :( ) и цикълът ми беше абсолютно точен!
Така че ти си преценяваш 8)
^Супер е, стига гаджето ти да не е носител на ХИВ, ХПВ, сифилис, хемофилия и т.н. Така че не е лошо да внимаваш с препоръката на подобно нещо - най-малкото не знаем какви са сексуалните навици на момичето и, ако всеки 2ри ден спи с различен, може и да не забременее, но не значи, че накрая няма да е коктейл Молотов от венерически болести, защото контрацептивите от това не пазят.
Защитена си от ден 1, но това НЕ значи, че презерватив не ти е нужен заради горе-изброените причини.
М..здравей..сложен въпрос.
Аз в момента съм на 20 години, до миналия февруари пих противозачатачни по същата причина..около 3 години бях на лечение..
и това заради един некадърен, скъпарски лекър, който ми втълпи че имам СКПЯ, поради проблем с кожата (акне). Бих те посъветвала да отидеш на някой друг лекър още..защото аз откакто съм спряла лечението при този лекър и не пия хапчета, вече след година и малко цикъла ми се поуравновеси и..въпреки че проблемите с кожата се завърнаха преди месеци, в момента нещата влизат в добър ритъм - редовен цикъл, овладано акне...
и.. от всички уроци които научих, най-важния е че трябва да оправиш това което ти е в главата и няма да си болна от нищо. :)
П.П. Ако искаш ми пиши на лично, ако имаш още въпроси.
SisiStrange
04-24-2011, 21:09
^Супер е, стига гаджето ти да не е носител на ХИВ, ХПВ, сифилис, хемофилия и т.н. .
Ъм, хемофилията пък какво прави тук? Тя е наследствено заболяване, дължащо се на рецесивен алел в Х-хромозомата. Води до нарушено кръвосъсирване. Не е венерическо заболяване.
Упс - моя грешка. Все си мислех, че се предава и по кръвен път.
Така или иначе ХИВ, ХПВ, гонорея и сифилис не са много по-добра алтернатива. :)
SisiStrange
04-24-2011, 21:29
Упс - моя грешка. Все си мислех, че се предава и по кръвен път.
Така или иначе ХИВ, ХПВ, гонорея и сифилис не са много по-добра алтернатива. :)
М, да. Аз съм напълно съгласна с останалата част. :)
Parallel
04-24-2011, 21:39
На мен ЖАНИН-а ми се отразява много добре.Чувствам се добре.Тъпчат ме всяка вечер по 2-3ма юнаци с патлаци.Пълнят ме като коледна пуйка.И това в продължение вече на 2-3 години.Още нямам тамазлък мисля, че действа!
Josefinne
04-24-2011, 21:52
Да, да , слушай я тая дето пише " ЛЕКЪР" :razz:
nightlygirl
04-24-2011, 22:02
Пусни си темата в някой медицински форум или се консултирай с лекар,тук не вярвам някои да ти помогне..
kalpazanka
04-25-2011, 09:30
amk933, имаш право да намесиш хемофилията. Все пак с биопродуктите има риск, макар и малък, да се пренесе и хепатит В/С, което си е пак кофти подарък при полово общуване. :D
kremen4eto
04-25-2011, 12:01
Апетитът ми се качи до небесата => напълнях поне със 7-8 кг. Либидото ми се понижи доста. Други странични ефекти нямах. Всичко друго около хапчетата беше в плюс за мен и приятелят ми (поне докато ги пиех).
Това е от личен опит. Останалите неща ги пише в листовката, а и лекарите обясняват всичко, за което попиташ. :)