View Full Version : Щастие е да си здрав
Здравейте! Преди някой от Вас да започнат да ме ругаят затова, че съм поискала помощ, искам да Ви кажа, че се опитвах да напиша есе на тема "Щастие е да си здрав". Гледах и из учебниците, за да се насоча, но не успявам. Моля ви, ако ми дадете начало на есето, ще съм ви адски благодарна! До утре ако успеете да ми измислите начало, ако аз не успея, ще се радвам много. Благодаря предварително на всеки, който ще се опита, и който ще ми помогне! :)
Всеки ден чуваме,че здравето е най-важно,но рядко се замисляме върху това.Приемаме здравето си за даденост и мислим за "по-важни" неща.Но когато го изгубим осъзнаваме,че то е наистина важно! Всяко чувство,било то щастие, любов, е пряко зависимо от физическото и психическото ни състояние.
Примерно начало...Може да има грешки,но дано съм помогнала :-)
HornedDemoN
04-24-2011, 16:48
Начало? Тоест увод?
Ами можеш да споменеш колко важно е здравето за нас (както в поста над моя) и ако наистина нямаш идеи, тук-таме сложи някой реторичен въпрос от рода на "Но дали наистина оценяваме своето здраве колкото е необходимо?" или "Но дали разбираме истинската важност на доброто физическо и психическо здраве?".
Аз често така се измъквам. :D
StolenBliss
04-24-2011, 17:44
Да си здрав означава да си богат. Много хора за съжаление оприличават богатството в материални изгоди, и много грешат. Трябва да прибегнем до клишето 'С пари здраве не се купува', но е неизбежно и изключително вярно. Жалко е, че хората наистина се сещаме а здравето си, едва когато се 'разклати'. Това даже е леко лицемерно.
Ах, това ми измъдри главата. Може да е леко объркващо, но обхваща много неща, които могат да се задълбочат.
Вече имаш няколко идея. Дано стане хубаво :)
Обикновено в тези теми се сравнява здравето с други неща, които ни правят щастливи - богатство, любов, известност, свобода, т.н. и се обяснява, как без здравето тези неща нямат стойност. Според мен, ако забиеш в тази посока, няма как да напишеш нещо особено оригинално.
Предлагам ти да пишеш за това, че не само здравето, но и всичко останало е нужно, за да си щастлива. Провокациите правят текста интересен и грабващ. Можеш да пишеш, че парите купуват здраве почти винаги. Лечението струва пари, корупцията прибира още.. Да си здрав не е достатъчно да си щастлив. Сигурен съм, че много хора могат да ми изприказват един куп приказки тук, но могат ли да ги наговорят на момчето, което се хвърли пред влака заради несподелена любов? И след разбиването на митове можеш да вметнеш, че без здравето, няма как да достигнеш всичко останало. С други думи, тезата ти може да е "За да си щастлив е нужно да си здрав, но не е достатъчно".
Хубавото на тази теза е, че и хората, които смятат, че "Здравето е щастие", и тези, които смятат, че материалното състояние е по-важно, могат да се съгласят с теб. Нито подценяваш здравето, нито другите важни аспекти от живота. Целта на есето е да убедиш някого в нещо. Ето защо мисля, че този подход може да е много успешен.
Леле! Уникални сте! Благодаря ви адски много! Попринцип, мога да пиша и за други теми, но съм се спряла именно на тази, заради майка ми ... Благодаря ви отново! Помогнахте ми доста!! :)
predpolagam si zdrav tolko li ne ti nosi shtastie tova . predi dve sedmici i az pisah po podobna tema i izlqh cqlata dusha ot tova che sum blagodarna i shtastliva che sum zdrava.sorry che ne e na kirilica ama sum na tel i ne mu razbiram mnogo.
predpolagam si zdrav tolko li ne ti nosi shtastie tova . predi dve sedmici i az pisah po podobna tema i izlqh cqlata dusha ot tova che sum blagodarna i shtastliva che sum zdrava.sorry che ne e na kirilica ama sum na tel i ne mu razbiram mnogo.
За мен няма проблеми, това, че е на кирилица. Да, и аз съм много благодарна, че съм здрава. Преди година не оценявах това което имам, а именно - здравето. Ам, може ли след като седнеш на компютър да ми дадеш някакви идеи тук в Темата или на ЛС, от есето ти!? (: