PDA

View Full Version : как да се храня

maldini
04-28-2011, 18:48
здравейте,
в момента съм с навехната ръка и съм с шина и не мога да се занимавам с никакъв спорт освен с кардио..
въпросът ми е какъв хранителен режим да следвам, за да не трупам излишни мазнини по тялото си. Искам да си доорелефя и корема с коремните преси ,кардиото и правилна диета.
180 см 65 кила давайте съвети плс

DownloadVirus
04-28-2011, 18:56
здравейте,
в момента съм с навехната ръка и съм с шина и не мога да се занимавам с никакъв спорт освен с кардио..
въпросът ми е какъв хранителен режим да следвам, за да не трупам излишни мазнини по тялото си. Искам да си доорелефя и корема с коремните преси ,кардиото и правилна диета.
180 см 65 кила давайте съвети плс

Съвета ми е да поемеш по обратната посока ;)

maldini
04-28-2011, 19:08
да трупам мазнини? защо?

DownloadVirus
04-28-2011, 19:16
да трупам мазнини? защо?

Не,да трупаш ММ ,колкото става по-чисто,на етапа на който си и мазнини да трупаш..Но гледай чисто ММ ;)

maldini
04-28-2011, 19:20
честно казано предпочитам да си поддържам това ниво докато ми се оправи ръката
сметнах си че трябва да поемам 2400 калории на ден
300гр въглехидрати 180 гр протеини и 53 гр протеин
някакви насоки как да си разпределя храната може ли? смисъл кое е по-добре да се яде сутрин,на обяд ,вечер??

Everytime
04-28-2011, 19:20
След като можеш само да тичаш,тичай си,но и прави коремни :)

Като ти мине контузията ще си със преса и ще качваш равномерно,без да се притесняваш за мазнините.

DownloadVirus
04-28-2011, 19:32
честно казано предпочитам да си поддържам това ниво докато ми се оправи ръката
сметнах си че трябва да поемам 2400 калории на ден
300гр въглехидрати 180 гр протеини и 53 гр протеин
някакви насоки как да си разпределя храната може ли? смисъл кое е по-добре да се яде сутрин,на обяд ,вечер??

ВВД :D

Everytime
04-28-2011, 20:08
с тея 300 грама въглехидрати ще качиш и мазно,да знаеш.По-добре РБД :)

maldini
04-28-2011, 20:40
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742
ми аз от тая тема тука така го изчислих

vankata5555555
04-28-2011, 21:22
А това знаеш ли колко малко хора го правят и тези таблици и изчисления не са много вярни.Просто си продължаваш както преди и ако почнеш да качваш,ще коригираш.

fatrat
04-29-2011, 11:05
А това знаеш ли колко малко хора го правят и тези таблици и изчисления не са много вярни.Просто си продължаваш както преди и ако почнеш да качваш,ще коригираш.
да бе нали секи грам щото се вижда лесно така секи ден като се мериш!

StringTheoryPracticist
04-29-2011, 11:28
Гледай да включваш и малки количества мазнини в храната, нужни са за синтезирането на някои витамини. Мисля, че 5-10% от калориите трябва да са в мазнини, но май може и по-малко.

Храната я разпределяй на 6 малки части на равни разстояния една от друга. Това се прави, защото веществата не се задържат за дълго време в организма - по този начин винаги ще имаш протеини в организма, което, освен че помага за възстановяването на мускулите и изграждането на нови, помага и за възстановяването на организма като цяло (вкл. контузии), както и на имунната система.

DownloadVirus
04-29-2011, 11:33
5-10% вика хахаха :D 25-30 % бива,при НВД се вкарва и повече .. Примерно 45-50% ,доста идва ама както и да е :D

StringTheoryPracticist
04-29-2011, 11:35
Говорех за диета с минимално количество мазнини.

DownloadVirus
04-29-2011, 11:57

Нищо общо с НВД :D

fatrat
04-29-2011, 13:09

Нищо общо с НВД :D
що идеализираш нвд???

vankata5555555
04-29-2011, 16:50
да бе нали секи грам щото се вижда лесно така секи ден като се мериш!
Ами не просто всичко е до принципа проба-грешка,като все пак спазва нещо.Ама кажи ми може ли да сметне всичко както трябва ?Просто човек,който си познава тялото много бързо ще си намери правилното хранене(да не казвам и веднага).Ако е спазвал много диети може веднага да си направи горе-долу някакъв извод.Кой си мери храната и смята % мазнини.

fatrat
04-29-2011, 17:52
Ти усещаш ли се бате? Проба-грешка ще ми трябва минимум месец за да видя дали изобщо върши няква работа тоя режим. За това има диетолозии и т.н, които смятат точно! И повярвай ми от доста време съм във бизнеса, за да знам ,че е по-добре да си сметна ориентировъчно храната, от колкото да се лутам 3-4 месеца между цифрите и да губя време

DownloadVirus
04-29-2011, 18:09
А бе диетолози,миетолози - не ми ги хвали,че ми иде да повърна ..

fatrat
04-29-2011, 18:16
допитвал ли си се до някой диетолог за услугите му ?

DownloadVirus
04-29-2011, 18:19
допитвал ли си се до някой диетолог за услугите му ?

Ахам,отидох при "най-добрият" уж в града,за да ми направи един хр.режим за сваляне..Само като го видях ми стана лошо..

fatrat
04-29-2011, 18:20
е кажи го този режим какъв е? За кой град става въпрос?

DownloadVirus
04-29-2011, 18:24
е кажи го този режим какъв е? За кой град става въпрос?

Еми град Солун в Гърция..Нали там уча..И повече няма да ида,пълна простотия,по-добре парите си да ги сложа в печката,да се топля за една милисекунда отколкото тва :D

Ето режима:

Сутрин- нищо
Към 10-11 - един геврек
Вкъщи (след даскало към 14:30-15:00) Пиле (но не гърди,защото се слагало много в гърдите и не може да загубиш от там мазнини)
18:00 някаква салата и един тостер или санвдич със сирене
По-късно една салата

Това е..

fatrat
04-29-2011, 18:30
В Гърция нямам наблюдения, обаче в България такъв произвол надали ще срещеш! Хората при които съм ходил са били наясно ,че спортувам 4-7 пъти в седмицата, мерели са мазнини и т.н вода и истории, отансяли са се с раззбиране и винаги режимите са давали резултат.
Тоя може да е бил некав псевдо практикуващ ба ли го

DownloadVirus
04-29-2011, 18:39
В Гърция нямам наблюдения, обаче в България такъв произвол надали ще срещеш! Хората при които съм ходил са били наясно ,че спортувам 4-7 пъти в седмицата, мерели са мазнини и т.н вода и истории, отансяли са се с раззбиране и винаги режимите са давали резултат.
Тоя може да е бил некав псевдо практикуващ ба ли го

От най-добрите уж в такъв голям град.. Казах му така и така тренирам и тн.. Той нищо не е смятал и изчислявал.. Направо ми написа режима и тва е.. Дадох му и 40 евро напразно :D

vankata5555555
04-30-2011, 20:12
Той нищо не е казал за диетолози.Ако има пари,нека да отиде.Аз говоря ако трябва сам да се оправи.Аз знам много добре какво да направя за да стане желаното и ми трябва 1-2 месеца за да го направя почти точно.Просто исках да кажа,че със тия таблици за смятане на % нищо ама нищо нестава.Даже и тези за храните не са вярни,защото има сортове има значение и как са гледани храните...Между другото в Гърция има добри медикаменти и то без пари,надявам се вече си ги пробвал :P

DownloadVirus
04-30-2011, 20:29
Той нищо не е казал за диетолози.Ако има пари,нека да отиде.Аз говоря ако трябва сам да се оправи.Аз знам много добре какво да направя за да стане желаното и ми трябва 1-2 месеца за да го направя почти точно.Просто исках да кажа,че със тия таблици за смятане на % нищо ама нищо нестава.Даже и тези за храните не са вярни,защото има сортове има значение и как са гледани храните...Между другото в Гърция има добри медикаменти и то без пари,надявам се вече си ги пробвал :P

не съм пробвал препарати..Обичам да е мръсно вкъщи :D

maldini
05-01-2011, 21:38
добре а ако отида при диетолог той ще ми предпише ли диета за релеф на тялото и да ми обясни какви упражнения да правя?

DownloadVirus
05-02-2011, 12:13
добре а ако отида при диетолог той ще ми предпише ли диета за релеф на тялото и да ми обясни какви упражнения да правя?

Упражнения,не,но диета би трябвало,за това се нарича диетолог (на гръцки логос=дума) ;)

navar
05-02-2011, 13:41
тц,на гръцки логос=наука

DownloadVirus
05-02-2011, 13:51
тц,на гръцки логос=наука

Това от къде го изкара :razz: