View Full Version : Загрубяла кожа
tinkiwinkidipsi
04-29-2011, 21:04
Как се справяте със загрубялата кожа по ходилата? Защото имам чувството, че на мене тези пемзи и кремове за крака изобщо не ми действат...
youarehotnyouarencold
04-29-2011, 21:05
Грижи за стъпалата през зимата
Редовно премахвайте твърдата кожа с пила за крака или пемза. Остъргвайте ги внимателно, след това втрийте силно овлажняващ крем, за да омекотите кожата.
Изрязвайте ноктите на краката със специална ножичка под права линия, а не заоблени, тъй като това може да причини врастване на ноктите в месото.
Всяка вечер мийте стъпалата си с топла сапунена вода, но не ги киснете твърде дълго и твърде често в гореща вода, за да не пресушите естествените мазнини.
Изпъвайте краката си и упражнявайте мускулите си, като правите големи кръгове по часовниковата стрелка и обратно – повторете това упражнение 4-5 пъти във всяка посока.
Подсушавайте напълно стъпалата си, особено между пръстите. Мажете ги с хидратантен крем, като избягвате да слагате между пръстите, а след това ги напудрете.
Правете отпускащ масаж на краката. Използвайте специални козметични продукти за крака, любимия си крем за тяло или опитайте с ароматерапия с етерични масла, разредени с основно масло.
Rebirthing
04-30-2011, 07:44
Ако не ти действат кремовете, пробвай с растителни масла ;).
MimiKalcheff93
04-30-2011, 08:26
Вчера бях на дерматолог , имено за тов. Моя проблем беше ,че на ходилото ми е суха загрубяла в определен участък кожата. Но не е петите , или ..абе цялото стъпало отдоло . Моят проблем с кожата беше над стъпалото ..Имам предвид отгоре...Извинявай , не съм по обясненита . та ми предписа някакви кремове.. аз преди това какво ли не бях пробвала.Според мен върви на дерматолог да те види. Нищо не губиш. Аз с пемзи , кремове, ексфолианти за крака и какво ли още не .. до никъде не стигнах. Успех :)
LoveChocolate
04-30-2011, 08:51
Може да си купиш от някъде спрей ;] те също имат голям ефект .. потърси в магазините не са много скъпи :)
tinkiwinkidipsi
04-30-2011, 13:07
До дерматолог мисля , че няма още нужда да се стига , защото не ми пречи много , само до толкова, че да ме дразни където е по - грапаво... А за тези спрейовете можете ли да ми препоръчате някакъв спрей ... Макар че съм негативно настроена съм навита да пробвам :)