PDA

View Full Version : Нормално...или не съвсем?

nickelbackk
05-01-2011, 07:19
Здравейте! Аз съм момиче - вече тийнейджърка, сериозна и отговарна. Уча си редовно, изкарвам хубави оценки, занимавам се с извънкласни дейности, не пия, не пуша, не се събирам с неподходящи компании... Е, не казвам че съм перфектна, имам си и аз недостатъци (навярно не малко). Проблема е, че макар че съм дете за пример, баща ми се държи с мен като с 5-годишна. Става ми много обидно, защото ми няма никакво доверие и често пъти плача заради това.
1. Когато излизам, половин час преди това ме разпитва къде ще ходя и какво ще правя, а като се прибера случвало се е да ме пита дори по кои улици съм минала.
2. Няколко пъти се е случвало да ме следи.
3. Често ме подушва, за да провери дали случайно не съм пушила.
4. Ако например ми падне батерята на телефона, се обажда на някоя приятелка, с която съм, за да се увери че наистина съм там.
5. Постоянно ми следи и контролира джобните и ми иска сметка и за най-малкото.
6. Когото получа СМС и съм около него, ми дърпа телефона от ръцете и ми гледа съобщението, дори преди аз самата да съм го видяла.
7. Ако например да речем трябва да отида на училище за втория час, звъни на класната, за да се увери, че наистина е така.
8. Крещи ми, дори когато не съм виновна, никога не ме изслушва нормално, обвинява ме за всичко.............
Не знам дали това е нормално родителско поведение, но имайки предвид връстниците си и техните родители ми става много тъжно. Случвало се е понякога да ме удря, а това вече е прекалено. Просто искам малко повече свобода, аз сама мога да преценявам какво е добро за мен и какво не. Не мога да разбера как до го накарм да ми има повече доверие и да спре да ме тормози така! :(

Serphent
05-01-2011, 09:46
еми сигурно бащи ти е олигофрен :D оплачи се на закрила на детето или нещо ако те удря :) но надали някой ще ти каже какво да направиш за да ти има повече доверие щото едва ли някой тук познава баща ти :)

Vikito0o
05-01-2011, 18:23
Ами майка ти?Поговори с нея или с човек на когото имаш доверие.

abvd
05-01-2011, 18:48
еми сигурно бащи ти е олигофрен :D оплачи се на закрила на детето или нещо ако те удря :) но надали някой ще ти каже какво да направиш за да ти има повече доверие щото едва ли някой тук познава баща ти :)

+1 :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Goddess
05-01-2011, 20:57
:shock: :shock: :shock:
Баща ти да не е бил военен ? Ужас...прекалено е..На колко си ?

UniCoWN
05-01-2011, 22:18
Можеш да кажеш на майка си да говори с него, да го вразуми, на колкото и да си, това опрделено не е много нормално.
Можеш също и сама да говориш с него, започни с това, че искаш поне веднъж да те изслуша докрай и да не ти вика. Дай му примери с връстниците ти.
Докажи, че наистина си голяма за такова отношение - не закъснявай в никакъв случай, оправяй се сама - не искай помощ, най-малко от него, не се оплаквай или отчайвай във всяка малка трудност... Нека той види това...

GLaDOS
05-01-2011, 23:04
Или е прекалено загрижен ,или е психопат.
Все пак опитай да говориш с майка си , ако не стане ,изчакай го да е в добро настроение и се опитай да поговориш с него - колкото и трудно да е .
П.П. Май не са споменати години ,защото ако си на 13 надали ще има ефект с който и да говориш ....

SilverRain
05-02-2011, 07:15
еми сигурно бащи ти е олигофрен :D

хахахахаааа

nickelbackk
05-02-2011, 10:51
нд 15 години съм!

bloodyF
05-02-2011, 11:09
ми що не му го кажеш бе? ами тука се оплакваш... кажи му го .. може и да престане..от опит глава не боли :)

AutomatiC
05-02-2011, 11:58
ако те следи по улицата, съвсем възможно е и да проверява в кои сайтове влизаш, т.е. знае, че си написала тази тема (освен ако не триеш хронологията)

RaWw
05-02-2011, 13:23
пфф ебаси детектива го изкара!

SmilezZz
05-02-2011, 16:28
Нормално е баща ти да се притеснява за теб,все пак не си чак толкова голяма.. Времената не са хубави и той се опитва да те предпази от лошия свят,но наистина малко прекалява..
Седни и поговори с него.. Или помоли майка си да говори с него.. Не знам дали ще има ефект,но поне ще си опитала.. (:
Успех (:

jump897
05-03-2011, 18:19
Нормално е баща ти да се притеснява за теб,все пак не си чак толкова голяма.. Времената не са хубави и той се опитва да те предпази от лошия свят,но наистина малко прекалява..
Седни и поговори с него.. Или помоли майка си да говори с него.. Не знам дали ще има ефект,но поне ще си опитала.. (:
Успех (:
Абее тиии.. :lol: кое му е нормалното на това всичкото описано от nickelbackk :lol: .. Аз търпя това, че съм обвиняван за всичко и че ме удря и за душенето на дрехите и такива подобни, ама с есемесите и улиците и класната е нещо повече от прекалено.Иначе единственото което можеш дад направиш е да говориш с него, ако не си го правила вече, говори с майка си.Явно няма какво да направиш, че да му спечелиш доверието, защото за мен си човек за пример, а съм на 2 седмици до 13тата година ;Д . Опъни му се като ти вземе телефона и за улиците..като те пита по коя улица си минала, му кажи че това няма никакво значение..Някакси опитай се на тея по-тъпи вапроси да му отговаряш малко по-троснато (това може да го възпре да те пита глупави неща) .. НЕ знам единствено вога да се радвам , че нямам такива родители, НО не се безпокой, познавам връстници с по - зле родители от твоите :-D

mimi005
05-13-2011, 06:09
Поговори с него и му кажи,че си достатъчно голяма зада се грижиш за себе си.Също така поговори с други близки за теб хора.И все пак мисля,че това скоро ще отмине.

Auriss
05-13-2011, 08:49
Your daddy is a creeper ... Как ти звучи :D Сори ама и 1ви клас да си тва възрастен човек да те столква по улиците е ... неадекватно.