View Full Version : Математическа гимназия гр.Пазарджик
Привет сладури :-P кажете какво мислите за МГ Пазарджик?Прочетох коментарите за езиковата сега искам да видя какво ще кажете и за МГ ,защото се чудя къде да се запиша.Какво точно се изучава там,какви паралелки има?Кога са приемните испити и по какво ще са те?
vankata5555555
05-05-2011, 15:21
Ами 2 съвсем различни училища,ти какво искаш да учиш.Информатика и математика или по цял ден някакъв тъп език ?Казвам ти го най-общо.М/у другото представителите на гр.Пещера са в МГ-то като цяло.
ами честно казано математиката не я любя много но нали има и профил биология и химия поне така съм чула де :neutral:
абе с две думи кажете ми какво се учи в МГ. освен математика де това го знам.Какви профили има?
1. Информатика, математика, английски език
2. Математика, информатика, английски език
3. Математика, география, немски език
4. Биология, химия, английски език
5. Информатика, география, немски език
6. Информационни технологии, география, немски език
7. Информационни технологии, математика, английски език
Това са профилите.До колкото знам от приятели и познати,в МГ-то си спукват задниците от учене , и наистина наблягат на математиката.А в Езиковата на Езика.Избора ти зависи от това,какво искаш да учиш сега и след време може би.Успех с избора :)
В ПМГ са биологическите и химическите паралелки. В МГ-то са математики с различни езици обикновено.
В МГ-тата също се заляга над езика доста.
В ПМГ са биологическите и химическите паралелки. В МГ-то са математики с различни езици обикновено.
Извиняваи но това го чувам за първи път :( :? какво е това училище,къде се намира?И какво се изучава там?
Unendlich
05-05-2011, 19:09
pacito, ПМГ е природо-математическа. Тук се води само математическа и да, има паралелка с биология, химия и английски. Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. Иначе на МГ им признавам, че са на най-хубавото място в целия град, а тва, че е пълно с хора от Пещера е вярно. Хубаво си помисли какво искаш да учиш, че е зор работа. Иначе изпитите след 7-ми клас трябва да си ги знаете вече кога са ви, попитай в училището, в което учиш :)
vankata5555555
05-06-2011, 21:05
Зор,затова един приятел си носи ноутбука и гледат филми :D.А и чат-пат го засичам при кафетата до механото :lol:
Ок.сладури благодаря ви за предоставената информация! Със сигурност ще ми е от полза :D Може би ще се насоча към МГ.със профил ,биология,химия,английски.Д обре ще е да прочета още някои друг коментар :wink: ;-) :-D Ааааа :neutral: :( много не съм на ясно как става приема в училищата,дали със оценката от външното оценяване или се държи и изпит отделно в училището? :(
pacito, ПМГ е природо-математическа. Тук се води само математическа и да, има паралелка с биология, химия и английски. Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. Иначе на МГ им признавам, че са на най-хубавото място в целия град, а тва, че е пълно с хора от Пещера е вярно. Хубаво си помисли какво искаш да учиш, че е зор работа. Иначе изпитите след 7-ми клас трябва да си ги знаете вече кога са ви, попитай в училището, в което учиш :)
Сори ама нещо не те разбирам :oops: Какво значи "тук се води само математическа" къде тук?"Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. -ЗА къде за там?На кое казваш "ТУК"и на кое "ТАМ"? :D
Fiction7577
05-07-2011, 18:53
Смисъл че МГ е само Математическа Гимназия, а ПМГ е Природо-математическа гимназия. Във втората са профилите със биологията и за нея става въпрос, че не разбираш ли от Химия, физика или математика не си за там.
Да си призная мен не ме бива особено в нито едното, но все пак уча в ПМГ. Гимназията е важна, но не забравяй че най-много нещата зависят от висшето ти (ако вземеш такова).
Unendlich
05-07-2011, 21:09
ТУК в Пазарджик се води само Математическа гимназия, има градове, в които се води Природо-математическа ПМГ. Fiction7577 обясни разликите. За там имам предвид под МГ-то, защото аз съм от ЕГ и следователно не съм от това ТАМ.
http://www.mgpz.telecablenet.com/ ето ти сайта на МГ-то, ако нещо те интересува, би трябвало да го има.
vankata5555555, предполагам твоят приятел толкова и знае нещо, ахахахха
Смисъл че МГ е само Математическа Гимназия, а ПМГ е Природо-математическа гимназия. Във втората са профилите със биологията и за нея става въпрос, че не разбираш ли от Химия, физика или математика не си за там.
Да си призная мен не ме бива особено в нито едното, но все пак уча в ПМГ. Гимназията е важна, но не забравяй че най-много нещата зависят от висшето ти (ако вземеш такова).
:P :D :neutral: :wink: и мен хич ме няма Не съм много зле но не съм и ОК. :smt023 4,5.
доо колкото разбрах " пацито " е 7 клас :D .. А иначе и аз тая година кандидатствам и напълно се насочих към МГ, не защото математиката ми е първа приятелка, а защото ме мързи да уа толкова много езика в Немската :D .. и ся нз - вече доста лесно се влиза в МГ ..
Сори ама нещо не те разбирам :oops: Какво значи "тук се води само математическа" къде тук?"Ако не ти се отдават математика, химия и физика - просто не си за там. -ЗА къде за там?На кое казваш "ТУК"и на кое "ТАМ"? :D
От химия бъкел не разбирам, пък си завърших ПМГ-то. Зависи какъв профил си и над какво залягаш. Не е нужно по всичко да си вещ, макар че е хубаво да опиташ да усвоиш всичкия материал.
доо колкото разбрах " пацито " е 7 клас :D .. А иначе и аз тая година кандидатствам и напълно се насочих към МГ, не защото математиката ми е първа приятелка, а защото ме мързи да уа толкова много езика в Немската :D .. и ся нз - вече доста лесно се влиза в МГ ..
Какво имаш в предвит "доста лесно се влиза в МГ ..[/quote]".Как се влиза нали със изпит по математика и български ез.и се гледат и оценките от матурите по бълг. и матем.?Или греша?А до колкото знам и в МГ се учи език.А някои ще ми каже ли какви са професийте там?Например аз съм се насочила към профил-биология,химия,англ.ез.
От химия бъкел не разбирам, пък си завърших ПМГ-то. Зависи какъв профил си и над какво залягаш. Не е нужно по всичко да си вещ, макар че е хубаво да опиташ да усвоиш всичкия материал.
И какви са профилите там?Какви професий има?
Ми когато аз кандидатствах (в ПМГ Враца), имаше следните паралелки:
Профил математика с английски:
Английски език + Математика + Физика + Информатика - 2 паралелки
Профил математика с немски
Немски език + Математика + Физика + Информатика - 1 паралелка (мойта)
Профил география с немски:
География + Немски език + Информационни технологии - 1 паралелка
Профил биология с английски:
Биология + Химия + Английски език - 2 паралелки
Профил химия с английски
Химия + Биология + Английски език + Информационни технологи - 1 паралелка
Съответно профилът ми беше ориентиран главно към математиката. Подготовката на МГ-тата и ПМГ-тата според мен не е ориентирана към професия, а към ВУЗ-овете, където да продължиш обучението си.
ами лесно се влиза в смисъл, че можеш да влезнеш и с бал 27-28 :) .. А иначе учи се англиийски и немски ( какъвто профил запишеш ) и н излизаш с професия - тва е лошото. Но ако запишеш информатика после ще можеш да правиш програмки и т.н
vankata5555555
05-09-2011, 20:11
За информатика е по-добре при нас в механото.
""Профил химия с английски
Химия + Биология + Английски език + Информационни технологи - 1 паралелка "" това ми допада "Профил география с немски:
География + Немски език + Информационни технологии - 1 паралелка Това също ми харесва.Ако и в ПЗ.има тези профили ще е ОК“ :smt023 Идеално. :grin:
Абе за информатиката е добре да се влиза в математически паралелки, че после тежко ти.
BladeDancer
05-10-2011, 13:40
Така съветвам те като ученик във мг ( Шибана математическа гимназия). Недей влиза.
Ако все пак решиш да ходиш в мг влизай в информатика + математика. Не избирай никакъв друг език освен английски като някой от профилите и не избирай биология и химия.
Интересно ми е дали можеш съветите си да ги подплатиш с качествени аргументи?
И аз съм възпитаник на МГ (ПМГ всъщност), както и много други хора тук.
Информатика+Математика е много силен профил, но трябва да те влече математиката. Ако обаче искаш да следваш медицина, не очаквай по-добра подготовка от паралелката с профил биология или химия.
Географските паралелки пък масово пращат ученици по икономически ВУЗ-ове.
Английския език е нужен, но само с него не ти се отварят много врати. Много хора вече го учат по частни школи и е добре да го комбинират с друг език, които учат в гимназията. Когато аз кандидатствах, вече ми беше 8-ма година английски в частно училище и според мен направих правилния избор, като избрах немски. Сигурен съм, че има хиляди като мен, на които би им било от полза да учат друг чужд език.
vankata5555555
05-10-2011, 16:21
Абе за информатиката е добре да се влиза в математически паралелки, че после тежко ти.
Защо ?Е,той човека май говори конкретно за тази в Пазарджик.
Щото програмиране и математика вървят ръка за ръка, а в МГ-тата се учат засилено и двете. Пък нагоре математиката във ВУЗовете е по-тежка от тази в МГ-тата, та ако нямаш основите - ще береш душа.
Само за инфо:
1 семестър информатика в СУ:
Програмистки дисциплини:
-Увод в програмирането
Математически дисциплини:
-Линейна алгебра
-Аналитична геометрия
-Диференциално и интегрално смятане
2 семестър - 3 математики (висша алгебра, диференциално и интегрално смятане 2, дискретна математикал) и 1 програмиране
(Обектно Ориентирано Програмиране)
Ето защо МГ-то е по-добре според мен.
Ако обаче искаш да следваш медицина, не очаквай по-добра подготовка от паралелката с профил биология или химия.
Ами да точно това искам :smt023 Искам след като завърша гимназия да уча за зъболекар или фармация там някъде съм се ориентирала.Много искам да ме приемат в МГ Пазарджик :smt045 :-o но незнам дали ще стане ,защото съм на "ТИ"със математиката имам3,4 ,виж Бълг.иЛит.съм ОК \:D/ 5,6,6,6....нали искат оценките по БГ. и Математика.А пък се държи и приемен изпит :oops: :-o Малко ме съмнява да се справя по математика :-o :( Абе ще се пробвам в МГ ,и в езиковата в ПЗ“ пък където ме приемат и дано ме приемат някъде :D
Unendlich
05-11-2011, 12:19
Тогава Биология + Химия + Английски език в МГ-то. Лесно се влиза в Мг, то не че и при нас е особено трудно. Минимум една 3-ка и една 4-ка и си вътре, 97 са много малък випуск, така че и при нас в ЕГ, и в МГ ще те приемат. Иначе при вас ще са си повече часове химия и биология, математиката трябва да се избутва някак си.
Тогава Биология + Химия + Английски език в МГ-то. Лесно се влиза в Мг, то не че и при нас е особено трудно. Минимум една 3-ка и една 4-ка и си вътре, 97 са много малък випуск, така че и при нас в ЕГ, и в МГ ще те приемат. Иначе при вас ще са си повече часове химия и биология, математиката трябва да се избутва някак си.
:-) :-) Да ти кажа,честно много ме успокои :grin: :grin: Ще се пробвам и в МГ и в езиковата пък където ме приемат :-P Представи си да ме приемат и на двете места и ще откача :D :D е тогава ще е много по трудно да реша.Хем искам език,хем в МГ -биология,химия+език. :-o Е тогава ще видя зор.
Ако има деца ,който учат в МГ.Пазарджик и ЕГ-Пазарджик нека ми пишат тук плс.
freakyHappiness
05-15-2011, 20:42
едно момичее (facebook pen-friend) учи там. Амм., мисля, че в "химия, биология и английски" имат по 3 часа математика седмично :) :) :) :) :)
Unendlich
05-16-2011, 13:15
Какво те интересува за ЕГ? :)
Какво те интересува за ЕГ? :)
Ами всичко- как е там какво се учи първата год.освен език разбира се,кои език да запиша например анг.или немски къде е по лесно?
Unendlich
05-24-2011, 19:12
1. Как е - е добре е, сега ни правят ОСНОВЕН ремонт на цялото училище.
2. Най-вече се учи езикът (то за тва сме и езикова гимназия) някъде около 20 часа седмично, другото е български, математика, музика, рисуване, физическо и информационни технологии. (Тва е първата година, после почват и другите предмети - история, география, химия, физика, биология и т.н.)
3.Къде е по-лесно - е то няма лесно и трудно. Ако не ти се учи и те мързи - мъка ще ти е каквото и да запишеш, ако имаш желание да научиш нещо - каквото и да за пишеш, все ще ти е от полза. Паралелките са английски, немски и френски. Най-висок е балът за английския :)
Mimincety
08-29-2011, 20:54
Хей , аз тази година започвам да уча в МГ Пазарджик :) ... Записах профил " информационни технологии , математика , английски " дано да не съжалявам и се надявам всичко да е добре за напред ! :) ----pacito кажи дали си в МГ-то ? :P
DesireToFire
08-30-2011, 08:28
Аз съм в МГ и имаме паралека с биология и химия, където учат математика по задължителната, а не профилираната програма. Иначе в МГ наистина се набляга и на езиците. Вече колко години имаме много повече ученици на национална по английски от АГ-то в града.