Влез

View Full Version : 1 АЕГ или 9 ФЕГ

lonkoz
05-05-2011, 16:05
7-ми клас съм и се колебая между 1 аег и 9 фег. Искам да уча в АЕГ, но колебанието ми е породено от факта, че в момента знам английски на доста високо ниво спрямо съучениците ми и не знам дали има смисъл да започвам отначало в 1 АЕГ. От друга страна пък, това че знам английски ще направи престоя ми в АЕГ доста лесен по отношение на ученето (така си мисля). Въпросът ми е дали да кандидатствам в АЕГ на първо място или да започна с нов език (какъвто ще е френския) във ФЕГ?

Tihon4o
05-05-2011, 16:15
Mon Ch

LikeAStone
05-05-2011, 17:14
Виж, в момента уча в АЕГ.
Ще си изгубиш времето, английски винаги можеш да научиш добре. По-голямата част от съучениците ми знаят по 10 синонима на diligent примерно, но не знаят някакви най-простички неща. Учителите, особено тези по науките говорят доста лош английски и честно казано развалят моя.
Няма да ти е по-лесно, защото знаеш езика, винаги ще те дърпат да ходиш на СИП и задължително да участваш в олимпиади, защото Английската страда по старите времена, когато е била престижна. Доста са натрапващи се учителите.
Освен това най-прекрасните хора, които познавам в АЕГ всъщност са искали да влязат във ФЕГ. Има и една друга групичка при нас - тази на "куул" богаташчетата, които общо взето държат едно ниво по всички предмети - е тези пък не са влезли в Американския.
Имам доста приятели от ФЕГ и мисля, че горе-долу знам как е при тях. По-добре е. Има един свободен дух, който го няма при нас. Моят съвет е - кандидатствай ФЕГ или Втора Немска, ако държиш на езиците.

e_r_d
05-10-2011, 06:40
Аз уча вече 3 години във ФЕГ и съм адски доволна!!! Преподавателите ни са на мн високо ниво....повечето :D В осми клас беше голяма скука, ама се преживява де..за мен това беше годината на опознаване :) След това от 9 нагоре почва готиното :-D Както казах учителите са ни много добри..с едно макс 2 изключения! В 11 клас минаваме по различни профили взависимост от това какво те влече и какво искаш да учиш занапред, но мисля че от тази година ще го правят още от осми клас това профилиране, ама не съм сиг..да не те объркам нещо :) Относно ученето.. да учи се, трябва да се учи, ако искаш да минеш по-нагоре..особено по френски. Ама тва да не те плаши много е лесно...веднъж хванеш ли му цаката на тоя език...трябва само думи да учиш, ама то навсякъде е така, тъй че споко :) организират се много яки извънкласни дейности, а също от миналата година започнаха да организират пролетни балове с различни dresscode-ове ...примерно тазгодишният ще е на 20 май и темата ни е "Моята съвременна приказка " :-P :grin: Абе кеф е във ФЕГ-а, айде няма да ти казвам всичко, защото така няма да е интересно, ако решиш да влизаш при нас :wink:
Bonne chance на изпитите и ако има нещо, питай :wink:

Nakadah
05-10-2011, 07:33
Английски в България няма да научиш! Отивай във френската :)

Greennight
05-10-2011, 07:43
^Що па така реши ? Аз съм за АЕГ,ако искаш да научиш езика наистина добре.

Nakadah
05-10-2011, 07:52
Защото до сега не съм видял 1 човек който е учил Английски в България да го говори! Вие учите няква си измислица на която му казвате "Английски".

bobisg
05-10-2011, 09:00
Ела във фег,езика ще го понаучиш,повечето госпожи са печени,същевременно не се учи чак толкова много,има готини извънкласни дейности и е на много яко място. :)

keyti777
05-19-2011, 16:29
Добре бе, защо повечето учители я плюят тази френска...Аз искам да ида там, обаче ми омръзна да слушам, че била западнала(каквото и да значи това), че имало истерични учителки там- това го каза майката на едно момиче , дето се прехвърлило в 35то , ама това е било преди две години... Кажете ми, че е хубаво там и няма да сгреша! :oops:

bobisg
05-19-2011, 18:25
Добре бе, защо повечето учители я плюят тази френска...Аз искам да ида там, обаче ми омръзна да слушам, че била западнала(каквото и да значи това), че имало истерични учителки там- това го каза майката на едно момиче , дето се прехвърлило в 35то , ама това е било преди две години... Кажете ми, че е хубаво там и няма да сгреша! :oops:
Горният коментар казва всичко,учителите,които плюят френската слушат какви глупости говорят колежките им и го разпространяват,същевреме но се дразнят,че са в някакви квартални училища.Какво значи истерични учители?Езика ще го знаеш,същевременно няма да се скъсваш от учене.Ела във фег.Между другото днеска бихме нпмг с 12:3 на футбол,а на волейболникой не може да ни стигне. : 8)

inchonka
05-30-2011, 17:35
Аз също сега съм 7ми клас и принципно се колебая между НТБГ и 1АЕГ... но моя съвет е да проучиш добре нещата за френската, защото лично аз уча френски от 8 години и за мен няма смисъл да влизам там, но мисълта ми беше да разбереш дали след време ще се взима DELF B2 след 12 клас или ще остане на сегашния вариант DELF B1, ако няма да се променят нещата няма особен смисъл от гимназията !!
Аа ... ако може някой и на мен да ми помогне с избора м-ду НТБГ и 1АЕГ??

IWannaBeSedated
05-30-2011, 18:19
По-добре си избери какъв език искаш да учиш..

Pwnmaster
05-30-2011, 19:08
Защото до сега не съм видял 1 човек който е учил Английски в България да го говори! Вие учите няква си измислица на която му казвате "Английски".
Това е скандално тъпото мнение. Не се изказвай неподготвен, мейт.

lonkoz
06-09-2011, 16:01
Бала ми е 33.322 :grin: . Мисля да пиша френската. Благодаря на всички за съветите, бяха ми доста полезни!

Fiction7577
06-09-2011, 16:56

Това, че ти не си видял, не значи, че всъщност си е така.