View Full Version : вашите мнения и реакции...относно това ...
Здравейте :) и Честит празник на всички именици :)
И така ... да мина към темата... Интересно ми е как ще реагирате и какво ще си помислите, ако приятелят ви , с когото имате връзка от доста време(година ) ви поднесе като подарък чорапи, гащи, сапун и крем... :? wtf И най-лошото е, че си мисли , че ви харесва .. Те са 4 неща :shock:
поднесе като подарък сапун
:razz: :razz: :razz:
Дали не си мисли че си нечистоплътна?
ЕДИТ: Ако гаджето ти е с промит мозък както всички канадци и доста имигранти въобще не се учудвам! :lol: :lol:
ivcheto0o
05-06-2011, 08:14
Бих си помислила че определено няма вкус за подаръци.Може би след толкова дълга връзка вече да се е изчерпал от към идеи за подаръци,може и да е някакъв намек.
MusicAddicted
05-06-2011, 08:22
Хахахах.
А защо всички си мислите, че е толкова пропаднал,=; може би просто иска да е по-различен ( всм. да не е банален)
поднесе като подарък сапун
Дали не си мисли че си нечистоплътна?
ЕДИТ: Ако гаджето ти е с промит мозък както всички канадци и доста имигранти въобще не се учудвам! :lol: :lol:
Не съм нечистоплътна .... и не искам още такива коментари по дяволите .Дори самоя той ми е казвал , че такива подаръци мрази (шампоани, балсами, сапуни..дори и парфюм :shock: ). Не сме в Канада.. , тук сме , в България .Сигурна съм 100% , че не е имал каквито и да било намеци за нещо с този подарък .... :(
Бих си помислила че определено няма вкус за подаръци.Може би след толкова дълга връзка вече да се е изчерпал от към идеи за подаръци,може и да е някакъв намек.
Лошото е , че наистина няма вкус за подаръци... До сега не съм получавала нещо, което на 100 % на ми хареса ..Но това вече беше върха на всичко. Нямам думи
Хахахах.
А защо всички си мислите, че е толкова пропаднал,=; може би просто иска да е по-различен ( всм. да не е банален)
По-добре да е банален и да ми подари нещо, което да ми хареса , отколкото това :? Едва сдържах разочарованието си, яростта си и вс неща, които ми минаха през ума
nymphadora
05-06-2011, 08:35
:shock: :shock: :shock:
чорапи и гащи?? :lol: лош подарък е сувенир,твойто е ОТВРАТИТЕЛЕН подарък. :lol:
защо не е попитал майка си за съвет,като няма вкус?
nepowtorima
05-06-2011, 08:41
.. омг.. бахти мухльото /с извинение/ ...
що не му ги очукаш у главата.. :lol: :lol: оу не ще падна.. ужас ужас..
толкова ли не е можел поне едни парфюми да ти подари :razz:
ами ако ти подготвя по-голяма изненада.. щото аз съм имала и такива случай ( е не са ми подарявали сапун и чорапи..) , но някакъв съвсем малък подарък и след 2часа голямата изненада :grin: .. а може и да е някакъв намек!
NomNomNom
05-06-2011, 08:51
Какви гащи и чорапи ? Какъв сапун ?
Майка му и баща му дърти ли са ? Може те да са му дали съвет ?
ОМГ.
CanisDirus
05-06-2011, 08:56
Мисля, че скоро ще ти предложи брак!
А скоро ще ти подари и прах за пране, парцал за под, мистър пропър, четка за зъби и тн.
:shock: :shock: :shock:
чорапи и гащи?? :lol: лош подарък е сувенир,твойто е ОТВРАТИТЕЛЕН подарък. :lol:
защо не е попитал майка си за съвет,като няма вкус?
Да ти кажа честно , мисля че майка му го е избирала ...... :(
... то какво има да му се избира ...
ами ако ти подготвя по-голяма изненада.. щото аз съм имала и такива случай ( е не са ми подарявали сапун и чорапи..) , но някакъв съвсем малък подарък и след 2часа голямата изненада :grin: .. а може и да е някакъв намек!
хаха, едва ли 8-) няма такъв вариант
А скоро ще ти подари и прах за пране, парцал за под, мистър пропър, четка за зъби и тн. :razz:
Наистина няма нужда нито от едното , нито от другото
CanisDirus
05-06-2011, 09:03
напротив!
Просто вече сте в дълбоко семейни взаимоотношения ;)
.. омг.. бахти мухльото /с извинение/ ...
що не му ги очукаш у главата.. :lol: :lol: оу не ще падна.. ужас ужас..
толкова ли не е можел поне едни парфюми да ти подари :razz:
понеже знае , че аз си имам парфюм ..е решил да ми купи нещо друго :o Да ви кажа честно и парфюм да ми беше подарил, нямаше да е от тези , които аз харесвам и имам ... едва ли би дал толкова пари .Предпочитам нищо да не ми подарява
ScarletBite
05-06-2011, 09:08
би ми харесало, ако чорапите са дантелени и супер скъпи, бельото е на Викториа'с сикрет, кремът е някъв марков, а сапунът е от онези етеричните, дето като им видиш цената само, се замайваш.
8-) 8-) 8-)
а сега сериозно - зарязвай го тоя ненормалния :lol:
Какви гащи и чорапи ? Какъв сапун ?
Майка му и баща му дърти ли са ? Може те да са му дали съвет ?
ОМГ.
:? Страшно съм разочарованаааа
С всеки изминал ден виждам колко много се различаваме по отношение на мислене, на държание , даже и соц. положение :smt014
би ми харесало, ако чорапите са дантелени и супер скъпи, бельото е на Викториа'с сикрет, кремът е някъв марков, а сапунът е от онези етеричните, дето като им видиш цената само, се замайваш.
8-) 8-) 8-)
а сега сериозно - зарязвай го тоя ненормалния :lol:
и аз си бях помислила така, поне да бяха скъпи :D
CanisDirus
05-06-2011, 09:19
Не е важно да е от сърце, важното е да е скъпо 8-)
Не е важно да е от сърце, важното е да е скъпо 8-)
по принцип е обратното :), но в този случай не съм на това мнение
Когато подарявам нещо на някого, старая се да е хубаво, дори и да не е толкова скъпо, но да е представително.Това показва какъв вкус и стил имаш.
TheBeliever
05-06-2011, 09:26
А на колко години сте? По какъв повод ти ги подари тея неща? Той има ли финансови затруднения? Ти първото му гадже ли си? Какво е психическото му състояние? 8-)
Според мен майка му е купила нещата. Това е единственото обяснение, което намирам. Все пак момче да купува дамско бельо е доста рядко срещан феномен, особено в тийн възрастта. :lol: Това естествено не оневинява глупостта му и неандерталската несъобразителност.
А на колко години сте? По какъв повод ти ги подари тея неща? Той има ли финансови затруднения? Ти първото му гадже ли си? Какво е психическото му състояние? 8-)
Според мен майка му е купила нещата. Това е единственото обяснение, което намирам. Все пак момче да купува дамско бельо е доста рядко срещан феномен, особено в тийн възрастта. :lol: Това естествено не оневинява глупостта му и неандерталската несъобразителност.
Ако ви кажа годините, ще паднете :lol: На по 20 и канче :lol:
TheBeliever
05-06-2011, 09:59
Ако ви кажа годините, ще паднете :lol: На по 20 и канче :lol:
:smt104 :smt037
Съчувствам ти...
ivelinaivanovaivanova
05-06-2011, 10:35
явно не му допада хигиената ти :D
Eclipsercho
05-06-2011, 11:42
Трябваше да ти подари един паток в мръсния задник, който явно не миеш, че да си доволна.. :lol:
Трябваше да ти подари един паток в мръсния задник, който явно не миеш, че да си доволна.. :lol:
Виж какво , малоумник такъв, мислиш се за интересен и оригинален с това изказване ли ?! По-скоро показваш колко ограничен и вулгарен си.
WaterLilly
05-06-2011, 12:34
Уоу, как го затапи... NOT
Затова друг път му дай едно списъче с неща, които искаш, и той да си избере които и колкото от тях иска да ти купи. Така нито се губи изненадата съвсем, нито има опасност да си недоволна.
CherryBell13
05-06-2011, 12:41
лол :-o бих го погледнала така :shock: и ще го оцеля с тези работи... според мен или няма вкус към подаръци или иска да намекне нещо...
мм аз съм момче и съм леко казано съкрушен :D ,но си мисля че ти май не го харесваш толкова да не кажа почти не го харесваш вече, незнам как са ви отношенията но според мене в връзката ви няма вече бъдеще ... :( :( ии още 1 нещо ако се чудиш защо е решил да ти поднесе толкова несериозен подарък най добре го попитай и му кажи всичко на него ще му стане гадно ,но поне ще се изясните по ? с подаръците ,а ако найстина е дал на майка си да купи "подаръците" смятай за какво става на въпрос .... :) :) :)
dream1707
05-06-2011, 14:02
Как може да сте такива бе хора.. изумих се като изчетох всичките коментари. :shock: Толкова ли сте повърхностни, нима подаръка е толкова важен ...
Еми извинявай, но на такова капризно същество трудно се угажда .. явно човека се е шашнал, че не може да измисли какво да ти купи .. и вероятно майка му ти го е купила.. И кво от това.. толкова ли те бърка, пак ти е купил нещо нали ... :-o
Ако бях на негово място нямаше да си правя труда и сапун да ти купя...
Аман от капризи, трябва да ти е предостатъчно, че човека ти е подарил сърцето си.
MaLkaTa_LaDy
05-06-2011, 14:11
8-) 8-) 8-)
Хаха малко напомня на "секси - злекси"...
хаха, едва ли 8-) няма такъв вариант
ти все пак бъди готова :) ... и по какъв повод ти е подарил това? (ако може да попитам)
Боже, нямам думи! Е**** повърхностната дето си. Радвай се, че ти е подарил нещо. Не е ли по-важно да е ако ще и сапун, но от сърце? отколкото някоя скъпа дрешка, но да я е купил просто ей така. Ужас... Как може да сте такива бе хора? Горката ти ли? Горкото момче, бих казала. Да бяга надалеч от теб. :?
SisiStrange
05-06-2011, 18:18
Не я плюйте. Аз много добре разбирам какво иска да каже. Не става дума за пари тука въобще. Тя иска нещо, което да е мило като жест. Според мен нямаше да се оплаква, ако и беше написал стихче, ако беше и нарисувал нещо, ако и беше взел някое малко сувенирче (ако ще да е 2-левено сърце-клише), ако и беше купил симпатично букетче, ако и беше взел да речем някое тефтерче от тия ръчно изработените с по-нещо мило на всяка страничка. Всичките тея неща струват или колкото сапуна и чорапите, или даже по-малко. Но показват отношение.
eminemfenka
05-06-2011, 19:15
Съгласна съм с по-горният пост.
Една роза или нещо подбно,хем евтино ,хем представително..
Аз също съм получавала малки евтини подаръци , сребърна гривна, евтин парфюм но с уникален аромат , една роза и все дреболийки под 10-9 лв..
Аз лично независимо от всичко вероятно щях да се засмея и да го питам сериозно ли. ? Браво на теб за въздържанието, и тук не става въпрос за капризи, щот ако и авторката му подари същото .. няма да е много приятно ..
Е аз бях подариила на едно гадже боксерски,ама не за друго имаха много гъзарски надпис и той се с тия боксерки ме помни . много им се радваше :D
Пуу, ебати разочарованието...
Радвай се на малките и прости нещица бе..к'во толкова...
Чорапи- помислил е за краката ми, които обожава.
Гащи- егоистично малко от неговата страна, що'то знае, че лично той рано или по-рано ще ги премахне от пътя си.
Сапун- особено, ако е с любимия ми аромат, директо му скачам на вратлето и отиваме във ваната.
Крем- време е да понамаже малко тялото ми...
Заключение: От всичко това печеля, почти толкова, колкото той.
Що да не се зарадвам?
8)
Да ви кажа честно и парфюм да ми беше подарил, нямаше да е от тези , които аз харесвам и имам ... едва ли би дал толкова пари .Предпочитам нищо да не ми подарява
Много жалко за теб...по-скоро съчувствам на момчето ти, че е с теб.
'Нищо лично, просто бизнес'
Vilencety
05-07-2011, 06:45
в първия момент бих се очудила, но той щ ми даде обяснение
ceballos1990
05-07-2011, 08:30
Гащи- егоистично малко от неговата страна, що'то знае, че лично той рано или по-рано ще ги премахне от пътя си.
Сапун- особено, ако е с любимия ми аромат, директо му скачам на вратлето и отиваме във ваната.
Що да не се зарадвам?
8)
Да ви кажа честно и парфюм да ми беше подарил, нямаше да е от тези , които аз харесвам и имам ... едва ли би дал толкова пари .Предпочитам нищо да не ми подарява
E това е единствения комнтар който е най точен и ми е много интересно оставете това ,че момчето направило жест по различен от останалите тъпаци които подаряват едно и също ама ми е много любопитно гадже ти е ходи му го кажи на него и ако това е човекът с който ходите година и сте на по 20 и канче нужно ли е публично да го излагаш а ако ми кажеш и че го обичаш ще ти се смея ДО ГРОБ
Наистина съчувствам и аз на момчето не мисля ,че е нормално така да се приказва за половинката ти из интернет пространството ако искаш цирк и сеир на който да се смееш има си места за тази работа не е нужно на гърба на човека който може би те ЦЕНИ а ако си трсиш причина да се разделите направо си му го кажи вместо да го изкарваш смешен пред не по малко от него смешници които още са девствени
NomNomNom
05-07-2011, 08:37
Ти пък защо не вземеш да си избиваш комплексите на друго място .
Като не я кефи подаръка - има право да коментира както и където иска .
Той пък да е помислил малко с горната си глава , по-добре нищо да не подарява , от колкото нещо толкова несъобразено .
Ти пък защо не вземеш да си избиваш комплексите на друго място .
Като не я кефи подаръка - има право да коментира както и където иска .
Той пък да е помислил малко с горната си глава , по-добре нищо да не подарява , от колкото нещо толкова несъобразено .
Не е ли по-важен жеста? Ебаси материалните хора дето сте. Вместо да се радвате, че някой е помислил за вас, ходите да се оплаквате, че подаръкът не ви харесва. Т'ва момиче според мен и това не заслужава.
obyrkaniq
05-07-2011, 08:55
Хахахаха не не моля ви престанете :razz: :razz: :razz: :D:D:D
mMemories
05-07-2011, 08:58
Всички казват, че подаракът го е избрала майка му ама майките по принцип измислят яки и оригинални подаръци (поне мойта, на мойте приятели и други от обкръжението ми. Дори баба ми не подарява сапун и чорапи... :(
Не я плюйте. Аз много добре разбирам какво иска да каже. Не става дума за пари тука въобще. Тя иска нещо, което да е мило като жест. Според мен нямаше да се оплаква, ако и беше написал стихче, ако беше и нарисувал нещо, ако и беше взел някое малко сувенирче (ако ще да е 2-левено сърце-клише), ако и беше купил симпатично букетче, ако и беше взел да речем някое тефтерче от тия ръчно изработените с по-нещо мило на всяка страничка. Всичките тея неща струват или колкото сапуна и чорапите, или даже по-малко. Но показват отношение.
Точно така ;)
А тук имам чувството, че някои хора просто са решили да се правят на интересни и различни, понеже са решили да "не са като другите" и да са на контра в темите, понеже изглежда много оригинално да си критикар, да се правиш на човек с ценности и който уж много ценял малките неща. Да, ама не.
Който обяснява, че подаръкът на момчето е мил жест, да се замисли какъв смисъл се влага в понятието жест. Жест е нещо сантиментално, с мила стойност. С лична стойност. Един подарък е жест, когато е избиран специално за човека, с внимание. Например ако авторката няма чанта и нейният приятел знае и й купи, това е един мил жест на внимание. Но тя сигурно си има куп чорапи и бельо - това е подарък, избиран през просото! Никакъв мил жест не е.
И който казва, че момчето, горкото, много искал да я зарадва, бла-бла, ама то искало да направи жест ... Bitch, please?! Сериозно ли го вярвате? Подаръкът му е израз на СЛАБОУМИЕ!
Такива подаръци хората си подаряват като страстта във връзката им изчезне, като поотраснат и т.н. Те нямат брак от 10 години, че да си подаряват чорапи и шампоани.
По дяволите вас и вашето "интересно", "различно" мислене. Това е слабоумен подарък, избран ей-така.
И най-смешни в темата са мъжете, които явно са се припознали като ограничени и без въображение хора, които не могат да подарят нещо истински сладко и със стойност.
И изобщо не става въпрос за пари тук. На мен един от най-хубавите ми подаръци беше евтин със сигурност - балон във форма на сърце, много малка плюшена играчка, която със сигурност беше от пазара, и две гривни, сигурно за по 1лв всяка. Истински ме зарадва, защото беше красива, а играчката означаваше нещо за мен. Беше хубаво направен подаръка с тоя балон. Беше хубаво.. Ето, че не става въпрос изобщо за пари, а за жест на внимание!
Скъсах с бившия си заради кофти подарък. Е, не мога да кажа, че е чак толкова зле. Просто ще обобщя по същият начин, както и тогава. Подаръкът му крещеше "взех каквото бих взел на малката ми 6-годишна братовчедка". И не, не става дума за пари. Става дума за това колко те познава. Ако мисли за теб, ако те познава, всъщност колкото и да те познава, ще иска да се усмихнеш при вида на подаръка или да си го разнасяш с теб, или да се развикаш и заподскачаш като го видиш. Да направиш такъв подарък, е все едно да се подиграеш на уж любимия си човек.
Едит: Сега прочетох поста на колежката отгоре и искам да допълня нещо. В моите разбирания личен подарък, жест е такова нещо, което може да зарадва само конкретния човек и за всички останали би било просто някаква ненужна вещ. Сувенир, който си направил по повод на закачка с този човек или нещо, за което си е мечтал... тези неща са жестове. Гащите не са!
Аз съм си много спокойна, не ме мисли. Ако се чудиш защо изказът ми е такъв - за експресивност, миличка. Далеч не се вживявам в нещата, които сте изписали, дори да ги мисля за неверни.
И btw, нали не си вярваш, че човекът като й е избирал сапуна и гащите, е вкарал тоя контекст, който ти вкара с много въображение? Да й бил изтъркал гърба, пък любимия й аромат и т.н. Мисля, че украси добре нещата, но не съвпадат с реалността.
Подаръците са нещо избрано с усет към човека, за да го зарадват. Моята представа за подаръци е такава. Не знам каква е твоята, ти ще кажеш?
Аз мисля, че човек, който усеща приятелката си, няма да отиде да купи гащи, чорапи и неща, които и сама може да си купи от магазина. Да не говорим, че не е подарък, избиран със старание - не е много трудно да отидеш до магазина да избереш един Dove и после да вземеш гащички и чорапи. Извинявай, но майка ми се кефи на такива подаръци! Но тя все пак е по-възрастна и е станала по-практична.
Моето мнение си е, че това не е сантиментален, личен подарък, а е избиран ей-така, през просото.
Съгласна съм, че от друг ъгъл може да се възприеме като елементарно и повърхностно мислене. В такъв случай аз си признавам, защото съм наясно, че не съм малцинство - не бих се зарадвала на гащи, чорапи и сапуни. Ако са по-скъпи, това наистина променя нещата, защото доста хора са устроени така - да приравняват жеста на внимание с цената, която са платили за да ги зарадват, един вид. Пак си остава странен подарък, но поне може да има извинение, че човекът ти ги е избирал с цел да се потопиш в едно прекрасно, луксозно усещане. Въпреки че аз едва ли бих се зарадвала на сапун, дори да е от ония по 20лв парчето. Просто защото не ми е притрябвал специален сапун.
Всичко опира до вниманието, до жеста. Не до цената!, въпреки че подкрепям твърдението, че ако ще подаряваш гащи, може поне да се бръкнеш, за да изглежда ефектен, а не тъп подарък.
И бтв на базата на какво реши, че момчето е точно (и ще я нареди яко)?
На мен случая на авторката ми напомня как на Коледа от една "приятелка" получих потник, който баба й й беше подарила. Преподари ми го пред очите ми, и ми го поднесе колкото да има. Ето от това заболя много, не от факта, че беше потник. Беше супер грубо и тъпо. То и не беше хубав подарък, независимо, че беше практичен. И се почувствах все едно ми подарява нещо, колкото да има, а не да ме зарадва.
Не трябва да се подаряват неща, колкото да мине метър.
Аз много мислих над твоя пост и си права - не трябва да сме повърхностни, това е така. Поне в мисловния двубой доброто в мен победи, а не повърхностното 8-)
Обаче тук възниква един въпрос - ти трябва да си толерантен каквото и да ти подаряват и да се радваш на жеста или човека отсреща трябва малко от малко да мисли какво да подари, така че да те зарадва?
От тук може и да се прехвърлим на вечния спор трябва ли да си признаваме, когато не ни хареса даден подарък или тактично да замълчим, + бонус полемика етично ли е да се преподаряват подаръци, които не са ни по вкуса?
На мен винаги ми е много бъгаво по тоя въпроси и се лутам между двете гледни точки.
bratignat
05-07-2011, 11:45
Не съм и предполагал, че съществуват такива лигли. Започвам с това, че гаджетата ви изобщо не са задължени да ви подаряват, каквото и да било. Само, това, че ти е честитил е достатъчно.
Приемеш ли подарък, означава, че го харесваш и повече нямаш право да мърмориш. Не го ли приемеш - отново нямаш право да мърмориш. Това е подарък.
Виж, ако той ти заплаща с "подарък" някакви услуги или труд, тогава бих разбрал негодованието ти. Срещу своят труд не си получила договореното. Но никъде не забелязах, да си писала, че си куртизантка.
Ще ти разваля празника и ти го казвам направо - не си принцеска. Все пак прочетете "Пепеляшка" и може би ще осъзнаеш, че не рокличката и патофките носят благородство, а съзнанието и душата. Както се пее в една песен "Без кола и раница, небето ми е граница" ;)
U tup (http://www.youtube.com/watch?v=kuRqbOwjMvI&playnext=1&list=PLCB2E57739D37FF53)
Jennydooley
05-07-2011, 12:14
Хех....Знам какво е да останеш разочарован от подарък....Моят приятел ми подари един огромен плюшен мечок,от тези най-големите,да,тези които където и да сложиш,все пречат....Та,още когато го получих,не показах особен ентусиазъм,а в удобен момент казар с най-милия тон"Много ти благодаря за вниманието,старанието и т.н. оценявам тези неща,обаче аз не обичам плюшени играчки,камо ли пък толкова големи,съжалявам обаче другият път малко по-внимателно"
От това нещо-грам мнение нямам...а реакция...не остана такава! :? :? :lol: Ужасс просто!
Не съм и предполагал, че съществуват такива лигли. Започвам с това, че гаджетата ви изобщо не са задължени да ви подаряват, каквото и да било. Само, това, че ти е честитил е достатъчно.
Приемеш ли подарък, означава, че го харесваш и повече нямаш право да мърмориш. Не го ли приемеш - отново нямаш право да мърмориш. Това е подарък.
Виж, ако той ти заплаща с "подарък" някакви услуги или труд, тогава бих разбрал негодованието ти. Срещу своят труд не си получила договореното. Но никъде не забелязах, да си писала, че си куртизантка.
Ще ти разваля празника и ти го казвам направо - не си принцеска. Все пак прочетете "Пепеляшка" и може би ще осъзнаеш, че не рокличката и патофките носят благородство, а съзнанието и душата. Както се пее в една песен "Без кола и раница, небето ми е граница" ;)
U tup (http://www.youtube.com/watch?v=kuRqbOwjMvI&playnext=1&list=PLCB2E57739D37FF53)
Първо, не съм написала темата, за да ме упреквате и да изсипвате куп негативно отношение към мен, не търся нито това, нито искам някой да защитава написаните от мен редове. Интересно ми беше да видя какви ще са вашите реакции и какво ще си помислите сами за себе си , ако ви се случи подобно нещо.Благодаря за всички коментари, написани до тук, но ще ви помоля да не засягате темите за пари .. и т.н Ще съм благодарна , ако не пишете повече по темата
Пак ще има сума ти нападки, ама bratignat се изцепва с това, че не бил длъжен да подарява. Това си е традиция.
Ама той като цяло е странен тип, така че аз изобщо не се учудвам от мнението му. :lol:
^омг за пръв път виждам твое мнение късо само 3 реда хаха :lol:
Иначе по темата съм съгласен единствено с
Не трябва да се подаряват неща, колкото да мине метър.
Нямам предвид,че трябва да и купи нещо скъпо или голямо,просто да е поне уместно.Момичетата се радват и на обикновени неща,стига да са от сърце.
А тоя дето се изцепи,че не е длъжен да се подаряват подаръци...никъде не е написано че е задължително,това е акт на внимание.Една връзка има много аспекти и това е един от нея.Ако изключим малките неща като подаръците,искрените разговори,разходките,вечер ите прекарани гушнати заедно и тн тогава какво ни остава от една връзка?
Отговора е нищо.Става еднообразна.
Стойността на подаръка я оценявам на не повече от 5-6 лв. Ако е искал наистина да ти купи нещо смислено, за същите пари е могъл да го направи, но явно момчето е предпочело да подари нещо, колкото да мине номера. Не мога да си представя аз какво бих направила ако някой ми подари гащи, чорапи и сапун ... :D Сигурно бих му избола очите. Той досега какво ти е подарявал? Може да се е изчерпал откъм варианти или пък да не е имал финансова възможност да ти купи нещо по-голямо и е решил да се спре на това. Аз в никакъв случай не бих оправдала подобна постъпка, направо бих го попитала в очите какво означава това.
Josefinne
05-07-2011, 13:28
Зависи, ако ми го поднесе по някакъв повод, директно ще го питам дали се бъзика с мен. Но ако просто така ми ги е купил, без повод, ще се зарадвам, че е помислил за мен.
При всички положения , ако "подаръкът" не ти е харесал, просто му го кажи. Не в смисъл на " Абе, к'ъв е тоя смотан подарък", но по-скоро, че и сама можеш да си набавяш неща от първа необходимост и предпочиташ да ти прави подаръци, които ще можеш да запомниш, че са от него.
bratignat
05-07-2011, 15:12
Зад празникът стои идеята да почетеш и зарадваш празнуващия. Някога всички са правили сами подаръците си. И не защото са били по-изкусни от нас или стиснати. Отделяли са най-ценното - времето си.
Сори, но да обикаляш 4-5 часа магазини, за да намериш най-хубавия подарък изобщо не е същото, както да изписваш, рисуваш, съчиняваш свириш или каквото се сетите, в продължение на дни. Верно, някой нямат никакъв талант, но не става дума за самия подарък, а за жестът.
Пак ще има сума ти нападки, ама bratignat се изцепва с това, че не бил длъжен да подарява.
А тоя дето се изцепи,че не е длъжен да се подаряват подаръци...никъде не е написано че е задължително,това е акт на внимание.
Измъквате думите ми от контекста избирателно. Един съвет - не губете времето си и това на четящите преса с журналистическа кариера :razz:
П.П. Авторке, питала си за мнение, не за това, което ти се ще да чуеш.
katerinka9226
05-07-2011, 15:17
А скоро ще ти подари и прах за пране, парцал за под, мистър пропър, четка за зъби и тн.
Прах за пране, ми нали трябва с нещо да се перат дрехите! Парцал за под - да мие пода... Мистър пропър - ще тича и мие след децата :D Четка за зъби - да си поддържа хигиената! :razz: :razz: :razz: Това е да си съпруга на такъв човек... :D
Въобще не ме влече журналистическата кариера,спокойно.Просто можеше да подминеш коментара ми,ако нямаш какво да кажеш.
Започвам с това, че гаджетата ви изобщо не са задължени да ви подаряват, каквото и да било.
Както и да го гледам вътре и извън от контекста си значи едно.
SisiStrange
05-07-2011, 15:20
Някога всички са правили сами подаръците си. И не защото са били по-изкусни от нас или стиснати. Отделяли са най-ценното - времето си.
Сори, но да обикаляш 4-5 часа магазини, за да намериш най-хубавия подарък изобщо не е същото, както да изписваш, рисуваш, съчиняваш свириш или каквото се сетите, в продължение на дни. Верно, някой нямат никакъв талант, но не става дума за самия подарък, а за жестът.
Именно де. :-o Не вярвам той лично да и е ушил гащите и да е забъркал сапуна в семейния казан. :-o
И ние това имахме в предвид: че е трябвало да седне и да направи нещо с ръцете или ума си вместо да минава номера с боклуци, които тя 100% си има. Щеше да е жест именно, ако беше сътворил нещо.
bratignat
05-07-2011, 16:06
Въобще не ме влече журналистическата кариера,спокойно.Просто можеше да подминеш коментара ми,ако нямаш какво да кажеш.
Започвам с това, че гаджетата ви изобщо не са задължени да ви подаряват, каквото и да било.
Както и да го гледам вътре и извън от контекста си значи едно.
Защото имаш очи, но нямаш поглед.
Мерси,не започвай спор който не желаеш...
Много добре те разбрах какво имаше предвид,но пак грешиш.Да му е благодарна,че все пак и е подарил нещо?Ако си решил да подаряваш,поне го прави както трябва,а не само да отбиеш номера както казаха.
Ако решиш да ме цитираш,напиши нещо смислено с което да се обосновеш,а не започвай лични нападки.
Ами може просто да е нямал възможност за по скъп подарък :)
LoveChocolate
05-07-2011, 16:40
аз бих си помислила че няма пари :) и все пак ще оценя това :) се пак нещо ще ми е подарил :)
bratignat
05-07-2011, 17:29
Някъде да съм писал за отбиване на номер? Имало го е в предишни мнения, не в моите. Да оценяваш подаръците на хората е консумативно - има си хора, които просто не знаят какво да подаряват. Всеки със своите силни и слаби страни. Но това да лепнеш етикет на някой според подаръците, които раздава - излиза, че мутрите са най-милите и добрички хора. Те наистина раздават големи подаръци.
Това, че не разбираш нечие мнение или не си съгласен с него, изобщо не значи, че не е така. За това хората дискутират или спорят.
Shadow, не съм използвал нападки срещу теб, но в случай, че усещаш философски цитати за обидни, тогава - извинявай. Ако искам да обидя някой със сигурност няма да съм търпелив или възпитан.
Така е прав си,но имаме конкретен случай не става въпрос колко си щедър и какво можеш да подариш.
Въпросът е избора на подарък-предполагам са тийнейджъри на 16,17,18.Да си подаряват бельо,прашки,боксерки все едно са женени от еди колко си години не върви някак.
За едно си прав,подаръка си е подарък не можеш да му слагаш оценки,но само в случаите когато е уместен.Мога да ти дам безброй примери за неуместни подаръци.Ако толкова е загубил липса на идеи какво да подари,винаги може да я изненада с нещо на пръв поглед малко,вече се изписа доста по тази тема.
Всеки подарък,носи със себе си и малко подтекст.На мен лично ако приятелката ми подари боксерки или сапун,ще си помисля че или имам лош вкус или че не се къпя хаха
Колежке, допреди няколко месеца излизах с мъж, който при откровен разговор (в който се предполага, че трябваше да ми разкрие чувствата си) ме накара да извадя листче и да запиша три песни, които да изслушам като с прибера и да ми светне всичко... Та, сериозно ли т'ва за детските работи?
NambyPamby
05-07-2011, 19:04
Първо, не съм написала темата, за да ме упреквате и да изсипвате куп негативно отношение към мен
Ми тогава не се излагай с такива глупави изречения от рода на(цитирам по памет)"Той никога няма да ми купи това, което искам, 'щото не му е по възможностите". Не е било баш такова изречението, ама контекстът беше що-годе такъв. И супер горчив вкус в устата оставя. Да, гащи, чорапи и сапун, по дяволите, е крайно неподходящият подарък и да, говори за крещяща липса на вкус, но и твоето грозно изказване хич не беше на място. Разочарована си от тоя човек, различно ви било мисленето, финансовото положение и пр., все неща, които не ти изнасят - тогава за чий си с него? Като се смяташ за по-умна, отговорна, оправна, съобразителна и т.н., хващай си чантата и си търси някой от твоята черга, за да си спестиш следващи разочарования.
И защото си поразводних поста, пък не отговорих на въпроса - не, не бих се зарадвала на подобен подарък, ако ще в него да е вложена всичката любов на света. Сигурно съм повърхностна и проста, обаче все още вярвам, че сапун мога да си купя и сама.
Крайно време е в петата страница на темата да разкриеш че не обичаш да се къпеш според мен.
Крайно време е в петата страница на темата да разкриеш че не обичаш да се къпеш според мен.
:smt097
CanisDirus
05-07-2011, 19:45
Аз подарявам плюшени октоподчета и всичко е наред http://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gifhttp://i.imgur.com/8GcLU.gif
cranberry това което написах беше просто пример,някои хора просто не умеят да говорят направо и да казват нещата.
В отговор на въпроса ти-да детско е.Затова винаги внимателно избирам подаръците си ;)
Иначе babity сериозно ли е това,което го разказа..къде ги намираш тези "мъже" :shock:
да не е било нещо от типа http://vbox7.com/play:bb70312b хаха :D
FromAutumToAshes
05-07-2011, 19:58
Боже...
Ще му ги наврЪ някъде .. :?
DevilWish
05-08-2011, 12:29
Що да не се зарадвам?
8)
Единственото нормално мнение ;) Много сте зле, честно ;) Боже, боже.Човека е искал да ти подари нещо, което ще използваш вместо нещо ,което ще прашасва у вас ;) Как може да не си доволна.Аз ще съм доволна и на лично направена картичка.Просто е мило ;) горкия човек, че е с теб.. и значи това е мисленето на тийновете - трябва да е скъп подарък, но ти ти си на 20 и мислиш по този начин??? Wtf?
djipsito
05-08-2011, 15:43
Аз кво да ви кажа като са ми подарявали Лионска наденица :lol:
Едва ходех от смях... Приех го като мега бъзик (не в лошия смисъл). Имаше и някви бонбонки захаросани и разни други такива. Почувствах се на 5, а бях на 16... Ама си ги изядах де :D без наденицата, че от толкова път се беше.. подмокрила и развалила 8-)
DesireToFire
05-08-2011, 18:22
Ако е без повод бих го приела на шега. Но ако е с повод бих си помислила пак, че е шега и псоел ще ми подари нешо друго. Иначе, просто нямам думи :shock:
Grommash
05-08-2011, 18:26
КРИЗАА, КРИЗАА! :D
А може би е част от някой коварен план! :evil:
Е*аси якия подарък. Ще вземам пример от него - ем пари пестя, ем правя нещо хубаво.
ако някой подари на момиче подобен подарък би било голяма гавра :shock: :smt023
Всички знаем ,че за вас 15 - 16 годишните е супер якото и важното да ви се подари парфюм от 500 лв или дрешки от Мола или някое лигаво сърце кряскащо "обичам те" . Тогава ще сте на седмото небе и за вас няма да има по - добър , мил и обичащ ви мъж от него.
С приятеля ми сме заедно над 3 години вече и ми е подарявал какво ли не , с и без повод. Ама наистина какво ли не - гащи, чорапи , козметики и т.н. . Понякога когато не е имал възможност е минавал дори и само с едно цвете.Но за мен и то е достатъчно .Достатъчно ми е само сапун да ми подари , но да знам ,че е от него и е отделил време да излезе да ми го избере и да ми го купи . Не мога да разбера какво се превземате толкова сякаш сте ангийски принцеси . Ако вие не оценявате и малките, дребни , дори и евтини от към пари и на глед непотребни или тъпи за вас неща , то ще има друга , която ще ги оцени , защото няма да е толкова Инфантилна.
Та с две думи , бих се зарадвала. Това са все неща , които ще ми влязат в употреба най- малкото.
DesireToFire
05-09-2011, 11:54
Всички знаем ,че за вас 15 - 16 годишните е супер якото и важното да ви се подари парфюм от 500 лв или дрешки от Мола или някое лигаво сърце кряскащо "обичам те" . Тогава ще сте на седмото небе и за вас няма да има по - добър , мил и обичащ ви мъж от него.
С приятеля ми сме заедно над 3 години вече и ми е подарявал какво ли не , с и без повод. Ама наистина какво ли не - гащи, чорапи , козметики и т.н. . Понякога когато не е имал възможност е минавал дори и само с едно цвете.Но за мен и то е достатъчно .Достатъчно ми е само сапун да ми подари , но да знам ,че е от него и е отделил време да излезе да ми го избере и да ми го купи . Не мога да разбера какво се превземате толкова сякаш сте ангийски принцеси . Ако вие не оценявате и малките, дребни , дори и евтини от към пари и на глед непотребни или тъпи за вас неща , то ще има друга , която ще ги оцени , защото няма да е толкова Инфантилна.
Та с две думи , бих се зарадвала. Това са все неща , които ще ми влязат в употреба най- малкото.
Именно въпросните подаръци не показват отделено внимание. И едно цвете да беше, не е проблем, както казаха важен е жеста и посланието.
pomorians1
05-09-2011, 17:57
ще повърна отгоре му, а "подаръците" му ще бъдат директно подпалени пред очите му
стига бе, това не е възможно - да ходите година примерно и да ти подари такава глупост
има три варианта:
- или въобще не те познава и никаква връзка не сте водили ?!?!
- или се шегува ??
- или е пълен малоумник
- или просто няма пари за нещо друго.. ?
според мен е третото.
и все пак, важно е възрастта. не прочетох на колко години си, но наистина всеки може да си позволи различни неща; все пак повечето на 12-20 не си изкарват сами прехраната :) т.е. трябва да точат от родителите си, а не могат да кажат "може ли 200 лева за подарък на приятелката ми?"
и така.
Именно въпросните подаръци не показват отделено внимание. И едно цвете да беше, не е проблем, както казаха важен е жеста и посланието.
А какво показват ,че е грабнал първото нещо, което е видял в банята ли? Аз обичам да ми подаряват бельо например. Дори и да не е луксозно,а да е нещо закачливо пак ще ми хареса...
Отделно какво означава да оценяваш и малките неща?Да ти подарят парфюм 20 мл , но да струва 5000 лева, но понеже е малък ...
SisiStrange
05-10-2011, 07:19
Значи да мисли с главата си като купува. Ок, ТИ обичаш да ти подаряват белъо. ТЯ явно не обича. Не усещаш ли наистина тънката разлика? Той я познава, би следвало да знае какво ще и хареса. Никакви парфюми за 5000 лева не му е искала. Тя иска да бъде забелязана и да види, че се е постарал, че е помислил и е намерил как да я зарадва със средставата, които има. Тя иска да види,че той я познава. Нищо не му пречи да и купи някоя малка рамка и да речем да седне и да прерисува/прекопира някоя тяхна снимка. Нищо не му пречи да и нарисува нещо специално. Да и напише стихче. Да и купи някое хубаво букетче. Да и спретне някоя джаджа от глина (аз така направих 7 животни от глина за едно бивше гадже - нещо като мини зоопаркче. Беше много много доволен, а глината е около 3 лева). Да вземе някоя по-красива бутилка, да разкара етикета с гореща вода и да украси шишето с камъчета, боички за стъклопис (не струват кой знае колко - мисля, че около 4-5 лева бяха) и каквото намери още, да го направи уникално и после вътре да сложи лист хартия с нещо мило написано... мога да избълвам още 65 000 идеи в тоя дух с малко пари, които показват, че е мислил за нея. Ако и знаех хобито щях да дам и по-точни примери. Не знам защо не разбирате, че става дума за старанието и за жеста, а не за парите.