View Full Version : Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро
KarlDionic
05-08-2011, 17:10
Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро и сте министър-председател на България?
Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро и сте министър-председател на България?
И мислиш,че след тези пари ще стоя в България ли??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Щр поставя рекорд за най-бързо изхарчена огромна сума пари. 8-)
Ще си купя яхти, самолети, 10-20 къщи и 2-3 замъка, ще спра да бачкам, ще си наема слуги, ще си създам дукство в Англия и ще ми викат "Ваше Величество." :lol:
GregoryHouse
05-08-2011, 21:22
Купувам си Карибски остров с пълен комплект ятхи, самолети, коли, жени. Оставям си 1млрд за харчене. Останалото го давам на България, че да гледам сеир как и с 950млрд в най-лошия случай не моат се оправят. Твърде безценно за да се пропусне 8-)
mecho8888
05-09-2011, 01:31
Купувам си Карибски остров с пълен комплект ятхи, самолети, коли, жени. Оставям си 1млрд за харчене. Останалото го давам на България, че да гледам сеир как и с 950млрд в най-лошия случай не моат се оправят. Твърде безценно за да се пропусне 8-)
2 милиарда само за мен (един за харчене баш чиста пара и 1 в стоки (злато, метали, имоти...ако стане нещо с валутната система в световен мащаб) и 10 милиарда за благотворителност, а другите пари ги раздавам на образовани Българи, които са преуспяли извън България за да се върнат и да правят бизнес тук.50 милиарда долара е БВП на България за година. Ако 1000 милиарда долара е инвестицията ми в млади Българи и тяхната възвращаемост е 10% на година това са ти 100 милиарда отгоре на БВП на година. Поздравления. България вече е заможна над средна европейска държава.
amk933 не можеш да ги похарчиш тези пари.
Грегари ти луд ли си? Ще ги дадеш на политиците да ги разграбят ли? Иначе ако ги раздадеш на баш Ганьо наистина няма да се оправи и след 2 години пак ще е беден. Безценно ще е.
Впрочем ако Сащ отделят 10% от брутният си вътрешен продукт и всяка година го дават целево на д2 държави след 50 години по земята няма да има бедни хора.
GregoryHouse
05-09-2011, 02:58
Аз на който и да ги дам сеир ще гледам. Тва е българия, проблема не е политиците, а в хората. 8-)
Violenza
05-09-2011, 13:52
Мечти, мечти... 8-)
Ще осигуря живота си, този на децата ми и на хората, които обичам. Ще си оставя достатъчно, че да не ми се налага да работя нито да се лишавам от каквото и да било, а другите пари ще ги дам за благотворителност.
FataMorgana
05-09-2011, 15:12
Ще оправя 'страхотната' ни система на образование, та да имаме хора които могат да мислят, а не стадо овци. Ще докарам лекари които си знаят работата, а не такива които те осакатяват, да те е страх да идеш на лекар. Ще вкарам в сила смъртната присъда и ще има смърт за всеки който вкарва дрога, масово избива или е част от нелегална организация. С такива пари можеш да купиш всеки, и аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи. Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина. След това, ще инвестирам в развитието на талантливи хора и също така в туризма.
Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните.
Ще си запазя 20 млн да имам за харчене, дугото ще е за да се оправи тази държава.
Nam3less3
05-10-2011, 05:37
Ще купя земя и ще си основа собствена държава с избрани хора, където ще пробваме различни социални и държавнически системи и ще ги анализираме :D
blackking
05-10-2011, 17:17
Едно островче, именийце, 200-300 коли , 200-300 яхти...
Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тук :( яхти, коли, острови, курви... това ли е смисъла на живота бе, младежи? Накрая като легнете в студената пръст дали ще ви трябват а?
Ако имах толкова пари бих открил милиони работни места, за да станем единствената държата без безработица. Работа ще има за всички, без значение от образование и раса. Никога не бих дал парите наготово, освен на домове за изоставени деца, но ще направя така че всеки да може да си изкарва прехраната, защото хиляди българи се молят само и единствено да имат работа, за да изхранят децата си. Не Бентлита, острови, и хотели, a работа. Не можете да го разберете, нали? Защото мама и тате ви хранят все още. Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот. За себе си ще оставя толкова пари колкото и за другите.
Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тук Sad яхти, коли, острови, к**ви... това ли е смисъла на живота бе, младежи?
Ами виж - а смисълът в това да се бъхтиш за другите ли е ? Ако имаш толкова пари със сигурност сам си си ги заслужил - било то законно или не. Хубаво ще ги раздадеш ,ама нали знаеш онази реклама на онзи турски сериал ,в която говорят за какавидата и пеперудата и защо не трябва да 'помагаш' прекомерно (то не тръгва от там тази идея де ,но както и да е)
Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот
Тук действително си много прав ,но все пак - като легнеш в гроба дали си харчил милиони или си помагал на другите - каква разлика ?
И за да не ме разбереш погрешно - и аз бих направил същото ,но с 90% от парите - с другите десет ще обиколя света ,в космоса ще отида даже ,ще си купя реактивно самолетче да си хвъркам и разни такива радости 8-)
В общи линии си прав, но именно затова написах:
Никога не бих дал парите наготово, освен на домове за изоставени деца, но ще направя така че всеки да може да си изкарва прехраната, защото хиляди българи се молят само и единствено да имат работа, за да изхранят децата си.
Даването на парите наготово ще подейства много отрицателно именно като в примера, който даде с какавидата, която детето отваря преди да е дошло времето на пеперудата да излезе (ако за това нещо говориш). Когато човек види такава огромна сума пари той няма насита и мисли, че никога няма да свършат, разглезва се и се променя. Забрави как е живял преди, забравя че именно труда възпитава хората, а не получените наготово пари. Затова искам да осигуря възможност на колкото се може повече хора да работят и да си изкарват парите честно, пък който иска да се възползва от нея :)
Ще оправя 'страхотната' ни система на образование, та да имаме хора които могат да мислят, а не стадо овци. Ще докарам лекари които си знаят работата, а не такива които те осакатяват, да те е страх да идеш на лекар. Ще вкарам в сила смъртната присъда и ще има смърт за всеки който вкарва дрога, масово избива или е част от нелегална организация. С такива пари можеш да купиш всеки, и аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи. Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина. След това, ще инвестирам в развитието на талантливи хора и също така в туризма.
Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните.
Ще си запазя 20 млн да имам за харчене, дугото ще е за да се оправи тази държава.
Та в една друга тема обвиняваше някои колко са тясно скроени, как сме живели в 21 век и подобни неща, обаче цитирам:
"Ще вкарам в сила смъртната присъда "
"С такива пари можеш да купиш всеки" и продължение "аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи."
"Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина."
"Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните."
Нека да обобщим какво FataMorgana би направила с въпросната сума пари-тоталитарен социалистически режим. Еми малко ти се разминава с представата за 21 век май :D :D :D
FataMorgana
05-14-2011, 20:21
Аз съм ЗА смъртната присъда. А колкото до строителството, има много такива къщи/ блокове в развитите страни за хора които не могат да си позволят дом. Англия е пример.
Защо съм 'ЗА' смъртната присъда? Защото има хора които заслужават смърт. На момента.
FataMorgana
05-14-2011, 20:23
Също така казах че ще обуча нещо различно от стадо овце, което показва ИНДИВИДУАЛНОСТ, не е присъщо за социализма. Ходи учи политика, после коментирай.
Greennight
05-14-2011, 21:08
Повечето бих ги дал за развиване на България,а с останалите ще си осигуря живота на мен и мойте близки.
darkPaladin
05-15-2011, 05:59
ще ида на марс че да не ме дразни никой
Интересно ми е как се обучава 'ИНДИВИДУАЛНОСТ' :)
От всяка личност - индивид ,а от всеки индивид - индивидуалист - лозунг в сп."Мозъчна пръдня" брой 1 01.06.2041г.
FataMorgana
05-17-2011, 16:55
Интересно ми е как се обучава 'ИНДИВИДУАЛНОСТ' :)
Ето така:
http://www.ibo.org/
а не така:
http://news.zapernik.com/249934.html
"Нашите ученици не умеят да боравят с информация, не умеят да я анализират и след това да изваждат изводи от нея. Не умеят да ползват източници на информация и да оценяват надеждността на информацията. А това изследване сравнява българските ученици с други ученици, не с възрастните" Това се учи от осми клас на горе в нормални училища.
и
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1242§ionid=5&id=00006
Естествено примера който дадох е само един от вариантите. В момента в България има само едно такова училище в София, то е частно и не всеки може да си го позволи и си нямам на представа колко всъщност преподава IB :)
FataMorgana
05-17-2011, 17:00
От всяка личност - индивид ,а от всеки индивид - индивидуалист - лозунг в сп."Мозъчна пръдня" брой 1 01.06.2041г.
Само в БГ ще чакаме до 2041, и до тогава ще имаме хора които нямат нищо против да са овце, докато политиците им крадат единия трилион и нищо не правят с него. То се иска малко мисъл, не само наизустяване, ама те нашите училища няма да ни научат на това, защото тогава ще сме прекалено опасни, ще можем да мислим.
Офф...изместихме темата ,пък и не ми се спори. Способността за самостоятелно мислене отсъства у болшинството от хората и то не само тук...каква индивидуалност ще насърчаваш като повечето не могат да вържат едно смислено изречение ,което не са чули от някой друг.
Насърчи по-добре генетичните тестове и намери начин да ги разрешат при хората - тогава може и света да оправиш. Само да не се получи като във филма "Гатака"(мн е хубав впрочем :-P )
със полувината ще купя злато,със другата част ще купя акции или ще започна някой хубав бизенес,а ако остане някое евро може да се поглезя.
ДА АМА НЯМАМ ТОЛКОВА ПАРИ
CyberMeX
07-14-2011, 14:30
Ще дам 1 трилион на македонците, да си направят Лунна база на своята колония на луната, "Луно, луно, земьо македонска". 8-)
А иначе какво бих направил, хмм, построявам 1000 църкви, 1000 училища, 1000 болници, небостъргач в всеки български град, отвличам всички Българи по света, чувал, в микробуса и обратно за БГ :D. Пращам всички цигани в Румъния, вдигам една Берлинска стена по границата ни, построявам 120 АЕЦ блока, безплатен хляб за всеки Българин всеки ден! в комплект с хляба и една шопска салата с ракия!!!, мачкам всички коли и строя летища и метро София - Варна!!! купувам Македония! Ииии всичко това няма да ми излезне повече от 200 милиарда 8)
Щях да купя Сърбия, Македония и Северна Добруджа, а ако ми останат пари и част от Одринска Тракия, а после ще продам тия територии на Русия за повече пари.
Аз съм ЗА смъртната присъда. А колкото до строителството, има много такива къщи/ блокове в развитите страни за хора които не могат да си позволят дом. Англия е пример.
Защо съм 'ЗА' смъртната присъда? Защото има хора които заслужават смърт. На момента.
Какво правим, ако някой бъде грешно осъден?
Ако имах тези пари бих положил основата на нов завод за производство на някакъв вид транспортна техника - камиони или автобуси. Понеже България го заслужава, а някой хора си направиха изключително глупава шега с множество заводи с над половин век история и продукция...
Какво правим, ако някой бъде грешно осъден?
Нормално е да има грешки. Винаги ги има и ще ги има. Безгрешен човек няма. Но ако цената са няколко жертви спрямо промяната на една държава към по-добро - не виждам защо изобщо трябва да се двуумим.
/off - сори за спама
^а дано някой от родата ти да стане "грешка" да те видя каква ще я запееш. Това съвсем доброжелателно ти го казвам - поне малко житейски опит ще натрупаш и ще ти се размият крайните възгледи.
Пп: хората правят държавата ,не обратното. И един човешки живот струва колкото 100 държави. Това че на вас ви мият мозъците с простотии от сорта на "един народ - една държава" е следствие от собственото ви лековерие. Да умреш за държавата си е като да умреш за работодателя си ... няма резони за това ,нали ?
Пп2: нито хората бачкат за държавата ,нито държавата за тях. Тя е просто огледало на това ,което се случва вътре в нея. Ако населението работи за себе си и за своите деца - тогава и държавата е на ниво. Дано разбираш какво ти казвам
GregoryHouse
07-16-2011, 13:40
Но ако цената са няколко жертви спрямо промяната на една държава към по-добро - не виждам защо изобщо трябва да се двуумим.
Доста цинично изказване. Никой няма право да отнема чужд живот. В момента, в които отнемеш чужд живот - ти си убиец. А искате смъртни присъди за убииците...
Има много много малко и условни случаи в които бих отнел живот. Такива са ако съм изправен пред дилемата, да спася МНОГО животи, на цената на един. И всичко по-колосолано от рода на масови убийства, унищожения. Но САМО и САМО, ако няма ниакакъв друг начин.
justasmile
07-16-2011, 13:43
По-точнияъ въпрос е ' Какво НЕ бихме направили, ако имахме 1 трилион евро' 8)
Concussion
07-16-2011, 15:05
Хахаха, и за какво ви е да имате по "10-20" къщи, самолети, яхти и прочие?! :lol: Нима това ще ви направи щастливи? Ще бъдете пълни НЕЩАСТНИЦИ. А и надали някога ще притежавате такава сума, с този начин на мислене... :)
/off - сори за спама
^а дано някой от родата ти да стане "грешка" да те видя каква ще я запееш. Това съвсем доброжелателно ти го казвам - поне малко житейски опит ще натрупаш и ще ти се размият крайните възгледи.
Пп: хората правят държавата ,не обратното. И един човешки живот струва колкото 100 държави. Това че на вас ви мият мозъците с простотии от сорта на "един народ - една държава" е следствие от собственото ви лековерие. Да умреш за държавата си е като да умреш за работодателя си ... няма резони за това ,нали ?
Пп2: нито хората бачкат за държавата ,нито държавата за тях. Тя е просто огледало на това ,което се случва вътре в нея. Ако населението работи за себе си и за своите деца - тогава и държавата е на ниво. Дано разбираш какво ти казвам
Никой не ми промива мозъка. Просто гледам фактите. И понеже когато човек се обяви за по-крайни мерки, веднага ще се намери някой, който да каже: Не, ти мислиш крайно ! Добре, аз мисля крайно. Но за да се промени нещо трябват крайни мерки. Цитат, само за справка:
С екзекуцията на Чжън Китай иска да демонстрира, че е взел присърце задачата да подобри имиджа на произвежданите в страната хранителни и лекарствени продукти. Докато той беше председател на държавното управление за контрол на качеството на хранителните стоки и лекарствата, в Китай избухнаха няколко скандала, които привлякоха вниманието. Може би най-голям отзвук имаше отравянето на 13 бебета със смъртоносна смес, която би трябвало да бъде бебешко мляко. Подопечното му управление според властите издало и лицензи за няколко фалшиви лекарства.
Да, съгласен съм - крайно е, не е демократично. Но погледнато от друга страна Китай (ще) се превръща във водеща сила, нали така ? Същевремнно ние гледаме отстрани и отстояваме разни права - на затворници, на кучета и т.н. отбягвайки реалните проблеми и оставяйки безнаказани хора, които съсипаха държавата, а даже имат намерения отново да управляват.
Наистина обаче не ми хареса защо се захванахте точно за частта с грешките. Ако има създадени закони и органи, които да следят спазването им и някой ги наруши - нека бъде наказан според закона. Независимо дали ще съм аз, ти или който и да е от този форум, от тази държава.
И в крайна сметка какво излезе - "Нероден Петко". Ясно е, че такова нещо няма да бъде прието в страна като нашата. Но все пак е хубаво да се спре да се мисли само за отрицателните страни на всяко нещо, което би било в плюс за една държава (иначе ако не беше, китайците нямаше да го прилагат, а те са доста по-напред от България в много отношения). Затова спирам да спамя, че вече излязох съвсем извън темата...
^Лучо ,не съм се опитвал ни най-малко да те засегна. Но просто си представи една тоталитарна държава ,в която ти си нищо и важно е общото благо. Да прилагаш смърт за да се справиш с проблемите си е още по-проблематично. Казваш Китай ,но я се замисли - ти би ли искал да живееш в Китай ?
Не в законите и наказанията е проблема ,а в тези ,чието задължение е да ги прилагат.
Ами утре нали може и ти или твой близък да се окаже под мерника ? Ако не си виновен ,а просто ситуацията изглежда така и те осъдят ? Какво правим ? Може и единичен случай да е ,но е достатъчно. Хубаво е да гледаш общото благо ,но не и пренебрегвайки индивидуалността. Разбира се ,че и аз ще съм щастлив ,ако всички около мен са радостни и доволни от живота си ,имат каквото искат и не 'страдат' от излишък. Но не и с цената на моето щастие. Да искам десет ,а да получавам 3 ,просто за да може и другите да са там не върви.
Но за да се промени нещо трябват крайни мерки.
Не знам човек. Изгубил съм си надеждата в хората ,но си мисля ,че не се раждат мърша и доброто образование е по-надеждно решение от добрите закони.
Айде и аз ще се въздържам от по-нататъшни коментари ,че темата наистина се поразми ... по моя вина :D
[quote=Auriss]
Наистина обаче не ми хареса защо се захванахте точно за частта с грешките. Ако има създадени закони и органи, които да следят спазването им и някой ги наруши - нека бъде наказан според закона. Независимо дали ще съм аз, ти или който и да е от този форум, от тази държава.
Ако този орган беше наред, щяха да са равносилни доживотните и смъртните присъди. Но той не е такъв и с такива правомощия не им пречи нищо да правят умишлени грешки. Все пак правосъдието лиже задници от край време.
KarlDionic
07-17-2011, 11:14
Ще разработя система за тайно стерилизиране на циганите. Ще пратя наемни убийци по петите на всички мафиоти. След това ще започна строеж на ветрогенератори и слънчеви панели на всички удобни за целта места, включително и по морето(в тея специалните площадки, каквито например имат в Германия). Ще проведа модернизация на селското стопанство и ще започна кампания за популяризиране на бг туризма, посредством блокбъстари подобно на холивудските, обаче за българската история и голяма реклама реклама по целия свят. Също така ще започна и проучвания за нефт в Черно море (има данни, че там има залежи около 10 млд барела, демек 1/6 от всичкия руски нефт). Ще налея и пари за образованието - всички даскали от 55 години нагоре, ще се пенсионират. Оценяването ще е външно - в резултат на оценките ще се определят учителските заплати.
nirvancho
07-19-2011, 14:32
-цялата Сахара в соларни панели
-наемане на най-добрите езикови огранизации, за да бъде създаден един език за всички нации
-една цел за всички учени и лекари - създаване на лекове срещу рак и спин
-създаване на верига от трансплантационни центрове
-борба с престъпността
отплеснах се.
Colouring
07-23-2011, 22:11
Бих се махнала от България.Бих си осигурила бъдещето,както и на близките ми.Естествено ще си позволя лукс,но няма да изхарча парите изцяло.Ще се установя,ще си създам стабилен живот,доколкото парите могат да го направят такъв.Ще дам пари за благотворителност задължително!И каквото остане-ще инвестирам.
Ти май не осъзнаваш колко пари са 1 трилион евро ?
С 0,01% от тея пари могат да живеят 10 петчленни семейства в продължение на 100 години, при това със стандарт 10 пъти по-висок от българския
KarlDionic
07-25-2011, 21:27
май верно повечето немогат да си представят колко са тия пари... тея глупости дето си мислят да си ги харчат за себе си са не повече от няколко милиона... а ние говорим за 1000 милиарда.. ама дотам им стига въображението - как ще оправят себе си и това е..
Cybershot
07-30-2011, 16:58
Ако ги имам тия пари ще си направя политическа партия и ще спечеля/купя изборите. Вече съм министър-председател да кажем. Първата ми работа ще е да върна пак задължителната казарма. След това бих започнал с реформи и модернизации в държавата - Постояване на всички АМ във възможно най-кратки скорове, модернизация в ЖП/въздушния/морския транспорт пак в най-кратки срокове. Ще си построя няколко плантации със соларни панели, които да ми стигат да захранвам поне половин България. Започване изграждане на поне 2 АЕЦ-а с цел износ на ел. енергия. Ще изгоня всичките ел. дружества, ако трябва ще им платя неустойките, но ще ги изгоня. Ще модернизирам цялата ни ел. преносна мрежа, за да не стане така, че като духне и да падат далекопроводите. Ще открия фондове за стимулиране на селското стопанство, ще произвеждаме зърнени култури, тютюн и прочие за износ след време. Финансиране на малкия и среден бизнес. Ще закрия всичките ТЕЦ-ове. Ще има реформи в здравеопазването, модернизация на болници и прочие, а не да плащаме безбожни пари като отидем на доктор, дори ако мога ще направя така, че всеки български гражданин да има право на безплатно здравеопазване! Ще изляза от ЕС и ще обезценя левът със злато! Въвеждане на минимално заплащане на час. Ще открия фондове за насърчаване на надарени деца с цел развиване и реформа в образователната система. Ще инвестирам в автомобилни заводи на реномирани марки. Имаме излаз на море - започване на корабостроене. Инвестиране в тежките и технологични отрасли като цяло. Бих започнал проекти, така че да не сме зависими от петрола и природния газ в близко бъдеще и бих проучил Черноморския басейн за евентуално наличие на петрол и природен газ. Ако ми останат още пари ще ги инвестирам в допълнителни соларни системи/ветрогенератори/АЕЦ-ове и ще продавам ток на целия ЕС.