PDA

View Full Version : Какво стана с хората?

RedArmy
05-10-2011, 22:37
Понякога се питам как е възможно толкова рязко да се промени света... Знам, че повечето от децата, пишещи тук, дори няма да разберат за какво говоря но... Къде изчезнаха естествените момичета, НЕнамазани с тонове грим, НЕобличащи се перверзно и НЕправещи се на недостъпни и на такива каквито не са... Некопиращи модел, а имащи собствен стил и живот... Момичетата, които са чакали любимия си да се върне от казармата (а преди 50 години тя е била 3 години, в началото на 50-те години дори 4)? Възможно ли е сега някоя да чака приятеля и да се върне толкова време, като единствената й утеха са само писмата му, напоени със сълзи...? Или още на първата седмица ще си хване друг и ще забрави напълно за любовта им? Знам, че звуча банално, но не е ли това смисъла на живота ни, за бога... Къде отидоха момичетата, които се изчервяват, когато им кажеш, че са красиви или че изпитваш чувства към тях? Момичетата, които не гледат колко пари имаш, а са с теб, дори да си беден и да нямаш нищо, освен искрената си любов? Вместо това разглезени кифли, презадоволени с пари и материални боклуци (не без вина на родителите). Може би звуча банално, но нещата, които изброих са били нормални до преди 30-тина години, а преди 50-60 са били съвсем обичайни. Е, разбира се винаги е имало "материални момичета"... А сега същите неща се възприемат като "остарели" и демоде... Нима е демоде да обичаш до болка? Нима изобщо любовта се влияе от модата? Поводът за темата са едни стари писма от 50-те години между войник и любимата му, които прочетох скоро. Толкова мили, красиви и чувствени думи едва ли може дори да се чуят в днешно време... Сега биха се възприели като романтика, но това не е романтика, това е просто истинска любов, чиста, искрена, прозрачна като детска сълза, на която не може да попречи нищо. Дори бедността, дори хилядите километри, делящи влюбените... И докато моето поколение знае и помни дори много малка част от истинският и неповлиян от "модата" живот, то ми е жал за днешните поколения, които дори няма да знаят колко просто нещо е живота... А всички са се втурнали да учат, да бягат в чужбина и да изкарват милиони, да си купуват скъпи коли и да плащат за по една нощ на провалени момичета без достойнство. Та това е... няма какво повече да напиша, надявам се поне 1 човек да е обърнал внимание на темата и да се е замислим макар че тя не е от модерните, тип "кура ми е 9 см, това нормално ли е?"
Поздрави на всички, бъдете здрави и по-малко влияещи се от заобиклящата ни среда.

chronic
05-10-2011, 22:45
До болка си прав братко във всичко,но свиквай в такава държава и съвремие живеем.Тук ще те определят като човек по дрехите,колата,апартамента .Ще те съдят по това колко пари имаш и с кого се познаваш.Ще те обвиняват в онова с какво се занимаваш и как изказваш гледната си точка.Онова вътрешното и красивото не се цени в днешно време,до него се стига единствено и само ако си показал нещо външно като пари,известност и др.
Свиквай няма оправия,и с момичетата е така,с приятели също дори и с роднини.
Майната му на модерния свят,браво за темата!

montana6
05-10-2011, 23:09
Много хубави неща си написал и имаш право, но най-вероятно и за жалост тези работи са безвъзвратно отминали. Времената се менят, хората - също. Не искам да звуча като песимист, но тази любов, която ти описваш, се гради най-вече на доверие, което в днешно време хората си нямат един на друг. Отделно, че има много повече заобикалящи фактори, които ни влияят малко или много върху връзката ни с даден човек.

Това, естествено, е само нищожна част от причините, темата е доста обширна и могат да се обхванат много неща.

EinGutesKind
05-10-2011, 23:16
Станете обратни, като не ви харесват момичетата :lol:

djipsito
05-10-2011, 23:42
Някои колкото и да се мислим за различни, осъзнавам, че и ние сме в кюпа с останалите овце. Само дозите са различни. Манталитет, мода, комунистически разбирания..

Добрите са добри до едно време, после се усещат, че най-лошото е да си добър, щото те правят на луд.. И се обръщат на 180 градуса просто щото ако не си нагъл, цапнат в устата и т.н си потъпкан.

Скромното потъпкано и разочаровано момиче/момче вижда как връсниците му, онези от които всеки се оплаква, ама движи с тях, имат си някви връзки и ИЗГЛЕЖДАТ щастливи и или се затварят още повече или почват да действат по същия начин. Много хора не осъзнават, че не е лошо да теглиш от малък, щото като пораснеш ще си се научил. А тези, които са с УЖ нареден живот от малки, са някви разглезени и всичко им е тип-топ.. докато не дойде време да се отделят от мама и тати... И почват да теглят като големи. Не знаят как да се оправят.

Приличния ученик/студент, който се старае всячески, честно и с много труд да се издигне, вижда как труда му не се оценява, а преписвачите, гъзолизците и т.н успяват... тука се отклонява темата...

Всичко е наопаки и трябва, явно, да се живее наопаки. Щото живота е несправедлив. Умните са по-нещастни от глупаците. По-малко мислене, по-добре. Нормалните всъщност са ненормални.

Отдавна съм спряла да мисля по тая тема, няма смисъл. И не мисля, че трябва да се опитваме да разберем живота, а да го живеем, щото си върви... Всяка жаба да си знае гьола и така. Чувствата са реципрочни. Или поне така се говори. Кво ти пука ?

Позволявам си да криввам от правия път, за да видя кво е от другата страна, е, не е толкова лошо. Само че, за да има баланс и ако не искаш да те говорят, трябва и МАЛКО акъл. Малко, ама нямаш ли го... :?

Леко объркан коментар, ама .. карай.

Naman07
05-11-2011, 03:56
Пълни глупости пишеш. Да си добър не означава непременно да си наивен, сиреч да те потъпкват, както си гореспоменала. В кюпа сме само тогава, когато започнем да се държим като тези в кюпа - ти не си родена там или такава, човек винаги прави своя избор. Животът не означава непременно страдание, болка и съвсем не е несправедлив... справедливост винаги има, просто не сме ние тези, които да я упражняват и затова често не сме способни да я забележим, когато се появи. На нас ни се иска, на мига онзи идиот да си получи заслуженото, но нещата не работят по този начин.
Ако си приличен студент или ученик - успяваш. Не знам точно къде учиш ти, но рано или късно всичко си идва на мястото. Просто НЕ може някой преписвач да стане специалист в дадена област или да преуспее (и тук нямам предвид само пари, самата идея да си деградирал профан, дори и с пари, те прави нещастник и никаквец, което само по себе си НЕ може да те прави успях и прочее)
Ако всеки мислеше като теб - светът щеше да е едно много мизерно, нещастно и тъмно място.

По темата - евалата на автора. Само, че общественото съзнание е такова. Повечето хора винаги са избягвали правилния избор, предпочитайки лесния. Защо им е да градят собсвена личност и мнение, като вече има изграден стереотип по ТВ-то. В природата на човек е да бъде, както много силен така и много слаб. Както споменах по-горе, всеки прави избора си и ние не можем да ги виним за слабостите, които всички притежаваме. Не всички са курви и златотърсачки, горе главата.

horacio
05-11-2011, 06:10
А къде изчезнаха истинските мъже? Това пък питам аз. Забога в днешно време момчетата се оплакват дори повече от момичетата :shock: Отиват да се помпат по фитнеси и тичат да се бият по улиците и дискотеките. Говорят си кой е забил повече мадами с по-големи цици. Не държат на думата си, подиграват се постоянно и етц. Не уважават никого още по-малко срещуположният пол. Или е пълно с женчовци с розови тениски, по-оскубани вежди и от моите, и вдигнати коси нагоре/зализани на страни. Ама квото и да си говорим тези неща няма да се променят.
Но въпреки всичко има наистина свестни хора. Както момчета, така и момичета. Просто трябва да ги намериш :)

daq96
05-11-2011, 06:29
Винаги е имало хора които се интересуват само от материалното просто с времето хората започнаха да се копират...

SisiStrange
05-11-2011, 06:48
А къде изчезнаха истинските мъже? Това пък питам аз. Забога в днешно време момчетата се оплакват дори повече от момичетата :shock: Отиват да се помпат по фитнеси и тичат да се бият по улиците и дискотеките. Говорят си кой е забил повече мадами с по-големи цици. Не държат на думата си, подиграват се постоянно и етц. Не уважават никого още по-малко срещуположният пол. Или е пълно с женчовци с розови тениски, по-оскубани вежди и от моите, и вдигнати коси нагоре/зализани на страни. Ама квото и да си говорим тези неща няма да се променят.
Но въпреки всичко има наистина свестни хора. Както момчета, така и момичета. Просто трябва да ги намериш :)
Съгласна съм.
Съгласна съм и с автора.
Задавала съм си често тези въпроси.
Понякога е много тъжно как хората са станали студени и безчувствени. Не е само за 30 години - сякаш става в рамките на няколко години. Не става дума и само за любовните отношения. Хората са станали много по-безчувствени във всяка сфера. Например, не знам дали на някой друг му е направило впечатление, но преди няколко години Трагедията с Индиго или онази с децата в Лим беше национална, имаше траур. Говореше се със седмици (за Индиго и повече), а сега няма и месец, откакто пометоха децата в Симеоновград и вече никой не ги и помни. Вече ежедневието е толкова забързано, че никой не се оглежда около себе си. На никого за нищо не му пука.
Горе главата, обаче :) Изключения ИМА. Намират се трудно и трябва да търсиш, но като ги намериш един път - стават ти златни и можеш да ги оцениш истински. :) Аз все още имам вяра в хората.

LadyDi
05-11-2011, 06:56
Къде изчезнаха?
Просто времената са други. Ценностната система е малко по-различна. Любовта дори, поставена в различна среда, се променя.
Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно :)

Auriss
05-11-2011, 07:15
Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно

Всъщност защото е по-лесно да кажеш 'хората не струват ,майната им' вместо да продължиш да търсиш човек ,който ти допада.
Темичката е готина ,но някак мяза на онези носталгични спомени за времето ,когато играехме жмичка и стражари и апаши пред блока ,вместо да си седим вкъщи пред фейсбук-а.
Мисълта ми е ,че всеки е свободен да прави с живота си каквото пожелае - това че мен примерно може да ме кефят по-романтични натури ни най-малко не означава ,че някой материалист е по-ниско качество.
Абе - светът е такъв ... кво да се прави

LadyDi
05-11-2011, 08:05
Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно

Всъщност защото е по-лесно да кажеш 'хората не струват ,майната им' вместо да продължиш да търсиш човек ,който ти допада.

Това имах предвид де.

CanisDirus
05-11-2011, 08:30
Извратиха се хората. Проебаха се, пропиха се, наркотици взимат, пият, пушат. Абе...
Въобще не си струва да се живее в тоя шибан свят!

Blab
05-11-2011, 08:33
Къде изчезнаха?
Просто времената са други. Ценностната система е малко по-различна. Любовта дори, поставена в различна среда, се променя.
Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно :)
защото всеки гледа към/за/през себе си;
//не обобщавам! не категоризирам! само намигам;

колкото до автора - при най-повърхностен/бързичък анализ на текста ти, разбирам, че ти си част от маса. така се възприемаш. самият факт, че търсиш клишето дори в любовта, говори повече за теб, отколкото можеш да си представиш. рози и шоколад, писма и сълзи, разстояния и трагедии...

за обездушаването - ами, виждам го, да. но съм склонна да вярвам(защото рациото тук е заместено от емоцията), че душевното/красивото е по-скоро забравено, закътано, държано под ключ, а с времето - закърнява. но го има, де, това е важното.
просто хората стават все по-страхливи, все по-социални, все по-ограничавани, потискани и пр. в тази посока от обществения поглед, оценка, етикет. обезличават се и съществуват като същински елизабетински герои.

тъпичко, здраве да има!;

BlindedAngel
05-11-2011, 09:55
Тука не съм много съгласен.И аз ходя на фитнес, но не за да се бия по улиците и по дискотеките, ами просто за да си поддържам тялото, пък и ми харесва резултата.И аз имам няколко розови неща, и ходя на козметик за да си почиствам веждите( не да ги изтънявам, просто да ги оформя), да си почиствам лицето и на кола маска на краката - това прави ли ме женчо, че искам да изглеждам добре.Look good, feel good са казали хората и аз съм на този принцип, но не прекалявам.Доста криви разбирания имате за хората.

RedArmy
05-11-2011, 10:24
А къде изчезнаха истинските мъже?
това, което съм написал в темата, в почти пълна степен важи и за днешните момченца, но е нормално да говоря за противоположния на мен пол :)
Вероятно сте прави, всичко безвъзвратно се е променило.
Колкото до това, че съм гледал предимно масовката, ами нали точно от нея се определя цялостният характер на обществото. Какво от това, че на 1000 момичета ще има една свястна, след като като накъдето и да се огледам около мен всичко е позьорщина, пари, превзетост, лесни жени, качващи се в поредното BMW след като някой "батко" (разбирай 40 годишен чичко-паричко) ги е почерпил с водка. Но иначе се правят на недостъпни... Недостъпни за нормалните момчета, които нямат пари и възможности като чичковците тип мутра и които могат да разиграват както си искат. И проблема не е в това, че аз нямам пари (а аз наистина нямам), но дори да имах пак нямаше да съм с момиче, което гледа предимно тях. Просто такива ме отвращават до мозъка на костите ми. Но вината определено не е в тях, какви да са след като повечето от тях са пораснали и съзряли в най-смутните и мутренски времена и са имали страхотни примери за подражание. Боклуци е имало и ще има винаги, може би. Въпроса е в това, че сега те са на почит и на тях се подражава, а преди на такива се е гледало с презрение. Ето това е промяната в обществото. Покрай тях и нормалните момичета се променят, било защото копират от тях или пък защото не искат да останат изолирани в съвременния свят. А това наистина е ужасно гадно, да си различен от всички други, а всъщност да си съвсем нормален, но невписващ се в съвременната представа за любов и живот.

RedArmy
05-11-2011, 10:30
Тука не съм много съгласен.И аз ходя на фитнес, но не за да се бия по улиците и по дискотеките, ами просто за да си поддържам тялото, пък и ми харесва резултата.И аз имам няколко розови неща, и ходя на козметик за да си почиствам веждите( не да ги изтънявам, просто да ги оформя), да си почиствам лицето и на кола маска на краката - това прави ли ме женчо, че искам да изглеждам добре.Look good, feel good са казали хората и аз съм на този принцип, но не прекалявам.Доста криви разбирания имате за хората.
Такива като теб са утайката на обществото бе. Ти си пример за това как човек се променя под влиянието на хората и общественият натиск. Фитнеса добре, но скубането на веждите, кола маската, розовите ризки как да ги тълкуваме?

Ssummerjam
05-11-2011, 10:39
Къде са нормалните момичета? Ами намаляват все повече, но никога няма да изчезнат напълно. Този процес на деградиране на нацията е следствие от наложената от медиите "култура" - навсякъде се говори и се пише коя Златка колко кубика силикон си е сложила, колко чалгарки е забременил Коко Динев... Е как очакваш ценностите да не отидат подяволите?! Всеизвестно е, че хората предпочитат лесното - защо да си правят труда да изграждат свой стил на поведение, на обличане, на говорене.., като могат да вземат всичко наготово? Освен това, следвайки стереотипа ще се вписват в обществото, ще бъдат харесвани, няма да ги смятат за различни и странни... А всички знаем, че хората колкото и да се правят на толерантни към отличаващите се от тях, всъщност не ги приемат.
:)

BlindedAngel
05-11-2011, 12:44
Такива като теб са утайката на обществото бе. Ти си пример за това как човек се променя под влиянието на хората и общественият натиск. Фитнеса добре, но скубането на веждите, кола маската, розовите ризки как да ги тълкуваме?
Защо такива като мен ? Веждите ми е естествен вид не ми харесват, затова ходя само да ги оформят.По - приятно ми е лятото като сложа едни къси панталони и да съм с гладки крака, а не като някой маймуна обрасъл.А относно розовото имам точно 2 ризи, самия модел ми хареса.И сигурно съм единия от малкото който не се влияе от общественото мнение и не му пука кой какво говори и т.н.Не разбирам как ме прецени от 3 изречения, но съм абсолютно сигурен че мога да те опровергая... :)

BlindedAngel
05-11-2011, 13:07
^Еми честно да ти кажа на мен не ми пука кой какво харесва и какво не.Докато по - голямата част го правят само и само да се харесат на момичетата, да забият нещо, аз го правя защото на мене така ми е по - приятно, самия аз се чувствам по - добре.Само да кажа че съм на 22 и преди отново да тръгнете с нападките, че се водя едва ли не по акъла на обществото, специално за краката и веждите го правя от поне 2 години преди да дойдат на мода тези работи, фешъните etc... :)

NomNomNom
05-11-2011, 13:40
Автора е малоумен трол, сериозно , защо го храните + храните и другите тролове като него .
@BlindedAngel , стига си комплексирал червената армия, ще вземе да се метне от някой блок . И на него много му се иска по готин начин да се интегрира в обществото на тези , които плюе , но се надяваме , че след отхвърлянето и проектирането ще дойде време и на разбирането .

Брех , а на мен ми писна от човешка злоба .

NomNomNom
05-11-2011, 14:22
Хубаво , щом си нямаш друга работа, тъжи , мен ме чакат училище , курсисти ( на които преподавам ) , изпит по английски , търсене на още една работа и т.н. , тъй , че никак нямам излишни емоции за мятане в мястото , к'дето почивам умствено и физически - мрежата . За теб ако това е поле за изява на високите ти ценностна система и морал , к , давай .
И какво лошо има в това мъж да прави женски работи , жена да проституира , и да си остави семейството , ако иска . И да пие като мъж . Това си е личният живот на хората. Ти , като нямаш свой (или е безумно отегчителен ) соли си , давай .
Някой ден ще се осъзнаеш , че другите си имат друг начин на живот, и ще те е срам , че са написани такива глупости до снимката ти . Или пък по-лошо - цял живот ще гледаш в чуждата паничка .

elizabethg
05-11-2011, 14:30
Много си прав!!!И аз много пъти съм си задавала тези въпроси...Защо всички станаха толкова повърхностни и материалистични...Защо???Но не можеш да ги промениш,те са такива и ще си останат такива!Аз страня от такива особи и се старая да стоя на страна от техния "свят".Не нося скъпи дрехи,токчета,чанти,бижута и пр...Ходя си с якето от преди 3 години и едни черни маратонки.Не се гримирам с по 5 тона грим,а само по някога слагам спирала.Не търся паралия,който да ми купува боклуци,но да се държи с мен като с парцал...Търся момчето,което ще ме обича и ще ме уважава,което ще ме кара да се чувствам закриляна!Може да ви изглеждам старомодна,но това съм аз и сам напълно съгласна с автора :)

mrazqkindergarten
05-11-2011, 15:46
Напълно прав си, за съжаление, такъв е светът сега... Ако все пак си намерил различно момиче, а и което да те обича такъв, какъвто си.. не го мисли толкова, нещата надали ще се променят, а що се отнася до любовта- рядко има двойки, които са заедно главно защото се обичат.

darkness848
05-11-2011, 17:00
Браво за темата! Написана е толкова грамотно и същевременно съдържа толкова истина в себе си.
Къде отидоха ли?
Ами времената са се променили. :) Хората започват да ценят повече материалното отколкото самия човек.
Мислят, че като намерят накой със пари и хубави дрехи, той ще е също толкова добър колкото и добре изглеждащият му външен вид. И така малко по малко тези хора стават все повече и все повече, а другите за които говориш... Онези чувствените и влюбените... Може би просто не искат да разкрият всичките си чувства, защото не се знае на какъв човек ще попаднеш. В началото може да ти допадне, но в един момент може да си покаже кирливите ризи.
Отнася се и за момчетата и за момичетата. Има материалисти и от двата пола. Едните търсят готин батко, със скъпа кола и пари в джоба, а другите търсят някоя мацка с която да се фукат пред приятелите си и с която да задоволяват нуждите си. (поне на мен така ми изглежда)
Но да ти кажа, макар и малко, все още са останали и от онези хора. Тези, които ти носят едно цвете, но с цялата си любов или онези, които не се интересуват колко пари имаш, а всъщност какъв си. :)
Казват, че за всеки човек в този свят има отрдена половинка. Така, че... Ако ще и на двата края на света да са... Ще се намерят. :)

TheNewReligion
05-11-2011, 18:11
Светът и хората се менят. Какво сте се завайкали толкова...

FancyGirl
05-11-2011, 18:13
Във филмите от 70-те :)

djipsito
05-11-2011, 18:55
[quote=djipsito]
Пълни глупости пишеш. Да си добър не означава непременно да си наивен, сиреч да те потъпкват, както си гореспоменала. В кюпа сме само тогава, когато започнем да се държим като тези в кюпа - ти не си родена там или такава, човек винаги прави своя избор. Животът не означава непременно страдание, болка и съвсем не е несправедлив... справедливост винаги има, просто не сме ние тези, които да я упражняват и затова често не сме способни да я забележим, когато се появи. На нас ни се иска, на мига онзи идиот да си получи заслуженото, но нещата не работят по този начин.
Ако си приличен студент или ученик - успяваш. Не знам точно къде учиш ти, но рано или късно всичко си идва на мястото. Просто НЕ може някой преписвач да стане специалист в дадена област или да преуспее (и тук нямам предвид само пари, самата идея да си деградирал профан, дори и с пари, те прави нещастник и никаквец, което само по себе си НЕ може да те прави успях и прочее)
Ако всеки мислеше като теб - светът щеше да е едно много мизерно, нещастно и тъмно място.

Не визирам себе си... И да се обърнеш на 180 градуса, означава, че правиш избор... Тва говоря, умния, добър човек няма да влезе в кюпа.. не знам аз ли не съм го написала като хората (напълно възможно) или ти не четеш/разбираш правилно.

Някои неща не зависят от хората, а тези които зависят са изопачени (от хората)... За тва казвам, че всичко е наопаки.

Angeleyes
05-11-2011, 19:10
Няма ги вече тези момичета ..... :?

thund3rstorm
05-11-2011, 19:23
1 съвет - престани да бъдеш идиалист и живей СЕГА, а не в миналото- сега просто хората сме по-различни. Няма смисъл да съжаляваш за изминалите времена, които никога няма да се върнат, ми постъпи като силен човек и живей сега, опитвайки се да отстояваш принципите си и да оцелееш. На миналото майната му.

RedArmy
05-11-2011, 19:45
Ако не живеех с мечтата (или по-скоро илюзията) за един по-добър свят и не бях идеалист, досега да съм се хвърлил под някой влак, заклевам се. Трудно се живее сред хора, с 99% от които не можеш да си кажеш и една дума и не те разбират. Трудно се живее като излишен човек на този свят. Но никога не бих направил такова нещо, именно защото надеждата за промяна ме топли.

hecklerkoch
05-11-2011, 20:02
Приятел,ще ти направя една корекция само в България момичетата са такива ,които търсят материалното.Бил съм в Испания коренна разлика ,което и момиче да "сваляш" стига да си няма приятел би се обърнала към теб нормално.Би ти се усмихнала и ми е правело впечатление ,че красиво момиче наконтено излиза на среща с напълно обикновено момче беше леко пълничко ,но това няма значение... ,ако го харесва по характер ЗАЩО ДА НЕ СЕ ВИЖДАТ.ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА.ВСИЧКО ИДВА ОТ МАТЕРИАЛНОТО.. ЖЕНИТЕ ТУК ИСКАТ ДА СА БОГАТИ ,НО ДА НЕ БЪДАТ СВОБОДНИ. Мъжа ми да е милионер по мен да ходят "бодигардове" напомпани с татуси по цялото тяло . И да бъда робиня на мъжа си ето това е принципа. Много трудно човек може да открие момиче с истински характер научена на елементарно възпитание.На скоро бях на екскурзия по Родопите ,преспахме в град Смолян на вечерта момчетата си пиеха уискитата от обикновени чашки. кефеха се на простотията на момичетата две "барбита" хванали бутилка текила и се наливат като Круме Светофара (кварталната пияница).Всичките тези неща ,които говорим са една верига... как момичетата да бъдат истински като те се напиват като руски безделници всичко е една ВЕРИГА ,която ако не се следи и не се подържа се къса така е и с жените в другите страни.От малки децата ги учат на възпитание към по-възрастните ,че благодарение на тях те имат къде да спят,да ядат, и още много МНОГО други примери.... днешните .... иии нищо ,че съм момче бих те упрекнал за това ,че казваш момичетата и момчетата не са по назад....... С ЕДНА ДУМА .... ГЛЕДАЙ СИ ЖИВОТА... ЗАЩОТО ТОВА НИ ОСТАВА... НЕ МОЖЕШ ДА ОПРАВИШ СВЕТА :)

hecklerkoch
05-11-2011, 20:20
За да сме квит с дамите ще допълня мнение за момчетата.Какви са днешните момчета:стромбени пишлигари вдигнали някоя друга раждасала щангичка набили 2-3 песници на някой и айде биячи... всички тези младежи се влияят от "старата борцова школа" на Васко Илиев,Маргените,Маджо и още много други искат да бъдат като тях "БЕД БОЙС.."От къде идва всичкото това нещо ? Ами много просто момчетата се чудят как да бъдат забелязани от момичетата и как с лек труд да направят много пари за кратко време.. искат като минат по улицата да им "треперат" всички да бъдат НАЙ-ГОЛЕМИТЕ (ТОНИ МОНТАНА).Преди години хората ,когато се се срещали да пинат по питие за си поговорят на всеки как му протича живота семейство,проблеми,работа ... ,А СЕГА Е : "НЕ МЕ ПИТАЙ КАК СЪМ" - ПИТАЙ МЕ КАК ЩЕ ИЗКАРВАМЕ ПАРИ .. НАРОДА Е БЕДЕН.. ВСИЧКО ИДВА ОТ ТОВА НЕ МОЖЕ НЯКОИ "БИЗНЕСМЕНИ" с мръсно съдебно минало "на наказателни бригади" да бъдат шейхове със 100 милиона в Швейцарска банка ,а Пешо от Младост да се чуди дали ще доживее да си плати заема......

xBadxApple
05-11-2011, 20:23
Преди да искате промяна от другите, постигнете такава в себе си.

А част от тази промяна е вместо постоянни равносметки и хранежи на какви са другите, да се развиете вие сами и да обогатявате другите с това, което СТЕ.

Ако повече хора мислеха и правиха така, нямаше да има кой да прави толкова генерализации и толкова обекти на генерализации.

Отделно не мога да ви разбера защо критикувате масовия човек - той затова е масов. Ако всички бяхме блестящи индивиди обществото нямаше да функционира.

Развивайте се и дайте част от своето развитие на който можете. Това е.

antifashionshit
05-11-2011, 20:30
авторе, ти си мрънкало.

bratignat
05-11-2011, 20:34
Хората се оформят от средата. Средата от хората и природата. И в античността и сега мотивите зад действията са били еднакви. В този ред на мисли, не смятам, че кой знае колко са се променили идеалите на хората, мжое би сега не ги е срам да ги показват?

Каквото и да е положението, има само един начин да се променя Цветът според желанията ни - като започнем от нас самите. А и щом не харесваш непревземаемите момичета, тогава откъде идва проблемът?

Хората се променят, понякога се представят, не за тези които са, важното е да можеш да изкараш на повърхността човекът.

Auriss
05-12-2011, 02:33
Колко обожавам да чета на NomNomNom постовете ..... 8-)

thund3rstorm
05-12-2011, 11:47
antifashionshit:
авторе, ти си мрънкало.

+1
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Righteousness
05-12-2011, 19:09
up

Защото заслужава да се замислят хората :)

SisiStrange
05-12-2011, 19:43
Оф... пак обърнахте темата на момичета срещу момчета.
Изобщо не ви разбирам. Толкова много общи знаменатели, плюене, жалване... а после се чудите защо сте сами и нямате гаджета!?
Интелигентните, разумни, чувствителни момичета, които желаете и се оплаквате, че не съществуват, не биха излизали с някой, който седи и нарежда как всички са продажни, к•рви, мръсници, държанки и тн. Едно най-обикновено скромно момиче си търси мило момче, с което да си говорят. Аз също не си представям да ходя с момче, което ми лепи етикети, само защото имам вагина.
Да, продължавайте да нареждате като на литургия как всички момичета търсят пари и са парцали с амбиции и после се питайте що точно такива привличате...

Същото важи и за момчетата. Смешно е като се разпискате: Всички момчета изневеряват. Всички момчета искат само секс. Всички момчета са коцкари, които лъжат... бла бла бла. Ми станете лесбийки. Чакат ви само любов и хармония (да бе).

xBadxApple
05-12-2011, 19:54
up

Защото заслужава да се замислят хората :)

Не да се замислят, а да действат.

Отделно болшинството хич не се вкарва в особени размисли по темата, а плюе на сляпо.

Единствените реални мнения, които ми се набиват в очи са на NomNomNom, SisiStrange и bratignat.

Другите или ахъм-кат и клатят укоризнено глава в задклавиатурни битки и морални доводи, или пляскат +1 като мнение.

Josefinne
05-12-2011, 20:26
Не, темата не, че е банална. Просто малко ми писна да чета, че всички са в един КЮП. Имам чувството,че ние хората от нашия край, БЪЛГАРИТЕ 9 да, сега и аз да ни сложа всички в един кюп) от Паисий насам имаме лошият навик да величаем миналото и да плюем настоящето, да се надяваме на бъдещето.
Съжалявам за автора на темата, че не може да види истинските момичета в днешно време. Съжалявам, че не може да види и да намери любовта и в 21 век. Може би не се оглежда достатъчно.
Още едно нещо не ми е ясно в тия изказваници - защо да му се невиди всички плюят жените, че станали такива и оникива. Ами мъжете, ей? И те са там и те са точно толкова, колкото и са жените, а именно - половината.
Итина е, че има супер много сребролюбци и такива винаги си е имало. И сигурно винаги ще си има. Прмирете се. Гледайте себе си. Ако вие не сте такъв и се радвате - похвалете се и бъдете щастливи.
Всички сте съдии. Много е лесно така. Бой по главата!

Deadlock
05-12-2011, 22:19
Преди да искате промяна от другите, постигнете такава в себе си.

А част от тази промяна е вместо постоянни равносметки и хранежи на какви са другите, да се развиете вие сами и да обогатявате другите с това, което СТЕ.

Ако повече хора мислеха и правиха така, нямаше да има кой да прави толкова генерализации и толкова обекти на генерализации.

Отделно не мога да ви разбера защо критикувате масовия човек - той затова е масов. Ако всички бяхме блестящи индивиди обществото нямаше да функционира.

Развивайте се и дайте част от своето развитие на който можете. Това е.
този пост ме вдъхнови :)

Moderatorius
05-13-2011, 19:10
Красная Армия, а :lol: Пич, излез от филма. Кви казарми, кви 5лв? Ако говориш за България, тук вече 1 на 1 милион отиват в казармата, т.е. имаме около 6-7 войника :lol: Тва мъжете сте станали бах тия боклуци, честно. Как да ги чакаш, след като те самите не те уважават и гледат да си задоволят нагона, пхаха. Моят (бивш) приятел е войник, но той не е българин, а е в страна, в която армията горе-долу е останала задължителна. И като слушам за какво става дума... няма го тва нещо, почти по всяко време могат роднини да ходят да го посещават и такива работи. Къв е смисълът от писма? Въобще някой пише ли още? Да, романтично е, но си е останало от онова време. И докато той е бил в армията, не съм излизала с никого, чакала съм един вид, но просто той злоупотреби с мойто търпение. За това ти казвам, че не момичетата са курвите, а обратното. Тва са толкова ограничени приказки, където ги изказа. Както съм казвала и преди, момичетата, с които общувам, които са ми приятелки, нямат нищо общо с тва, дето си го изписал. Щом ти е такова обкръжението, можеш само да съжаляваш. И като напишете такава тема, голямо чудо. Очакваш всички да ти се кланят колко си прав. Пфф

minionka
05-13-2011, 19:40
Оф... пак обърнахте темата на момичета срещу момчета.
Изобщо не ви разбирам. Толкова много общи знаменатели, плюене, жалване... а после се чудите защо сте сами и нямате гаджета!?
Интелигентните, разумни, чувствителни момичета, които желаете и се оплаквате, че не съществуват, не биха излизали с някой, който седи и нарежда как всички са продажни, к•рви, мръсници, държанки и тн. Едно най-обикновено скромно момиче си търси мило момче, с което да си говорят. Аз също не си представям да ходя с момче, което ми лепи етикети, само защото имам вагина.
Да, продължавайте да нареждате като на литургия как всички момичета търсят пари и са парцали с амбиции и после се питайте що точно такива привличате...

Същото важи и за момчетата. Смешно е като се разпискате: Всички момчета изневеряват. Всички момчета искат само секс. Всички момчета са коцкари, които лъжат... бла бла бла. Ми станете лесбийки. Чакат ви само любов и хармония (да бе).

Точно. 21 век е, приемете го.

Mirage3
05-13-2011, 21:01
Точно, заради това мисля, че светът се е променил драстично. Тогава хората са били големи компании, можело е повече да се разчита един на друг... А сега всички лицемерничат. Тези, които не са от типа, който ти описваш трудно си намират истински приятели.

Auriss
05-13-2011, 21:04
^ да ,щото за да си от този тип трябва вече да нямаш приятели :lol: :lol:

Grommash
05-13-2011, 22:49
Има ги, но се изчезващ вид. Хавал да му е на този, който я намери и я задържи до себе си. :-D

MuuSiiiCLooVeerr
05-14-2011, 07:51

+++++ :) :) :)

antifashionshit
05-14-2011, 08:32
^ да ,щото за да си от този тип трябва вече да нямаш приятели :lol: :lol:
ахахахаха

на Сърдитко Петко празна му торбата. по мои наблюдения, тези, които плямпат много морални приказки, го правят, просто защото не могат да се интегрират дотолкова, доколкото им се иска в обществото, което плюят.

Mirage3
05-14-2011, 15:10
Аз, като човек, които е свидетел на много такива случаи смея да потвърдя написаното от мен. Кой каквото ще да си мисли. :)

magita
05-14-2011, 19:16
най-тъпото е, че момичетата вече са твърде достъпни и се губи всякакъв интерес...
Има супер малко момчета, които ще се занимават с тебе над 2 седмици, да кажем, и не им пуснеш. Всички започнаха да търсят лесното.

А колкото до момчета, които, повечето, станаха момичета ми момичетата започнаха да си падат по някви кльощави тъпаци ...

Жалко и то много

sabaton94
05-15-2011, 11:05
Времената се променят, недейте да живеете в средата на миналия век. Момичетата не се изчервяват като им направиш комплимент, а мъжете се поддържат. Аз не виждам какъв е проблема...

Auriss
05-15-2011, 11:12
^ лечението е разтвор на калиев перманганат в хладка вода ,макар че не знам дали помага при сърбеж на езика. виж за задника и предника си е панацея.

RedArmy
05-16-2011, 08:05
^ лечението е разтвор на калиев перманганат в хладка вода ,макар че не знам дали помага при сърбеж на езика. виж за задника и предника си е панацея.
Ей смешник, аре спри да си пишеш педерастките глупости в темата, че ше те хвана за русата косичка и ше ми правиш свирки бе, гащник женствен. Изтрий се от лицето на Земята.
Разбрахме че си хомо-жиголо, млъкни вече.

Auriss
05-16-2011, 08:20
Уау жиголо. Е ,ако ми трябваха пари можеше и да е интересна професия, знам ли. Но пак поне ще правя секс вместо да драскам по форумите ,измъчван от криза на личността, свързана с невъзпитано противния ми външен вид. Толкво ли се садна ? Пий си перманганатчето и си купи кърпички за хремата.

RedArmy
05-16-2011, 08:33
Докато ти гледам снимката на аватара никога ама никога няма да се садна, уверявам те :lol:
Сега ти разрешавам да си залееш гъза със спирт и да драснеш клечката. Свободно!

Auriss
05-16-2011, 08:42
Ау ,чувствам се крайно обиден предвид факта ,че такава авторитетна натура отправя обиди по мой адрес. Не е като някой неосъществил се ревльо да ме храни. Отивам да си режа вените ,а ти все пак си изпий перманганата - убеден съм ,че ще помогне.

PS: сляпото влечение към някаква политическа идеология показва липса на способност за самостоятелно мислене и морална оценка.

RedArmy
05-16-2011, 08:48
... Отивам да си режа вените...
крайно време беше, аз на твое място отдавна бих го сторил, а и снимката ти някакси навява мисли, че си крайно нежна и чувствителна натура, твърде меко казано :lol:

а ти откъде знаеш, че политическите ми влечения не са формирани вследствие на многократни и задълбочени проучвания и разсъждения, на които ти не си способен, бе, мамин убавец? а я да питам, че ми е много интересно, какви са ми политическите пристрастия според теб?

antifashionshit
05-16-2011, 08:50
KMnO4 <3

успокойте страстите, каубои :lol:

everythingisrelative
05-16-2011, 09:03
Понякога се питам как е възможно толкова рязко да се промени света... Знам, че повечето от децата, пишещи тук, дори няма да разберат за какво говоря но... Къде изчезнаха естествените момичета, НЕнамазани с тонове грим, НЕобличащи се перверзно и НЕправещи се на недостъпни и на такива каквито не са... Некопиращи модел, а имащи собствен стил и живот... Момичетата, които са чакали любимия си да се върне от казармата (а преди 50 години тя е била 3 години, в началото на 50-те години дори 4)? Възможно ли е сега някоя да чака приятеля и да се върне толкова време, като единствената й утеха са само писмата му, напоени със сълзи...? Или още на първата седмица ще си хване друг и ще забрави напълно за любовта им? Знам, че звуча банално, но не е ли това смисъла на живота ни, за бога... Къде отидоха момичетата, които се изчервяват, когато им кажеш, че са красиви или че изпитваш чувства към тях? Момичетата, които не гледат колко пари имаш, а са с теб, дори да си беден и да нямаш нищо, освен искрената си любов? Вместо това разглезени кифли, презадоволени с пари и материални боклуци (не без вина на родителите). Може би звуча банално, но нещата, които изброих са били нормални до преди 30-тина години, а преди 50-60 са били съвсем обичайни. Е, разбира се винаги е имало "материални момичета"... А сега същите неща се възприемат като "остарели" и демоде... Нима е демоде да обичаш до болка? Нима изобщо любовта се влияе от модата? Поводът за темата са едни стари писма от 50-те години между войник и любимата му, които прочетох скоро. Толкова мили, красиви и чувствени думи едва ли може дори да се чуят в днешно време... Сега биха се възприели като романтика, но това не е романтика, това е просто истинска любов, чиста, искрена, прозрачна като детска сълза, на която не може да попречи нищо. Дори бедността, дори хилядите километри, делящи влюбените... И докато моето поколение знае и помни дори много малка част от истинският и неповлиян от "модата" живот, то ми е жал за днешните поколения, които дори няма да знаят колко просто нещо е живота... А всички са се втурнали да учат, да бягат в чужбина и да изкарват милиони, да си купуват скъпи коли и да плащат за по една нощ на провалени момичета без достойнство. Та това е... няма какво повече да напиша, надявам се поне 1 човек да е обърнал внимание на темата и да се е замислим макар че тя не е от модерните, тип ""мъжкия полов орган" ми е 9 см, това нормално ли е?"
Поздрави на всички, бъдете здрави и по-малко влияещи се от заобиклящата ни среда.

прав си но къде отидоха свесните мъже ... всичко живо ебе и бяга и после защо жените са такива щото ние сме кретените... :-o

Auriss
05-16-2011, 09:05
Продължавай ,моля те. Забавлявай ме още малко ,че чак за довечера имам уговорка :D

И ми стана много смешно как си промени мнението около минута след като пусна 'оригинала' ,щото явно най-сетне успя да измислиш нещо ,с което да се изебаваш (визирам онова със спирта и гъ*а). Евалата - бързото мислене е критично при всякакви цинични ,саркастични и иронични вметки. Хубаво е ,че си го усвоил.

Кви са ти политически виждания ли - тъпи. Що мисля ,че НЕ са сформирани на базата на нещо ,което аз не мога да зацепя :
1)защото лексикалният ти подбор е като на съседката с основно образование.
2)защото пускаш теми в тийнейджърски форум да се оплакваш от българското общество и казваш ,че едва ли малките биха те разбрали. Ако умееше да използваш сивото си вещество по предназначение изобщо нямаше да пускаш безмислени теми.
3)оставам с впечатлението ,че ако не друго ,то поне си пълнолетен и самия факт ,че търсиш симпатиите на малките деца от форума по отношение на личните ти терзания е меко казано смешен.

крайно време беше, аз на твое място отдавна бих го сторил, а и снимката ти някакси навява мисли, че си крайно нежна и чувствителна натура, твърде меко казано

Видът понякога лъже ,но думите не. А ти си този ,който проявява крайно феминизирано съзнание и липса на морална устойчивост. Накратко - ти си женка.

dead_princess
05-16-2011, 09:09
Доста банално, през няколко седмици се пуска тема, в която се оплюват момичетата и естествено всички са сложени под общ знаменател. Писал си, че се оплакваш от нагримирани и префърцунени девойки, а ти самия би ли забелязал момичето в ъгъла, което се изчервява като монахиня, когато й кажеш нещо мило?

RedArmy
05-16-2011, 09:22
а ти самия би ли забелязал момичето в ъгъла, което се изчервява като монахиня, когато й кажеш нещо мило?
Да.

Женствения гащник, не ме занимавай, че чак ме хвана срам да пиша с човек, изглеждащ като Радо Прашката и почти токова умен :)

Auriss
05-16-2011, 09:26
^да не си в цикъл ? и кой впрочем е радо прашката ? странно но не съм запознат с кварталния фолклор.

kucheto91
05-22-2011, 21:55
За съжаление всичко което казваш е много верно батенце но какво да се прави такъв е живота
аз за себе си съм намерил решението- надсмивам се на целия пропаднал свят и над простотията на хората,смея се на курвите по улиците и изобщо на всичко в шибания живот и ми е добре :D:D

dunce
05-22-2011, 22:31
RedArmy, не знам, мой човек, къде отидоха тия момичета. 100 % ги има, но дали са това, което ти искаш е въпросът?

п.п: някой по-нагоре спомена, че заради това, че мъжете мислели само за ебане (замисли се зак'во друго да мислиш, като видиш някоя супер натокана и екстравагантно облечена жена) сори, ама е така, и аз за това ще си помисля, като видя такава.

Което ще рече, че трябва да знаеш как да се обличаш и държиш, ако искаш наистина да впечатлиш някого, а не само да му вкараш мръсни мисли в главата.

magita
05-22-2011, 22:58
Отидоха при "мъжете" ако мога да се изразя така....
Винаги е имало жени за една нощ. И да, може би от една страна ние сме виновни, че се правим на лесни, но това е от факта, че мъжете в днешно време са следните:
Занимават се с теб най-много една седмица, ако не им пуснеш те оставят, е разбира се за какво да са с теб, нали не могат да чакат. Говориш ми за любовта на момичетата, а къде е тази на мъжете освен в секса. Говориш ми за наклепаните момичета с грим, а къде отидоха истинските мъже, а не онези, които са по претенциозни и лигави дори от жените в днешно време.

ДА времената се менят - хората също! ХОРАТА не само момичетата

sunman
05-23-2011, 07:51
За съжаление такива момчета и момичета се броят на пръсти в днешно време! :) Ако се продължава по този начин,напълно ще изчезнат. :)

brokendreamsss
05-23-2011, 08:13
За съжаление такива момчета и момичета се броят на пръсти в днешно време! :) Ако се продължава по този начин,напълно ще изчезнат. :) Абсолютно...жалко за което :o ако хората в днешно време не бяха толкова егоистични,самовлюбени,и "готини" , живота ни щеше да бъде по-ведър,усмихнат,весел,и вълнуващ. Всеки гледа как да изпъкне пред другия :). Нали любовта ще спаси света? Светът ще загине от липсата на такава..останаха само злобата,лицемерието,и егоистите.Хората,които не желаят да бъдат такива, а искат да живеят в мир и любов, наистина се броят на пръсти, но ги има все още :)

raia338
05-23-2011, 13:44
а вие защо оплювате автора при положение ,че е напълно прав..то е ясно ,че няма какво да направи нито той нито който и да било но просто изказва мнение ..
моята гледна точка по въпроса - момичета се събират,цял ден се чудят в кое вървежно кафенце да си поседят за да обсъдят коя с какво се облякла,от къде си купила това и онова с кой ходила с кой се мразила и тн.. е и аз го правя и аз излизам по по ,,вървежните,, кафенета , защото така е модерно така правят всички ... жалко ама факт и аз се опитвам да променя в себе си да не ме интересуват другите какво казват за мен или какво правят,но когато самата среда е такава какво да направиш?

sunman
05-23-2011, 15:44
За съжаление такива момчета и момичета се броят на пръсти в днешно време! :) Ако се продължава по този начин,напълно ще изчезнат. :) Абсолютно...жалко за което :o ако хората в днешно време не бяха толкова егоистични,самовлюбени,и "готини" , живота ни щеше да бъде по-ведър,усмихнат,весел,и вълнуващ. Всеки гледа как да изпъкне пред другия :). Нали любовта ще спаси света? Светът ще загине от липсата на такава..останаха само злобата,лицемерието,и егоистите.Хората,които не желаят да бъдат такива, а искат да живеят в мир и любов, наистина се броят на пръсти, но ги има все още :)
Добре,че имам късмета да се познавам с такива хора и мога да кажа,че просто няма място за сравнение то се вижда! :)

shmurkam
05-23-2011, 19:11
Аз пък съм на мнение, че всеки пази в себе си онова романтичното и сълзливото, и лигавото...просто не го показва на всеки.
Има много момчета, които биха казали, че съм материална кучка и че не струвам, има и такива, които биха казали, че съм изключително грижовна и мила. Зависи от човека, който е пред теб. Аз не смятам, че всеки човек в живота ми заслужава да му свалям звездите.
Да, парите са важни. Да, хората трудно се разкриват. Да, светът е повърхностен. И какво?
Мъжете са се превърнали в едни лигави, хленчещи същества, които живеят при майка си до 40годишни. Пищят, че веждите им не са оскубани правилно. Не държат на думата си. Ако се появиш по анцуг пред тях, не те поздравяват на улицата, ама ако си се натокала и си в комплект с още 4-5 мадами, ще скачат на 200 метра да ти махат и да се фукат пред приятелите си какви парчета познават. Чакат да ги свалиш, плащаш им сметките, когато сбъркат не се извиняват, а се сърдят, все едно ти си виновна, че са шибани женички.
Жените носят тиранти и панталони. Карат коли и залавят престъпници. не са ли разменени малко ролите??? Като пред една жена е един такъв лигльо какво друго й остава освен да използва поне парите му?И преди да са станали кучки всички жени винаги са имали по един-двама трима олигофрена в живота, които са им казали:"моето момиче, н е ставаш". Някога са били невинни и са вярвали в принцове и розови понита, но какво става в реалността? Никой не се бори а тях. Баща им изневерява на майка им, бие я и й казва всеки ден , че не струва и ако не е бил той никой не би взел такава пачавра.
Стават на 14, намират "любовта на живота си" или "мИлоТУУУ" и той решава, че трябва да ги чука, но те не му пускат и той ги разкарва, а ако му пуснат, стават малки курвички и всички хейтъри ги замерват с камъни.
Та...мисълта ми е...егати парадокса е тоя век.
Тъй че ако ще се оплаквате от жените...погледнете себе си. Моето мнение е, че и мъжете, и жените трябва да се променят много.
Но нали знаете, както се държиш, така се държат и към теб. И освен, ако човека срещу теб не е изключителноо рядък вид дебил, би трябвало да си изживеете приказката и да има един ден какво да разказвате на внуците си