View Full Version : Хормонални проблеми при момиче и евентуална бременност..
ekstratarestrial
05-11-2011, 02:09
Здравейте.. Знам, че темата ми най-вероятно ще предизвика повод за доста гавра, но наистина ми трябва компетентно мнение... Да речем момичето Х, с което по-рано днес съм правил секс има хормонални проблеми и не знам от кога не и е идвал цикъла.. Правили сме секс без презерватив и при свършването не знам, дали не попадна минимално количество върху малките срамни устни... На ясно съм, че забременяването не е толкова лесно нещо и как спермата се събира във формикса преди да стигне до матката, но наистина сега ми е някакво притеснено.. Като се събудих преди малко и само за това мисля... Та това евентуално малко количество върху входа на влагалището би ли създало някакви проблеми? Да се пие ли хапче? И това, че не е имала цикъл от 4-5 месеца може ли да означава, че не се е отделила зряла яйцеклетка, която да бъде изхвърлена с цикъла?
Няма да се обидя ако си правите шеги за моя сметка, но наистина моля и за компетентно мнение.
GreenFairy
05-11-2011, 06:31
Мацката ти задължително трябва да отиде на лекар! Бременността може да ви се окаже най-малкият проблем. Надява се че не е нищо сериозно, но 4-5 месеца бел цикъл си е доста притеснително... На колко е години?
Абе пич седи си гледай работата и остави мацката да ходи на гинеколог. Що се разправяш с глупости..
И не, не и давай да пие хапче, тогава съвсем ще и се разтропат хормоните :x
Ами тя ако няма 4-5 месеца цикъл наистина трябва да иде на лекар, а ако пие от спешното хапче хормоните ще й се объркат още повече.
ekstratarestrial
05-11-2011, 09:27
Ходила е на лекар и и бяха предписали хормонални таблетки/противозачатъчни, но след като ги е спряла пак и е нередовен цикъла... Та затова питам само за евентуалната опасност от бременност, иначе тя пак ще си отиде на профилактичен преглед на датата, на която трябва да отиде на гинеколог... Не знам, не съм сигурен дали е попаднало малко на входа на влагалището, но здраво се бях паникьосал сутринта като се събудих....
ekstratarestrial
05-11-2011, 15:05
Тааа да не прибягва до спешното хапче, така ли да разбирам? И да хвърлям молитви да не стане нищо ..
SpOrTs_GiRl
05-12-2011, 07:53
Хвърляй молитви по - добре, защото с хапчето съвсем може да й се разбъркат хормоните.. Пък и, при положение, че всеки един полов акт без предпазни средства е рисков, ЗАЩО си го направил? Какво като не е имала цикъл от няколко месеца, означава и че не може да забременее ли? Може би проблема й е решим, а тя трябва просто да отиде отново на лекар. Но теб не те разбирам, надали насила те е накарала да спиш с нея без презерватив и после да отправяш молитви.
ekstratarestrial
05-12-2011, 13:39
Всъщност, да, нейна инициатива беше секса без кондом. Винаги имам в портфейла и в колата една опаковка, но просто не го иска.. Не съм си мислил, че като няма цикъл не може да забременее... Точно това не ми е ясно и за това попитах, дали липсата на цикъл означава, че не се е отделила зряла яйцеклетка..
TheBeliever
05-12-2011, 14:17
Всъщност, да, нейна инициатива беше секса без кондом. Винаги имам в портфейла и в колата една опаковка, но просто не го иска.. Не съм си мислил, че като няма цикъл не може да забременее... Точно това не ми е ясно и за това попитах, дали липсата на цикъл означава, че не се е отделила зряла яйцеклетка..
Няма как да знаем дали точно този месец нередовният й цикъл няма да реши да дойде. Напълно възможно е да се отдели яйцеклетка.
SpOrTs_GiRl
05-12-2011, 17:45
Е, хайде, като е била нейна инициативата е било насила, добре :D ..
Както и да е, стореното - сторено, надявам се да няма проблеми. :)
Всъщност, да, нейна инициатива беше секса без кондом. Винаги имам в портфейла ..
Не си носи презервативите в портфейла, пич, повреждат се.
FataMorgana
05-12-2011, 19:45
Хайде да те по успокоя малко. От толкова малко сперма са просто минимални шансовете да забременее. А като се има предвид че цикъла и е нередовен, това най вероятно означава че не отделя яицеклетка която може да бъде оплодена. Цикъла е 30 дневен. Тя 'кърви' за 5-6 дена, но през останалото време се отделя таи яицеклетка, и момичтео овулира за един ден в месеца когато може да забременее. Малко вероятно е ако няма цикъл да може да забременее. За това жените в менопауза не могат, и за това някои противозачатъчни действат като спират цикъла. Споко. 100% гаранция ти давам че това момиче не е бременно.
А и да си имаше редовен цикъл, пак е много малка вероятноста. Аз съм правила без презарватив, стига да не свършиш в нея са много малки шансовете.
ekstratarestrial
05-13-2011, 14:56
Благодаря за отговорите. Преди малко ми каза, че и е дошъл цикъла, та ми смъкна притесненията..
@marilyn, по принцип нямам намерение да използвам презерватива, който ми седи в портфейла, сменям го всеки месец и го държа там, просто ей така, за да имам под ръка.. Не си нося портфейла в задния джоб. Идеята е, че знам, че се повреждат и не разчитам на него. :)
@SpOrTs_GiRl, да тя ме изнасили :D
FataMorgana, мерси за отговора. :)
Поздрави
^^ BTW радвам се, че на приятелката ти й е дошло. Ами аз само казвам, защото се оказва, че много хора не знаят, че се повреждат презервативите когато се носят в задния джоб или в портфейла. ;)