View Full Version : Баща ми си има приятелка
Здравейте.Не съм сигурен дали темата е за тук,но се надявам да е,защото този раздел е един от най-посещаваните ,а мен ми трябва съвет.Значи ,родителите ми са разведени,аз съм си щастлив и винаги усмихнат,ставам си сутрин свеж като репичка и нямам никакви проблеми с живота :D.Но неговата нова приятелка,не е от нашия град,той ходи на (нека го нарека) "спорт" в София и явно там са се запознали.Нито майка ми,нито баща ми ми казваха какво става с живота им,дали са окончателно разделени и т.н ( живея с майка си ) и просто реших 1 ден да поема нещата в мой ръце.Отидох вкъщи,баща ми тръгна на път нещо ,имаше някаква бизнес среща и аз не знам и аз прочетох цялата хронология.Знам,че е много тъпо от моя страна,но не обичам да не съм информиран,аз съм голям човек и искам да знам какво се случва.Та изглежда баща ми си е влюбен в нея предполагам,по това,което пишат,но проблема е,че сега той и майка ми са доста нещастни,сами са ,криза е и няма пари много и така.Та аз нямам нищо против да е щастлив,но преди ходехме 1 път на 2 седмици на кино в София да гледаме някой филм , мак доналдс,хапване и обикаляне по магазините в мола , не че взимаме нещо,но така за разходката.Сега спряхме,защото няма пари,а за да пътува до София трябва да дава доста пари за нафта,и няма как.Спряхме да ходим окончателно там,прочетох в скайп,че му се искало да отиде в София при нея..И мен вече почва да ми става ясно , че да не стане да отиде да живее там , и от не честото ни виждане помежду ни,да стане изобщо да не се виждаме ? Защото преди ,той никога не се е държал лошо,винаги си е бил супер човек,не че сега се държи лошо,но като гледам колко му е кофти,пък явно те са си щастливи,имам съмнения ,че може да реши да се премести там и сигурно изобщо няма да го виждам.Естествено ако това стане,той ще ме кани на гости и така нататък,но пък едва ли ще трая оная пачавра приятелката му . Не знам просто,вие какво мислите?
blackvelvet
05-11-2011, 11:35
Прочетох ти пост-а два пъти,но пак не разбрах:"ревнуваш" по някакъв начин,че баща ти си има приятелка или че ходи толкова често до София?Това,че си има приятелка и ходи често до столицата не значи,че пак няма да ти обръща внимание.Може да не е толкова често колкото преди,но все пак ще ти обръща внимание.Но все пак говори с него как се чувстваш...може да измислите някакъв компромисен вариант :) Успех!
Прочетох ти пост-а два пъти,но пак не разбрах:"ревнуваш" по някакъв начин,че баща ти си има приятелка или че ходи толкова често до София?Това,че си има приятелка и ходи често до столицата не значи,че пак няма да ти обръща внимание.Може да не е толкова често колкото преди,но все пак ще ти обръща внимание.Но все пак говори с него как се чувстваш...може да измислите някакъв компромисен вариант :) Успех!
Не , просто спряхме да ходим за да има пари да иде при нея , той не знае ,че аз знам де.Та ако се и премести може изобщо да не го виждам,това ми е проблема.
SmilezZz
05-11-2011, 12:07
Щом вече си голям човек,разсъждавай като такъв.. С кое право ти наричаш приятелката му "пачавра" ? Нормално е да се чувстваш гадно,но при условие,че не я познаваш - трябва да те спира да говориш с такива думи за нея..
Както и да е..
Той ти е баща,няма да спре да ти обръща внимание - малко или много,дори и да е накрая на света.. Да не говорим,че ти сам каза,че той е супер човек,не се е държал гадно с теб - не се притеснявай..
Като се имаш за голям човек,седнете и проведете един зрял разговор с баща ти.Не му казвай че си му чел тайно хронологията,просто започни темата какво смята да прави с живота си,какви са плановете му за вас двамата и така от тема на тема.
Тук не можем да гадаем какво смята да прави,единствените отговори може да получиш от него.
dimitar_ak
05-11-2011, 12:49
Ама това си е чиста ревност. Той си има жена и няма пари и време за мен.
Ти тъп ли си?Аз съм му син,а тя е някаква жена там ... оф много разбираш и ти какво говориш.
NomNomNom
05-11-2011, 13:30
Ти тъп ли си?Аз съм му син,а тя е някаква жена там ... оф много разбираш и ти какво говориш.
И , като си му син , защо не мислиш за неговото щастие ? Майка ти поне си има теб , баща ти сам ли да седи ?
Някаква жена там .. тя може би ще го вземе да живее при нея без да мръкна , че не ходят на кино / МД , даже ще му готви . А и му пуска . И със сигурност се чувства добре с нея , щом по желание ходи .
Фейс ит , трябва да се пориш за вниманието на баща си , да се бориш да си му интересен и т.н. , да правиш нещо за да получаваш вниманието . Не може по дефоут да си го имаш винаги , както каза - вече си голям мъж .
И , бтв, държиш се като тийн , а това никак не те определя като здравомислещ , но както и да е.
И , като си му син , защо не мислиш за неговото щастие ? Майка ти поне си има теб , баща ти сам ли да седи ?
Някаква жена там .. тя може би ще го вземе да живее при нея без да мръкна , че не ходят на кино / МД , даже ще му готви . А и му пуска . И със сигурност се чувства добре с нея , щом по желание ходи .
Фейс ит , трябва да се пориш за вниманието на баща си , да се бориш да си му интересен и т.н. , да правиш нещо за да получаваш вниманието . Не може по дефоут да си го имаш винаги , както каза - вече си голям мъж .
И , бтв, държиш се като тийн , а това никак не те определя като здравомислещ , но както и да е.
МИ аз съм ТИЙН,изобщо знаеш ли какво означа "голям мъж" не казвам ,че съм на 30 ? И аз не съм виновен,че форума е пълен с 25 + годишни пенсионери,дето непрекъснато хейтват,изобщо не знам какво правят в тоя форум.Нвм искам темата да се заключи.А ти да го духаш.
NomNomNom
05-11-2011, 13:43
Ще го духам ест ^ , водя редовен и здравословен полов живот .
А ти се върни в темата , като осъзнаеш , че мрънкането ти е детинщина и когато започнеш да изкарваш пари сам с честен труд , после ти да водиш баща си на кино с тях и т.н. ;д
Имаше тема за "мъжете" мрънкала , ей ви го примера.
SmilezZz
05-11-2011, 14:57
С коментарите ,които пишеш - показваш,че не си "голям човек".. Осъзнай се.. Той е щастлив с нея.. Няма значение,че си му син - той също има право да е щастлив.. Ти искаш да си му пречка в тази му негова "цел"..
Хахахах
щях да си направя труда да ти дам съвет
но
оная пачавра приятелката му .
Ти тъп ли си?Аз съм му син,а тя е някаква жена там
.А ти да го духаш.
Някак си ми уби всякакво желание. Квото и да ти се каже ти почваш да храниш. Ай запри се малко. Голям човек бил. Голямо мрънкало по-скоро. Няма ли някой да се намери да ти забие един шамар та да се осъзнаеш. Аз не съм виждала баща ми близо от една година (а преди това се виждахме през месеци) има си приятелка и кво? Щастлив е с нея и всичко е ок. И майка ми си има приятел.. спи у тях и рядко се прибира. С нея не сме излизали заедно навън пак от месеци и ако не и повече. Ама кво? Щастлива е и всичко е ок. Ти кво само мрънкаш и хленчиш. Ако е решил - ще отиде в София и ще си живее живота. Щом толкова го обичаш - разбери го. Влюбил се е и иска да е щастлив. Ти кой си, че да му пречиш?
Biskfitka
05-11-2011, 22:11
Защо обиждаш жената без да я познаваш? Това доказва,че ревнуваш,само че баща ти си има личен живот и има право да е щастлив ;)
Защо обиждаш жената без да я познаваш? Това доказва,че ревнуваш,само че баща ти си има личен живот и има право да е щастлив ;)
Ревнува? Защото примерно не е майка му и се чука с баща му. Отделно съм сигурен, че е пачавра.
Аз пък разбирам автора и защо се гневи. Поговори с баща си.Кажи му ,че се чустваш пренебрегнат от нещо, че той ти липсва и искаш да прекарвате отново време заедно. Обясни му ,че не е важно (примерно) къде те води , дали ходите до София или не , а по - важното е да е с теб и да не чустваш липсата му от това ,че са се разделили с майка ти. Не бързай да го обвиняваш. Чуй какво ще ти каже и стигнете до някакво решение. Отношенията между деца и родител , който иска да започне ново начало с друг , са доста крехки и тънки. Но в никакъв случай не му казвай ,че си му чел хронологията. Кажи му ,че искаш да е щастлив дори и без майка ти , но въпреки това отношенията ви не трябват да страдат от това. :)
dimitar_ak
05-12-2011, 11:59
Като видях как си ми отговорил вече смятам, че не е само ревност, а и голяма доза егоизъм. Именно защото си му син трябва да го разбереш. В манастир ли да влезе сега, като е разведен? Той има право на щастие. Това няма да промени отношението му към теб.
Именно защото си му син трябва да го разбереш.
Глупости! А не трябва ли бащата като истински , зрял и голям мъж да седне с подрастващия си син и да му обясни какво мисли да прави с живота си?????Да не се налага сина му тайно да му чете хронологиите и да пише теми тук? Трябвало било ... Когато на човек му е обяснено как стоят нещата , наясно е със ситуацията и всичко е разговорено , няма по подразбиране да ТРЯБВА да правиш еди какво си... Никой не е казал ,че баща му няма право на връзка.Ама сина му си остава завинаги син и връзката с него е по - важна.
Именно защото си му син трябва да го разбереш.
Тук съм съгласен.Автора гледа само от своята позиция,без да се постави в положението на баща си.Нормално е да се ядосва,но нека се опита да погледне и от другата страна как стоят нещата.
Това че си има приятелка,не значи,че ще забрави че има син.