Влез

View Full Version : Литература

awesom
05-15-2011, 17:36
Здравейтеееее :))) Имам въпрос свързан с матурата по БЕЛ: Кои точно произведения се включват за ЛИС ? Бих искала да се подготвя от по рано, защото съм 11 клас и не съм на ясно с това :-o Помогнете ...

Valento
05-15-2011, 20:25
30 теми са...ако не и повече не се знаят предварително .....

amk933
05-15-2011, 21:21
11 клас и не можа да уцелиш раздела? :o

xWandereRx
05-15-2011, 21:42
Ботев - МАйце си, Към брата си, До моето първо либе, Борба, Елегия, Обесването на В. Левски, НА прощаване, Хаджи Димитър, Моята молитва

Вазов - Българският език, Отечество любезно, При Рилския манастир, Елате ни вижте, Линее нащо поколение, Епопея на забравените - Кочо, Левски, Паисий, Опълченците на Шипка, Дядо Йоцо гледа, Чичовци, Под игото

Константинов - РАзни хора, Разни идеали, Бай Ганьо

Пенчо Славейков - Цис Мол, Ралица, Ни лъх не дъхва над полени, Спи езерото, Самотен гроб в самотен кът

Яворов - Градушка, Заточеници, Ще бъдеш в бяло, Сенки, Стон, Две хубави очи, Две души, Песента на човека, МАска

Е, ПЕлин- Ветрената мелница, Косачи, МЕчтатели, Андрешко, На оня свят, Занемелите камбани, Гераците, Чорба от греховете на отец Никодим, Задушница

Дебелянов - Черна песен, Сиротна песен, Пловдив, Да се завърнеш, Помниш ли, помниш ли, Спи градът, Миг, Един убит, Тиха победа

Смирненски - Да бъде ден, Ний, Йохан, Юноша, Цветарка, Старият музикант, Зимни вечери

Гео Милев - Септември

Далчев - Прозорец, ДЯволско, Болница, Стаята, Къщата, Повест, Камък, Книгите

Багряна - Кукувица, Стихии, Потомка, Вечната

Йовков - Шибил, Индже, Последна радост, Песента на колелетата, Албена, През чумавото, Другоселец, Серафим

Вапцаров - Писмо (ТИ помниш ли), Вяра, Завод, ПЕсен за човека, Сън, История, Кино, Прощално, Борбата е безмилостно жестока

Димов- Тютюн

Талев - Железният светилник

пф че много, заболяха ме ръцете :Д:Д