Влез

View Full Version : Моята скапана,скапана история..имате ли съвети?

ann321
05-16-2011, 18:34
То от заглавието се сещате,че няма да е положителна темата,но все пак ще съм благодарна ако някой си каже мнението и ми даде съвет.Историята е следната.Значи преместих се от 4-ти клас в ново училище.До преди това бях в много добри отношения с всички от класа,но след като се преместих,останах без приятели.Сега съм 7-ми клас,още съм в училището,в което се преместих след 4-ти и ми е СУПЕР СКАПАНО..понякога ми се плаче от положението.Като се преместих,забелязах,че никой не говори с мен,че не проявяват интерес да се запознаят.Аз ги познавах всъщност,защото с една голяма част от тях бяхме в една детска градина,но те се правеха,че те помнят.И по-добре,те и там се отнасяха с мен като с боклук (това явно беше защото тогава,както и допреди 2 месеца бях по-пълничка от всички останали,сега не съм).Та нали в 5-ти клас само едно момиче се сприятели с мен,и то защото и тя беше аутсайдер.Двете с нея станахме приятелки и започнаха да ни наричат зубъри по-късно същата година,защото изкарвахме добри оценки.Подиграваха ни се,а аз страшно се копмлексирах БУКВАЛНО от всичко..дотолкова,че когато ми казаха,че не играя добре волей и баскетбол,просто спрях,сега седя като пън,докато те играят..Та нали се сещате - 5-ти и 6-ти клас тормоз,подигравки,смях зад гърба.А те не бяха с нищо повече от нас.И сега,от тази година нали вече 7-ми клас и последна година заедно,не знам защо,но отношението се промени.Инициаторката на всички подигравки и гадни номера (защото тя ги убеждаваше,когато я нямаше те се държаха нормално) изведнъж ми стана супер добра приятелка.Е,поне така тя си мисли.Всички си промениха отношението поне малко,но на мен травмата и комплексите ми останаха.Сега не мога да се престраша да играя по физическо с тях от страх да не ми се подиграват.

И сега положението е горе - долу поносимо,обаче отскоро почнах да ходя на народни танци.И те веднага пак старите истории - подигравки,бъзици,намеци.П к "инициаторката",понеже само тя от класа ходи на танци,обаче хип-хоп, и тя почна да се подиграва,че точно на народни ходя.И защото групата,където ходя са нали жени от всякаква възраст и аз съм най-малка,тя се подиграва,че танцувам с бабичките..честно,много е кофти.Едно нещо не ми е неудобно да правя пред хора и те сега почнаха и за това.Та сега на 24 май трябва да излизам с групата да се представяме и всички от класа ми ще бъдат,много ме е страх ии срам,нещо по средата..че ще почнат да се смеят,да се подиграват и после няма да ме оставят.Само човек,на когото са му се подигравали,може да разбере..

Знам,че е дълго,но ще се радвам някой,поне един да го прочете и да ми даде съвет..не знам какво да правя,как да се държа.Точно с момичето,което кара всички да се държат така си прекарвам добре понякога,тя се държи с мен добре (вече) и даже станахме близки (аз все пак си имам едно наум),но тя не разбира,че е много гадно и когато се опитам да й кажа,че дразни по този начин и че на нея няма да й хареса ако аз се отнасям така,тя започва да ме имитира така със сарказъм и пак все едно подигравка..МОЛЯ ВИ,КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ? Защото има шанс точно с нея да вляза в едно училище след 7-ми клас (направо ще се пукне от яд,че съм добра по "нейните предмети" повече от нея и че искам да вляза с нея )

daq96
05-16-2011, 18:47
И какво като ще те гледат. Нима ще зарежеш нещо което харесваш да правиш само заради някакви лигли. А питала ли си се защо и се връзват и защо тя пуска тези слухове и простотии. Всеки които се подиграва на някого го прави за да прикрие собствените си недъзи. А те и се връзват от страх за да не започнат и на тях да им се подиграват че те защитават. И сама можеш да си решиш каква приятелка ти е щом продължава да пуска грозни приказки зад гърба ти. Помислил си тя каква изгода има от това да ти е приятелка. Защото според мен все има някаква изгода за нея. Това е от мен. Според мен не трябва да се отказваш от нещата в живота които си постигнала защото един ден когато тръгнеш на работа колежката ти пак ще бъде малоумна лигла. Ще те дразни но ще се откажеш ли от високоплатената си работа само заради нея.

ysmivka
05-16-2011, 18:54
Историята ти е една от многото.
Въпреки това..
НЕ обръщай внимание на тях - знам, ще кажеш, че е трудно когато са непрекъснато около тебе - обаче и аз съм минала през такъв тип подигравки /подобни/ и успях да ги изолирам и да продължа напред.
Как си допуснала момичето което те е унижавало толкова време сега да ти бъде "близка приятелка"?? Не я познавам, обаче хора които обикновенно се подиграват на другите за каквото и да било след това не могат да бъдат приятели с този човек...

Що се отнася до физическото осмели се един път колкото и да те е страх да влезнеш и да играеш.. направи го не за да доказваш нещо на тях, а за да докажеш на себе си, че можеш да се справиш!!

Надявам се да успееш да се пребориш със страха си и срама си и на 24 да излезеш с гордо вдигната глава без да се интересуваш какво ще каже "приятелката ти" или който и да било.... :)

betito28
05-16-2011, 19:05
Не се отказвай отнародните танци.Това са танците на нашият народ и всеки българин е длъжен да го знае.Този хип-хоп на нищо няма да я научи нея(лиглата).Напълно ти влизам в положението за часа по физическо...При мен е абсолютно същото,само дето аз от 7 години съм в това училище + няколко месеца в детската градина с тези мои ''съученици''.При мен всеки си шепне зад гърба ми,подиграват се,а в часа по фоз. да не говорим...но те си мислят,че нищо не виждам и се опитват да ме правят на сляпа и глуха.. Прави така:Води си дневник(независимо дали лист хартия или електронен )Аз пиша на лист всякакви глупости за въпросните ''съученици'' и после късам или горя листът,но след това съм 5пъти по-спокойна...Има хилади момичета в твоето положение и някак си ще издържим...Последна година защото и ти си 7ми клас(аз също) и просто някак си се дръж...Не губи вяра в себе си :)

ann321
05-16-2011, 19:55
Леле,колкото и да не ви се вярва,сега,като прочетох,ми стана малко по добре.

А само да обясня - значи тая лигла не ми е станала приятелка,проста така се случи,че по едно време се отпуснах и почнах да пускам шеги и се оказа,че имаме сходно чувство за хумор и се забавляваме с нея (не е за одобрението и,повярвайте ми!),не я чувствам близка честно казано,но тя явно така мисли,защото ме кани у тях, споделя ми разни неща..аз гледам да се държа на разстояние от нея.

А за физическото ми е супер гадно..карат ме да се чувствам като последната загубенячка.Мислех,че е заради килограмите - е,свалих ги,сега съм най-слабата в класа,но пак е така.Много е гадно и ме е страх,че като ида в града да уча и ще ми остане това..а лошото е,че има много голяма възможност сега с тая лигла,която честно казано използвам само за забавление,да влезем в една гимназия и то сме за една паралелка..А забравих да спомена причината тя да е толкова надута - баща й е чичко Паричко и малката пикла си има всичко,без да разбира какво е да чакаш да ти купят нещо по-скъпо и после да си го пазиш и да му се радваш..

ysmivka
05-16-2011, 20:22
Е надявам се да успееш да направиш промени в държанието си и да успееш да се отървеш от комплексите си, за да си създадеш нови приятелства в новото училище догодина. Дано попаднеш сред правилните хора.. не допускай да се отчуждиш от хората, заради такива като тая. Независимо какво ти коства това опитай се да забравиш - колкото и невъзможно да изглежда... допусни и други хора около себе си и не си мисли, че всички са еднакви.

Искрено ти желая УСПЕХ! :)

betito28
05-17-2011, 06:49
Спокойно...И какво като сте в една паралека или в едно училище?Другите не те познават и няма да повярват на лъжите й...За физическото може да помолиш учителя да те освобождава от занаятия,ако е по-разбран...Все пак няма да ставаш волейболист или баскетболист нали??Просто ще си спортуваш сама..в смисълл,че може да излезеш навън да потичаш или пък да правиш някакви упражнения...А за тв'а ,че баща й е чичко Паричко-всички момиченца с пари се мислят за много повече от всяка друга.То парите са омаяли и другите дето й вярват...Повярвай-в същото положение съм-сега накрая се дръж-има 2-3 седмици...Бъди силна

Успех на изпитите =)