View Full Version : Матура АЕ - въпрос за lie, lie, lay??
Gwendoline
05-18-2011, 12:40
Здравейте,
верни ли са тези, че много ги бъркам?
lie - lied - lied - лъжа
lie - lay - lain - лежа
lay - laid - laid - поставям
SilverRain
05-18-2011, 15:17
еее даа
Grommash
05-18-2011, 16:47
Мисля че е правилно, 3 години ги уча и пак не ги помня много добре. :-D
олеее супер и на мен ми трябваха,а я ако може много моля за rise,arise е тея пак нещо подобно ,че и тях не мога да ги схвана
Colouring
05-18-2011, 19:11
rise - rose - risen
arise - arose - arisen
Мисля... :-o
Утре слушането с разбиране на диск ли ще ни го пуснат или ще се чете от някого? :-o
Gwendoline
05-19-2011, 10:55
rise - rose - risen
arise - arose - arisen
Мисля... :-o
също и raise, ама не го помня как беше :D
Как се справихте? Кое ви беше трудно?
слушането и оня простия текст за шизофрениците и рицарите,тоест двоумя се дали и оня за шофьорите не беше гаден-е да ,сега ще видя отговорите
слушането и оня простия текст за шизофрениците и рицарите,тоест двоумя се дали и оня за шофьорите не беше гаден-е да ,сега ще видя отговорите
Какво писа на това за шофъорите за 33те процента?Толкова ли са?То пишеше About a third of drivers а 1/3 си е около 33%?
Ох,това си го смятах на черновата ,пък аз както съм добра по мат.. :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Да писах трю
Абе то и аз седа и го мисля мисля и се чудя колко е ... :Х ама и аз писах трю пък ще видим :D
Стискам палци-вече нямам търпение 8-) 8-)
Стискам палци-вече нямам търпение 8-) 8-)
ох незнам за теб,но на мен не палци ами показалци ще ми трябват...искам само една тройка и да не се занимавам повече... :?
Иначе успех и на теб!
Meрси :):)
То и на мен мн не ми трябва-ако се сещаш там покрай предварителните пак си писахме 8-) и там имам 5,25 и ми казаха,че ми е предостатъчно .Но ще видим де .Спокойно иначе
Помня помня.Мен ме скъсаха тогава и се отказах от кандидатстването с англ.,но беше късно вече да се отказвам и от матурата :( за това се моля за една тройчица да мина само ... #-o
Иначе се радвам за тебе.Какво искаш да пишеш с англ. :)
Aми приложна лингвистика с втори чужд португалски 8-) После имам един планове за Бразилия ,че там имам роднини ,но ще видим 8-)
Ехе португалски? Звучи по-сложно и от английски :lol: Успех тогава.Дано успееш и за Бразилия и за всичко :)
Мерси мерси и ти дано успееш :)
португалският е много труден,аз тук за английски се оплаквам :lol: