Влез

View Full Version : Омръзна ли ми или какво става?

milka
05-24-2011, 17:09
Бях писала тема преди време,че ме е страх да се разделя с приятеля ми,който сега ще става студент.Аз съм на 17,а той е на 19.От цяла седмица се приготвям за бала му,притеснявам се и тн и някак си точно един ден преди събитието(днес) някак си ...всичко ми изглежда безсмислено.Чувствам се така сякаш утре отивам напразно сред непознати хора ...Той има проблеми вкъщи(както и аз доста често) и не искам да му говоря за това,но сигурно ще се наложи.От известно време вече започна да ме дразни,когато ми звъни по 3-4 пъти на ден,когато ме пита какво правя,защо го правя и тн.Станала съм много изнервена.Дразнят ме някои негови действия-като да ме целува постоянно и да ми казва по 10 пъти на ден 'обичам те'. Сякаш тези две думи вече са изгубили значението си като ги повтаря толкова пъти и когато ми го казва не чувствам нищо.Всъщност...само веднъж с едно друго момче бях почувствала тръпката от това да ми каже 'обичам те'. Сега,когато ми го казва(сегашният ми приятел) или се радвам или -да и аз и толкова.Понякога когато е щастлив заради нещо не спира да ми го повтаря,но мен ме дразни това,че го казва заради някакво събитие...това го е провокирало да ми го каже.Ще започнем 8ми месец,вече много приятели свикнаха да ни гледат заедно...и някак свикнахме един с друг.Търсим начин да разнообразим нещата между нас,но напоследък всичко ми се струпа иии някак си не издържам.Не знам дали искам да се разделим.Виждам,че той ме обича много,но ...аз започнах да забелязвам слабостите му.Искам да поговоря с него колкото се може по-скоро.Не знам дали искам свобода(без момче до себе си) или да продължа да съм с него.До вчера,онзи ден бях сигурна,че той ми подхожда по сякакъв начин -визуално,вътрешно,като качества и маниери и тн,а днес ...и може би не само днес, вече не се издържа...някак си ме дразни.Честно казано не ми се иска да се разделим,ще е хубаво да намерим решение,но не мога да разбера какво.Чувствам се изтощена и отегчена от толкова много неща...и главно-балът му.
Само да кажа,че той ми беше първият ...и това е най-сериозната ми връзка.Нямам особено много приятелки и двамата си споделяме всичко,не се притеснявам от него,нито той от мен.

katq14
05-24-2011, 19:08
сред мен трябва да поговориш с него, да му кажеш какво те дразни и да му обясниш, че напоследък и двамата сте под напрежение... ако решите може дори да се рзделите за известно време, да видите дали ще ви е по-добре поотделно.. но това си е ваше решение, успех!

nepowtorima
05-24-2011, 19:43
Извини ме, че сега ще те съдя много.. но си го заслужаваш ..

Защо има такива хора като тебе бе? Имаш прекрасна връзка, момчето до теб те обича безкрайно, а на теб вече ти е писнало от него? Защо има такива хора като тебе? Колко хора мечтаят поне 1 път да им бъде казвано "обичам те" от любимия човек, а ти който някой искрено го казва независимо от настроението си .. щом е с теб значи е така. Започни да оценяваш това.. и не си втълпявай, че не искаш да си с него само да има интрига около теб. Но все пак това си е твоя работа. Ти си решаваш как ще нараниш себе си и момчето, което те обича много. Опитай се да си прекарваш времето с него супер. Започнете да правите по-интересни неща заедно. Помагай му с университета. Просто бъди до него.. и оценявай всеки миг с него, защото той рано или късно ще осъзнае, че ти не го заслужаваш!!

badsector
05-24-2011, 19:44
Споко, като отиде студент, няма да се виждате и чувате толкова често.

milka
05-24-2011, 20:10
nepowtorima,ти наистина си права.Знам,че съм егоист...Въпреки,че се промених от както съм с него,опитвам се да проумея,че наистина (както той твърди) всеки път щом ми каже 'обичам те' го чувства.Никога не ми е било лесно да го изричам това нещо...дори и на майка ми го казвам ужасно рядко въпреки,че тя има нужда да го чува и аз го знам добре.

Поговорих си с него тази вечер и сега е някакво странно.И на двамата ни е неловко и внимаваме какво си казваме.Казах му,че това да се чуваме по 10 пъти на ден не е толкова полезно и той се съгласи.Усещам все пак някакво напрежение,но се надявам утре на бала му всичко да мине добре.

И само още нещо да добавя nepowtorima,аз разбирам,че много хора биха дали всичко за да са на мое място и че може би нямам от какво да се оплаквам,НО ...Тези две думи 'обичам те' според мен не трябва да се казват толкова често(след абс всеки разговор,дори понякога ми прави забележка,че казвам 'и аз теб' вместо цялото).Когато се натрупват толкова последователно сякаш губят значението си като едно 'чао'.Въпреки,че той каза 'аз го чувствам всеки път,когато ти го казвам'.Според мен 'обичам те' трябва да се изрича с мярка и в точните моменти.Една много мъдра жена ми каза веднъж 'Ако някой мъж ти повтаря постоянно,че те обича значи нещо не е наред' -е да...права е в много отношения.Аз не искам нашето 'обичам те' да загуби смисъла си.Искам да е златната дума в нашите разговори.Разбираш ли?
А и само да допълня-когато съм сама и си мисля за него ми идва да му го кажа с чувство,започвам да се усмихвам и тн.,но когато си говорим не е особено същото.Просто ми е трудно да го казвам...

DNJ
05-24-2011, 20:39
Мисля, че главният ти проблем е, че пречупваш неговото поведение през своята призма. Той не си ти - ако ти нямаш нужда да чуваш или изричаш тези неща, това не означава, че при него е така. Вероятно си по - сдържаната от двамата и не те виня. И аз съм по - "лошата" в нашата връзка с моя приятел, но осъзнах, че не мога да изисквам от него да е като мен и нямам правото да го правя. И него сигурно го дразнят някои неща в теб, но не ги прави на проблем, нали? Не бъди толкова сурова с човек, който просто иска да бъде мил с теб. Жестоко е.
Не възприемай мнението ми като критика, просто осъзнай някои неща, за да си спестиш главоболия, които аз не си спестих навреме :)

badsector
05-24-2011, 21:32
За да го повтаря толкова често явно има нужда да го прави, примерно за да е сигурен, че го изпитва. Защото "обичам те" не се казва, ами се показва.

TheNewReligion
05-24-2011, 23:05
По отношение на бала се чувствам по същия начин спрямо въпросния на сестра ми. Почнах да се подготвям месеци преди нея. Какво ли не си купих, какво ли не пробвах. Вече се пренаситих просто. Нормално е и ти да имаш такова чувство. Прекалено многото вълнение причинява отегчение и безразличие. За много неща важи.
А относно връзката ви...омръзнал ти е. Т'ва не значи да го скъсаш или да му се скараш. По-скоро е изпитание за емоционалната ти интелигентност, способността ти да реагираш в дадена ситуация, възможност да го обикнеш още повече. Не ти ли става сладко, когато го слушаш, че се радва на нещо, виждаш го, че му е кеф за нещо? А когато е с теб? Той е щастлив, предполагам. Не му отнемай радостта наведнъж и окончателно. Помисли и за себе си. След бала разредете вижданията, не му вдигай, като не ти се говори. Направи така, че да ти залипсва, влез в няква ситуация, която ще те накара да го оцениш като човек. Т'ва е моят съвет.
Сама ще видиш дали наистина нещата са се изчерпали или е моментно състояние.

JackCarter
05-25-2011, 06:03
Чакай малко, ден преди бала ти казваш на сериозното си гадже че не си сигурна дали трябва да сте заедно? Евала, на мен пък ми е писнало от хора, които имат цялото внимание на света от даден човек и пак не им е достатъчно.

Случи ми се подобно нещо преди 3 месеца. Момичето ми обясняваше колко съм я задушавал със силните си чувства, как не трябвало да се виждаме и чуваме толкова често. Как съм бил прекалено напорист и т.н.
Поговорихме - стигнахме до съгласие да не се виждаме временно. Докато не се виждахме гордостта ми заговори - не желаех повече да съм с нея, та аз и дадох всичко, а тя не го оцени.

После имаше молби, любовни послания, дълги телефонни разговори, обяснения в безгранична обич и любов, но този човек вече ми излезе от сърцето.
Липсва ми понякога, но не искам да бъда с някой, който не ме цени такъв какъвто съм!

Не прави същата грешка и успех :)

Rorschach
05-25-2011, 07:51
Връзката ви е умряла... вече е въпрос на време, докато се разпадне.
Защо?

Защото ти не си сигурна дали искаш да си с него, вече съмнението те е обзело и рисува негови гротескни портрети в съзнанието ти, изопачавайки думи, дела и жестове. Изчакай го да му мине бала и изпитите (ако е по-лабилен) и си дай сметка какво точно търсиш. Ако този те задушава, пробвай с някой непукист, когато съмнението те обземе за него и започнеш да настояваш да ти казва по-често, че те обича, искаш да го виждаш повече и т.н.
Тогава ще започнеш да го сравняваш със сегашния си и...
ще разбереш какво точно си търсила. Всички се учим, докато си чупим главите.

SmilezZz
05-25-2011, 14:32
Нормално е след всички тези напрежения да се чувстваш така.. Всяка връзка минава през такъв период,но дали връзката ви ще се задържи - зависи само и единствено от вас..

По-добре недей да му разваляш настроението преди бала му.. Остави го да си изкара,както трябва..

След това вече говорете с него сериозно.. И решете какво да правите.. Но когато вземаш някакво решение - бъди сигурна в себе си и в чувствата си.. Защото може да го загубиш..

- А относно това "Обичам те".. Не е важно по колко пъти на ден го казва.. А това дали някога ти е показал,че те обича.. "Любовта не се казва,тя се доказва"..
Пък и трябва да го обичаш такъв,какъвто е.. Не го карай да се променя.. Лично аз така мисля (:

nepowtorima
05-25-2011, 16:27
А сега всичко ако се промени.. След като си му казала да не го казва.. той ще иска, защото го изпитва, но ще се сети как му е станало гадно когато ти си му го казала и това всеки път ще го възпира. После с времето и вниманието му към теб ще намалее.. И после ти ще се вайкаш "къде си отиде неговата безгранична обич и внимание" и тогава вече ще стане кофти, но това си е твоя работа : )

Righteousness
05-25-2011, 17:41
:х как може да имаш стабилна връзка, да си споделяте всичко, и да търсиш съвет за връзката ви в тийн форум?... говори с него бе! ако не можеш да поговориш с него за отношенията ви и за това кеото мислиш и чувстваш късайте...

mrazqkindergarten
05-25-2011, 17:53
Охх, Божее, защо не може аз да съм с такова момче? :? Само на някви като тебе им се падат свестните мъже, жалка история. :(

Ssummerjam
05-25-2011, 18:26
Вие пък какво я нападнахте?! Той може да я обожава, ок, но тя какво е виновна, че някои неща в него я дразнят и е станала изнервена още повече заради обстоятелствата? Той също няма начин да не харесва нещо в нея, всяка двойка си има сдърпвания, които напасват характерите, ако не доведат до край на отношенията.

Авторке, мисля че това, което усещаш в момента, е по-скоро моментно. Беше писала, че буквално преди няколко дена си мислела, че си подхождате във всяко отношение. А мнението за някого не се променя от днес за утре, освен ако не се случат някакви разтърсващи събития [ каквито при вас липсват ]. Поговори с него като му мине бала, разнообразете си ежедневието и със сигурност ще разбереш какво искаш.
:)

Grommash
05-25-2011, 19:15
Време ви е за разнообразие. :)

milka
05-26-2011, 07:08
Вижте,това което написах и което си мисля ме притеснява.Надявам се наистина да е временно,защото желанието ми е да бъда с него много много време.Понякога обаче,когато се замисля и имам чувството,че още не съм изживяла всичко ,сещам се за времето,когато бях сама и колко ми беше спокойно...но знам,че тогава исках това,което имам сега.
Не мога да си обясня защо,когато съм сама в нас ,никой не ме търси и тн се сещам за него,започва да ми липсва и усещам празнина,искам да му кажа,че го обичам,но когато той ми звънне това желание намалява. :( Единственото,което искам е да се виждаме,защото тогава е по-различно,по-хубаво е и не се чувствам сама,но не можем да сме всеки ден заедно.Всичкото това,което започнах да виждам в него(негативното) започна от скайп и разговорите по телефона.Не го усещам,когато ми говори,сякаш...не е той ,гласа му е по-монотонен,по-заглъхнал...или по-нервен(зависи от ситуацията).Тогава се разочаровам.Имам нужда да го виждам,не искам да си пиша с него,нито да говорим толкова по телефона,искам живия контакт.Срещаме се 1-3 пъти в седмицата.

Ето,сега искам да му се обадя,да видя как си е прекарал на бала,но не мога,защото не искам да го будя. :( Искам да не ми задава толкова въпроси,когато ме види замислена или разстроена,просто да си мълчи,а аз да усещам присъствието му и топлия допир и да се уверявам все повече и повече,че искам да бъда с него.

пп:разплаках се[/b]