PDA

View Full Version : Все аз

dream1707
05-29-2011, 07:51
Кво им става на тия родители ;х Независимо какво съм направила и чия е вината, все аз го отнасям... Напоследък винаги си намират повод да ми се разкрещят, дори и да е напълно неоснователен.
Примерно преди няколко дни майка ми се прибра, докато си изправях косата и ме помоли да ида за аспирин .. Питах я дали може преди това да си доизправя косата и тя каза "Да" ... След малко отивам да и искам пари да сляза до аптеката, а тя ми се разкрещя защото не съм отишла на момента :-o
Тази сутрин докато спях.. баща ми нахълта в стаята и ми изкрещя да съм намерела диадема и да съм я занесяла на майка ми ... аз докато се осъзная (защото спях) .. майка ми влезе в стаята и почна да ми крещи, защо не съм и занесла диадемата.

Какво им става.. за всичко ми крещят, за всичко ме наказват .. все аз съм им направила нещо и дори не знам какво е ;х Който и да направи нещо в тая къща, все аз го отнасям.. независимо дали съм виновна или не.

rammstein123
05-29-2011, 08:04
Крещи им и ти! :д
Иначе отдели време и говори отделно с всеки от тях, като му обясниш, че не ти е приятно как ти говорят/се държат с теб. Ако те е срам, кажи на някой близък /леля, чичо, баба, дядо/ да им се скара.

CherryBell13
05-29-2011, 09:27
Не си единствена на мене баща ми ми се разкрещя защото майка ми обърна една чашка с люти чушки и ми се развика как съм можела да съм толкова безотговорна въпреки че даже не седях до чашката :-x развикай им се и ти аз така правя не ги слушай и ги питай (с висок тон) защо винаги тебе обвиняват? Майка ти да не е саката (с извинение) че не може сама да си намери диадема :-x

Sunwell
05-29-2011, 09:33
Нарича се критическа : D

sladkish_14
05-29-2011, 09:57
rammstein123, много добър съвет 8-) =;

RageAgainstTheMachine
05-29-2011, 10:54
Аз съм си изградил пасивното умение - "Игнорирай родител". На трето ниво ми е.

onestar
05-29-2011, 13:04
Аз съм си изградил пасивното умение - "Игнорирай родител".

:smt023 Върши страхотна работа!

bloodyF
05-29-2011, 19:07
Нарича се критическа : D

;-)

а 'игнорирай родител' не при всички се получава...при мен е по-скоро 'крещи на родител и накрая излез бързичко от стаята' :lol:

pressiana
05-29-2011, 19:36
Обясни им като възрастен на възрастни.
Кажи им, че е доста грубо да те събуждат за глупости. Недей да мрънкаш, да се тръшкаш и да се инатиш, кажи им го с нормален тон, може би дори малко шеговито, за да си вземат бележка. В крайна сметка родителите не винаги са прави /както те си мислят/ и е твоя работа да им кажеш, защото никой няма да го направи вместо теб. :)

Nestlee
05-29-2011, 20:22
Пубертет- това е когато родителите започват да стават странни!

Nakadah
05-30-2011, 06:11
майка ти е надула корема от друг човек или си осиновена

xoxi
05-30-2011, 07:34
Изнервени са!
И моите родители от време на време ги избива на дивотия, обаче им свикнах и започнах да се шегувам с тях, когато ми се развикат за нещо, което не съм направила. Явно и те осъзнаха колко смешно е държанието им, за това сега всичко става на шега :)

Greennight
05-30-2011, 07:58
Кво да ти кажа...Не е мн по-различни и при нас.Крещят ми за щяло и не щяло за тва,че примерно не съм си прибрал 1 чаша от стаята или всякви такива глупости :-o Явно е просто от възръстта.Баща ми от 4-5 години(сега е на 45),тотално се промени и изперка :? Явно е от възръстта.

SisiStrange
05-30-2011, 08:01
Аз съм си изградил пасивното умение - "Игнорирай родител".

:smt023 Върши страхотна работа!
Дам. :) Аз нямам такива проблеми с родителите ми, но често прилагам това учение за останалата част от родата - главно чудовищните баби.

Fiction7577
05-30-2011, 08:59
Моите двамата са същата работа. Както се държат нормално и изведнъж почват с т'ва отвратително държание, без никаква причина. Вече си мисля, че го правят нарочно. :?

Все едно търсят за какво да се развикат.. :x

При мен варианта "разговор" не върши работа, тъй като освен баща ми да ми се развика още повече друго не постигам.. :?

Съвета ми е да не им обръщаш внимание. Понякога просто решават да ти "вдигнат мерника", но след седмица-две се оправят.

Jus7DreamBoy
05-30-2011, 09:40
майка ти е надула корема от друг човек или си осиновена
:razz: :razz:

TheBee
06-01-2011, 16:10
Не знам дали имаш сестра или брат,но повярвай ми-когато имаш е още по-кошмарно.Всъщност при мен не е точно с родителите..По-скоро от страна на бабите и дядовците.Но в последно време и от родителите ми дори..Аз не мога да търпя и просто отвръщам на огъня с огън,но това не води до хепи енд,да знаеш :D