Влез

View Full Version : ЕГ "Пловдив" -МИНИМАЛЕН БАЛ

sunshine3214
05-30-2011, 12:35
Хей.7 клас съм и на първо желание ще пиша ЕГ "Пловдив" (Английската)
Някой знае ли колко е минималния бал за момиче ?
Мерси предварителнооо :-) :-)

BulgaRiN
05-30-2011, 12:38
Бала зависи и от резултатите на другите.

nickeyy97
05-30-2011, 12:42
Бал, та бал. Около 32-33 се върти в ЕГ-то.

anonymous708973
05-30-2011, 12:51
Когато кандидатствах аз (преди 3 години), момиче с бал 31.5 не успя да влезе.

Не разбрахте ли, че бал-ът не е константна величина, а се мени според броя желаещи на първо място Английската, според броя кандидатстващи за цялата година и прочее. Преди три години кандидатстващите в България бяхме 72 хиляди, на следващата година бяха 28 и влизането беше елементарно и хора с много ниски оценки (според моя критерий де) влязоха по първо класиране.

TenderRebel
05-30-2011, 15:21
Съгласна съм с PinkPan7her ... всяка година балът е различен и зависи най-вече от средната оценка , изкарана от всички ученици на изпитите. И аз като влязох преди 3 години имаше доста конкуренция , ако мога така да се изразя. Моя бал беше 33.3 и влязох с английски без проблем . При вас нещата са по-различно ,защото випуска ви е по-малък пък и изпита ви е доста по-елементарен от нашия и според моите наблюдения от миналата година , влязоха доста деца с много нисък бал. Зависи също дали искаш да влезеш с английски или немски , защото попринцип балът за немските паралелки е малко по-нисък. :) Напоследък обаче в немските паралелки влизат деца с по-висок бал от тези с английски, може би защото английския е доста по-лесен, а и се учи още от ранна възраст и предпочитат да научат добре и немския . Макар че при всеки е различно . :)