View Full Version : шофьорски курсове
vampireee
06-04-2011, 16:01
незнам дали темата е за тук, но искам да попитам тези, които са взели книжки или в момента карат курсовете за колко време се карат курсовете, възможно най-бързо за колко мога да изкарам книжка ?
Аз в момента карам курсовете, иначе 30 часа е курмуването общо. Ако ходиш всеки ден за около месец и нещо ще имаш книжка, а може би и малко повече.
vampireee
06-04-2011, 16:59
30 часа общо..ами акоо карам по 2 часа всеки ден, цялата седмица :Д
xxKiFlAx
06-04-2011, 20:05
Няма значение важно е да свършат часовете. По два часа може ..и за по малко от месец свършваш :D После на кормуването има вътрешен изпит но той се взема :D след това е важния изпит за който ще има дата. Ако минеш и там за по малко от месец си с книжка :P Даваш доументите в КАТ и чакаш :D
badsector
06-04-2011, 21:07
31 часа, ако се разбереш с инструктора, можеш да ги минеш за две седмици. Ако се разбереш с фирмата/интруктора, можеш да се подготвяш сам с теорията, като се явяваш на вътрешен и после се подават документи за изпит пред ДАИ. До края на кормуването може да си взел теорията и да се подават документи за практика. Вече за кога ще ти насрочат дата, не се знае, обикновено е около 2 седмици след подаването на документите, т.е. след около месец и седмица може да си взел изпита. От там имаш 5 дена чакане, за да ти обработят резултата, през които можеш да си изкараш БЧК. След това подаваш документи и в рамките на месец отиваш да си взимаш книжката.
...курмуването...
Т'ва като "водене на кур" ли трябва да е? Както водят животните да ги заплождат?
gesh0603
06-05-2011, 04:03
незнам дали темата е за тук, но искам да попитам тези, които са взели книжки или в момента карат курсовете за колко време се карат курсовете, възможно най-бързо за колко мога да изкарам книжка ?
При мен лекциите бяха 8 дни, но разпределени в 3 седмици(едва ли там ще можеш да им промениш графика). След това се явяваш на вътрешен изпит и почваш кормуването. Ако ТОЛКОВА много бързаш, мисля че за 2 седмици могат да се вземат часовете, но за мене това е прекалено малко време. През това време трябва да вземеш и външния изпит на теория и гледай от по-рано да се запишеш на БЧК. Ако имаш късмет - 1 седмица след като си приключил с часовете трябва да си взел и останалите изпити. След това книжката няма да стане много бързо, освен ако не ти се дават още пари(а до тогава ще си дал достатъчно много).
И едно важно нещо:
Не си мисли, че веднага след като вземеш книжка, ще можеш да караш добре. Добре е първо да имаш опитен шофьор до себе си докато добиеш малко повече опит.
Аз съм доста фрапиращ случай, че да се давам за пример, но малко повече от година стана вече и все още не мога да карам особено добре, а за паркиране - не ме търсете и както колата ни е комби... преди да изляза с колата се чудя къде ще я оставям...
Просто не е толкова за мене, но определено си дай едни 6 месеца, през които да се донаучиш с практиката ;)
Cybershot
06-05-2011, 06:47
Във Финландия, за да вземеш книжка, трябва да можеш да поднасяш и да владееш колата :-D
31 часа, ако се разбереш с инструктора, можеш да ги минеш за две седмици. Ако се разбереш с фирмата/интруктора, можеш да се подготвяш сам с теорията, като се явяваш на вътрешен и после се подават документи за изпит пред ДАИ. До края на кормуването може да си взел теорията и да се подават документи за практика. Вече за кога ще ти насрочат дата, не се знае, обикновено е около 2 седмици след подаването на документите, т.е. след около месец и седмица може да си взел изпита. От там имаш 5 дена чакане, за да ти обработят резултата, през които можеш да си изкараш БЧК. След това подаваш документи и в рамките на месец отиваш да си взимаш книжката.
...курмуването...
Т'ва като "водене на "мъжки полов орган"" ли трябва да е? Както водят животните да ги заплождат?
Благодаря за поправката, но не мисля че беше нужно да е толкова груба.
"IDrive" според мен е най-добрия избор за автошкола.2 седмици теория и 31 часа практика....
Човек ти искаш на момента да имаш книжка или да се научиш да караш кола? Кажи? Ако толкова искаш да имаш книжка ПЛАТИ СИ, ако не мирувай и карай както всеки кара шофьорските курсове. Нали знаеш бързата работа срам за майстора. После да не стане така,че да си изкарал книжка,ама да неможеш да шофираш. Иначе всичко е различно... Мен за В и С кат. ми бяха различно.
Приблизително месец и половина като се почне от теория + вътрешен и външен на теорията, след това кормуване + вътрешен и външен на практиката, БЧК можеш междувременно да си изкараш, там не е обвързано с фирмата, трябва ти само за пред КАТ, и оттам вече подаване на документи и чакаш да издадат книжката.
П.П. съгласна съм, че книжката и уменията не си отговарят. След като я вземеш ще има още много хляб да ядеш. 31 часа практика не са нищо.
mlakniwe
02-27-2013, 10:55
ами аз ги карах от август 2011 до март 2012 :D но по принцип е 1-2 месеца някъде
Tsukuda_Hiroshi
02-27-2013, 10:59
Мен ме пускаха по 1 час на ден. Инструктора беше ангажиран и не можеше да ме взима по 2. Иначе като сложиш и теорията и ако те скЪсат 1-2 пЪти, някЪде около месец и нещо може да ти отиде.
pifiella
03-03-2013, 19:08
Това пък с опитния шофьор да теб,айде моля,моля...няма нужда.
Аз карах и карам много по-добре,когато съм сама и никой не ми се прави на голямата работа,не ми крещи,превключва и бърка в нещата...То си зависи и от човека, де. Повечето родители познават децата си и знаят,че ще се правят на гъзари,ще летят с 200 и ще се убият.Именно затова не ги пускат сами,за да останат живи,защото повече деца вземат книжки,качват се на колите и вече са велики.Да,ама не.
Тъй,че ако ти си отговорен/а и знаеш,че не бива и не трябва да се правиш на големия шофьор в началото,няма да имаш проблем да си краш бавно,славно сам/а.