PDA

View Full Version : Правилно ли е?

Djenka
06-04-2011, 18:59
Имаме куче, което само сестра ми разхожда, понеже покрай матурите съм по цял ден на даскало и нямам време. Когато кучето направи беля на терасата, баба почва да се кара и да си мърмори и казва на тати, който ми се кара, че не го разхождам.

Сестра ми обаче го разхожда редовно и с желание.

Има ли право да ми се кара, при положение че кучето така или иначе е разходено?? :-o

Dannue
06-04-2011, 22:03
При положение, че кучето е твое, ти трябва да поемеш грижите за него, а и най-вероятно си го изпросила така ( Ама аз ще се грижа за него, ще му чистя, бла-бла . . ) и би трябвало ти сама да си го разхождаш, така е да, основтелно ти мрънкат.

Djenka
06-04-2011, 22:26
При положение, че кучето е твое, ти трябва да поемеш грижите за него, а и най-вероятно си го изпросила така ( Ама аз ще се грижа за него, ще му чистя, бла-бла . . ) и би трябвало ти сама да си го разхождаш, така е да, основтелно ти мрънкат.

Тати казва същото. :D

Добре де, почвам и аз да го разхождам.

ccdesigns
06-04-2011, 22:34
Като се има впредвид, че не го разхождаш, защото трябва да учиш не виждам смисъл да ти се карат. Но ти го разхождай, като изкарваш ниски оценки ще се оправдаваш, че са те накарали да го разхождаш и не си могла да учиш :D

П.П. Сори ако си момче :D

Yoana
06-04-2011, 23:49
оф и аз сега се оправдавам за всичко с "Ама аз трябва да решавам задачи" обаче нека си признаем - и 5мин разходка стигат + 10мин да го внесеш и да го измиеш.. плюс това тези 15мин са ти време за разтуха, малко почивка. Поела си вече отговорност, върши си задълженията и така :wink: А друг е въпросът, че баща ти очаква кучето за отрицателно време да придобие навици..

blackking
06-05-2011, 09:17
Жал ми е за кучето.Имам едни братовчеди, които също така изпросиха кучето."Ама аз ще се грижа за него, ще чистя след него, ще го науча на разни неща".Купиха кучето, радваха се 1 ден и след това го захвърлиха и сега бащата го разхожда и се грижи за него.

Извода е следния:Ако нямате време или знаете, че бързо ще ви мине мерака (повечето хора познават себе си, всеки от нас може да прецени дали е достатъчно постоянен за такова нещо) не си взимайте домашен любимец.Ако пък много искате вземете си едни рибки, въпреки, че и там трябват грижи.Но по-малко.Ще им сменяте водата и ще ги храните няколко пъти на ден ;)

ccdesigns
06-05-2011, 15:04
Аз си имам коте и с майка ми си разделяме грижите поравно. А и не се изисква да го разхождаш, но пък му чистиш кенефа :D Абе по-лесно си е с коте, а и са по-... Сладки. Поне такова е моето мнение :D

iv4oiv
06-05-2011, 22:02
Свиквай, щото кучето иска 15 минути сутрин и толкоз вечер. А като ти се роди бебе - ще е денонощно 8)

BaffaLsc
06-07-2011, 15:45
Добре де, почвам и аз да го разхождам. [/b]
А ннтакаа ;д