PDA

View Full Version : Перфектна кожа на лицето?

elinanacheva
06-08-2011, 18:30
Здравейте, може ли някой да ми даде полезен съвет как да постигна перфектна кожа на лицето? плсс спешно искам за 6 юли да съ перфектна защото си отивам в България за лятото

FuckingFreak
06-08-2011, 18:43
В пубертета ли си? Ако е така, просто много трудно ще постигнеш 'перфектна' кожа.. Не си казала какъв тип е твоята, как да ти препоръчаме нещо изобщо?!... Просто посети козметик, или дерматолог - там ще ти дадат най-добри съвети за твоя тип кожа ..

elinanacheva
06-08-2011, 18:47
Да в пубертета съм, кожата ми е мазна и не съм чак толко зле че да ходя на дерматолог просто имам тук там по една пъпка и имам малко сенки под очите но тов което ме притеснява са черните точки по носа. :( :(

didkata1213
06-08-2011, 18:48
салициловия спир много помага!

sLaDkagRe6ka
06-08-2011, 18:52
^^ може ли да обясниш по-подробно :)

WaterLilly
06-08-2011, 18:54
Перфектна в никакъв случай няма да постигнеш само за месец. На хората им отнема години да си намерят най-доброто решение за кожата.
Но лично мое мнение си е, че най-важно е какво ядеш и пиеш. Върху себе си съм забелязала как при спиране на газирано, чипсове и изобщо всякакви вредни храни, кожата ми се изчиства. Също и да пия по около 1.5 л вода на ден ми помага.

Сенките под очите най-лесно се прикриват с коректор. Но ако искаш да си ги махнеш наистина, форумът има търсачка. Помня поне 2 теми, в които съм писала за същото.

И салицилов спирт на лицето по-добре не си слагай. Изсушава кожата (което може да ти се стори, че е добре за мазна кожа, но предизвиква още по-силно омазняване) и увеличава пропускането на УВ лъчи през кожата.
А едва ли ти се занимава да се мажеш със слънцезащитен и хидратиращ крем по лицето всеки ден. :)

FuckingFreak
06-08-2011, 18:59
Козметик.. сама малко трудно ще се справиш, съдейки по приятелките ми, особено острани на носа. Така да ги оставиш бавно минават, ако мога така да се изразя, а иначе трябва да ги изстискаш..

didkata1213
06-08-2011, 19:19
Салициловия спир се продава в аптеките струва около 70 - 80 ст. Намазва се върху пъпката. Ако кожата ти е цялата в пъпки намазваш цялото лице. Спирта исошава пъпките. Мажи се по няколко пъти на ден и сам сигърна че ще видиш резултата!

sLaDkagRe6ka
06-08-2011, 19:21
Салициловия спир се продава в аптеките струва около 70 - 80 ст. Намазва се върху пъпката. Ако кожата ти е цялата в пъпки намазваш цялото лице. Спирта исошава пъпките. Мажи се по няколко пъти на ден и сам сигърна че ще видиш резултата!

Мерси че обясни :) :) :) :)

blueberryyy
06-08-2011, 19:58
Вие луди ли сте бе, как ще се маже със салицилов спирт по цялото лице НЯКОЛКО пъти на ден??? Нали се сещаш, че ще и изгори кожата... :-x
Както казаха по-нагоре, пий много вода, това е доста важно. Всякакви такива вредни, мазни, пържени храни се отразяват зле, шоколад, кафе 3 в 1...
Вземи си почистващо гелче на някоя марка за медицинска козметика, Авен, Виши и т.н. Малко по-скъпи са, но определено помагат, а не влошават положението както Clean and Clear или Garnier, примерно...
Аз имам това :
http://mymisaboutique.files.wordpress.com/2010/08/vichycleansinggel.jpg
Струва някъде около 22-25 лева, но пък го ползвам вече 2-ри месец, като се има впредвид, че си мия лицето поне 2-3 пъти на ден. Даже сега го има на някаква промоция по аптеките, 200 милилитра отгоре, на същата цена...

Вземи си хидратиращ крем, дори и да ти е мазна кожата пак е важен.Бях си взела пак на Виши това обаче нещо не останах доволна :
http://www.shoppingsalesqueen.com/wp-content/uploads/2009/10/Vichy-Normaderm-Anti-Imperfection-Hydrating-Care-300x300.jpg
Сега имам едно бебешко кремче на Hipp, което е много яко, мирише на бебе, прави кожата супер мекичка и матира..
А за черните точки, вземи си ексфолиант, обаче пак да е медицинска козметика и не прекалявай, използвай го веднъж в седмицата, например…
Избягвай коректори, пудри, фон дьо тени, знам, че понякога се налага, обаче не си го превръщай във всекидневен навик, много запушват порите. Или пък си вземи минерална пудра, M.A.C. мисля, че имат такава…
Аз съм така от някъде 2-3 месеца и определено мога да кажа, че има ефект. Просто не трябва да третираш кожата грубо, защото така само я правиш по-мазна, няма как да я промениш рязко за един месец, просто трябва търпение, а пък и в пубертета е съвсем нормално да не си с идеална кожа…
Успех :)

didkata1213
06-08-2011, 20:02
не знам дали си пробвала салициловия спирт , но аз съм и казвам. Ако няма много пъпки се маже само на самата пъпка, а иначе няма да и навреди сигурна съм. Пропуснах да кажа при често използване на спирта да ползваш крем за лице.

xxKiFlAx
06-08-2011, 21:08
Тези козметики няма да помогнат :D моето лице е мнн чисто :P и мога да кажа как да нямаш нищо по лицето пиши лс

Sunshin3
06-09-2011, 09:06
кифло, кажи тукА пред всички

Rebirthing
06-09-2011, 09:57
Кожата ти е по-скоро проблемна. За месец няма как да стане перфектна.

На мазната кожа и трябват :
- измиващ гел
- тоник
- хидратант

Веднъж седмично ексфолиант.

Добре е да се правят маски с бяла хума, още по-добре със зелена, по-подходяща е за мазна кожа, както и синята. Из интернет има доста вариации за маски при мазна кожа.
Хубаво е да ползваш и розова вода :).

dead_princess
06-09-2011, 10:31
Според мен няма как да имаш перфектна кожа, ако по принцип ти е проблемна.

bunnyy
06-09-2011, 14:53
Здравейте за да не правя нова тема искам тук да попитам , как да хидратирам в дълбочина кожата си.. Много е суха, че чак се бели и хваща корички на гънката на брадичката и отстрани на нослето. :cry: :-k Моля ви за помощ

elinanacheva
06-09-2011, 15:00
Здравей аз съм чела че това става от слънцето тъй като сигурно кожата ти е много тънка и просто трябва много много да се пазиш от слънцето с кремове. :)

bunnyy
06-09-2011, 15:05
може би,но аз целогодишно съм така .. :-k няма ли някакви маски или кремове ,които могат да помогнат ?

Roksolana
06-09-2011, 15:37
За много суха кожа е хубаво да пиеш повечко вода и да използваш овлажняващи кремове, насочи се към продукти с колаген или силикон, с витамин Е, хиалуринова киселина, прави си подхранващи и овлажняващи маски. Избягвай продукти с алкохол и различни аромати. За съжаление не мога да ти кажа нищо по - конкретно като марки или нещо такова

Колкото до авторката, защо не отидеш на козметик да ти направят почистване на лицето и след това просто полагай необходимите ежедневни грижи за кожата си

WaterLilly
06-09-2011, 16:19
За момичето по-горе - прави си маски на лицето със зехтин. Да, сериозно, зехтин. :)

anonymous708973
06-09-2011, 18:13
Здравейте за да не правя нова тема искам тук да попитам , как да хидратирам в дълбочина кожата си.. Много е суха, че чак се бели и хваща корички на гънката на брадичката и отстрани на нослето. :cry: :-k Моля ви за помощ

Крем "Бочко" (струва към 2 лв) на най-проблемните места, на останалите - обикновен крем на Гарние - супер доволна съм от червения.

bunnyy
06-09-2011, 18:31

Крем "Бочко" (струва към 2 лв) на най-проблемните места, на останалите - обикновен крем на Гарние - супер доволна съм от червения.

Бочко го имам и го използвам всяка вечер :) а за Гарниер съм позвала само лосиона за много суха кожа, който също е червен

anonymous708973
06-09-2011, 18:36
Ами, аз имах проблем с лицето... Мислех си, че кожата ми е мазна, а тя всъщност е супер суха, мазна е само в Т-зоната. Имах супер малки дразнещи обривчета по бузките и челото.
Приложих формулата:
Почистващ гел (ползвам на Гарние) + сапун Acne Out + хидратиращ крем (Гарние).
Лицето ми се изчисти страшно много... при това без да ходя при козметици и дерматолози.
Честно, струва ми се леко нелепо. Колко от вас са ходили на дерматолог, за да им определи типа кожа или за проблем като 5 кирливи пъпки по лицето? Родителите ви наистина ли мислят, че е нормално при такива незначителни проблеми да се дават по сума ти пари на дерматолог? Разбирам да е нещо сериозно, ама... всяка втора вика "иди на дерматолог".

neeDaBosS
06-09-2011, 18:43
Пантерката е права.И аз имам от време на време обриви или дребни пъпчици,свършиха ми всички лосиони и ексфолианти и все се канех да си купя,ама докато се усетя вече незнам колко време съм без тях 8-) Единствено правя маската с лимон,мляко и сода..после малко хидратиращ крем и..ВОАЛА :lol: Ама когато ставам въпрос за по-сериозно акне наистина трябва да се посети дерматолог.Познавам момче,което от години е пълно с гнойни пъпки и постоянно го 'лекуват' ама нъцц.Мисля,че проблемите му започнаха от 14г,сега е на почти 18.Правете си сметка :-o

elinanacheva
06-09-2011, 18:48
Аз и не мисля да отида на дерматолог все пак живея в Испания и тук сигурно ще дам 40 евро. Аз нямам акне ами черни точки по носа и няколко пъпчици на челото понеже лятото бях с бретон.

neeDaBosS
06-09-2011, 19:18
За черните точки мога да ти препоръчам баня с лайка и след това маската която казах,че ползвам.Ако искаш мога да дам повече информация.

Pamaa
06-09-2011, 20:10
Има ленти са почистване на пори :)

qkakukla2
06-09-2011, 20:40
Аз от личен опит ти казвам да си правиш всеки ден маска с краставица така кожата ти се избелва и ако имаш пъпки те намаляват, а през деня си слагаи защитен или успокояващ крем. Аз имам акне, но по този начин по който ти казах вече нямам чак толкова пъпки :P :P :P

badsector
06-09-2011, 21:24
Щом е само за лятото, наблегни на дълбокото деколте. Със сигурност ще намериш доста хора да те изчукат, каквато ти е целта.

WaterLilly
06-10-2011, 13:19
Щом е само за лятото, наблегни на дълбокото деколте. Със сигурност ще намериш доста хора да те изчукат, каквато ти е целта.
Ей, сельо, вместо да спамиш в раздела и да наричаш всяко момиче к**ва, насочи се към кофата. Изпростяваш адски много. Момичето иска да си махне пъпките, а ти я набеждаваш, че търси някой да я изчука.

http://i.qkme.me/eb6.jpg

elinanacheva
06-10-2011, 13:25
А и аз знам какво деколте да нося, никой няма да ми казва как да се обличам и по-малко некЪв къде не знае и за какво говориме!

pressiana
06-11-2011, 11:17
За черните точки мога да ти препоръчам баня с лайка и след това маската която казах,че ползвам.Ако искаш мога да дам повече информация.

Може ли да дадеш информация? Стана ми интересно. :)

neeDaBosS
06-11-2011, 11:40
Сваряваш лайка,след което я сипваш в купичка докато е много гореща (желателно е купичката да не е пластмасова) Слагаш лицето си над купата и се получава нещо като парна баня..върху главата си може да сложиш и една кърпа за по-добър резултат.Отварят се порите на лицето,можете да изтискате черните точки (супер лесно излизат) след което правите тази смес:
Вземате една малка чашка и поставяте
1 суп. лъжица студено кисело мляко
Сода на око..аз слагам повечко за по-добър резултат
И да не забравяме и лимонов сок,пак на око
Смесвате всичко и след като сте свършили с парната баня вземате готовия лосион и започвате с кръгообразни движения да масажирате лицето.Получава се един готин пилинг-ефект който едновременно почиства порите,премахва черните точки и мъртвата кожа.Измивате лицето и можете да добавите някакъв хидратиращ крем.Ефекта при мен е УАУ ! :)

pressiana
06-11-2011, 12:05
Благодаря, ще го пробвам. :)

koshtramba
06-11-2011, 12:40
Мале, тая маска ми се струва убиец. Значи от киселото мляко веднъж станах на петна, лимонът пресушава, а содата за хляб все пак си е киселина, аз я използвам за пилинг, но рядко, защото и от нея ми се получават някакви странни петна. Според мен трябва да има поне един продукт с "меко" действие в тази маска.

neeDaBosS
06-11-2011, 12:46
Именно за това маската се прави 1 път в месеца (айде 2 макс)
забравила съм просто да спомена. 8-) Моята кожа е супер суха,като я направя и няма нищо,даже е супер хидратирана,мекичка и чиста :)