Влез

View Full Version : Зов за помощ !

vakanciqta
06-08-2011, 22:12
Здравейте , пиша тук защото вече не знам какво да правя . Родителите ми са разведнеи от 10 години вече а аз съм на почти 15. До преди година живеех при майка си , но тя ме изгони .. Защото по нейните думи аз и преча на живота и съм и в тежест пък тя си има ново семейство и не се интересува от мен . Баща ми откакто живея при него (след като мама ме изгони) в началото беше много добър .. Но сега ме кара да му готвя , да чистя , да гладя всичко аз а това което той прави е да ходи на работа и то 15 дни в месеца даже понякога и по-малко . Той ама нищо не прави даже ме кара да му връзвам връзките на обувките защото него го мързи (буквално)отнася се все едно съм парцал .. И ако примерно закуснея от училище с 2 мин почва да ме наказва и тн .. Пък камоли да изляза с приятели (нямам такива , освен от училище които са малко) На няколко пъти ми е казвал : Ако не измиеж чиниите няма да ядеш , ще те видим ще ми ядеш от чепа ... Заплашва ме , че ще ме прати в интернат ако не правя това което иска .. На 14 съм пак казвам .. Има ли вариянт да си намеря някаква работа и после квартира квартири има по 140 лева в София но ми трябва работа .. В интернат просто не искам да ида защото съм чувала че повечето са роми но аз не искам да живвея така ! Просто искам да се изнеса да си намеря работа ако трябва и чистачка не ме интересува само ми кажете към кого да се обърна ..
Баща ми не ми позволява достъп до компютъра сега защото спи не знам как го взех .. Става въпрос за София .. В училише съм доста добра .. Моля ви помогнете да си намеря работа (предложения , институции)Предварително благодаря на всеки отзовал се

scrooper
06-08-2011, 22:47
http://stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=0000000016

Национална телефонна линия за деца: Тел. 116 111
Държавна агенция за закрила на детето
Тел. + 359 2 933 90 50
Факс + 359 2 980 24 15
E-mail: stopech@sacp.government.bg

С работата е тегаво, надали ще намериш на 14. Свържи се ^ и ги помоли за съвет. Късмет!

ccdesigns
06-08-2011, 23:09
Много трудно ще си намериш работа на 14, а и ще е трудно да връзваш учене и работа. Иначе задължително потърси помощ от полиция и т.н. В горния пост ти дадоха повече инфо. И ако се оправиш иди тегли една майна на майка си. Ебаси жената. За баща ти пък да не говорим....

Colouring
06-09-2011, 06:56
Някакви други близки роднини?Защото така определено не се живее.

pentxayc
06-09-2011, 08:20
като звъннеш на защита на детето и верно ще отидеш в интернат, търси близки роднини и просто прави това което ти казва, яко учи и се изнасяй при първа възможност

reperw
06-11-2011, 08:24
баба дядо ??? леля чичо ??? стига аз съм от София в краен случай ще те взема при мен :D колко и тъпо да звучи винаги съм искал да имам сестричка :-P

gummybear
06-11-2011, 09:59
Нямаш ли други роднини?Познати?

MrsSapphiraA
06-12-2011, 13:50
Учи много и съм сигурна, че всичко ще се оправи скоро.... На 16 ще си намериш по- лесно работа!!!!! Успех!

alice13
06-30-2011, 20:56
определено потърси помощ от роднини. На 14 няма да ти позволят да живееш самичка...