PDA

View Full Version : не мога да избера между двете си най-добри приятелки

yani83
06-11-2011, 14:55
на 12 съм и имам доста приятели, но имам две най-добри приятелки. Те винаги са били до мен или ако едната не е била там е била другата. Но наскоро те започнаха да не се понасят и сега аз трябва да избирам. И двете биха направили всичко за мен ама абсолютно всичко, че дори повече. Отскоро си падам по едно момче, но и той не понася едната. Тя твъде много ме покровителства и ми се меси дори когато не трябва и така ме прецаква. Искам нещата с това момче да се получат, но не искам да загубя приятелката си, но в крайна сметка трябва да избера неизбежно е. Те са коренно различни и аз съм между тях, което ме убива. Едната е известното момиче, което винаги е до мен и супер много я е грижа за мен. А другата е момичето което винаги е до мен и ме обича, но е много затворена донякъде и дразни почти всички, мен също ме вбесява понякога, но после ми минава и съжалявам че съм и се вбесила. Тя има страшно много проблеми и е супер гневна и постоянно крещи на хората, но аз и казах да спре и тя започна да се контролира, но после се намеси във връзката ми и пак ме вбеси. Обичам и двете страшно много, но те постоянно ми говорят една против друга и именно заради това трябва да изибрам и ми е супер гадно.

elizabethg
06-11-2011, 15:25
Това много ми напомня за мен преди години.И аз също като теб тогава имах 2 най-добри приятелки,докато не се оказа,че едната от тях е използвачка и само е гледала как да ме прецаква.А аз и вярвах сляпо и не давах дума да се каже за нея.Докато другото момиче и до ден днешен ми е най-добрата приятелка.Онази лошата показа ноктите си и ми заяви "Избирай между мен и нея!" (защото те двете също не се понасяха като твоите приятелки)Казах и "Избирам нея!" и сега съм много щастлива,че постъпих така!Минаха години и това момиче разбра,че единствено аз съм и била истинска приятелка,хората я намразиха,тя се провали,но вече не съм до нея да я завръщам и да я съветвам...Така,че миличка ти тръбва да решиш,единствено от теб зависи!

autumn666
06-11-2011, 16:14
Какво е това нещо да избираш между хора? Порастнете...
Ако и двете са ти най-добри приятелки, си общувай и с двете. Кажи им да спрат да говорят една против друга, защото държиш на тях и не искаш да говориш зад гърбовете им. Дали ще спреш да общуваш с някого си е твой избор, не може някой да те накара да избереш между важни за теб хора. + Щом едната от тях толкова много те вбесява, пречи на опитите ти да си с момчето, което харесваш и т.н., тогава просто спираш да се занимаваш с нея, защото явно не ти е никаква приятелка, колкото и да си внушаваш че би направила всичко за теб и т.н.
Иначе, това че двете ти приятелки имат конфликт и плетат интриги една срещу друга, не значи, че трябва да за*баваш една от тях, тъй като до колкото разбрах и двете нищо не са ти направили. Тъпо е и е детинско.

ymca
06-11-2011, 16:20
Ако някой те посъветва да биеш шута на "дразнещата", помисли си пак преди да го направиш по усмотрение на някой друг. Ако си достатъчно умна ще намериш начина да бъдеш приятелка и с двете. А ако те са ти истински приятелки, ще разберат, че да избираш между тях е глупаво. Виждай се с едната, виждай се и с другата- не е нужно да ги събираш тях двете заедно.

Всъщност изборът ти не е особено важен, защото приятелствата на тази възраст рядко се оказват трайни, най-вероятно са твърде повърхностни. О, да, ти си на 12- разбира се, че са такива.

onestar
06-11-2011, 17:05
И аз съм ЗА, варианта да продължиш да контактуваш и с двете.
А общуването с тях не виждам как би могло да попречи на връзката ти с това момче (която още не сте започнали де).

Просто когато си с него няма да му натрапваш компанията на момичето което "мрази" и всичко ще е окей.

yani83
06-11-2011, 18:02
мерси на всички за отговорите ще си продължа и с двете в крайна сметка имам още една година с тях и после сигурно ще сме в различни училища :)

GossipGirl89
06-11-2011, 18:45
Общувай си и с двете. Аз винаги съм се дразнела, когато някоя приятелка не харесва особено друга такава и едва ли не изисква от мен и аз да се дразня на другата. Тъпо е и е детско. Проблемите са си между тях двете, теб това не те бърка изобщо.

cwetyyy
06-11-2011, 20:19
Щом не се понасят срещай се с двете поотделно и няма да ти се налага да избираш :)

nelly34
06-13-2011, 14:18
Повярвай ми знам как се чувстваш се пак и аз го изживявам това в момента даже бих казала със същите приятели но има и още нещо-третата ми приятелка!!! Няма сега да ти говоря за нея но мисля 4е много си приличате даже прекалено много!!! Моят съвет сладурано е да се държиш на крака и ако имаш и ти трета най-добра приятелка(а съм напълно убедена в това) да споделите заедно как се чувствате и да им го обясните на другите две че докато те се карат така ви нараняват. Просто бъдете заедно с нея в такава ситуация и се подкрепяйте-се пак рано или късно нещата ще се оправят. За момчето което писа пък бъди сигурна че рано или късни и с него ще потръгнат нещата-само се опитай да му привлечеш вниманието. Целувки и успех!!! :)

ThatsMe
06-13-2011, 14:47
така... може да бъркам, но им кажи и на двете, че държиш на тях ( не е нужно да ги събираш в 1 стая !) и че няма да избираш и че ако са ти приятелки няма да ти причинят това, а до онази дето се бърка кажи и да престане ама така по мило и го кажи, за да не се сърди и и кажи, че искаш да постигнеш нещата сама !

anonymous708973
06-14-2011, 07:21
Виждай се и с двете поотделно.

Виж, ако сте съученички, ще е по-трудно.

Josefinne
06-14-2011, 08:52
Защо не можеш да си приятелка и с двете? Просто няма да се виждате в една компания, излизай с тях по отделно. Не тайно. Всяка една от тях вероятно си има качества и това че те взаимно не се понасят, не значи, че това трябва задължително да влияе и на теб.