View Full Version : $$$
Junieee8
06-11-2011, 23:30
:-o едно въпросче. по-точно две :-D :D
така...
1.продават ли билети за влак на непълнолетни??? :-o :-o :-o
2. колко струват? $
LambOfGod
06-11-2011, 23:54
Да, продават се, даже ако покажеш ученическа книжка ще има намаления... От къде до къде искаш да стигнеш? Защото цените варират различно.. Примерно София-Пловдив ти е около 20 лева отиване и връщане, а София-Варна е около 100...
Junieee8
06-12-2011, 00:11
ами имам няколко дестинации. не съм решила-искам само да се махна малко от вкъщи. Първата е Враца... Другата е около смолян, по-точно връх рожен но не знам дали има влак до там :D И последната е от Пловдив до някое близко градче- на 1 час път примерно-не знам. А да речем хора на 12 години ще има дадат ли билет :lol:
и сега се сетих- да знаеш кой трамвай,автобус стига до кв. красно село?
много съм зле с транспорта, не ми се смей :lol:
Junieee8
06-12-2011, 00:23
:lol: ей, ама да не излезе че съм на 12. питам, защото приятелката ми, която е от друг град иска да идва някой път при мен е на толкова :-o
Junieee8
06-12-2011, 01:19
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: и нещо важно: С кой вид превоз се стига най-бързо до ж.к. Света Троица
xxKiFlAx
06-12-2011, 01:42
Аз знам разписания за всички влакове. Пиши на лс
badsector
06-12-2011, 07:32
Нали си наясно, че навсякъде има престъпници, които се занимават с трафик на хора и дебнат за такива пътуващи самостоятелно дечица?
Тъй като обичаш да гледаш филми, изгледай и Taken (http://www.imdb.com/title/tt0936501/).
Да, продават се, даже ако покажеш ученическа книжка ще има намаления... От къде до къде искаш да стигнеш? Защото цените варират различно.. Примерно София-Пловдив ти е около 20 лева отиване и връщане, а София-Варна е около 100...
Говориш глупости?? Такива космически цени като 100 лв в БГ няма за нито 1 точка на страната.... моляте не пиши глипости.
Точната цена на дестинацията София-Варна е около 21лв а с карта намаление е около 10,50лв.Такава карта може да си извади всеки ученик както и студент...с разликата че за у-ните намалението е 50% а за студентите е мисля около 30% . Картата за у-ци струва 1лв + снимка и разрешително от у-ще.
Ако ти трябват точни цени влез в сайта на българските железници - www.bdz.bg там има търсачка и можеш да намериш всичко!
И да продават на непълнолетни...
chemist9009
06-12-2011, 12:35
Влез тук : http://razpisanie.bdz.bg/site/search.jsp
Има разписания на влакове,цени и всичко което те интересува.Само си избираш дестинация....Отколкото до това,че си на 12 години БДЖ няма да ти откажат да ти продадат билет защото и те са гладни в крайна сметка 8-) 8-) :lol: :lol:
Junieee8
06-12-2011, 13:18
ама аз не съм на 12 :D :D :D приятелката ми от другия град е на толкова
TheThinker
06-12-2011, 16:09
Абе ти разгледай цените и т.н. ама си стой вкъщи, че ваще ще ти се карат, а и трябва да завършиш добре 6-ти клас. ...ама аз, ама приятелкаа, ама от друг град... Изпусна се наща и тръгна да замазва... :-D :D :D
LambOfGod
06-12-2011, 21:30
Говориш глупости?? Такива космически цени като 100 лв в БГ няма за нито 1 точка на страната.... моляте не пиши глипости.
Точната цена на дестинацията София-Варна е около 21лв а с карта намаление е около 10,50лв.Такава карта може да си извади всеки ученик както и студент...с разликата че за у-ните намалението е 50% а за студентите е мисля около 30% . Картата за у-ци струва 1лв + снимка и разрешително от у-ще.
Ако ти трябват точни цени влез в сайта на българските железници - www.bdz.bg там има търсачка и можеш да намериш всичко!
И да продават на непълнолетни...
Извинявай много, но всяка година пътувам до Варна, залагам си главата, че ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ти излизат между 80 и 100 лева, миналата година ми излязоха 100...
LambOfGod
06-12-2011, 21:32
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: и нещо важно: С кой вид превоз се стига най-бързо до ж.к. Света Троица
Ако става въпрос за София, от Централна гара, като слезнеш си хващаш трамвай, който да те откара до бул. Христо Ботев и улица Пиротска и от там си хващаш трамвай 22..
Grommash
06-12-2011, 23:20
, а София-Варна е около 100...
Аз чух че бил 200?!? :razz:
badsector
06-13-2011, 10:58
...Извинявай много, но всяка година пътувам до Варна, залагам си главата, че ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ти излизат между 80 и 100 лева, миналата година ми излязоха 100...
Ако включваш и храна и нощувка, може. Иначе няма как. Дори с автобус еднопосочен е 30, двупосочните билети са по 50 лева. Най-скъпият билет за влака в едната посока е 31,40. Само за билети, няма как да ти излезе 100.
marin4itu
06-13-2011, 11:14
doublet е абсолютно прав! Аз съм пътувала Варна-София и точно толкова ми излезе пътуването (имам карта за намаление)
РЕДОВНА ТАРИФА 31.40
НАМАЛЕНА (50%) ТАРИФА 20.45
РЕЛАЦИОННИ ЦЕНИ** 44.30
ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ*** 52.95
само 1ва класа гледаме в момента-и УАУ какво учудване, цената двупосочен билет е УАУ УАУ УАУ 53 кинта...LambOfGod, 53 е само 47лв по-малко от 100...
whatever..
авторке, внимавай ако пътуваш сама. а за продажбата, ще ти продадат билет, не се коси ;)
До Света Троица с трамвай 3 от Централна гара, минава през Света Троица по Цар Симеон и малко след това обръща.