PDA

View Full Version : кола маска

iceeepr
06-12-2011, 13:33
Здравейте, тъй като не съм много за позната с кола маската. Имам няколко въпроса за нея. Как точно се приготвя /твърдата по-точно/ в смисъл като се разтапя, само трябва да я поставя в някакъв съд или трябва да слагам и още нещо и трябва ли да си взимам и някакви хартиени ленти или нещо от сорта или се издърпва с пръсти. Извинете за тъпата тема ама както казах по-горе не съм много запозната с този метод. Благодаря ви предварително за информацията!

Rebirthing
06-12-2011, 13:42
Бягай при козметик щом ти е за първи път !

Tiin
06-12-2011, 13:43
Бягай при козметик щом ти е за първи път !
+1
От домашната кола маска нищо не става! (поне при мен)

iceeepr
06-12-2011, 14:20
Честно казано не съм голям фен на козметиците и затова искам да се пробвам сама, а пък ако не стане не губя кой знае какво.

pressiana
06-12-2011, 14:26
Течната се топи, твърдата се мачка с ръце. :?
Течната не я топли прекалено много, казвам ти го от личен опит. За нея трябват ленти, за твърдата - не. Тя се залепя директно в/у кожата и се дърпа самата кола маска, доколкото знам. Аз съм пробвала само течна.
Защо не си вземеш готови ленти Вийт или Дева? :)

iceeepr
06-12-2011, 14:38
^ Мислела съм и за ленти ама не знам. Може би съм останала с впечатление, че с кола маска ще ми е по-лесно и удобно. А от къде се взимат тези ленти?

pitfall
06-12-2011, 15:20
от аптеката или от големите вериги - Била, Кауфланд ...

liim0nka
06-12-2011, 17:31
попринцип тези на Вийт струват скъпо, а и свършват бързо така че..не бих ти ги препоръчала. По-добре отиди веднъж-два-три пъти на козметик да видиш как се процедира и после опитай сама вкъщи

WaterLilly
06-12-2011, 17:35
Студената се мачка с ръце, но първо я дръж в хладилника за известно време. Иначе като се стопли става лепкава и не можеш да отлепиш опаковката от нея.
И бъди търпелива, докато не се стопли достатъчно, не успява да хване никакви косъмчета. Но после поне при мен маха почти всички. :)

Rebirthing
06-13-2011, 11:32
Не си фен на козметиците или просто се притесняваш ? Тези хора всичко за виждали ! Споко...

Иначе кола маската може да бъде топла или студена.
Кола маската на Вийт е на лентички, затоплят с с търкане между ръцете, но на мен лично за краката една кутийка не ми стига, а и обезкосмяването не е особено трайно.

Топла кола маска ако си вземеш ще трябва да я затоплиш в микровълнова или на водна баня, обаче ще ти трябват шпатули и лентички.

pressiana
06-13-2011, 13:28
^ Мислела съм и за ленти ама не знам. Може би съм останала с впечатление, че с кола маска ще ми е по-лесно и удобно.

Ами то лентите СА кола маска.
Продава се в 3 вида - на ленти, топла и студена. Може би като за пръв път е най-добре да вземеш ленти, за да не се мъчиш толкова.
Чувала съм, че 30мин. преди кола маската е добре да се пие 1 аспирин, за да намали болката. Аз нямам проблеми, затова не пия, но ако долният ти праг на болка е по-нисък, те съветвам да го направиш..
А ако не ти се дават толкова пари за ленти Вийт, вземи Дева. Вийт даже според мен са по-смотани. Но все пак ти си прецени ;)

iceeepr
06-13-2011, 14:34
Днеска си купих ленти за депилация ама честно казано почти нищо не стана, може би защото лентите не бяха кой знае какво. Тези на Дева горе-долу на каква цена са, защото не мода да ги намеря из интернет.

mimsSss96
06-13-2011, 15:33
^около 5-6 лв. мисля че бяха :)

mimsSss96
06-13-2011, 15:36
Ето ги

http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=product_info&cPath=95_96&products_id=3077

WaterLilly
06-13-2011, 16:06
Аз си се оправям с Кара за 1.80 :D
http://fl1.shopmania.org/files/snimki/2174/kola-maska-jankar-kara~2173363.jpg