PDA

View Full Version : Какво искаме...

Pavlin4etoOo
06-12-2011, 19:45
Всеки човек иска нещо ... било то голямо или малко . Всеки човек мечтае за нещо , независимо дали мечтата му може да се сбъдне.
Но днес се замислих ... какво е онова ,което искаме ? Дали е нещото ,което нямаме? Когато сбъднем мечтата си ... дали ще бъдем толкова щастливи , колкото сме си мислели че ще бъдем?
Може би това, което искаме е онова , което нямаме .Щом придобием онова , което нямаме , дали то ще ни направи щастливи . Дали то ще ни радва .
Или може би онова ,което нямаме , винаги ще е онова ,което искаме.
За мен отговорите на тези въпроси са изключително субективни и индивидуални за всеки един човек. Всяко човешко създание има потрeбности към различни неща ... например : някои жени искат само да се омъжат и да имат деца . Но някои момичета мечтаят да обиколят света или например да построят лятяща кола . Но дали когато те осъществят мечтите си ще бъдат наистина щастливи ? Дали тези жени няма да искат да променят нещо в живота си .
Според мен човекът ,който е истински щастлив , е именно този , както казва майка ми , който щом погледне назад към миналото си ... няма да иска да промени нищо .

Мисля ,че е редно всеки сам да си отговори на този въпрос и да си помисли, дали онова което иска ...наистина си струва .

Chacho
06-12-2011, 21:11
Само едно нещо ли искаш?
Щастлив(а) ли си, когато постигнеш нещо, което те бута една крачка по-напред към нещо по-голямо?
Щастлив(а) ли си, когато не си тъжен/тъжна?
Щастлив(а) ли си, когато някой друг е щастлив?
Нещата толкова ли са прости?
Нужно ли е постоянно да си задаваме въпроси, когато всеки път им отговаряме разилчно?