View Full Version : хининовата вода или тривитаминала ????
хининовата вода или тривитаминала е по-добро за растеж на косата?
ии тривитаминола да го смеся ли с майска или балкам за коса? или само чист тривитаминол ?
titinkaa
06-14-2011, 12:54
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави:
кисело мляко - за еластичност на косъма
мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
аспирин – за растеж и п-в пърхот
хума - за мазна коса (има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.
Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).
Или го нанасяй само тривитаминол без тези съставки,пак има ефект.
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!! :-) Значи тривитаминола е по-добре от хининовата вода? а ако я правя през два дена? понеделник,сряда,петък и неделя? 4 пъти на седмица или е много? и който го е ползвал да ми каже за колко време с колко расте?
Rebirthing
06-14-2011, 13:29
Тривитаминола е по-добър със сигурност. 4 пъти в седмицата е прекално, най-много 2.
hugelipsskinyhips
06-14-2011, 14:24
аз пък да попитам каква е разликата м/у мастна и водна основа;кое препоръчвате
Тривитаминола е по-добър със сигурност. 4 пъти в седмицата е прекално, най-много 2.
ок..мерси ! :-)
Аз пък използвам хининов шампоан и съм изключително доволна! :)
Аз съм много доволна от Тривитаминола..Правих си маската преди да си измия косата,аз я мия сряда и неделя :) ..4ти пъти както вече казаха е много..и прави само 1 месец маски,после 1 месец почивка,за да не ти се ''пренатовари'' от витамини :D
titinkaa
06-14-2011, 15:44
аз пък да попитам каква е разликата м/у мастна и водна основа;кое препоръчвате
Разликата е,че едното е мазно и трудно се измива а другото е като вода.
titinkaa
06-14-2011, 15:45
БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!!! :-) Значи тривитаминола е по-добре от хининовата вода? а ако я правя през два дена? понеделник,сряда,петък и неделя? 4 пъти на седмица или е много? и който го е ползвал да ми каже за колко време с колко расте?
4 пъти е много,най-добре я прави 2 пъти.При всеки ефекта е различен,при едни расте по-бързо,при други по-бавно и така,но ефект има със сигурност.
ок..мерси ! :-)
mynichka
06-14-2011, 16:20
От двете, които си дава тривитаминол. Но иначе съм адски доволна от хининов шампоан.
julinkata3
06-14-2011, 16:35
А маската с тривитаминола не се ли отмива много трудно от косата? :)
А маската с тривитаминола не се ли отмива много трудно от косата? :)
и аз това исках да питам?
titinkaa
06-14-2011, 18:25
^Втривайте добре шампоана в корените и масажирайте с кръгови движения с пръсти поне 2-3мин и отмийте,ако пък ти е още мазно,тогава сложи още един път шампоан,но не и 3 пъти,защото шампоана утежнява косата и ще ти се омазни по-бързо.А и имайте в предвид,че от тривитаминола косата е малко по мазна.
pressiana
06-14-2011, 18:46
Откъде си купувате хининов шампоан и на каква цена е? :)
FuCKkK13
06-14-2011, 18:55
Откъде си купувате хининов шампоан и на каква цена е? :) от аптеката.. за цена не знам .. но хининовите шампоани са евтини .. по-вече от 4лв. едва ли ше е ..а за трудното отмиване на маската с тривитаминола .. в нея яйцето примерно улеснява отмиването..и оцета мисля че го улеснява..а ако е чист тривитаминол с малко повече шампоан.. нямам предвид нанасяне на шампоан повече от 2 пъти, но просто по-голямо количество..аз съм си слагала и чист тривитаминол и си го отмих добре..с не особено затруднение ..питах в една друга тема..искате ли да направим тема в която ще задаваме всякакви въпроси относно косата и ще си помагаме взаимно ..съгласни ? :)
pressiana
06-14-2011, 19:21
А може ли да попитам още нещо.. това за свинската мас, която може да се замени с бадемово масло.. за останалите неща си избирам 1 /примерно или бадемово масло, или зехтин, или едно от другите/ или всички? :)
rebeccaa
06-14-2011, 20:25
Ами ако използваме при къпане хининов шампоан и хининова вода и отделно си правим в месеца няколко пъти маската с тривитаминола ? Ще натоварим ли косата много или ще има още по - голям ефект ?
glezenafukla
06-15-2011, 10:24
Аз вчера си купих хининов шампоан и хининова вода на Milva от аптеката и двете бяха по 2 лева.. имаше и др шампоани от 10, 12 лв, но все пак до сега не съм ползвала хининови продукти така че първо искам да изпробвам действието..
FuCKkK13
06-15-2011, 10:31
А може ли да попитам още нещо.. това за свинската мас, която може да се замени с бадемово масло.. за останалите неща си избирам 1 /примерно или бадемово масло, или зехтин, или едно от другите/ или всички? :) може да слагаш всичките..но ако косата ти е склонна към омазняване слагай само 1-2 мазни продукти и повече изсушаващи ..ако ти е нормална гледай да са по равно г/д. изсушаващите и омазняващите, ако ти е суха слагаш повече мазнини .. т.е и бадемово масло и зехтин и свинска мас ако имаш и т.н. :)
FuCKkK13
06-15-2011, 10:34
Ами ако използваме при къпане хининов шампоан и хининова вода и отделно си правим в месеца няколко пъти маската с тривитаминола ? Ще натоварим ли косата много или ще има още по - голям ефект ? ами не.. ако правиш маската 4-5 пъти в месеца няма да се натовари косата.. и ще има по-голям ефект (ако ти действа хининовата вода), но задължително трябва да се правят почивки .. но на мен лично хининовата вода не ми действа и за това не я ползвам.. :)