View Full Version : Оскубах си мустака и имам пъпки сега, хелп...
:-x :-x :-x :-# :-# :-#
Ужас. Онзи ден си махнах мустака с лентички, цял ден нищо ми нямаше, на другия ден (вчера) ми беше зачервено, а днес имам малки бели пъпчици. Всеки ден се мажа с крем Здраве, не знам какво да го правя вече. Изцедих ги, след 15 минути пак се появиха :-# :-# :-#
Кажете какво да правя, че не знам как ще се покажа пред хора. :-s
Здрасти, мацка, проблема ти ми е познат и бих те посъветвала следното-не знам точно какви лентички използваш, но когато си ги избираш гледай да не са целуфанени а от хартия, тъи като напъна който целуфанените оказват на кожата на лицето е много по-силен при издърпване, отколкото при хартиените оттам се стига и до това възпаление. Явно и на двете ни кожите ни са чувствителни, тъй като при мен също се получаваше така. Крем Здраве няма да ти помогне ,защото той изсушава кожата, а след лентичките и е нужна повече хидратация за да не се възпали. При мен даже и сърбеж се появяваше. Затова бих те посъветвала и още нещо, след като махнеш мустачето се намажи с крем който да намали дразненето, щото кожата в тая зона е податлива на раздразнение и й трябва нещо което да е противовъзпалително. Аз задължително ползвам крем, като прибавим към това, че изобщо кожата ми е суха.
Ами на Дева са - хартия е май :-o
А ти какъв крем ползваш? Аз се намазах с Нивея сега, защото нямам друг в момента.
А искам да те попитам стават ли ти по-твърди или черни, като си ги махаш с лентички? Майка ми ме видя сега каква съм обрината и щеше да ми счупи каската, че съм си махнала мустака :D и каза, че щели да ми станат като на мъж. :-o
Мацка, не знам дали лентичките на Дева са стока. Аз ползвам на Вийт. Имат специално за чуствителна кожа. Супер доволна съм, държат по 3 седмици па и повече. Но е напълно нормално след като си си махнала мустака, да се появят ситни малки пъпчици. Но би трябвало до ден да изчезнат и също така трябва да знаеш, че не трябва веднага след това да се излагаш на слънце. Ако си ги махнала и веднага след това отидеш да се печеш, ще направиш голяма беля. Може и слънчева или алергична реакция да направиш. Също така не трябва и веднага да се къпеш. Мисля, че трябва да изчакаш 2-3 часа преди да се къпеш. Това ми го е казвала дерматоложка. А иначе след като си махна космите, независимо дали става дума за мустачки, мишници, крака, ръце или квото и да е, задължително се мажа с медицински крем за проблемна кожа. Ползвам крем Нахткерцен, който е медицински и е специално за чуствителна кожа, склонна към алергии, обриви, сърбежи. Освен кремчето за лице има и балсам за тяло. Без парфюми и оцветители е, но за сметка на това върши чудесна работа с кожата.
anonimka98
03-17-2012, 11:23
здравейте искам да ви попитам понеже и аз имам такива "мустачки" как да ги махна без да получа възспаление ? още не съм ходила на козметик и незнам дали да отида... моята кажа също е много нежна и нямам представа как да избегна инфекцията..а колко трае зачервяването, защото ако отида на косметик как ще си търна после ;д ? моля ви дайте ми съвет :ььь