View Full Version : Козметика , трябва ми съвет :)
eminemfenka
06-17-2011, 12:13
Значи нещо тия дни ми скимна и искам да си взема руж , но никога не съм ползвала , и съм с светла кожа . Лицето мие г/д кръгло , но се чудя заслужава ли си да се клепам,очаквам позитивни и отрицателни мнения, п.с. може да кажете марка и цена :D
---
koshtramba
06-17-2011, 12:16
Вземи си на Голдън роуз. 5-6 лв. В опаковката има и четчица. Гледай цвета на ружа да е като естествения тон на устните ти.
http://www.proveri.bg/Content/items/large/golden-rose-silky-touch-blush.jpg
eminemfenka
06-17-2011, 12:27
Ами цветът на устните ми е розов, и кожата бяла . И някак си да се мацна с розаво? Незнам де,не съм се интересувала , защото не съм и ползвала, и ще ме извиниш.
Ползвам фдт. на импала 3ка , и си мислех да си занеса фдт. и да се ориентирам по него ? :D
:)
koshtramba
06-17-2011, 12:31
Неее, правилният и най-подходящ цвят е цвета на устните! В крайна сметка избери нещо близо до този цвят, ако те притеснява розовото - например прасковено. Ама и да занесеш фон дьо тена, не знам какво ще гледаш по него...
Абе все пак, гледай да не е керемидено червен, или кафяв, на бяла кожа не стой особено добре. :)
eminemfenka
06-17-2011, 12:36
Ами , мерси:)
Да те попитам още нещо, понеже при по-скъпата козметика има изложени мострички и се пробва,дали при голдън роуз има такъв вариянт?? Иначе , ще го взема на слънчева светлина и ще се ориентирам по цвят устни и кожа :)
koshtramba
06-17-2011, 13:16
Има мостри, на Гоудън роуз на щендерите. Можеш да пробваш :) Ако си от София - в "Lilly" има такъв щендер.
Felicityy
06-17-2011, 13:22
А ако сме с червило или гланц, спрямо тях ли трябва да изберем цвета на ружа или пак според естествения цвят на устните? :)
koshtramba
06-17-2011, 13:31
Да.
Felicityy
06-17-2011, 13:33
кое от двете 8-)
koshtramba
06-17-2011, 13:36
Според цвета на червилото също. Мислех да го напиша по-горе, ама сметнах за излишно. Е, няма как да сме с лилаво червило и да си сложим лилав руж! Но става ли дума за розовите/червени/прасковени цветове - да, трябва да се има впредвид цвета на червилото! :)
foreverr
06-17-2011, 14:48
До някъде не си заслужава да се мацаш-млада си, хубава си-за какво ти е?Или поне ако се мацаш, го прави , когато има специални случаи.Иначе предполагам , че на flormar или нз essence ще са добри и са сравнително евтини марки...
Според мен си заслужава, но не за всеки ден, а за по-официални поводи. Един добре сложен руж може много добре да прикрие недостатъците на формата на лицето и да създаде съвсем различен вид. В YouTube има доста клипчета за начинаещи.
+1 за първото мнение - Golden rose - евтин е ружа, имам го от доста време и съм много доволна (само че ползвам друга четка, не тази, която си е там), няма да съжаляваш.
Относно носенето - зависи, през деня на училище, разходка/кафе и т.н. ако се гримираш редовно няма лошо да подчертаваш леко и с руж.
Обаче ако по принцип не се гримираш, имаш доста силен коз за по-специални случаи :P