View Full Version : в гимназията
justasmile
06-19-2011, 18:29
Ми аз съм сега 7 за 8 клас. През лятото мисля да отслабна малко, но все пак имам един въпрос:
В горен курс как се държат хората с по-пълничките? (говорим за момичета, които са с 5 кг повече от идеалното си тегло). Имам препредвит, хората подвикват ли се след тях, че нещо са дебели или пък тези момичета биват ли игнорирани от "готините" групички.
Въпросите ми може да са малко тъпи, но просто от малка съм си пълничка, а и висока. Съучениците ми винаги са ми подвиквали по нещо... и такамммм :)
MissNothing
06-19-2011, 18:35
Еми то си е до човек.. аз никога не бих обидила някого заради теглото му, но винаги ще се намери някой, който да го направи. В моя клас никога не е имало някакви големи нападки към по-пълните, но все пак е имало леки намеци, въпреки че сега не само в класа ми, ами и като цяло във випуска момичетата страшно много са отслабнали от миналата година. Някои са станали по-слаби и от тези, които им се подиграваха.. Ти лятото направи каквото можеш, за да се харесваш и не отивай с нагласата, че ще ти се подиграват. :)
justasmile
06-19-2011, 18:45
Спасибо.... мерси :oops: :)
Rebirthing
06-19-2011, 18:50
Когато бях в гимназията никога не съм обиждала пълните момичета, разбира се ми е минавало през ума, че еди коя си е пълна, а даже и някоя си е откровенно дебела, но няма защо да им мачкам самочувствието на момичетата...
Иначе не се притеснявай ако някой те обижда, независимо дали е за теглото или за нещо друго, все някой няма да те харесва, ама да не ти пука особено :).
В гимназиите (поне в тази, в която бях аз) не съм срещала да обсъждат такива въпроси, просто учениците там вече са с по-зряло мислене и ги интересуват неща, твърде различни от това кой колко тежи.
GabrielleShayk
06-19-2011, 19:12
Не се притеснявай изобщо :) На мен лично не ми прави впечатление кой колко килограма е,а и ситуацията в гимназията няма нищо общо с това,което виждаш по филмите.В началото и аз бях толкова наплашена,че едва ли не си представях как ще ме тормозят...Но за радост няма нищо такова.Повечето хора са толерантни :)
Аз не го правя. Гледам да се въздържам то такива убиди. Първото е, че е грозно да се смееш насреща на някого, който е с наднормено тегло и второ, като си представя колко гадно щеше да ми бъде, ако бях на мястото на това момиче и мен да ме убиждат така...щеше да ми стане много гадно. Просто за мен тези подиграфки са излишни.
thegreenzombie
06-19-2011, 19:43
това си зависи от много неща.... от това дали съучениците ти са идиоти, дали ти си пич и би подминал/а евентуална обида, дали пък въобще ще съумееш да я предотвратиш...... не мисля, че самия факт, колко са килограмите ти е важен.... ако някой е решил да се прави на шут дори и нищо да ти няма пак ще намери с какво да те засегне :) :)
xxKiFlAx
06-19-2011, 21:08
Не. След като не са ме обидили те с нищо
Audiophile
06-19-2011, 21:09
Зависи в каква среда попаднеш. Имам 2-3 по-пълнички момичета в класа, но за 3 години заедно никой не ги е обидил, тва са щуротии и го правят дечурлигата в прогимназиите или пък някви идиоти, които няма за кво друго да се хванат. Щом човекът срещу теб е точен и си имаш приказка с него, не виждам за кво да ми пречат такива неща (говорим само за нормални човешки отношения) Все пак от здравословна гледна точка е добре човек да не прекалявас килограмите, дано попаднеш на свястни хора ;)
vampire_girl_
06-19-2011, 21:47
Зависи в каква среда ще попаднеш.Колкото по-прости са,толкова по-голям е шансът.
tanch3t093
06-19-2011, 23:22
Никога не съм го правила, много е тъпо. Може да съм си го мислила, но да го кажа и какво? Да я обидя... Не съм такава :? :?
Това ще ти го каже само някой завистлив комплексар , спокойно . А, и имаш цяло лято - с подходящите хранителен режим и упражнения ще свалиш излишните килограми. :)
Зависи от теб .Ако си от по-тихите ,дори и да си перфектна пак няма да си от "готините" с главно "Г" . Имам приятелка ,доста пълна и се движи все с една групичка ,ама си представи колко е цапната в устата :D
Иначе хора всякакви и ако се набиваш на очи все ще си чуеш приказка от батковците . \:D/
SorrowEyes
06-20-2011, 07:06
Дали ще си в групичката на "готините" зависи най-вече от характера и държанието ти.
А за килограмите. 5 не са толкова много за ендо лято ще ги свалиш и то без много усилия, ако не се отпускаш.
С това отслабване хората правят чувеса с по 100 килограма надолу за отрицателно време.
FuckingFreak
06-20-2011, 08:48
Какво значи да обидиш някого, защото е пълен? Ти или си дебела, или не, и е по-важно ти като каква се възприемаш, това ще се прехвърли и на околните и те ще видят, че тези 5 кг изобщо не ти пука че ги имаш в излишък и не се страхуваш да го покажеш. Но ако човек е дебел, и другите го забелязват, просто няма как да се нарече 'обида', ако му кажат че е дебеланко/а, пълен/на и тнт, това ще си бъде едно откровено казване на истината.. Не мога да разбера как 'дебел' може да бъде обида, и може да се приема като такава от даден човек, като всъщност това си е самата реалност.. Все едно на да ти кажат, че си българка.. :?
titinkaa
06-20-2011, 12:19
Аз не го правя,просто е много тъпо и засягаш човека.Просто ако си малко по толерантен няма да го кажеш.
Лично аз съм го изпутвала това на гърба си и изобщо не е приятно да ти се подиграват,колко кг си.Преди и аз като бях 8 клас и така от пубертета си бях над нормата и всички ми се подиграваха,и като почнахме другата година у-ще и бях отслабнала 15кг,и тогава всички "Олее колко си отслабнала,така си много хубава",но тогава наистина се бях решила,че ще отслабна,имало е случай да плача от подигравки,можеш да си представиш как са ми сривали до дъно самочувствието.И после мина се 1г. и пак качих 7-8кг след зимата,но никой нищо не ми намеква,че съм напълняла пак или нещо от сорта,а и сега в горните класове 11-12 клас никой не го интерисува другия къв е,всеки си гледа себе си.
SmilezZz
06-20-2011, 12:43
Ако ти се харесаш - другите също ще те харесат.. Така,че не се комплексирай за такива работи..
Иначе както ти отговориха - зависи на какви хора ще попаднеш..
Josefinne
06-20-2011, 12:45
Гледаш много американски сериали. В българските училища няма чак такова деление на класи/касти. Ако си готина по характер няма да те игнорират, дори да си малко пълничка :)
skinny06
06-20-2011, 16:10
В гимназиите (поне в тази, в която бях аз) не съм срещала да обсъждат такива въпроси, просто учениците там вече са с по-зряло мислене и ги интересуват неща, твърде различни от това кой колко тежи.
Така е. Не се притеснявай :)