Влез

View Full Version : Америка

BuBzzz
06-21-2011, 15:52
Здравейте!Имам проблем със родителите ми.Значи аз съм на 17 години и съм активна спортистка.Догодина завършвам и имам няколко предложелия от университети в Америка да ходя да уча там,обаче си имам сериозен приятел,който не мога да оставя.Обичам го ужасно много,както и той мен.Наще само ми говорят за тая Америка,как съм щяла да взема по-добро образование :( От една страна е хубаво,защото ще се запознаеш с много нови хора и наистина образованието ще е доста по добро,но от друга страна е лошо,защото се връщаш един път в годината и си далече от близките ти хора :( и най-вече от моята любовв :cry: :cry: Ако остана тук ще уча в НСА,което за мене е перфектно,ама родителите ми.. :-x Вчера даже се скарах с майка ми.Някакъв си от Америка и се обади да я пита кога ще ходя и аз започнах да викам,казах и че ако искам ще отида,ако не искам няма и тя ми каза - Ще правиш това,което аз кажа!! Аз и казах,че няма да стане и тряснах вратата :-x .Не искам да заминавам хораа !!Кажете какво да направя за да ги разубедя!!!

WesCraven
06-21-2011, 15:55
Колко хора искат да са на твое място в момента,а ти заради някаква идиотска тийн любов,дето ще се разделите след 1 месец пропускаш шанса си.Ходи в НСА и се мляскай с приятеля си.Да видим какво ще постигнеш,после ще съжаляваш.

Colouring
06-21-2011, 16:09
Образованието в Америка наистина е по-добро,там ще имаш повече шансове за реализация,но това си го знаеш.Просто България е на светлинни години от останалите,по-развити страни.
НО важното е,че ти искаш да си в България.Това все пак е твое решение,не на родителите ти,нали?И аз знам,че в чужбина имам повече възможности,но засега искам да си остана в родината,защото просто..така съм решила.
Важното е да осъзнаеш дали самата ти не се самозалъгваш,че искаш да учиш тук и ще е перфектно за теб,ако останеш в България само защото гаджето ти е тук.Да-любов,любов,ама за колко?Не знам от колко време сте заедно,ама повечето връзки на тази възраст не са много трайни.После да не съжеляваш,че на времето си си пропиляла шанса за хубав живот..сама трябва да си помислиш и то много здраво.
Ако силно искаш да останеш тук,нека да не е заради гаджето ти,а заради самата себе си.

WesCraven
06-21-2011, 16:12
Бе я не я подкокоросвайте да остава тука..човека се самозалъгва и е напълно сляпа от някакво увлечение.БРАВО на майка ти,защото тя знае,че там ще ти е по -добре,образованието ще е много по-добро,и знае,че не може да те слуша,защото не че ти искаш да останеш тука ,ми просто си твърдоглав инат.Хайде,давай,остани,май ка ти няма да те прати насила там,остани тука,после ще скъсаш с гаджето си и ще си седиш в тая бедна държава и ще цъкаш някой спорт,как ти харесва това а?И ще съжаляваш и ще си казваш,ех защо не я послушах?

BuBzzz
06-21-2011, 16:24
От една страна искам,но от друга не :( Знам,че там ще взема по-добро образование,но не искам да ходя,защото ще съм далече от всичките ми приятели и близки :( :(

WesCraven
06-21-2011, 16:26
Не бъди страхливка..ще се оправиш все някакси,после ще ти е по-лесно и ще имаш бъдеще..набий си това изречение в главата ТАКЪВ ШАНС СЕ ПОЯВЯВА 1 ПЪТ В ЖИВОТА,ОСОБЕНО КАТО ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ.

Greennight
06-21-2011, 16:28
Еми зависи много от връзката ви и от всичко.В България също можеш да получиш сравнително добро образование.Ти сами си прецени какво искаш от живота и какви мечти имаш и колко го обичаш и дали ще си заслужава един от 2та избора :)

mayaaa
06-22-2011, 17:16
Еми ти сама си решаваш! От нас какво очакваш да ти кажем!?!

Bomber
06-22-2011, 17:36
Не знам аз ако бях на твое място щях да замина ти си решаваш

sLaDkagRe6ka
06-22-2011, 18:45
Изобщо не го мисли заминавай :) :) :)

byntar4eto
06-22-2011, 20:12
Това си е неин избор :P И аз бих избрала Америка пред гаджето, колкото и да си го обичкам.... Сега доколкото разбрах, ти ни искаш съвет как да накараш майка ти да те разбере и да те остави на мира да си живееш в България? Ако е така, значи трябва да измислиш начин да я убедиш в твойто мнение. В момента на мен ми дойде една идея, с която можеш да я разубедиш. Ако бях на твое място, бих започнала да разубеждавам наш'те, като постоянно им натяквам за недостатъците на Америка. По принцип, аз съм расист и си го признавам. Не мога да търпя цветнокожи. А както знаете, в Америка ги има в изобилие, такива животни. Вярно е, че има и свестни, но 90 % са измет, мое мнение. Аз бих започнала да говоря на майка ми как на улиците има чернилки, които просят и има шанс да ме ограбят, изнасилят, набият :D Всички сме гледали филми за гетата, но нали знаете - навсякъде ги има такива, дето са тръгнали по лошия път!!! Ако можеш, използвай нещо, което да наплаши майка ти, така че да си рече “тука ще е по-добре от колкото там“. Както някоя луда американка би искала детето ѝ да живее в България, а то може да ѝ натяква за простотиите, които стават тук, и по този начин да я разубеди. Разбирате накъде отивам :smt040 И за други идеи се сещам, но първо кажете дали одобрявате тази :D:D

mrazqkindergarten
06-22-2011, 22:33
НИКОГА не бих оставила момче, ако се обичаме, за да замина и то в чужбина.. Обаче изборът си е твой.Майка ми би реагирала по същия начин, по който и твоята, ако бях попаднала в такава ситуация, но нямаше да я послушам.

ivyy
06-23-2011, 08:30
И все още се двоумиш? Не всеки има такава възможност. Ако бях на твое място щях да съм си стегнала куфарите вече.
И всичко това ще загърбиш, заради едно момче? Цялото си бъдеще? Помисли малко. Ако на него му се отдаваше такава възможност той дали не би заминал? Той не е единственото момче. Пак ще срещнеш някой, но дали пак ще можеш да учиш в Америка? Ама като гледам можеш да се задоволиш и с НСА.
Помисли си много добре дали си струва да останеш тук или да приемеш супер оферта, която (пак повтарям, ако не и потретвам) се дава веднъж в живота.

Vikito0o
06-23-2011, 09:12
Аз не бих заминала.Да тръгна и да оставя семейството,приятелите и гаджето си ми се струва много гадно.Ти си решила,че не искаш да заминаваш.Това е твоето решение и не се оставяй някой да го променя.

WesCraven
06-23-2011, 09:15
НИКОГА не бих оставила момче, ако се обичаме, за да замина и то в чужбина.. Обаче изборът си е твой.Майка ми би реагирала по същия начин, по който и твоята, ако бях попаднала в такава ситуация, но нямаше да я послушам.

Щото си лигла.

mrazqkindergarten
06-23-2011, 09:51

Щото си лигла.

Ти ли ще ми определяш ква съм бе, боклук?Исках ли ти мнението, ако щеш и в третия свят ходи, дреме ми на мене .. Аз си изказвам моето мнение, в тъпата Америка НЯМА да ми е добре и където и да е в чужбина.. Ти заминавай, ако още не си и не се връщай, подобни боклуци не трябва да имаме в държавата! Мухльо... :?

Чакай, ти си 8ми клас.... :lol: Изглежда не само не си ми на акъла, но и на годините! ;) Майна, малките много отворени го раздавате, ужас. :&

RageAgainstTheMachine
06-23-2011, 10:06

Щото си лигла.

Пълна !

mrazqkindergarten
06-23-2011, 10:12

Щото си лигла.

Пълна !

Сега можеш да прочетеш горното ми мнение и да ходиш да духаш на някой "американец". :-)

Кво се занимавам и аз с кухи съшества, в чиято глава няма шанс да има най-малък процент сиво вещество? :razz:

WesCraven
06-23-2011, 10:15

Щото си лигла.

Ти ли ще ми определяш ква съм бе, боклук?Исках ли ти мнението, ако щеш и в третия свят ходи, дреме ми на мене .. Аз си изказвам моето мнение, в тъпата Америка НЯМА да ми е добре и където и да е в чужбина.. Ти заминавай, ако още не си и не се връщай, подобни боклуци не трябва да имаме в държавата! Мухльо... :?

Чакай, ти си 8ми клас.... :lol: Изглежда не само не си ми на акъла, но и на годините! ;) Майна, малките много отворени го раздавате, ужас. :&

Ами аз съм на 15.Мисля,че това е една доста подходяща възраст за такъв форум.Като ти гледам речника и как веднага обиждаш,ми става ясно ти на колко си и колко си голяма."Малък"?Ти на 25 ли си та си голяма?Доста заблудена си,за едно момче да пропилееш може би шанса на живота си.Доста смешна излизаш.Боклук,мухльо?А ти каква си?Разглезена кифла/лигла .. Щом съм боклук,добре,няма проблем,но и ти не изглеждаш нещо различно от поредното разглезено момиченЦе..

Пълна ![/quote]

Сега можеш да прочетеш горното ми мнение и да ходиш да духаш на някой "американец". :-) [/quote]

Само показваш колко си елементарна и какъв манталитет имаш .. - селски.

mrazqkindergarten
06-23-2011, 10:18

Щото си лигла.

Ами аз съм на 15.Мисля,че това е една доста подходяща възраст за такъв форум.Като ти гледам речника и как веднага обиждаш,ми става ясно ти на колко си и колко си голяма."Малък"?Ти на 25 ли си та си голяма?Доста заблудена си,за едно момче да пропилееш може би шанса на живота си.Доста смешна излизаш.Боклук,мухльо?А ти каква си?Разглезена кифла/лигла .. Щом съм боклук,добре,няма проблем,но и ти не изглеждаш нещо различно от поредното разглезено момиченЦе..

Първо, не е твоя работа на колко съм, но съм на достатъчно, за да мисля трезво и разбира се, на доста повече от теб. ;) Ти си смешният, ама ще чакам с нетърпение един ден да го осъзнаеш, а сега марш в чужбина. :-)

Гва да отида в чужбина НЕ е никъв шанс за мен.. И да нямам приятел, няма да го направя, да те светна.. Ама ходи ти и не се връщай, моля те, дори да те налегне носталгията, което изглежда невъзможно за човек без чувства. ;)

mrazqkindergarten
06-23-2011, 10:22

Щото си лигла.

Пълна !

Сега можеш да прочетеш горното ми мнение и да ходиш да духаш на някой "американец". :-) [/quote]

Само показваш колко си елементарна и какъв манталитет имаш .. - селски.[/quote]

Елементарни са "българите" като теб, душко. Отивайте си с гая в америка (нарочно с малка буква) и не пишете по форуми, които изискват език, който скоро ще забравите. ;)

WesCraven
06-23-2011, 10:28
Много си се комплексирала на тая тема,да не би да не са те приели там,а да си кандидатствала?Или нямаш възможност?Качества?Може да не ти харесва Америка,но го натрапваш..и какво общо имат годините в цялата тая ситуация.Като си по -голяма по умна ли си или нещо друго?

mrazqkindergarten
06-23-2011, 10:33
Много си се комплексирала на тая тема,да не би да не са те приели там,а да си кандидатствала?Или нямаш възможност?Качества?Може да не ти харесва Америка,но го натрапваш..и какво общо имат годините в цялата тая ситуация.Като си по -голяма по умна ли си или нещо друго?

НИКОГА не съм кандидатствала никъде в чужбина, още по-малко там.Ще си уча тука, независимо какви възможности и качества имам. ;) И тва не ми е никъв комплекс, а моето становище по темата, което нито ни нито някой друг някога ше промени.

Годините имат общо с тва, че може и да се осъзнаеш и да си промениш мисленето, но да ти кажа твоето ми се струва загубена кауза.. така че заминавай по-скоро и ни остави нас "кифлите" (как го каза на най-върлата противница на кифлите не е исгина) да си стоим и да си обичаме родината, независимо каква е и какви възможности предлага. ;)

mrazqkindergarten
06-23-2011, 10:39
И между другото сте за съжаление, ако мислите, че любовта е лигава.

Съветвам ви да прочетете "Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников.

Moderatorius
06-24-2011, 16:51
Ми тва за по-доброто образование... не съм съгласна :D Доказано е, че американците са тъпи :lol: :lol: Не случайно български студенти като ходят там да учат, до 3ти курс не научват нищо ново :D Аз си мразя Америка, не бих живяла никога на тва място, хората са ми прекалено скапани. (то не, че някой ме кани да ходя там, но все пак :lol: ). Иначе относно избора - наистина реализацията ти е сигурна. Ако бях на твое място, въпреки че си обожавам България, бих отишла, най-малко заради натиска на родителите :D Тва са няколко години, ако е толкова зле, винаги можеш да се върнеш. А относно момчето ти - той може да дойде при теб!? На 17 си, не може да си сигурна, че цял живот ще си с него. Ако си прецакаш възможността, после се разделите... кофти. А ако идеш в прословутата Америка.. и ако наистина казваш, че се обичате, няма шанс да останете разделени. :) Начин се намира винаги, колкото и банално да звучи :D

LipSy
06-24-2011, 20:47
Недейте да говорите на изуст и недейте да обиждате момичето, че е лигла и да й казвате, че все някакси ще се справи! Много ясно, че всеки си мечтае да има някаква по-добра възможност, но все пак преди да осъзнае какво го чака... Аз от личен опит мога да ти кажа, че е ужасно трудно да си без приятелите си, които обичаш и най-вече без този любим човек, който винаги те е подкрепял. Ще се сблъскаш с много трудности, защото да излезеш в чужбина и да си кажеш: От днес започвам изцяло нов живот! - е доста трудно. Наистина осъзнаваш кое колко ти липсва. Аз не съм в Америка, но само казвам какво е за мен да загърбиш всичко в родината си. Все пак изборът е твой!!! Аз НЕ бих заминала за Америка.

BuBzzz
06-25-2011, 05:10
Благодаря ви за отговорите :) :-)

OnlyGirl
06-25-2011, 05:44
Виж.. Както преди мен казаха, такъв шанс се дава веднъж в живота.. според мен да отидеш и да учиш в Америка е много добра възможност, за която някой хора могат само да мечтаят..Относно приятеля ти.. ами да, би било доста трудно.. но ако той наистина те обича би те чакал много време.. Не знам все пак..Но повярвай ми, ужасно е чувството да знаеш че си имал добра възможност, която си пропилял .. :)

Dannue
06-25-2011, 10:26
Не бъдете предубедени. Откъде знаете, че няма да ви хареса да учите в Америка или някъде по чужбина ? Откъде по дяволите знаете толкова много ? А дори ходили ли сте в чужбина ???? . . .
Не се изказвайте неподготвени. :) ;)

xxKiFlAx
06-25-2011, 14:38
Не го прави . неприятно e да останеш сама :?

byntar4eto
07-05-2011, 17:53
В момента не живея в България. Знам как си се чувствала. Трябваше да късам с гаджето заради тва пътуване... Бяхме си обещали да се чакаме и като си дойда да сме "вечно заедно", ама не стана така. Уж, много го обичах и т.н. И отначало много ми беше мъчно за него, много ми липсваше, обаче като дойдох в Англия и си намерих компания и нови приятели и почнахме да излизаме и всичко се нареди! Пишехме си по скайпа и си говорихме всеки ден по телефона, но не беше същото... Даже ходих с един, въпреки обещанието ми! И не чувствам вина, щото тва е нормално. Говорих с бившия ми, че просто няма смисъл, че нещата седят по друг начин вече и той ме разбра. И мисля, че и той ходеше наскоро с една. Хора, няма нищо вечно на тоя свят!! Не съм имала много опит в живота, но съм с такава нагласа! Не очаквайте нищо от никой... На себе си разчитайте само... Моя съвет към момичето е да не се колебае, а да заминава! Има толкова много печени хора по света, които чакат да те спечелят като приятел! И да останеш в България, рано или късно ще скъсаш с момчето! И после кво правиш? Помисли си хубаво. Ако заминеш в Америка ще опознаеш толкова много неща и хора! България е една доста ограничена държава и за жалост и много от хората са такива! Горда съм, че съм българка и, че съм родена и израснала в София, ама съм и много щастлива, че майка ми имаше шанса да ме доведе в Англия и в момента да уча в нормално даскало и да съм сред нормални хора и обстоятелства! Където няма убийства и шокове по улицата.... Малко се пресилих, но :D Тва ми е в главата... Jeez, някой път тряа да напиша роман по тая тема xD

4o4ina
07-05-2011, 18:07
Родителите ти,мислят най-доброто за теб така,че ги послушай,защото много малко хора имат този шанс! :)

scrooper
07-05-2011, 19:29
Замини бре, момиче! Ще бъде толкова вълнуващо, обогатяващо, разнообразяващо... Ще срещнеш много нови хора, ще разшириш светогледа си... Тичай да стягаш куфарите ^^

Ако наистина се обичате с гаджиту, когато се върнеш, ще продължите връзката си, ще се ожените и т.н. :) Дотогава ще копнеете един по друг и направо ще си умрете от радост като се видите отново.
ама са съмнявам, че чувствата ви са чак толкоз силни

Обаче, представи си, че ти останеш и след известно време скъсате.
както най- вероятно ши стани
А ако "ви е писано", ще бъдете заедно и няма да позволите на някакви си разстояния за извесно време да разрушат вековната ви връзка, здрава като мрамор...

Пробвай си късмета!!!
Няма да съжаляваш! Нищо не губиш.

ПС: Не харесвам Хамерика и родината ми е свидна на сърдцето, но това не е основателна причина да не видя свят 8-)

byntar4eto
07-06-2011, 08:21
Замини бре, момиче! Ще бъде толкова вълнуващо, обогатяващо, разнообразяващо... Ще срещнеш много нови хора, ще разшириш светогледа си... Тичай да стягаш куфарите ^^

Ако наистина се обичате с гаджиту, когато се върнеш, ще продължите връзката си, ще се ожените и т.н. :) Дотогава ще копнеете един по друг и направо ще си умрете от радост като се видите отново.

А ако "ви е писано", ще бъдете заедно и няма да позволите на някакви си разстояния за извесно време да разрушат вековната ви връзка, здрава като мрамор...

Пробвай си късмета!!!

ПС: Не харесвам Хамерика и родината ми е свидна на сърдцето, но това не е основателна причина да не видя свят 8-)

=D> ;-) +1

biolojkata95
07-06-2011, 08:55

Пробвай си късмета!!!

=D> ;-) +1
+