View Full Version : пиърсинг на пъпа
praskufkaa33
06-22-2011, 17:20
Хора много ми е гадно защото много искам да си сложа обичка на пъпа мн ми харесва знам че някои хора ще кажат че е банално вече но аз искам.. :) Проблемът е че нашите няма да ми позволят да го направя и защото 1 фр си сложи мн яко :grin: а те нея нз защо не я одобряват и ще кажат (както винаги) ти само каквото видиш от нея и веднага тя ти пуска фитили нз си кво още направо :booooomb: :-x и няма да мога да си сложа .. защо все на менн..?!? :smt022 :smt022 моля ви помогнете..
syllables
06-22-2011, 17:24
банално било :lol:
А на колко години си?
CherryBell13
06-22-2011, 17:26
И аз много искам, но баща ми и баба ми не ми дават а е толкова яко :o пък и заради цената също :x нз и аз как да ги накарам ](*,)
praskufkaa33
06-22-2011, 17:49
А на колко години си?
И според мен не е ама има хора с др мнение а относно това на колко съм на 14 ноември навършвам 15 знам че изглежда глупаво но не зависи от мен :(
mimsSss96
06-22-2011, 17:53
И аз много искам, но баща ми и баба ми не ми дават а е толкова яко :o пък и заради цената също :x нз и аз как да ги накарам ](*,)
Не е много скъпо :) В моя град е 25 лв. и с гелчето 28лв. :)
syllables
06-22-2011, 17:58
А на колко години си?
И според мен не е ама има хора с др мнение а относно това на колко съм на 14 ноември навършвам 15 знам че изглежда глупаво но не зависи от мен :(
мм аз се пробих на 14,но не са много родителите,които биха разрешили толкова рано.
Обясни им някой неща за пиърса-къде точно се пробива,цена,студио..такива неща.Покажи,че наистина го искаш :)
Ако пък не стане изчакай докато станеш на 15 :D Но ако все пак си решила-давай,ако мислиш,че родителите ти няма да те накажат и такива неща :D
А какво мислят другите-няма да коментирам :)
praskufkaa33
06-22-2011, 18:16
не е заради възрастта те по принцип като знаят че мойта фр която има и по малък е шанса да ми разрешат в моя град пробиването е 35 лв със пробиването обицата и гелчето ох а аз нз защо и като се реша отивам да говоря с тях и не мога да им продумам за това :( ако трябва и сама ще си събера парите които ако се съгласят ще дадат .. първо трябва да говоря с майка и дано я навия че после татко а за това с грижата за обицата бих казала че съм доста запозната благодарение на форумите които съм чела и не ме е страх от пробиването..ох дано се съгласят :)
praskufkaa33
06-22-2011, 18:23
В твоят случай е по добре първо да убедиш баща си защото бабите са малко против тези неща късмет дано ти разрешат :) :) не се притеснявай все пак не може вечно да ти забраняват като станеш по голяма нз на колко си де ама като станеш на 18 и не могат да те спрат ако и тогава те кефи може да си сложиш :) аз също много искааммм :grin:
syllables
06-22-2011, 18:27
Още 1 нещо ще ти кажа..не се и надявай да се съгласят веднага,просто бъди упорита! :lol:
mimsSss96
06-22-2011, 18:35
^понякога даже да е упорита може да не стане :D аз се дрънках повече от месец на майка ама още нямам обица :D
praskufkaa33
06-22-2011, 18:42
Още 1 нещо ще ти кажа..не се и надявай да се съгласят веднага,просто бъди упорита! :lol:
да знам :D :lol:
И моите родители не бяха съгласни,но все пак се пробих.Не разбраха докато аз не им казах и като им казах не се ядосаха,даже нищо не ми казаха.
praskufkaa33
06-22-2011, 18:45
^понякога даже да е упорита може да не стане :D аз се дрънках повече от месец на майка ама още нямам обица :D
:D :D не се предавай твърде рано е или пък опити да се споразумееш с нея " сделка или да " :razz: успехх :) :)
praskufkaa33
06-22-2011, 18:49
И моите родители не бяха съгласни,но все пак се пробих.Не разбраха докато аз не им казах и като им казах не се ядосаха,даже нищо не ми казаха.
А иначе боля ли те щото от нашия клас 1 момиче се проби и мн я болеше аз съм чувала че не боли ама то си е до човек де :D
praskufkaa33
06-22-2011, 18:53
А иначе боля ли те щото от нашия клас 1 момиче се проби и мн я болеше аз съм чувала че не боли ама то си е до човек де :D
syllables
06-22-2011, 19:02
Мен изобщо не ме боля,даже обратното-беше яко :lol:
Болеше ме,но малко,и то защото не ми подейства упойката. :)
Josefinne
06-22-2011, 19:37
Мен самото пробиване не ме боля особено, въпреки че хич не търпя на болка. Не са ми слагали упойка. След това болката също се търпи. Очаквах да е доста по-зле и аз също много си се радвах на обичката. Аз се пробих преди 3-4 години и вече бях пълнолетна. Баба ми веднага разбра и тъкмо почна да дудне и аз я срязах, че вече е свършило и няма смисъл да мрънка.
CherryBell13
06-23-2011, 06:54
Аз ще ги изврънкам някак си, но ако ще си правя трябва да си стегна корема :( че е мн зле, мързи ме ама нали знаете че на голям корем обица не седи хубаво :? :( :( :(
marin4itu
06-23-2011, 09:47
Аз поисках за рождения ми ден, като ставах на 14. 2 седмици мрънках, но накрая ми разрешиха :D
ligafelka
06-23-2011, 10:02
Спестяваш си пари..отиваш и се пробиваш..вашите нищо не могат да направят при свършен факт..ще са ти сърдити 1 месец макс и ще те накажат..но поне ще си имаш обица :D :-)
Josefinne
06-23-2011, 10:34
Спестяваш си пари..отиваш и се пробиваш..вашите нищо не могат да направят при свършен факт..ще са ти сърдити 1 месец макс и ще те накажат..но поне ще си имаш обица :D :-)
Или ще я накарат да си махне обецата и дупката ще се затвори, а може и белег да й остане и само ще я боляло напразно, а наказанието ще си остане. Ако бях нечия майка щях да направя точно това.
praskufkaa33
06-23-2011, 11:06
мхм ох прави сте но аз още не съм говорила с тях първо за всеки случай ще си събера пари ще говоря с тях и дано ми позволят :D защото иначе ако се пробия тайно ще ме накарат да я махна и всичко ще е било напразно :shock: за сега стартирам 4 лв за събирането на парите :lol: не е мн ама малко по малко ще ги събера :D а ако ми дадат направо ще полудеяя :grin: :-D е то аз и сега съм си лудичка де :D иначе имам 3та дупка на ушите сама се пробих с обицата иэобщо не болеше даже 2 пъти щото 1вия ми омръзна и я махнах 8-) и нш не ми казаха тогава ама 1 са ушите др е пъпа :)
Josefinne
06-23-2011, 11:20
М, да , определено не се пробивай сама на пъпа :-o
praskufkaa33
06-23-2011, 11:49
М, да , определено не се пробивай сама на пъпа :-o
оо на пъпа определено НЕ сама на ушите може само на меката част де :-D аз и 1 фр пробих но пъпа сама абсурд!! :-D :-D
praskufkaa33
06-23-2011, 11:57
аа и да попитам само значи кожата ми отгоре на пъпа е по изтъняла нз защо не съм имала обица знам че като се сложи кожата изтънява а и дали ще е добре да го пробия пъпа като е така има ли опасности..?!? все пак да попитам защото ако се пробивам ще го направя в козметичен салон козметичката работи със ръкавици и стерилни игли 2те ми съученички се пробиха там и за сега нямат проблеми а нз дали тя ще ми отговори правилно дали е добре да се пробива при това изтънение :(
П.П. ако ми кажете как ще кача снимки за по ясно мс предварително :-) :-D :-)
Ssummerjam
06-23-2011, 13:10
Че пък сложи си, щом ти е толкова мерак. Вашите ще са поставени пред свършен факт и няма да има какво да направят. Но отиди при професионалист, който знае какво прави и работи със стерилни инструменти. И внимавай да не закачиш обицата с дреха, че тогава става лошо...
praskufkaa33
06-23-2011, 14:15
Че пък сложи си, щом ти е толкова мерак. Вашите ще са поставени пред свършен факт и няма да има какво да направят. Но отиди при професионалист, който знае какво прави и работи със стерилни инструменти. И внимавай да не закачиш обицата с дреха, че тогава става лошо...
да знам че трябва да не я закачам но проблема не е в това нашите не са такива че да са пред свършен факт и ще стане по зле и тя тази козметичка прави мн добре пиърсинг ама не е в това проблема щото аз ако няма да си правя няма да ида но искам да разбера дали за мен е подходящ пиърсингът на пъпа ии може да ми стане нш не дай си боже
Josefinne
06-23-2011, 14:42
Това със закачането е глупост. Ако обецата ти е стандартна от този тип http://www.jewellerystar.com/wp-content/uploads/2010/09/Navel-Piercing.jpg трябва да си супер зле, за да я закачиш. От 5 години имам обеца и не ми се е случвало. Разбира се , ако е във формата на звездичка или друг ръбат предмет , което не го препоръчвам, защото поне в началото ще ти е по-трудно ( ще ти убива ), има възможност.
Абсурд се пише.
Относно кожата ти - съмнявам се, че е изтъняла, според мен много се вглеждаш. За всеки случай , като отидеш , питай тази козметичка. те доста помагат. Аз например , като ходих, бях решила, че ще си направя пиърсинга под пъпа, но момчето ме разубеди, каза ми, че на моя корем няма да стои добре; зависело от самата структура на пъпа и корема. Моят е от този тип: http://www.jewellerystar.com/wp-content/uploads/2010/09/Navel-Piercing.jpg
mynichka
06-23-2011, 15:03
Аз пък бях решила, че ще се пробивам и просто предната вечер казах на майка ми да си знае. Също бях на 14 и вече почти 6 години не ми прави проблеми и болката не беше голяма (бях без упойка)
praskufkaa33
06-23-2011, 15:18
намеря ли удобен момент ще питам :D мс на всички за съветите после пак ще пиша
praskufkaa33
06-24-2011, 12:42
днес вече няма отърване ще питам и дано ми дадат :grin: :grin: стискайте палци мсс 8-) :-) :-P :grin:
Josefinne
06-24-2011, 12:54
Стискаме :)
praskufkaa33
06-25-2011, 09:35
ябаа пак не успях :booooomb: :booooomb: какво ми става нз отивам и съм готова и тъкмо като реша да говоря и ми се завързва езика ?!? оле нз вече кво да правя и накрая ще си остана без обица #-o :-k :smt022 :smt089 :smt093
Josefinne
06-25-2011, 16:14
Май теб те е страх повече от майка ти , отколкото от пробиването :D Предлагам да си събереш първо парите и като отидеш да кажеш на майка ти да си готова, ако случайно "клекне" да можеш веднага да отидеш, преди да е размислила.
praskufkaa33
06-25-2011, 16:48
мен от пробиването не ме е страх :D права си първо да събера парите и ако не ми разреши отивам и тайно ще се пробия питах татко и той вика не защо ти е тая обица но "НЕ"-то не беше окончателно ще се навие а сега е наред мама убедя ли я и татко ще навия :D :D дано имам късмет
praskufkaa33
06-25-2011, 18:35
:x :x :x уфф вика не и 1 нейна колежка вика и моята дъщеря искаше да си пробие пъпа и отидохме при лекар да разговаряме и той казал че най добре било да спре да расте организма и тогава за да не се получат инфекции ся дъщеря и била на 18 ама не си била избрала обица и каза че се чудят между сребро и злато а аз и казах в никакъв случаи на пъпа обицата трябва да е от мед. стомана титан стомана или тефлон за да не се получат инфекции и сега ще си избирали а пък майка вика като стана на 18 :shock: :shock: направо щях да припадна казах и гледай си работата и излезнах най-нагло пада и се :-x :-x :-x :-x луда ли е чак на 18 и вика в професионално студио ще се пробиваш а не при козметички за тва съм съгласна ама чак на 18 :? :? на мен до тогава отдавна ще ми мине мерака мисля тайно да се пробия..най мн да ма изселят :D :D
И аз много искам.Майка ми дава,но баща ми не дава :D.Мама ми обеща,че ако догодина вляза в хубава гимназия ще ми направи въпреки мнението на тати.
sophiaabush
06-25-2011, 22:07
Ами аз бях в АБСОЛЮТНО същата ситуация. Продупчих се заедно с една приятелка ( майка и знаеше ) в една болница. Не е трудно да скриеш обецата. 3 дни наще не разбраха нищо ноо след това реших да кажа на майка ми ии тя много се разстрои че не съм се посъветвала с нея, а баща ми още не знае и не мисля и скоро да разбира :D Иначе към въпроса според мен поговори с майка ти обясни и всичко: че ти харесва, че ще ти я направи професионалист и т.н пък може и да се съгласи :) Ако тя знае ще ти е доста по- добре и по- спокойно :)
praskufkaa33
06-26-2011, 07:41
знам че ще е по-добре ама тя не разбира от дума сега ще им се сърдя и няма да им говоря после пак ще мрънкам и ако пак не стане без тяхно разрешение ще се пробия ама мисля да навия тати :D
praskufkaa33
06-26-2011, 10:08
сега последно ми каза другата есен ще се пробивам дали до тогава ще издържа нз
За да не правя нова тема , ще пиша тук надявам се някой да ми отговори . Какво точно включва цялата процедура на пробиването и трябва ли после да си купя някакво лекарство за да се мажа да не забере и такива !? Благодаря предварително :)
MissHouse
01-19-2012, 10:49
когато се пробих (на14) не питах мама а направо като мина зачервяването както си седеше и си вдигнах блузата и и я показах, спомням че първата реакция беше '' лееелеее защо са 2 :о ''(защото топчетата за 2 и тя си помисли че са 2 различни обици :D) , не бях сигурна дали ще ми даде затова направо се пробих за да не ми каже че съм пренебрегнала забраната, а и по-лесно го преглътна, не ми се кара може би защото е свикнала че съм доста самостоятелна, но не искаше да ми купува физиологичен разтвор и антибактериален спрей, каза да се оправям :D
иначе според мен щом толкова много искаш се пробий тайно, ако си мислиш че може да я скриеш, според мен една обица не е голямо чудо и не знам защо толкова се инатят, все пак това е твоето тяло