Влез

View Full Version : Незнам какво да правя ?! Раздвоена съм! Мечтата ми ...

Sladuranata2298
06-22-2011, 18:22
Как да започна и аз не знам... Първо ще се представя - момиче, което копнее да сбъдне мечтата си , на 12 години съм от Варна ....
Както вече написах - мечтая да сбъдна мечтата си. Знам, че това е България ... Може да изисква много жертви, но ще ги направя. Готова съм на всичко. Така, моята мечта е да стана актриса... Мечтая това от както съм малка, но нищо не става по въпроса... Искам да ходя на курсове, но как да кажа на родителите ми. Говорили сме за това и веднага майка ми казва - Аз откъде да знам, как да ти помогна,... А пък когато я моля да потърси уроци за актьорство майсторство веднага ми отвръща, че не познава актьори и не може всеки срещнат да пита ... Разбирам я, но все пак не мога аз да тръгна да питам. Вярвайте ми, бих се отказала от всичко, заради мечтата си даже бих се отказала да стана родител като порасна. Писна ми всеки ден говоря с родителите си - татко ме разбира, но и той нищо не може да направи, и майка ми, с която всеки път става спор.
Всеки ден проливам сълзи, затова. Умирам от болката, че имам желание - не съм от мързеливите , ако трябва ще работя по 24 часа без без почивка, но родителите ми не правят абсолютно нищо.
Ако можете , ми помогнете като ми кажете какво да правя и как да постъпя.
Имам още един проблем, а той , че съм раздвоена между приятелството и учението.
Леля ми живее в Америка -Мексико.... Добро семейство са, като имам в предвид заможни. Леля ми иска да ме взема след 7 клас,да пропусна една година учение в България, докато там уча испански и напредвам с материалите, защото тя се занимава с учение...След година може да замина, може би не ?! Аз имам приятели, които са ми истински, и знам че много ме обичат. С тях мога да споделям всичко и не знам как ще живея в чужбина без тях. Естествено аз ще се върна аз там както казах ще уча и ще се върна следващата година - ще пропусна една, но ще знам нов език, и ще съм много по-напред с материала в училище, който се преподава ... Когато завърша ще отида в Ню Йорк или Лас Вегас .... Там искам да съм актриса ... Това е моята мечта, която ако трябва с нокти и зъби ще се боря, ще се леша от всичко само и само това да стане реалност...
Искам да ви попитам кое да избера - приятелите или да отида при леля да науча езика и да се обучавам ???
Не съм много запозната с уроците по актьорско майсторство и ако може дами обясните университетите за тази дейност, след кой клас се кандидатства и т.н.
И още един въпрос - Може ли като завърша 12 клас да уча висше във чужбина във Ню Йорк например ?
Мерси за всички препоръки и за отговорите на въпросите ми!
Ще съм ви благодарна от все сърце :)

scrooper
06-22-2011, 18:37
Ако наистина си готова на всичко, най- напред разпитвай "всеки срещнат" самата ти. Защо очакваш родителите ти да ти поднесат всичко наготово? Сама се организирай, търси и не се задоволявай с форум ;)

infinitypeace97
06-22-2011, 18:44
Може би не си чувала за школите за актьорско майсторство МОНТФИЗ? Има такава шксола и във Варна. Поговори с родителите си, помоли ги да те запишат, обясни им, че това е нещо много важно за теб. А относно това за леля ти- аз на твое място бих отишла в Америка след 12 клас. Според мен няма смисъл да отиваш там за една година, за да научиш език, защото пропускаш една година тук. А доколкото разбрах, ще пропуснеш 8 клас, което според мен не е много добре. В Америка има много университети за актьорско майсторство, аз на твое място след като завърша гимназия бих се записала в някой. Надявам се да помогнах поне малко :)

WesCraven
06-22-2011, 19:27
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=410770

onestar
06-22-2011, 22:18
Защо искаш да бъдеш точно актриса?
(Ама дай хубав аргументиран отговор)

beperfect
06-23-2011, 12:04
Първо казваш,че си готова на абсолютно всичко за мечтата си , а после ни питаш дали да оставиш приятелите си и да отидеш при леля си...ее щом си готова да направиш всичко какъв е този въпрос ..хубаво следвай мечтатата си....

WesCraven
06-23-2011, 12:12
Мхм.Противоречиш си сама.Първо казваш,че си готова на всичко за мечтата си,пък после ,че може да ти липсват приятелите и роднините и т.н .. Еми,трябва и жертви.Ии много филми гледаш.Да не мислиш,че туко-така ще отидеш в Лас Вегас или Ню Йорк..Учи здраво и се надявай на стипендия ..А на тебе кой ти каза,че имаш талант?Или просто реши,че искаш да си богата и известна и става просто така?"Зъби и нокти" ама го казваш докато си пред компютъра,но когат дойде време дали е така?И пак те питам,кой ти каза,че имаш възможности,кой ти каза,че си талантлива?Най-добрата ти приятелка и мама и тати ли?Защото така в Лас Вегас и Ню Йорк нЕма да отидеш,трябва да идеш да те видят,да кажат дали си добра,пък после мисли за върха.Ии като толкова много желаеш и си я написала тая тема,защо не ми отговаряш на личното съобщение и не отговаряш на въпросите написани в нея...?

Pamaa
06-23-2011, 13:25
Разчиташ майка ти да разпита?!
WTF?! Определено ти е мечта, а не цел! Ако ти беше цел ти щеше да направиш абсолютно всичко възмоно, дори и да беше съвсем малко! Апфф. . смешна ти е историйката, честно. Не чакай всичко да ти падне от небето, а работи по въпроса.
"Капка по капка, вир става", мацкаа. Вместо да плачеш всяка вечер, просто погледни реално. Родителите ти може да нямат материалната възможност да плащат тези курсове и просто да им е оправдание това, че няма, откъде да се информират. Почни да си събираш пари и ако трябва сама иди се запиши ;-) . Бях си харесала една невероятна чанта, но просто знаех, че майка ми и баща ми не биха се съгласили да дадат толкова пари за чанта, събирах 2 месеца пари и си я купих сама :) .
Толкова ли е трудно да пуснеш една тема "Курсове по актьорско майсторство във Варна" или просто да идеш до читалището и да попиташ за нещо такова :) .

bubbety
06-23-2011, 20:50
щом го искаш действай.щом ти се предоставя такава възможност да отидеш в Мексико според мен няма какво да се двуомиш.Помисли малко не е ли по-добре да отидеш там,да научиш нови неща,които в БГ няма как да стане.По-добре сега мисли за учението и чертай и следвай целите си,защото после ще ти е по-лесно.А относно актиорското майсторство ти искаш да заминеш за Америка да учиш там.Извинявай ама там пак ли на майка си ще разчиташ да ти оправи живота?Щом искаш курсове по актиорско майсторство проучи сама,поинтересувай се и най-важното не се отказвай от мечтата си :) :)

ForzaFelipe
06-23-2011, 21:08
Следвай мечтите си колкото и невъзможни да са те,не ставай като хора като мен,който зарязват мечтата си и вече не знаят какво да правят ;) Следвай я до край,дори и да не успееш ще знаеш "опитах,дадох всичко от себе си" и няма цял живот да се чудиш "ако бях направил това сега дали щях да съм такъв"...

aleks98
06-23-2011, 21:09
За да постигнеш мечтата си трябва да се трудиш, знаеш, щом си готова на всичко, помисли дали са ти по-важни приятелите или мечтата ти, опа, ти нали ще се върнеш при тях другата година, е, какъв е проблема?! Ти си мислиш, че като отидеш при леля си няма да си намериш приятели ли? :D Много ясно, че ще си намериш там много повече приятели, но пък точно да си актриса в България не е много развита професия, отиди за една година нищо, че пропускаш осми клас, все пак там при леля ти ще ти дадат по-добро образование, моят съвет е да отидеш една година при леля ти, да научиш езика, след това отиди при леля си, ако е възможно, и развий мечтата си там САМА. :) Успех при осъществяването на мечтата ти. ;)

bloodyF
06-24-2011, 11:37
Разбирам я, но все пак не мога аз да тръгна да питам. Вярвайте ми, бих се отказала от всичко, заради мечтата си даже бих се отказала да стана родител като порасна.

значи би се отказала от всичко, ама имаш сливи в устата да идеш до някое студио и да попиташ..
+ти си неориентирана в живота...на 12 исках да съм стюардеса, ама ми убиха надеждите, щото съм била твърде ниска..

така че, ако си грозна (нищо лично) няма никъде да те вземат..

според мен Мексико е добра оферта, отиди ;')

FuckIt
06-24-2011, 14:08
Омг, и питаш.. Заминавай в Мексико и не си губи времето.
И не мога да разбера, като си толкова навита що не провериш в нета ?

PyCoKoCkA93
06-24-2011, 15:55
Мечтите са много хубаво нещо,но понякога струват скъпо на човек :) В днешно време в България дори и в мечтите човек е ограничен...С риск да ти прозвуча като гадна кучка,ще ти кажа мнението си направо:В България развитие като актриса можеш да имаш точно на кукуво лято.Тук,за да просперираш в този бранс ти трябват много пари,връзки и разкрепостеност...Не си губи времето в празни мечти,а се замисли над живота и си избери професия,която е по-перспективна :) Иначе няма лошо да идеш при леля си,ще понаучиш език,ще поживееш на друг стандарт-полезно е :) А за приятелите си не се безпокой-ако са толкова истински и толкова държите един на друг,както казваш всичко ще е ок и като се върнеш всичко ще е постарому :)