View Full Version : помощ
Dannie96
06-25-2011, 18:33
искам да ви питам как се разбирате с родителите си?
Амии различни родители...Ммм те моите са супер пекани...почти всичко ми позволяват.
xfakexsmilex
06-25-2011, 19:06
Амии различни родители...Ммм те моите са супер пекани...почти всичко ми позволяват.
ccdesigns
06-25-2011, 19:27
И при мен е така.
zlatit0o
06-25-2011, 20:39
Има различни родители ;-)
На мен лично ми позволят почти всичко <3 .. Обаче имам приятелки на които родителите са повече от отвратителни :X:X Дори ги задължават да учат в някакви училища в които децата не искат, ужасно е.. :X
Greennight
06-25-2011, 21:58
Спокойно...И наще са донякъде така.Карат ме да ходя навсякъде с тях,въпреки че вече съм на 15 години...По интернет чак не ме следят,но ми нямат никво доверие просто...Почти всичките ми връстници ходят на море с приятели,само те не ме пускат...Тоест не са само твоите гадни...
П.П На колко години си ? :-o
xxKiFlAx
06-26-2011, 01:26
Живея сама и нямам директно проблеми (имам други с тях ) :D
SummerHit
06-26-2011, 04:21
Всички родители са различни, но за всички има начин как да се спогаждаш с тях, просто трябва да го намериш.
Личи си,че си малка и е нормално вашите да не искат да те оставят сама във вас и то заради момче,с което искаш да се виждаш ...
Що се отнася до моите родители - винаги са ми имали доверие и никога нищо не са ми забранявали,не са ми налагали вечерен час и т.н.,но и аз самата никога не съм прекрачвала границите на нормалното като прибиране по "никое време" и т.н. :)
RageAgainstTheMachine
06-26-2011, 09:13
Сигурно си прекалено малка все още. Мойте родители са някъде на границата. Не мога да ги разбера... :-o
Dannie96
06-26-2011, 09:26
Спокойно...И наще са донякъде така.Карат ме да ходя навсякъде с тях,въпреки че вече съм на 15 години...По интернет чак не ме следят,но ми нямат никво доверие просто...Почти всичките ми връстници ходят на море с приятели,само те не ме пускат...Тоест не са само твоите гадни...
П.П На колко години си ? :-o
и аз съм почти на 15.
Dannie96
06-26-2011, 09:30
Сигурно си прекалено малка все още. Мойте родители са някъде на границата. Не мога да ги разбера... :-o
почти на 15 съм. на приятелка родителите заминаха за испания за няколко месеца и сама се оправя, а е колкото мен!!
DesireToFire
06-26-2011, 10:16
Ти си момиче, на 14 и очакваш вашите да те оставят за няколко дни сама в града, за да можеш да се виждаш с момче?! Ти сериозно ли? Кой знае какво сигурно им минава през главата.
Ssummerjam
06-26-2011, 10:43
Като се сдърпате за нещо не им се сопкай, а със спокоен тон им обясни какво в поведнието им не харесваш. Опитайте се да постигнете някакъв компромис, така като всеки дърпа чергата към себе си нищо няма да постигнете. За да ти нямат доверие със сигурност си има причина, опитай да я отстраниш. :)
TheBeliever
06-26-2011, 11:16
Доверието и свободата трябва да се заслужат. Не може да се държиш като дете и да очакваш да се отнасят с теб като с възрастен.
И моите родители опитваха да упражняват прекален контрол, но успях да им покажа и докажа както техните грешки, така и своите възможности. След известно време, много нерви и караници успяхме да достигнем консенсус. Но промяна трябваше да има и в моето мислене и поведение преди да получа това, което искам.
Спри да се инатиш и се опитай да видиш и тяхната гледна точка. Ти си само на 14. Тревожат се за теб. Има толкова неща, които могат да се случат на наивно 14 годишно момиче и родителите ти се ужасяват от това. Напълно нормално е да не искат да те оставят сама за цели дни. Ако ти се случи нещо как ще си го простят?
Искаш повече свобода - спечели си я. Със зряло поведение, правилни аргументи в твоя подкрепа и никакво лигавене, циврене и детинщини. Защото не може днес да твърдиш "Достатъчно голяма съм за еди-какво-си", а утре да се глезиш като 3 годишна пикла пред мама и тате.
И най-важното - търпение. Не може да ти отпуснат юздите от раз. Доказвай се пред тях като отговорен млад човек и малко по малко ограниченията ще паднат. Но само ако можеш да им докажеш, че ти самата можеш да определиш границите на своето поведение.
Colouring
06-26-2011, 14:03
Консервативни,караме се често.