View Full Version : Крив гръден кош
Като малък по цял ден стоях изгърбен пред компютъра и по този начин си изкривих гръдния кош. Между гърдите ми е хлътнало и имам гърбица. Срам ме е да ходя по тениска, камо ли гол. От известно време се мъча да стоя максимално изправен, но просто не се получава. А като седна на стол пак си се свличам и се изгърбвам, защото иначе болката е непоносима. Постоянно се пъча напред, правя мостове и други глупости, но няма особен ефект. Моля ви кажете ми какво да правя за да си оправя стойката по възможно най-бързият начин, защото съм се комплексирал МНОГО ! Мерси предварително...
EverybodyLeaves
06-26-2011, 15:11
...
asp1r1n94
06-26-2011, 15:42
Сещам се за какво говориш,дори си имаше термин това...
Плуването ще ти помогне страшно много!
Ами аз плувах по едно време по 2-3 пъти в седмицата, но така и не разбрах какво точно ми трябва - бруст, крол ?? Пък и не съм сигурен, че изобщо го правя както трябва. В скоро време пак ще почвам.
П.С. Четох за едно заболяване наречено Pectus Excavatum, но уж бях на лекар и той ми каза, че при мен не било това. Макар, че при мен е точно така - http://www.naritasekijyuji.jp/news/images/img_new_014en_12.jpg . Интересното е, че до преди няколко дни съм нямал нищо подобно и явно се е получило в следствие на неправилната стойка. Пък и както казах имам и известна гърбица...
навремето имаше едно нещо,наречено изправителна гимнастика -занимания в училище,за деца ,младежи и девойки с проблеми..сега го няма,но все си мился че има специалисти-специалността е ЛФК,обикновено кинезитерапевтите се занимават с това
Grassh0pper
06-26-2011, 22:17
За това попринцип се почва от по-малък по късмет ако се хване.. преди освен , че е имало такива центрове (както се спомена предишния пост) , са ги проверявали и в училищата за изкривявания !
Решение : Записваш се на плуване.. НЯМА значение стила на плуване , самото действие е полезно.. не случайно се води най-хубавия спорт (макар , че е скъп) , друго - в свободното си време се хващаш за един лост с две ръце по широко от раменете хват и виснеш... ВСЕКИ ден така ! Нито ще ше изморява това нито нищо.
Плуването + виса смятам , че ще помогнат.. вече дали това ще ти помогне на 100% незнам , но определено ще има резултати.
firstdiesel
06-27-2011, 08:09
sajelqvam za latinicata
bez da hodish pri doktor ne pravi nishto!!!
badsector
06-27-2011, 13:29
Хващай йога.
everythingisrelative
06-29-2011, 09:54
ей гърбушко :P :P :P
навремето имаше едно нещо,наречено изправителна гимнастика -занимания в училище,за деца ,младежи и девойки с проблеми..сега го няма,но все си мился че има специалисти-специалността е ЛФК,обикновено кинезитерапевтите се занимават с това
Вярно че имаше и дори аз съм ходил като малък, но моето беше някакъв център, не в училище. Там освен упражненията, които ми показаха, ми дадоха и няколко съвета за вкъщи. Авторе, като спиш си слагай от малките тънки възглавници, а може направо и без, ако не ти е неудобно. Също така ходи у вас с книга на главата, може и много трудно да е в началото, но има ефект. Пък и ще свикнеш и после ще ходиш изправен винаги. Също така спортувай, каквото и да е, спорта всеки ден оправя такива проблеми. Иначе не знам дали все още има такива центрове, но ако намериш, ще е още по-добре.
Grassh0pper ти е дал добри съвети, пък сега и без това е лято, ходи на плаж всеки ден, най-вече за да плуваш. Ако нямаш плаж в града, ходи на басейн или направо както ти казаха, се запиши на плуване.
everythingisrelative
06-30-2011, 14:14
Вярно че имаше и дори аз съм ходил като малък, но моето беше някакъв център, не в училище. Там освен упражненията, които ми показаха, ми дадоха и няколко съвета за вкъщи. Авторе, като спиш си слагай от малките тънки възглавници, а може направо и без, ако не ти е неудобно. Също така ходи у вас с книга на главата, може и много трудно да е в началото, но има ефект. Пък и ще свикнеш и после ще ходиш изправен винаги. Също така спортувай, каквото и да е, спорта всеки ден оправя такива проблеми. Иначе не знам дали все още има такива центрове, но ако намериш, ще е още по-добре.
Grassh0pper ти е дал добри съвети, пък сега и без това е лято, ходи на плаж всеки ден, най-вече за да плуваш. Ако нямаш плаж в града, ходи на басейн или направо както ти казаха, се запиши на плуване.
само да не е бокс че още повече ще се изкривиш