View Full Version : Прием осми клас
С една приятелка кандидатствахме в едно и също училище аз писах първо желание в Непрофилирана (общообразователна) паралелка и второ в Профилирана , а тя първо желание в Профилирана и второ в Непрофилирана. Моя успех е 5,85 а нейния 3,40. Възможно ли е да я изместя от класирането за Профилираната паралелка защото съм с по- висок бал или щом съм писала второ желание за Профилираната паралелка не участвам в 1во класиране ?
С една приятелка кандидатствахме в едно и също училище аз писах първо желание в Непрофилирана (общообразователна) паралелка и второ в Профилирана , а тя първо желание в Профилирана и второ в Непрофилирана. Моя успех е 5,85 а нейния 3,40. Възможно ли е да я изместя от класирането за Профилираната паралелка защото съм с по- висок бал или щом съм писала второ желание за Профилираната паралелка не участвам в 1во класиране ?
Щом имаш 5,85 е ясно, че ще те приемат в Непрофилираната паралека по първо желание, въпроса е дали въобще ще може да я приемат в това училище с успех 3,40. :? Кое е това училище? (питам, за да видя дали е елитна езикова гимназия) Колко е бала на приятелката ти? (питам, за да видя дали гимназията, в която кандидатствате е с по-нисък минимален бал и дали има възможност да се класира)
Училището не е елитно. Обикновенно Средно общообразователно училище. За Профилираната паралелка няма кой знае колко желаещи затова приемат и с нисък успех. Бала и е 3,38. Но аз се чудя дали участвам в първо класиране за профилираната паралелка след като съм я подала като 2ро желание за да знам дали мога да изместя някой който е подал профилираната паралелка като първо желание но е с по-нисък бал от моя.
SmilezZz
06-29-2011, 11:46
Щом си писала на първо желание - непрофилирана паралелка и имаш висок бал - сто процента си приета.. Няма шанс да те приемат на второ.. :lol:
mimkata7
06-29-2011, 13:31
Писала, ли си на 1 - во желание НЕпрофилирана ,гимназия 100% ще те приемат там :)