Влез

View Full Version : Дилема, дайте съвети.

confusionVI
06-28-2011, 22:48
Здравейте.

Изправен съм пред дилема, не знам къде искам да уча.

Колебая се между ВТУ и СУ, само че не спирам да се лутам и не искам да направя грешка.

Всеки град си има плюсове, минуси .. София ми се струва голяма лудница, не знам дали ще мога да свикна, Търново пък е по-малък град и всичко ще ми е на една ръка разстояние, а и е малко по-близо до родния ми град.

София от друга страна предлага повече възможности... и докато уча (ако реша да работя) шанса да си намеря работа е по-голям... най-вероятно ще се запозная и с повече хора, докато Търново е малко по-голям от родния ми град, няма да има много разлика от тая гледна точка. След завършването също е ясно, че София е Града.. не че завършилите ВТУ не могат да работят в София, но пък е друго предполагам вече да си живял там няколко години.

Общо взето разсъжденията ми може да ви струват глупави и накъсани, но наистина ми е голяма каша и нямам идея к'во да правя.

Решението си е лично мое, знам, но няма да откажа някакви насоки/съвети от хора, които са имали подобен проблем, а и от всеки друг, де.

Благодаря.

aleks98
06-28-2011, 22:55
Всички, които не са от София си мислят, че в София е много лудница, има много хора, е да така е, но всичко си е като в другите градове, сигурно го казвам така, защото съм свикнал да живея в такава среда, но пък ще ти е по-лесно сега да отидеш в София и след като завършиш СУ да започнеш работа, защото после като отидеш да си търсиш работа ще ти е още по-объркано, но все пак ти си решаваш, но и в двата града можеш да успееш. ( :

amk933
06-28-2011, 22:55
София, приятелю:
-репутацията на СУ е по-добра от тази на ВТУ
-в София е бизнес животът и всичко, има работа, стажове
-ще имаш повече състуденти --> повече разбообразние и шансове да създадеш приятелства

ПС: Т'ва с лудницата е по-добре да му свикнеш от сега отколкото да се мъчиш след 5 години като завършиш. Колкото от по-рано си тук, толкова повече време да свикнеш... :)

Chacho
06-28-2011, 23:53
Не каза каква е специалността, но общо взето - СУ.

mo0nsy
06-29-2011, 14:03
Според мен Софийският е по-добрият вариант... Но все пак ти си решаваш ;) И успех..!!

shoael
06-29-2011, 14:08
София, защото: 1. Аз смятам да уча там, тъй че е нормално да те посъветвам и ти да избереш същото. 2. Столицата си е столица, особено когато става въпрос за образование и работа. 3. Това, че в София е "лудница" аз лично не го възприемам като нещо негативно. Според мен това ще те научи да се справяш бързо, лесно, (вкусно) с живота на бързи обороти.

confusionVI
06-29-2011, 22:23
3. Това, че в София е "лудница" аз лично не го възприемам като нещо негативно. Според мен това ще те научи да се справяш бързо, лесно, (вкусно) с живота на бързи обороти.

Абе и това го има... в "провинцията" живота е буквално спрял, особено по-малките градове.