Влез

View Full Version : Маска с хума

sunshine01
06-30-2011, 19:38
Здравейте :)

Взех си хума на Джанкар, понеже нямаше друга. Ще си правя маска на лицето и имам няколко въпроса. Освен с мляко, с какво друго може да смеся хумата (с мазна кожа съм, ако това има значение) ? Колко пъти седмично е добре да я правя тази маска? И трябва ли да ползвам някакъв хидратиращ крем след това?

Alekssandyr
06-30-2011, 19:52
Принципно, аз сутринта си направих за пръв път :) Смесих я с вода! А иначе след тая маска се мажи с Бочко, Нивеа или ЗДРАВЕ (Нивеа и Здраве са еднакви :) )

FuCKkK13
06-30-2011, 19:59
медът е полезен за лицето, но не знам как ще го смесиш с хума.. по-добре по-отделно.. аз като си правя маска на лицето я смесвам или с обикновена вода или с розова вода :)

LudotoDevoiche
06-30-2011, 20:01
Аз си правя следната маска: хума, сода за хляб и малко розова вода. На мен много добре ми действа и почиства лицето идеално :)

millmii
06-30-2011, 20:48
Може да я смесиш със сока на някакъв плод/зеленчук .. ако нямаш сокоизстисквачка можеш да го настържеш и прецедиш и да вземеш сока (а защо не и части от плода/зеленчука) :) :)

sunshine01
06-30-2011, 20:52
Благодаря за предложенията. :) А колко пъти седмично да я правя, защото знам че не трябва много често, понеже изсушава кожата ?

Alekssandyr
06-30-2011, 20:55
Два, до три пъти седмично :) Препоръчително е да се прави вечер !

sunshine01
06-30-2011, 21:38
Два, до три пъти седмично :) Препоръчително е да се прави вечер !

Мерси.. то и без това само вечер имам време за маски 8-)

Sigrina
06-30-2011, 22:09
Аз си правя веднъж в седмицата маска от хума, розова вода, обикновена вода и лимонов сок. Много си я обичам, пък и кожата ми става много яка след това :) Само важно е да знаеш, че не бива да до хумата да се докосват никакви метални прибори или съдове :) Успех!

Sevdito
07-01-2011, 06:53
Аз си правя веднъж в седмицата маска от хума, розова вода, обикновена вода и лимонов сок. Много си я обичам, пък и кожата ми става много яка след това :) Само важно е да знаеш, че не бива да до хумата да се докосват никакви метални прибори или съдове :) Успех!

Защо? :-o

Rebirthing
07-01-2011, 08:01
Защото така ! Нарушава се качеството на хумата, даже при добива не трябва да се използва метал !

Колкото до маската, може да я смесиш с вода, с розова вода, с някое растително масло (зехтин, бадемово масло и др.), със сок от плодове / зеленчуци, чай или кисело мляко.

WaterLilly
07-01-2011, 08:36
Няма проблем да се разбърква с пластмасова лъжичка, нали?

Sigrina
07-01-2011, 14:43

Защо? :-o

Защото хумата е отрицателно заредена и когато се допре до нея нещо метално, то много лесно би променило заряда й. Следователно и свойствата й няма да са толкова добри :) Дори има значение как е добита хумата, защото за да е насипана в бурканчета е смляна/стрита с помощта на машини с метални части, а има и хума, която продават на буци /по скъпа е с около 50 стотинки/, която не е стривана и следователно е по-силна :)

П.С. Аз си правя и на косата маска с хума, само че там слагам и тривитаминол, бадемово масло и портокалово масло /за аромат/. Много добре ми действа, но не го препоръчвам на момичета, които се боядисват, защото заради хумата, цвета се отмива по-лесно.

sunshine01
07-01-2011, 19:26
Не знаех това за металните прибори и съдове. Благодаря ви :)

tanch3t093
07-01-2011, 20:36
Аз си я правя с сока от краставица + ч. л. бадемово масло :) (заедно с хумата).

titinkaa
07-02-2011, 07:12
И аз съм с мазна кожа и я смесвам само с вода,много рядко с кис.мляко,и след това като се измия се мажа с крем хидратиращ.Купи си новия на Здраве с леката формула където го рекламират,че е за пъпки.

mee3
07-03-2011, 13:25
Една моя приятелка е прави с вода и има действие на нея.. кожата й е мазна .. аз искам да попитам /за да не отвярям излизашна нова тема/ горе долу колко време трябва да стоя с маската и след това като се измия с вода ззадължително ли трябва кремче да слагам ??

mee3
07-03-2011, 13:26
и да попитам: става ли маската с хума да е смао от хумата и розова вода ??

LudotoDevoiche
07-03-2011, 13:36
Можеш да седиш с маската примерно 15-20 минути, а кремче да нанасяш по желание. Но ако кожата ти е суха и по принцип, то то е задължително. А дали можеш да смесиш хумата с розова вода: ДА. Аз си правя точно такава маска, но добавям и сода за хляб :)

mee3
07-03-2011, 13:47
Благодаря ти много.. но искам да попитам и още нещо: крема на орифлейм Amber Elixir .. МОЖЕ ЛИ да се използва за лице.. и особенно става ли за след маски ??

djidji_to
07-03-2011, 13:57
сега мисля да си правя маска с хума 1 аспирин и бадемово масло.Не съм си правила до сега..

Ssummerjam
07-03-2011, 14:45
Може също с розова вода да смесиш, с обикновена вода.. 8-) 1-2 пъти седмично ако я правиш не мисля, че ще ти изсуши кожата, дори в случай, че не нанасяш крем след това.