Влез

View Full Version : Колко глупава дилема...

gia_sena_mono
07-03-2011, 18:36
Наистина е много глупаво - искам да ида на море (сега съм в отпуск). Но въпросът най-важен и гаден не е къде (и той също,но не толкова) с кого? Значи първоначално предложих идеята на гаджето си и той не се съгласи, после една приятелка (най-добрата) ми предложи на мен тази идея.Стигнах до момента, в който гаджето се съгласи, но аз трябва да ми платя кажи-речи половината разходи (аз глупавата предложих този вариант,в желанието си да бъда с него,а и той в момента няма голяма финансова възможност).
Дали да бъда с него за 3 дни и аз да му платя половината разходи или да бъда с моята приятелка за 4-5 дни и сама си харча парите.
Исках да ида с приятеля си с идеята да се подобрят отношенията ни, да сме само двамата, а ние непрестанно се караме, обижда ме, опитва се да ми се налага едва ли не контрол. Но не знам защо искам да бъда с него...И отида ли пък с моята приятелка той ще ме зареже - 100%!
Просто знам,че каквото и да избера ще е грешно...
Какво е вашето мнение по въпроса, с който ви запознах накратко?

Et4etoo
07-03-2011, 18:41
за какъв чеп ти е някой , който би те зарязал веднага, ако не отидеш с него. Дори и да отидеш няма ли да си провалиш ваканцията..в постоянни кавги и т.н ..според мен отиди с приятелката си . Няма гаранция , че дори и да отидеш с него пак няма да скъсате . и за бога как го търпиш такъв ?!

directing
07-03-2011, 18:42
Ми..отиди с приятелката си честно казано..аз поне бих избрал това..

SilverRain
07-03-2011, 18:44
Ми..отиди с приятелката си честно казано..аз поне бих избрал това..

+ ... какво го мислиш въобще ...

Kenjakii
07-03-2011, 18:47
По добре с приятелката ти,пък и не си заслужава да бъдеш с някоѝ коѝто би те зарязал за нещо такова.

gia_sena_mono
07-03-2011, 18:49
Работата е,че държа на него... какъвто и да е той... не знам защо, но държа на него. И на мен не би ми харесало той да избере приятелите си пред мен.
Не знам какво да правя - искам с него, а знам,че с моята приятелка може би ще е по-добре, не знам. А ми остават около 10 дни края на отпуска.

directing
07-03-2011, 18:53
Вие сте привързани един към друг ,малко или много ,разбира се ,че държиш на него!:)Но виж как стоят нещата.Ти му плащаш на него в тази криза морето ( ако той ти плащаше на тебе,хайде ,по -става.. ) .. Но ти му плащаш морето и отиваш там и какво?Той да си живее живота ,а ти да искаш примерно да правиш нещо различно .. Искам да ти кажа,че не си заслужава да му плащаш и пак да не си изкараш много добре..той може утре да те зареже,а ти ще му плащаш моренцето..И запомни нещо ,ако той те зареже заради това,че не си му платила морето,а си отишла с приятелка..значи изобщо не те заслужава!

aLLa
07-03-2011, 18:58
В ситуацията, която описваш аз бих избрала приятелката си. Казваш, че напрестанно се карате.. и там ли искаш да се карате, или мислиш, че като сте на почивка ще си затворите очите за проблемите между вас? Той явно е човек, който не те цени и уважава, следователно няма да ти осигури нужния комфорт. След като искаш да отидеш на почивка, предполагам, че искаш да си отпочинеш и да не мислиш за негаивни неща.. Той ще ти позволи ли да се откъснеш от ежедневието си и да се отпуснеш изцяло? Пък и не мисля, че една екскурзия би променила нещо във връзката и отношенията ви.. ако има видима промяна, няма да е за дълго.
Помисли си добре дали той заслужава всичките усилия, които си готова да направиш заради него. Дали би ги оценил.. Дали би ги направил за теб?
Казвам ти го, защото съм минала през нещо подобно и знам колко несправедливо е. И знам как си затварях очите за всичките безумия, които си позволяваше, единствено защото.. държах на него :)

gia_sena_mono
07-03-2011, 18:59
И запомни нещо ,ако той те зареже заради това,че не си му платила морето,а си отишла с приятелка..значи изобщо не те заслужава!
Ще ме зареже,не защото не съм му го платила,а защото не съм избрала да бъда с него.Той едва се съгласи на моя вариант. През годината спестявах,не планирах да ходя на море,но искам,не съм ходила не знам от кога.А с него на почивка никога, а сме заедно от 3 години.

directing
07-03-2011, 19:04
И запомни нещо ,ако той те зареже заради това,че не си му платила морето,а си отишла с приятелка..значи изобщо не те заслужава!
Ще ме зареже,не защото не съм му го платила,а защото не съм избрала да бъда с него.Той едва се съгласи на моя вариант. През годината спестявах,не планирах да ходя на море,но искам,не съм ходила не знам от кога.А с него на почивка никога, а сме заедно от 3 години.

Е и?Не е ли същото?Той няма ли ум в главата да се досети,че може би ти не можеш да си го позволиш..Е да,в желанието си да дойде с теб,малко си прибързала с това ,че ще му платиш нещата,но все пак..Ако те обича наистина,ще те разбере..Кажи му,че ще идеш с нея,защото вече си се разбрала или защото в момента не можеш да си го позволиш..Ако отидеш с него на тези условия ,ще се прецакаш.Повярвай ми!

mugsinka
07-03-2011, 19:59
аз бих избрала него ако бях на твое място защото знам какво ти е но със сигурност е по правилно да отидеш с приятелката си :)

shugababe112
07-03-2011, 20:07
Заедно сте от 3 години...ако както казваш искаш и занапред да си с него (това че не те заслужава е отделен въпрос,но ти си знаеш най-добре) ще е доста тъпо да предпочетеш приятелката си пред него,защото в крайна сметка ти първа си го помолила да е с теб,накрала си го,той накрая се е съгласил и ти да му кажеш: Еми сори,свърши вече. Всеки би се обидил.Има според мен два варианта: да отидеш с него И с приятелката ти,тя може да си вземе приятеля ако има,а ако не някои приятел на твоя.Другия вариант е да отидеш с него,въпреки че е супер тъпо ти да му плащаш дано поне го оцени и ти се реваншира с 3 дни истинска почивка без караници и да ти угажда както може,защото най-добрата ти приятелка би те разбрала ако и обясниш каква е ситуацията...

gia_sena_mono
07-04-2011, 15:23
Няма вариант да съм и с нея, и с него. Приятелката ми би ме разбрала,но все още не знам как да постъпя...Без да искам мнението на останалите, те ми казват да ида с приятелката.
Мисля,че много ще го нараня...

4o4ina
07-04-2011, 15:49
върви с приятелката ти :) зарежи го оня льохман :?

mArMaLaDkA
07-04-2011, 18:36
И на мен не би ми харесало той да избере приятелите си пред мен.

Откъде си сигурна обаче, че ако имаше възможност, нямаше да го направи?
Замисли се с кого ще си прекараш наистина добре. От начина, по който представи гаджето си, на човек не му остава добро впечатление. Не смятам, че е заслужил да правиш, каквото и да е за него. Цяла година ти е правил панаири и се е държал с теб като с безгласна буква, пък ти не стига, че си му прощавала, ми и морето ще му плащаш. Откъде накъде? После се чудите 'що гаджетата ви нямат уважение към вас. Кой ти дава гаранция, че няма да продължи да се държи като истерична осмокласничка и по време на почивката?
И отново - замисли се с кого ще си прекараш наистина приятно, ама честно.

aLLa
07-04-2011, 18:36
Няма вариант да съм и с нея, и с него. Приятелката ми би ме разбрала,но все още не знам как да постъпя...Без да искам мнението на останалите, те ми казват да ида с приятелката.
Мисля,че много ще го нараня...

А.. когато той теб те наранява, дали се замисля? :x
Ти си решаваш, миличка, но човек, който те обича няма да те кара да правиш непрекъснати компромиси със себе си.

bloodyF
07-04-2011, 20:14
извинявай, ама ти да не ходиш с неосъзнат педераст?
не гей, а педераст!
къв е тоя мухльо та иска да му плащаш разходите по почивката, пък и щял да те зареже ако не го направиш

отивай с мацката на море, забийте някое и друго гадже и се накефете на лятото.без мухльовци и тъпаци

и приятно прекарване : )

shugababe112
07-04-2011, 21:22
Искаш ли да продължиш връзката си с него?

gia_sena_mono
07-06-2011, 09:38
Хора,чувствам се ужасно!
Искам да ида на море -защо съм работила,за да не мога да си позволя да отида за няколко дни някъде ли?
Приятелката ми ми говори от гледната точка на необвързан човек - казва и тръгва, без да се съобразява с никой! Но ако тя беше на мое място би избрала приятеля си, без дори да има вариант да сме двете - в това съм сигурна.
А причините, поради които искам да съм с него са, че мисля,че и той заслужава да иде някъде. Работи постоянно, няма да има отпуск, забавят им заплатите с 2 месеца - гадно ми за него. Ако отида с нея не знам дали ще се забавлявам, не знам. Мисля, че ще се почувствам виновна.
С приятеля ми се караме постоянно, но държа на него. Сякаш съм сляпа за начина му на държание към мен. Просто той иска да му казвам къде ходя, какво правя или по-скоро да се допитвам до него дали изобщо да направя нещо, да му казвам в колко часа ще се прибера. Винаги е твърдял,че му изневерявам, а аз никога не съм правила подобно нещо. Истината е,че не ми вярва и за да избегна караниците го лъжа,че не съм ходила никъде (когато съм излизала с с приятелка или сама). Не искам да го лъжа,чувствам се глупаво, като измамница.
А и той не иска аз да му плащам, аз предложих този вариант. И причината да ме остваи сигурно ще е,че бих избрала нея,а не него.

3oPuTy
07-06-2011, 11:47
извинявай, ама ти да не ходиш с неосъзнат гей?
не гей, а гей!
къв е тоя мухльо та иска да му плащаш разходите по почивката, пък и щял да те зареже ако не го направиш

отивай с мацката на море, забийте някое и друго гадже и се накефете на лятото.без мухльовци и тъпаци

и приятно прекарване : )
Абе що не четете преди да пишете?!
Той не е искал да ходи,защото не разполага с нужните средства и авторката го е убедила да си разделят неговите разходи.Освен това тя си мисли,че той ще я зареже,защото в първия момент супер много настоява да отидат заедно,а в следващия момент решава,че иска да отиде с приятелка и е нормално на момчето да му стане гадно,тъй като трудно се е навил на този вариант,а накрая тя оттегля предложението и отива с друг човек.

По темата:
Не разбрах защо не може да отидете тримата?
Освен това не знам,с какъв бюджет разполагате ти и приятеля ти,но има квартири и за по 10лв. на вечер.Е,не са лукс,но са напълно нормални ... Ако преди това си избрала някое по-скъпо хотелче спокойно може да потърсите нещо по-евтино и така ще сте на море малко повече време :)
Ако съм на твое място бих отишла с него.3 години не са малко време,а и си личи,че държиш на него и искаш нещата да се оправят,а ако не се осамотите някъде,далеч от работата,приятелите и роднините,това просто няма как да стане :? Нормално е да има караници в една връзка,а и предполагам е изнервен и заради работата.Все пак не е много приятно да бачкаш 2 месеца без заплата :?
Отивай с него,забавлявайте се (до колкото е възможно) и най-вече поговорете за вас :) За мен това е по-добрия вариант.Все пак ти сама казваш,че ако отидеш с приятелката си през цялото време ще се чувстваш гузна и няма да можеш да се отпуснеш и да се забавляваш ...

gia_sena_mono
07-06-2011, 13:06
Зориту, нещата няма да се оправят - не веднъж съм се убеждавала в това. Просто искам да изживеем нещо хубаво заедно.

gia_sena_mono
07-06-2011, 14:24
Ядоса ме с глупостите,които наговори отново - спонтанно МАЙ взех решението да не бъда с него.Ще отида, а като се върна каквото стане.