PDA

View Full Version : Здравословно хранене - какво значи и как се практикува ?

Inn0cenCe
07-03-2011, 19:28
Здравейте! Наскоро спрях цигарите и реших да почна да живея по по-добър начин, а именно със здравословен режим на хранене и тренировки. Та, пиша Ви, за да ми помогнете с това. Моля, да ме информинате какво е здравословното хранене и как да го практикувам. Тръсих доста по темата, но нещата които намирам определено не отговарят на въпросите ми. Надявам се, някой който се храни така, да ми обясни, защото съм страшно заинтересована. Благодаря предвавително ! :)

cunt
07-03-2011, 19:34
най-важното е да се храниш начесто през 2-3 часа на по-малки порцийки ,а не 2 или 3 пъти в деня да се натъпчеш- така забързваш метаболизма
в полезните храни влизат млечните продукти,яйцата,месото,ори а,картофите,плодове ,зеленчуци..наблягаш на тея храни ,намаляваш сладкото ,спираш газираните напитки и фаст фууд храните и тва е общо взето
също така забравих да спомена ,че закуската е най-важната част и ще е добре никога да не я пропускаш

djidji_to
07-03-2011, 19:43
http://desilifestyle.net/
има много полезни неща

ri41
07-03-2011, 20:42
значи основното е да не ядеш бързи храни, закуски, мк доналдс, кфс, дюнери и други мазнотиики, не пий газирано, не прекалявай със сладкото замести го с мед, яж повече пресни плодове, зеленчуци, млечни произведения, чисти меса, риба, морски дарове всякакви, не пропускай и зърнените храни, като леща, грах, ориз, картофи, боб, пий прясно изцедени фрешове, повече вода, и разбира се движение, спорт, разходки, това е всичко :wink: