View Full Version : абитуриенти -випуск 2012
Предлагам в тази тема да обсъждаме предстоящия ни абитуриентски бал
titinkaa
07-05-2011, 16:01
Присъединявам се,защото и аз завършвам 2012г. :)
SmilezZz
07-05-2011, 16:02
Охх,от една страна супер много ви завиждам и искам да съм на "вашето" място. Но пък от друга ми става гадно,когато знам,че ще се разделя с класа,а и с ученическите си години. Тези,безгрижните,пълни с усмивки и не само.. 8-)
- Иначе ще следя темата,тъй като от випуск 2012 имам доста познати и приятели.. Та,така.. Пък и ми е интересно.. Вълненията около бала и изпитите.. :D
titinkaa
07-05-2011, 16:09
И на мен ми е мъчно за у-щето и приятелите.До скоро супер много се кефих,че догодина се махам от у-ще,но тези дни като се замислих кво ме чака и хич не искам да завършвам. :( Но пък живот и здраве ако ме приемат в университет пак ще е хубаво,ще си представям,че съм си в моето у-ще. :D
да и аз до преди 2 години си мислеь ,че никой няма да ми липсва,но колкото повече наближава времето да се разделя с класа и с учителите си ми става много кофти и мъчно,но пък се радвам ,защото ме чака нещо по-хубаво,нещо непознато все още за мен .
NqkfaNikakva21
07-05-2011, 16:48
и аз съм за тук 8-)
засега нищо няма да ми липсва
до тая година бяхме ебати якия клас, а сега всички си изпоказаха рогата ... вместо да е обратното 8-)
titinkaa
07-05-2011, 16:51
^Спокойно и ние сме така. :D
NqkfaNikakva21
07-05-2011, 17:10
ама да се спасяват бе
да живеят групичките 8-) 8-) 8-)
иначе за къде сте се ориентирали?
нещо по-сериозно да сте решили?
rashito0o
07-05-2011, 17:22
И аз се прибавям към вас...Да дочакаме заедно предстоящия бал и подготовката за баловетее ... :grin:
j_adore2
07-05-2011, 17:24
Имам чувството, че вчера беше моя бал, а вече се готвите следващите :? :D
gerganaaa007
07-05-2011, 19:17
Хайде и аз да се прибавя към тая темаа :-D Колко бързо лети времето,кога бяхме 1-ви клас а вече 12-ти :(
krisito9212
07-05-2011, 19:59
Леле,вие много рано,на нас още не са ни минали изпитите.
Като се сетя и аз как се вулнувах по това време,не искам да ви плаша,но това беше най-ужасната ми година,събрах стрес сигурно за 20 годии напред.Но това не важи за тези,които няма да кандидатстват де :) Единствените ми хубви моменти бяха изпращането,бала и екскурзията,но минаха толкова бързо като миг.Все още си чакам бала и екскурзията и все още съм в депресия,както всички мои съвипускници.Страхотни изживявания и емоции,но кратки,сякаш сън...И все пак-пожелавам го на всички-невероятно е,макар и за кратко,И не се депресираайте като свърши и не бързайте да завършвате ;)
GabrielleShayk
07-05-2011, 20:06
Аз още не се вълнувам.Изглежда ми някак далечно,въпреки че изобщо не е.
Josefinne
07-06-2011, 07:14
Абсолвентките броят ли се тука? :oops:
glezenafukla
07-06-2011, 09:27
Аз още не се вълнувам.Изглежда ми някак далечно,въпреки че изобщо не е.
Аз същоо.. толкова чакам вече да се махна от мойто училище, чее.. може би, класа ми не е мн. готин.. за всички тези години, така и не успяхме да станем колектив, дали има и 5 пъти да се събрахме за тези 4, близо 5 години, повече от 15 човека не е имало на събиране, понякога сме били 8, най-много 10 души.. но какво да се прави.. разни хора, разни идеалии :grin:
А, иначе наистина много неща ни предстоят тази година, не ти балове, екскурзии, ест. изпити и матурии.. но не смятам, че е непосилно.. ;)
krisito9212 е доста права! :) Всичко минава точно за миг, а толкова много време ще се подготвяте и ще го мислите... Недейте да бързате да завършите, колкото и гаден да ви е класа. И моят не беше от най-хубавите и наистина точно накрая всеки си показа рогцата и тъмните страни. Дори една част от тях ми развалиха и настроението на бала. Не го позволявайте, ще съжалявате!
Иначе няколко съвета от мен:
- учете си редовно през годината по БЕЛ + 2рата матура + предметите, които ще ви трябват за кандидатстване. Накрая е много по-лесно просто да се преговори, вместо да се учи в последните дни, когато ( повярвайте ми ) няма време
- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочетете "Тютюн" и "Железният светилник" през лятото, защото през годината ще ви излезе през ... да го четете тогава :D (отново от личен опит)
- правете си повечко снимки - 12 клас е годината, която най-вероятно ще запомните най-много, а снимките много помагат за това. Аз почти всеки ден носех фотоапарат на училище и сега имам повече спомени, отколкото си мислех, че ще имам, естествено благодарение на снимките, чрез които си припомням всичко :)
- по-навреме си измислете кого ще каните, какво ще правите на изпращането ( ако сами си го правите, а не някой друг випуск на вас ), защото при нас всичко стана в последния момент и малко се поизложихме
- колкото и да не ви харесва класа ви, направете усилия поне да не се карате и да се държите нормално, за да не е още по-напрегната обстановката, отколкото и без това ще е
Пожелавам на всички едно незабравимо лято, изживейте си го пълноценно, защото най-вероятно ще ви е последното такова!
Ако се сещам по-често, ще следя темата ви, за да изживявам наново с вас всичко. :)
П.С. Съжалявам за отплесването :oops:
LoveHurT
07-06-2011, 15:09
+ мен.
Иначе ми е притеснено единствено за матурите и най-вече втората, с БЕЛ съм ок като изключим интерпретативното 8-)
Вие каква втора сте избрали?
NqkfaNikakva21
07-06-2011, 16:15
Боже тая 2ра матура ще ми изяде главата ...
идея си нямам по какво да е -.-
на нас изпращането ни се организира от училището,само ние си избираме песента на която излизаме и всеки клас си подготвя неговата визитка,а колкото до класа ,тази година след въпрос ,зададен към едно момче дали ще идва на бала,той отговори <<абе не знам има много време до тогава>> :D
айдееееее дойде и нашата последна година :grin:
като цяло супер мн си обичам сегашния клас ,но от друга страна искам и да завърша даскало и да се срещна с проблемите на живота след училище..надявам се да запазя приятелствата си от последните години в гимназията и да срещна мн нови в университета :grin:
Ех и аз миналата година се вълнувах така :) Но когато дойде времето за всичко ми беше като сън...Изключително готино си изкарах на бала и не само на него де...Изпращането ми също беше уникалнооооо!!! Сега мога само да си спомням за всичко това с усмивка... НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ УЧИЛИЩЕТО,УЧИТЕЛИТЕ И СЪУЧЕНИЦИТЕ !!! МНОГО ГИ ОБИЧАМ ВСИЧКИТЕ И СТРАШНО МНОГО МИ ЛИПСВАТ !!! :smt007 :smt007 :smt007
FuCKkK13
07-06-2011, 17:59
съжалявам, че пиша в темата, а няма да завършвам още имам 4 години :D .. направо ми се плаче като чета.. първо защото се радвам и 2ро като знам, че като почнем идващата учебна година някой ще ходят в други градове и няма да сме заедно и като си представя какво ще е след 12 клас.. искам да завърша - ама не искам да се разделям с класа и учителите :( .. иначе мога само да ви пожелая да си прекарате последната учебна година наистина като първа и последна, бала да ви мине по вода и да се забавлявате много.. и след бала в живота да ви върви по вода ! .. :-) на всички :)
titinkaa
07-06-2011, 19:34
Благодарим на всички за хубавите пожелания! :) :-)
Моята втора матура е биология,някой има ли с мен? :) 8-)
тва ще е последния випуск 8-)
glezenafukla
07-06-2011, 20:49
Випуск 2012, защото ще бъдем най-яките..!!! :grin:
titinkaa
07-07-2011, 09:41
тва ще е последния випуск 8-)
:D стига бе майна,живее ми се.... :D
francyzoi4ety
07-07-2011, 10:51
И аз се вписвам в колонката чакащи да дойде бала.. нямам търпение!
titinkaa и моята втора матура ще е биология :)
titinkaa
07-07-2011, 12:41
^Ее супер,не съм сама. :)
Подготвяш ли се вече? :)
Ами аз съм профил биология и химия и се подготвяме в у-ще..ти ? :)
titinkaa
07-07-2011, 15:39
^В у-ще я изучавам като ЗИП и отделно вкъщи се подготвям сама.
LoveHurT
07-08-2011, 09:24
^ сигура ли си, че ще успееш сама?
аз съм география и може да се каже, че съм почнала темите, лееко 8-)
просто леля ми ми преподава и в училище и извън.. и само ме пришпорва, че нямало време
swidinka93
07-09-2011, 11:12
И аз съм с вас!И аз завършвам през 2012!
SuperBadSuperFresh
07-09-2011, 11:34
Абе не ни ли е много рано да си мислим за бала? :D
NqkfaNikakva21
07-09-2011, 11:43
рано, рано, ама като няма какво да се прави по цял ден 8-) 8-)
titinkaa
07-09-2011, 12:16
^ сигура ли си, че ще успееш сама?
аз съм география и може да се каже, че съм почнала темите, лееко 8-)
просто леля ми ми преподава и в училище и извън.. и само ме пришпорва, че нямало време
Даа,ще успея.А и най-важното е да се знаят добре уроците от 9-10-ти клас,и после другото е само надграждане на основата.Все пак в 11-12-ти клас учим същото,като в предните 2г.,само дето разширяваме нещата. :)
sunrisee6
07-09-2011, 13:01
Включвам сее :) Още ми се струва рано да се вълнувам за бала, много далеч ми изглежда, но сега като дойде септември сигурно ще почна и аз с нервите :D а втора матура - математика
Svetozara
07-09-2011, 15:36
и аз се присъединявам към ваасс випуск 2012 :) уча в химията,за това че съм решила и 2 матура да ми е по химия (там не ме е страх) но по българския........... много ме е страх за матурата, госпожата ни е една усойницаа.... на нищо не ни научи тези 4ри години.....
А колкото до облеклото за бала не ми се дават много пари за рокля.... ще е нещо късичко и не много официално,за да мога да си я нося после(преди не мислих така,исках дълга рокля с две цепки,но като се замисли човек няма нужда да стои в гардероба и да хваща прахоляк.....)мисля да е светло тиуркоазена,понеже много ми харесва този цвят!А проческата си я знам още от 9 клас хахаха щом до сега не съм си променила мнението,значи ще съм с нея :))
Вие мислили сте по тези въпроси?
glezenafukla
07-09-2011, 15:52
Аз най-вероятно ще бъда къдрава или нещо с къдрици.. :)
sladur4etyYy
07-09-2011, 16:38
и аз съм за тук, но честно казано не ми се мисли отсега за подготовки- нито за бал, още по- малко пък за кандидатстване. ще стана активна в тая тема чак на есен. 8-)
аз още не съм решила,но дилемата ми е къса рокля ( http://stylissimo-bg.com/images/mk15-30.jpg) <<това или дълга рокля-тип гръцка богиня,а прическата ще зависи от роклята.
Svetozara
07-09-2011, 16:51
аз още не съм решила,но дилемата ми е къса рокля ( http://stylissimo-bg.com/images/mk15-30.jpg) <<това или дълга рокля-тип гръцка богиня,а прическата ще зависи от роклята.
роклята ми харесва,а мислила ли си дали ще ти я шият или от някой магазин ще я купиш?
Аз съм се спряла на този вид с едно рамо,много ми харесват :)
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-JSdGX5TKylk/TWVjyjCuewI/AAAAAAAAPXA/pcTnJM66PTE/s400/sexy-dressses-2011.jpg&imgrefurl=http://eshopwindow.blogspot.com/2011/02/2011.html&usg=__LZ1VL1Cs8jmxA7DymMr2Vil1DYE=&h=400&w=400&sz=20&hl=bg&start=173&zoom=1&tbnid=6i5KaQE4k0UzOM:&tbnh=152&tbnw=146&ei=FIUYTqa4CYf5sgadoLC1Dw&prev=/search%3Fq%3D%25D0%25BA%25D1%258A%25D1%2581%25D0%2 5B8%2B%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25BA%25D0%25BB%25D 0%25B8%26um%3D1%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26biw%3 D1366%26bih%3D665%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=463&page=8&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:173&tx=102&ty=67&biw=1366&bih=665
а колкото до прическата ще е тази и преди да се върже косата ще е сплетена :Р
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.klassa.tv/media/vlcsnap2010121615h25m25s126.png&imgrefurl=http://www.klassa.tv/video/tv/id/13&usg=__ILGi0jkHI4BSeBqq4kCzo-50cmk=&h=346&w=614&sz=283&hl=bg&start=31&zoom=1&tbnid=_SRxSZqZzmrZnM:&tbnh=112&tbnw=199&ei=pIYYToOVG4Ptsga-rdWwDw&prev=/search%3Fq%3D%25D1%2586%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2 582%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%2 5B0%2B%25D1%258F%25D0%25BD%25D0%25B5%25D0%25B2%25D 0%25B0%2B%25D0%25BC%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25B8% 25D1%2587%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25BE%2B%25D0%25 B7%25D0%25B0%2B%25D0%25B2%25D1%2581%25D0%25B8%25D1 %2587%25D0%25BA%25D0%25BE%26um%3D1%26hl%3Dbg%26cli ent%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26biw%3D1366%26b ih%3D665%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=178&vpy=171&dur=258&hovh=112&hovw=199&tx=228&ty=65&page=3&ndsp=16&ved=1t:429,r:10,s:31&biw=1366&bih=665
Не,на шивачки аз нямам доверие. Ако не си харесам нищо в България и съм решила категорично,че ще е тази рокля от линка,април месец имам път към Лондон и направо от там ще си е взема.
btw и твойта рокля е хубава. Такъв тип рокля ми беше вариант преди ,но понеже на изпращането мисля да съм с къса рокля, очертаваща линиите на тялото ми,за това реших за бала да пречупя тази визия и да съм с нещо по-свободно.
Svetozara
07-09-2011, 17:54
И аз исках да съм с дълга рокля на бала и къса на изпращането,но има едно НО........ един клас сме и се разбрахме че няма да имаме изпращане,а само бал ..... и да не хвърляме толкова пари на вятъра!И класната да може да ни заведе на екскурзия някъде извън България!
И така едни от най-хубавите рокли и обувки от личен опит знам са в Пловдив(по изчистени модели)обувки също има там!И в Хасково има много хубави обувки и са що годе на добри цени.... като се има предвид,че са от естествена кожа.И въобще няма смисъл да се ходи до София,а камоли до Асеновград......на кичозните рокли са там(бала на сестра ми беше преди 2 години обиколихме цяла България докаато и намерим рокля)Ходихме в Асеновград цените да евтини са,но.....роклите са цигански..... целите в камъни,паеити и т.н.В София същите рокли от Асеновград на двойни и тройни цени.......Да ходихме и по бутиците,имаше много красиви рокли,но..... 3000лв надали някой от тук присъстващите ще даде само за една рокля...... но най-хубавите рокли в България са в модна къща Романтика,наистина си заслужават парите,но определено аз няма да дам за една вечер и то само за роклята, 3000лв която ще я нося само 5 часа и после я слагам в гардероба.....просто няма смисъл балът е един хубав миг в живота да помним го завинаги,но не всички имат възможността да дадат по 5 000лв на децата си само за облеклото....Ами след това който ще кандидатства ще му трябват още пари за прием после като го приемат общежития,абе изобщо покрай баловете,а и след това хвърчат многоооо пари........
именно и аз подкрепям твоето мнение.Не желая да дам куп пари за една вечер,пък и за мен е по-важно от това как ще си изкарам,първите 5 минути ще мисля за облеклото си ,прическта си,грима си и т.н ,след което въобще няма да ми прави впечатление как съм облечена.
Svetozara
07-09-2011, 18:21
http://prikachi.com/images/191/3550191N.jpg тук се вижда по-хубаво прическата :)
Искам да кажа че тази година абитуриентките много се изложиха......бяха толкова кичозни,цветни,косите има стърчащи,да не казвам че имаше и полу-голи,някои изглеждаха као лелки,други ттлъстинките им се виждаха.....абе какво да кажа имаше едно момиче което ме изуми като я видях се хванах за глава..... жалко че не я снимах.. и че тя няма фасе...мога само да я опиша не е много пълничка нормална височина е с една дълга рокля на корема беше изрязана,коремчето и отпуснато..... абее няма вина момичето,но да красива беше в лице и то много,нооо роклята определено не беше за нея!
Единственото момиче което ми хареса беше от моето училище!Името и я описва Хубавена си беше най-хубавата абитуриентка на 2011година :)поне аз така мисля http://prikachi.com/images/209/3550209q.jpg може да я погледнете имаше камъчета по роклята но сдържано и стилно :)
ВИПУСК 2012 НЕКА НЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ!Нека бъдем най-хубавият випуск!!
да наистина е красива.Не знам ,но за разлика от випуск 2010 ,абитуриентите от випуск 2011 ми харесаха повече,това е мое мнение,поне в града,в който живея ,випуск 2010 бяха все едно бяха излезли от някой цирк.
titinkaa
07-09-2011, 18:24
И аз не смятам да давам куп пари за рокля,най-много 500лв бих дала,не повече.
Svetozara
07-09-2011, 18:41
Вие от къде сте?Аз съм от Стара Загора
Охх даже и 500лв са много ...
Значи на бала на сестра ми като обиколихме цяла България се спряхме в Нова Загора в един цех за рокли и от там и я взехме 300лв изчистена,аз цвета и много харесвам http://prikachi.com/images/270/3550270D.png може да я погледнете .Поне на мен ми харесва,помислих си да не охарчвам нашите така и така искам дълга рокля да съм с нейната и миналата седмица я пробвах,нооо едно че ми е многоо дълга,другото е че ми е много широчка....иначе с удуволствие ще бъда с нея,но надали някой шивач ще може да я направи поне така мисля аз.И само ще съсипят....
попитай някъде,може пък и да могат,но лично аз не бих рискувала.
titinkaa
07-09-2011, 18:49
Аз съм от Пловдив,но ще търся рокля в Асеновград.
Svetozara
07-09-2011, 18:49
аз така или иначе ще попитам,но не вярвам да стане,прекалено много ми е дълга и широка понеже съм достаа слабичка,пък и в Стара Загора нямаме много добри шивачи,предпочитам да дам 100 най много 200лв за някоя късичка рокля и да си я нося после.Ти смяташ ли да продължаваш да учиш после?
Svetozara
07-09-2011, 18:55
мм Асеновград...мммм ужас поне аз не харесвам роклите от там,при вас има много по-хубави модели сега ще ти кажа и в кой магазин да отидеш същият цех от където взехме роклята на кака имат магазин в Пловдив.Като вървиш по центъра ви надоло нали минавате под един мост там имаше обувки и всякакви други магазини минава се под мостя и от лява страна се намира магазина с рокли до него мисля че имаше от индийските магазини.И там в този магазин който ти казвам наистина има много красиви рокли и не са много скъпи.Не е казано че трябва да купваш като мериш иди мери виж кое ти отива късото или дългото и после ако не харесаш нищо иди в Асеновград това е моят съвет!Дано съм помогнала :)
ти каква рокля искаш дълга,къса?за цвят мислила ли си?
мен ли питаш дали смятам да уча после,ако питаш мен-да.
Svetozara
07-09-2011, 19:16
казвайте :) а какво смяташ да учиш?
Svetozara
07-09-2011, 19:17
мен ли питаш дали смятам да уча после,ако питаш мен-да.
а ти от къде си?
Ако пак имам бал определено ще съм с къса рокля. Таа, съветвам ви - търсете си нещо късо. Моята беше дълга, от много фин шифон и просто ми я направиха на нищо - скъсана, залята. А и е по-удобно, когато танцувате. :D
Svetozara
07-09-2011, 19:30
Ако пак имам бал определено ще съм с къса рокля. Таа, съветвам ви - търсете си нещо късо. Моята беше дълга, от много фин шифон и просто ми я направиха на нищо - скъсана, залята. А и е по-удобно, когато танцувате. :D
благодарим за съвета и аз си мисля че може да ми направят нещо роклята,а и може някой да настъпи дългата рокляя и да я скъса,другото което е няма да е удобно да се танцува с нея постоянно трябва да се държи :? за това че късата е идеалния вариант
titinkaa
07-09-2011, 19:32
мм Асеновград...мммм ужас поне аз не харесвам роклите от там,при вас има много по-хубави модели сега ще ти кажа и в кой магазин да отидеш същият цех от където взехме роклята на кака имат магазин в Пловдив.Като вървиш по центъра ви надоло нали минавате под един мост там имаше обувки и всякакви други магазини минава се под мостя и от лява страна се намира магазина с рокли до него мисля че имаше от индийските магазини.И там в този магазин който ти казвам наистина има много красиви рокли и не са много скъпи.Не е казано че трябва да купваш като мериш иди мери виж кое ти отива късото или дългото и после ако не харесаш нищо иди в Асеновград това е моят съвет!Дано съм помогнала :)
Ахаа,сетих се за кой ми говориш.Иначе искам дълга,малко съм пълна и къса няма да ми отива.А за цвят не знам още,или синьо,или черно,а може и тъмно лилаво.но не съм сигурна още кой цвят искам.Много зависи и кой цвят ще ми отива.
Svetozara
07-09-2011, 19:39
Ахаа,сетих се за кой ми говориш.Иначе искам дълга,малко съм пълна и къса няма да ми отива.А за цвят не знам още,или синьо,или черно,а може и тъмно лилаво.но не съм сигурна още кой цвят
искам.Много зависи и кой цвят ще ми отива.
черното е ммного официално,съвета ми е не.Макар че на всичко ходи и си е класика.Дългата рокля ще те удължи,което е хубаво :) виж тъмно тюркоазеният цвят също е много хубав!
BladeOfMySoul
07-09-2011, 22:29
хайде и аз тук
от доста време следя абитуриентските теми та не усетих кога дойде моя ред да пиша... мен от сега са ме хванали вълнения, но те са по-скоро изразени в притеснения за изпити, матури и т.н. ... надявам се всички да се справим успешно на изпитите и да си изкараме страхотно на баловете :)
Аз да ви кажа мислих да прескоча до Япония и да не си карам бала, защото това ми е мечта отодавна, но сега си промених решението... вярно и нашия клас не е от най-сплотените, но пък 4-5 години си бил с тези хора най-малкото от уважение би трябвало да се присъства и така :)
някой да се е ориентирал за втора матура философия ? 8-)
LoveHurT
07-09-2011, 22:46
Аз ви следя, но за сега не се включвам, прекалено ми е рано да се затовмозявам. До преди 2-3 месеца имах представа какво искам.. сега абсолютно никаква за нищо, направо не ми се мисли каква мъка ще е като ме притисне времето и няма да има повече за кога да отлагам.
офф..
хах ми аз мисля да кандидатсвам и във Франция,но за Бг мисля да кандидатсвам в много специалности :D :D- европеистика , връзки с обществеността и бизнес администрация във Варненски свободен и Бургаски свободен университе .Ще кандидатсвам в специалността право и международни отношения . Също така журналистика и масмедии в УНСС.
NqkfaNikakva21
07-10-2011, 16:40
аз съм се ориентирала към УНСС, с изпит по БЕЛ
а до роклята ... ще е винтидж със сигурност
страшно много ми харесва ретро стилът
прическа най-вероятно вдигната
но има време ;д
titinkaa
07-10-2011, 17:18
Svetozara
да ще видя и този цвят,но съм решила като почна да търся рокля да меря различни цветове,за да преценя кой най-много ми отива.А колкото до дължината,аз съм си без тва висока,и с дълга рокля ще стои много добре,макар че ми се искаше нещо по късичко,ама не става,не си харесвам много краката,ама ако успея да отслабна до тогава може и с къса да съм.
BladeOfMySoul,повечето сте с класа си от 4-5г.,а аз съм с тоя клас от вече 12г. ще станат. :)
BladeOfMySoul
07-10-2011, 17:45
[quote="titinkaa"]BladeOfMySoul,повечето сте с класа си от 4-5г.,а аз съм с тоя клас от вече 12г. ще станат. :) [/quote}
Еее да, на вас пък ще ви е съвсем мъчно сигурно... и аз искам така в 1 клас да си бях изкарал до край ама съм сменила 4 8-)
marin4itu
07-11-2011, 06:33
Аз бях с къса рокля на бала ми и ми беше много удобно, даже и в дискотеката после отидох с нея, въпреки че почти всички се преоблякоха, но аз реших, че тази рокля ми е за тази вече и не я свалих. После на сутринта ми беше жал да я съблека, като знам че никога повече няма да я сложа. Роклята си я взех от Русе за 265 лева. По принцип съм от Варна и там рокля под 500 лева трудно се намира.
За прическите внимавайте къде отивате на фризьор, защото от моя клас на повечето къдрави косата им се изправи преди да влезем в ресторанта, а не беше влажно времето. Моята къдрава коса издържа 3 дена. И да ви кажа не са важни машите, с които ви правят, а стилизиращите продукти, трябва лакът за коса да е много здрав!
poolity_vd
07-11-2011, 08:18
Аз да ви питам за мнение :) Понеже и аз съм випуск 2012 и много се чудя: Аз съм много висока...прекалено даже( 180 см съм ги минала). На високи обувки не съм ходила никога. Та въпроса ми е: Мнението ви за обувки на "плоска" подметка за бала. Всички ми казват, че не било изглеждало добре и т.н. но когато нямаш друг вариант като мен.... Кажете и вие :)
Титинка (както и всички други от Пловдив), с всичките си крайници съм ЗА (поне консултация) с Ваня от магазин/модна къща Ванесса. Магазинът, както и ателието на дизайнерката се намират до дома на младоженците, близо до площад Съединение. Жената е невероятна в работата си. На мен тя ми прави роклята, работата с нея беше удоволствие. Малко е начумерена в началото, но е перфекционист и ми направи рокля, с която се чувствах невероятно. И това го казвам като човек с невероятно лоша фигура. Роклята ми беше семпла, дълга, от две части - корсет и пола, но успяваше да скрие всичките ми недостатъци и изглеждах доста по - слаба, което невероятно много се отрази на самочувствието ми в този ден. Наистина цените са високи, но си заслужава. Особено, ако я оставите да се развихри и не я ограничавате с много изисквания.
poolity_vd аз лично мисля че трябва да сложиш обувка с ток,дори и с по-нисък ток,това че си 1.80 не ти пречи.аз съм 1.68 и със сигурност ще слагам обувка с ток минимум 10 cm
titinkaa
07-11-2011, 09:25
babity,да знам,там са хубави роклите,ще ида и там да разгледам като му дойде времето.А иначе колко ти струваше роклята?И може ли да качиш снимка в цял ръст да я видя? :)
titinkaa
07-11-2011, 09:30
poolity_vd
и аз съм висока 1.77см,но ще съм с токчета,няма да са много високи,най-много 5-6см.
Семпла беше роклята, като за дебели. Обаче аз много си се харесвам. А цената беше 575лв, но тафтата беше много хубава и в необичаен цвят.
http://i54.tinypic.com/i3ihc8.jpg
titinkaa
07-11-2011, 10:02
^Даа,добре ти стои. :)
poolity_vd
07-11-2011, 10:49
babity Аз съм си намислила кажи речи същата рокля :-) страшно много ми хареса :grin: А колкото до въпроса ми с обувките- благодаря за мненията
П.С. не съм 180, а 185 см за това се чудех много за обувка с ток-ще висна над останалите май, май :-D
sunrisee6
07-11-2011, 12:51
http://www.handbag.com/cm/handbaguk/images/c3/or_2810ac8b12350574139258.jpg - е в тая рокля съм влюбена :) и в мнооого други... :D
А иначе аз мисля да отида до Италия за рокля. С нискотарифните самолети, ако се запази билет няколко месеца по-рано излиза доста евтино. Там правят много намаления а и все пак си е Италия. Смятах го излиза по-евтино, отколкото от България, пък и хем рокля хем екскурзийка :D И освен това шанса да си харесам от тук рокля е минимален.
Svetozara
07-11-2011, 13:23
В Гърция и Турция също има много хубави рокли :))
Svetozara
07-11-2011, 13:26
а да попитам аз някой гледал ли е рекламата с Джей Ло в началото на рекламата тя минава по червения килим с една сива рокля полу-дълга,много ми хареса намира ли ли сте снимка?
Айде и аз се присъединявам, понеже и аз завършвам 2012, ама не съм мислила нищо за рокля, освен че ми се искаше червена...
П.С. не съм 180, а 185 см за това се чудех много за обувка с ток-ще висна над останалите май, май :-D
Не знам как се справяш ти с токовете, но аз съм ужасно зле. На снимката съм още с балните си обувки, на които прекарах точно 20 мин. Та... ако ти е неудобно и роклята ти е по - дълга, спокойно можеш да обуеш нещо удобно. Аз отидох на бала си (след въпросните 20 мин) с ежедневните си равни сандали и искам да ти кажа, че никой не забеляза преди сама да се покажа.
titinkaa
07-11-2011, 14:26
Хора,дайте идеи за прически за бала,че съм толкова капризна в последно време,че сега като ги гледам в нета и само 1-2 харесах,но нз дали ще ми отиват.Дайте предложения. :) Нз как ще съм изобщо на бала.
poolity_vd
07-11-2011, 15:16
babity аз на обувка с ток не съм се качвала... най- вероятно и тези 20 мин. няма да се мъча, а направо с плоска подметка.
titinkaa аз за прическа само тия къдравите не ги понасям.... страшно банални са ми. Като интересни идеи (поне за мен) са плитките, или евентуално има едни, които са 1 кичур е на ретро преса явно, 1 на "вафлички". Ако и това не ти харесва, а имаш дълга и гъста коса... Вързан горен слой и нещо по- завъртяно надолу много ми харесва :)
Ето и няколко примера:
http://bg-moda.com/wp-content/uploads/2010/04/oficialnapricheskaplitka.jpg
http://i1.dir.bg/CMS/2008/04/02/6_mkr1tq.jpg
http://prikachi.com/images/128/2276128n.jpg
П.С. тази последната не е точно ефекта, който търся... имаше из интернет точно това, което искам, но сега не мога да я открия. Близки са двете, но просто и цвета коса ако е по светъл или особено на кичури седи страхотно :)
titinkaa
07-11-2011, 16:28
Ми косата не ми е мн гъста(средна работа е) и е дълга до половината гръб,но я пускам още,и до догодина може да е още по дълга.На букли нз дали ще ми отива,щото косата като не ми е гъста и като ме направят ще ми изглежда рядка.
CupcakeMonster
07-11-2011, 16:31
И аз съм за тая тема,хич не ми е зор обаче за нищо.. 8-) Според мен избързвате..
LoveHurT
07-11-2011, 18:16
леле последната ми е меко казано отвратителна!!
иначе прическа се избира задължително според роклята, след като я купите почвайте да я мислите с фризьора;)
Svetozara
07-11-2011, 20:05
http://www.prikachi.com/images/953/3557953l.jpg
http://www.prikachi.com/images/957/3557957F.jpg
http://www.prikachi.com/images/961/3557961W.jpg
http://www.prikachi.com/images/964/3557964Y.jpg
http://www.prikachi.com/images/968/3557968J.jpg
http://www.prikachi.com/images/971/3557971n.jpg
http://www.prikachi.com/images/974/3557974C.jpg
това са моите любими прически,а колкото до моята това е тя
http://www.prikachi.com/images/191/3550191N.jpg :grin: :grin: :grin:
titinkaa
07-12-2011, 07:31
6харесах си 3 прически,от твоите. :grin:
Lollyrot
07-12-2011, 07:48
И аз съм за тук. Направо не мога да повярвам, че дойде 12ти клас, просто... аааааа! *истеряс*
Спомнях си като бях зайче още и гледахме абитуриентите ни, а сега... ето, че и нашият ред дойде. :shock:
Аз не мога да реша дали да бъда с къса или с дълга рокля, иначе има просто прекрасни модели и направо не знам <3 Щото, от една страна, дълга рокля колко пъти още ще мога да нося. От друга страна, пък, късите са по-удобни, а и може би ще ми стои по-добре.
Иначе, има го и моментът, че аз съм една такава.. много меланхолична и със сигурност след бала ще е ебаси депресията... в смисъл... малко или много, всяко момиче си е представяло поне веднъж как ще изглежда на бала си, а пък като мине.... Но пък и от там нататък ни очакват съвсем нови преживявания.
Абе, живи и здрави да сме първо, ще видим.
Аз се чудя какво да кандидатствам и къде. Искам да е психология или актьорско майсторство.
Ох, не се чувствам 12ти клас, не съм готова да вземам такива решения ;[[[
А пък втората ми матура ще е английски най-вертоятно. Ако не ни забият с втора задължителна и трета по желание, както се говореше.
Иначе, ще е хубаво всички да се съберем в една групичка, където подредено и нагледно да си коментираме вълненията около бала, роклите, прическите, обувките и кандидатстването- матури, изпити, университети. Затова съвсем наскоро направих една Facebook страница, където ви каня да се присъедините:
http://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B5%D 0%BD%D1%82%D0%B8-2012/184326228289362
titinkaa
07-12-2011, 07:53
^Присъединявам се към Фейсбук групата. :)
Lollyrot
07-12-2011, 07:58
Добре дошла ^^
Ох, не знам, току-що ме порази едно прозрение :D
Супер ми е странно, защото досега съм гледала абитуриентите, кои ми харесват, кои не... и сега като си помисля, че тези абитуриенти ще са собствените ми съученици, които всеки ден виждам по униформа... =D И аз самата... направо...
и аз се присъедних към групичката.да странно ще ти е,както и на мен,защото никога до сега не сме си виждали така облечени и най-вече не мога да си представя момчетата с костюми,странно си е :D :D
Josefinne
07-12-2011, 08:11
ОМГ какво вълнение от сега . Много шум за...Айде няма да ви разбирам илюзиите :D
Lollyrot
07-12-2011, 08:21
ОМГ какво вълнение от сега . Много шум за...Айде няма да ви разбирам илюзиите :D
Оф, мислиш, че не сме наясно, че това са някакви си 5 часа, които са нищо в сравнение с цялата подготовка и шумене? Еми, наясно сме. И все пак се вълнуваме, щото, каквото и да си говорим, 12ти клас е важна и различна година. Вълнуваме се точно, както и ти си се вълнувала.
Супер е яко как някой завършил преди два месеца- година-две, изведнъж е ебаси зрелия човек и т.н. Правете се на големи другаде. Не сте интересни, никой няма да си помисли за вас нищо друго, освен 'лелка'.
Ама що да не се опитаме да развалим нечий кеф.
Сори.
Вашия бал свърши. И това е. Край. Освен да раздавате мъдрости наляво и надясно, нищо друго не можете да направите по въпроса.
Сега е наш ред да си преживеем всичко със всичките му вълнения и разочарование.
Тъй че fuck off от темата, то заглавието й е достатъчно красноречиво.
през живота си човек има един-единствен абитуриентски бал,така че е нормално да го има вълнението.
titinkaa
07-13-2011, 09:04
през живота си човек има един-единствен абитуриентски бал,така че е нормално да го има вълнението.
+
Svetozara
07-13-2011, 15:28
да вълнуваме се,ти не се ли вълнува????не ти ли беше хубаво???Какво толково има в това човек да се вълнува за бала си и не само,матури,изпити,кандида стване и т.н.!??Чудите се някои хора как да развалите празника на някой!Нали ви мина баала какво ви пука за другите?
Това си е нашият бал!
mrazqkindergarten
07-13-2011, 18:45
о да, пишете ме и мен :)
ще обсъждаме какво и що 8-)
mrazqkindergarten
07-13-2011, 18:49
и аз съм за тук, но честно казано не ми се мисли отсега за подготовки- нито за бал, още по- малко пък за кандидатстване. ще стана активна в тая тема чак на есен. 8-)
и аз така 8-)
Аз пък днес се срещнах с учителката по биология, която ще ми помага при подготвянето за кандидатстване. Много готина жена :D
Иначе за рокли, гримове, прически, обувки ще му мисля по-нататък, че като се знам каква съм променлива всеки ден си харесвам нещо ново и така.
Moderatorius
07-13-2011, 19:20
Пф, тва бала е пълна простотия. Място, на което да пръснеш 3-4-5 хиляди за 1 вечер. Тъпотия. Ако има възможност, не бих отишла. Не съм чак толкова близка с класа ми, имам си 3-4 човека, само с тях бих се събрала някъде и бих си прекарала милион пъти по-добре, отколкото с другите, където ще се изпонапият. Не обичам простащината, а там предимно това се наблюдава. Ще го видим, даже не мисля за това.
Пф, тва бала е пълна простотия. Място, на което да пръснеш 3-4-5 хиляди за 1 вечер. Тъпотия. Ако има възможност, не бих отишла. Не съм чак толкова близка с класа ми, имам си 3-4 човека, само с тях бих се събрала някъде и бих си прекарала милион пъти по-добре, отколкото с другите, където ще се изпонапият. Не обичам простащината, а там предимно това се наблюдава. Ще го видим, даже не мисля за това.
И защо трябва да са чак 3-4-5 хиляди ? Бал може да се направи с много по-малка сума..
Svetozara
07-13-2011, 20:33
И защо трябва да са чак 3-4-5 хиляди ? Бал може да се направи с много по-малка сума..
Къде тук прочеете че някой ще си купува рокля за 3000лв???
devil4e_kiss4e
07-14-2011, 08:06
И аз да се включа...ще следя темата. Иначе аз още не съм решила нищо конкретно като модел за рокля или прическата ква да е. За рокля мисля да отидем до Пловдив или Асеновград. Искам нещо по-различно и не кичозно. Иначе за цвят съм сигурна, че не не искам да е зелена, розова или нещо златисто или сребристо. Много ми е селско.
Сякаш повече мисля за матурите, като втората ми ще е по биология, аз с тва и ще кандидатствам.
Включвам се и аз към групичката във фейсбук
Moderatorius
07-14-2011, 08:08
Хахахаххаха, добре, нека са и 1-2хиляди. Като си познавам класа какви са претенции всичките, сигурно ще искат да ходим до Карибите :lol: А за малките суми - ако за вас 50-100лв е малка сума за една прическа, бах мааму, тогава значи просто сме от различна соц. група. Тва е ТЪ-ПО-ТИ-Я. Един бал в живота? Пф, зор голям. И днешния ден е един в живота, ма нищо не правим, нали? Иначе не знам къде съм споменала за рокля за 3 хиляди? :D Как ще да е, изглежда просто се чудите кво да кажете. Ех, тва лято води до голяма скука. Иначе просто се научете да приемате и други гледни точки, бе. И мен ми е лигаво да ми мислите за нещо, което ще стане след 1 година, ма не съм почнала да коментирам на всеки коментара. Ако майка ми и баща ми имаха свой голяяяяям бизнес и имаха парички, и аз щях да мисля. Но къв е смисъла да му мисля как ще се съберат тия пари и т.н. Мен сама ме е яд толкова пари да се дават за щуротии, пък за тях не знам. Просто съм по-земна, ха
бал може да се направи и за 500 лева без екскурзията,която пък от друга страна не е задължителна,но е желателна,все пак за последно си с класа си.
titinkaa
07-14-2011, 08:13
devil4e_kiss4e,и аз ще карам 2-ра матура биология. :)
titinkaa
07-14-2011, 08:22
И аз съм на мнение,че няма смисъл да се пръскат маса пари за една вечер.Даже аз смятам да не хвърлям мн пари за рокля и прическа.Но най-мн пари ще идат за събирането на роднини,но ще гледам общо сумата да не превишава 1500лв.
devil4e_kiss4e
07-14-2011, 08:29
И аз съм на мнение,че няма смисъл да се пръскат маса пари за една вечер.Даже аз смятам да не хвърлям мн пари за рокля и прическа.Но най-мн пари ще идат за събирането на роднини,но ще гледам общо сумата да не превишава 1500лв.
и аз така, даже не мисля да правим такова с роднини, а в краен случай ще поканим най-близките в тесен кръг. И без това достатъчно ще се охарчим за екскурзията с класа, рокли и още кво ли не. Аз не мисля да давам пари за скъпа рокля, като после знам, че ще си стои и ще събира прах в гардероба
и аз така, даже не мисля да правим такова с роднини, а в краен случай ще поканим най-близките в тесен кръг. И без това достатъчно ще се охарчим за екскурзията с класа, рокли и още кво ли не. Аз не мисля да давам пари за скъпа рокля, като после знам, че ще си стои и ще събира прах в гардероба
и ние така с роднините
titinkaa
07-14-2011, 08:35
Аз събиране на роднини ще правя,но колкото и тесен кръг да е пак ще са към 30 човека,тва са най-близките. :D А на екскурзия няма да ходя,поне за сега така мисля.
Svetozara
07-14-2011, 12:14
Хахахаххаха, добре, нека са и 1-2хиляди. Като си познавам класа какви са претенции всичките, сигурно ще искат да ходим до Карибите :lol: А за малките суми - ако за вас 50-100лв е малка сума за една прическа, бах мааму, тогава значи просто сме от различна соц. група. Тва е ТЪ-ПО-ТИ-Я. Един бал в живота? Пф, зор голям. И днешния ден е един в живота, ма нищо не правим, нали? Иначе не знам къде съм споменала за рокля за 3 хиляди? :D Как ще да е, изглежда просто се чудите кво да кажете. Ех, тва лято води до голяма скука. Иначе просто се научете да приемате и други гледни точки, бе. И мен ми е лигаво да ми мислите за нещо, което ще стане след 1 година, ма не съм почнала да коментирам на всеки коментара. Ако майка ми и баща ми имаха свой голяяяяям бизнес и имаха парички, и аз щях да мисля. Но къв е смисъла да му мисля как ще се съберат тия пари и т.н. Мен сама ме е яд толкова пари да се дават за щуротии, пък за тях не знам. Просто съм по-земна, ха
Като не искаш да даваш излишни пари няма да отидеш на бала си и толкова!или ако искаш купуваш си пола и потник караш майкати да те гримира и да те накъдри и това е :)
Svetozara
07-14-2011, 12:17
Ние сме само един клас и ще правим само бал без изпращане,а иначе не знам в къщи или в някакъв ресторант ще поканим роднините ни,но в никакъв случай не ми се дават 1500лв,после като знам и колко още пари ще фръкнат за изпити кандидатствания и т.н и дал Господ ме приемат някъде тогава пък общежития или квартири сесии абе...... не искам и да си помисляям.....
Хахахаххаха, добре, нека са и 1-2хиляди. Като си познавам класа какви са претенции всичките, сигурно ще искат да ходим до Карибите :lol: А за малките суми - ако за вас 50-100лв е малка сума за една прическа, бах мааму, тогава значи просто сме от различна соц. група. Тва е ТЪ-ПО-ТИ-Я. Един бал в живота? Пф, зор голям. И днешния ден е един в живота, ма нищо не правим, нали? Иначе не знам къде съм споменала за рокля за 3 хиляди? :D Как ще да е, изглежда просто се чудите кво да кажете. Ех, тва лято води до голяма скука. Иначе просто се научете да приемате и други гледни точки, бе. И мен ми е лигаво да ми мислите за нещо, което ще стане след 1 година, ма не съм почнала да коментирам на всеки коментара. Ако майка ми и баща ми имаха свой голяяяяям бизнес и имаха парички, и аз щях да мисля. Но къв е смисъла да му мисля как ще се съберат тия пари и т.н. Мен сама ме е яд толкова пари да се дават за щуротии, пък за тях не знам. Просто съм по-земна, хаИзобщо не съм казала, че ще дадеш толкова пари за рокля - имах предвид целия бал, подготовката, там събирания с роднини/приятели ..и да искам няма да го докарам до толкова много пари :)
LoveHurT
07-15-2011, 09:21
важното е да си изкарате хубаво, пък кой колкото възможност има.. толкова, ще поограничите разходите и така. Аз това не го мисля ама няма как да се мине тънко като всичко ще е от до. От тоалет и бижута за изпращането и събиране, други за албума на класа, за подарък на класната, за куверти, за втора бална, (ако евентуално се навият и идем някъде наблизо извън Б-я), за солариуми, грим, прическа, ноктопластика.. а у, самият бал, после с роднини.. и кой знае колко още непредвдиени работи ще излязат.
ех, суетност 8-)
DeviL_AsS
07-16-2011, 11:11
И аз се записвам за тая темичка:) 2рата ми матура ще е математика и ще почвам уроци края на лятото сигурно.
И все пак нямам търпение да дойде бала,въпреки че не се обичам с класа си,а и не мисля да пръскам много пари за приготовления.
BladeOfMySoul
07-16-2011, 14:17
Moderatorius,
бала е една показност. Хората имат нужда от нея за да запечатат по силно в съзнанието си важните моменти в живота си. Сватбите също са показност и т.н. Но кой определя дали това е лошо или не ? За някои може да е излишно разхищение на пари, за друг разделяне с училищния живот и etc.
Аз мисля че трябва да се вълнуваме за бала защото, не ученето, изпитването, оценките ти остават в главата като завършиш, а спомените с класати, нещата които сте правили, екскурзии и т.н. В това число и бала.
Всичко зависи от вас, да си създадете 1 хубав спомен, без да хвърляте купища пари, защото това е възможно. :)
Извинявам се за лирическите отклонения, днес съм на такава вълна. :Д
Ох...аз пък нямам идея за рокли, прически, нищо все още... :Д Сигурно ще направя всичко накрая, с ненормално бързане както винаги правя. :Д
Какво мислите за солариумите ? Мислите ли че е задължително да си с тен ? Една фризьорка казала на една моя приятелка "ама как така ще отидеш толкова бяла на бала си ? " :Д:Д
Ох...аз пък нямам идея за рокли, прически, нищо все още... :Д Сигурно ще направя всичко накрая, с ненормално бързане както винаги правя. :Д
Какво мислите за солариумите ? Мислите ли че е задължително да си с тен ? Една фризьорка казала на една моя приятелка "ама как така ще отидеш толкова бяла на бала си ? " :Д:Д
моето мнение за тена е, че това е някаква превземка. да, който иска нека ходи на солариуми, но аз мисля, че не е от значение. не мисля, че на някой дори ще му направи кой знае какво впечатление. не знам това си е моето мнение и ми е странно да седи в списъка "нужни и задължителни процедури за бала" :)
DeviL_AsS
07-16-2011, 16:37
Ами не е задължително да си с тен,обаче аз съм бяла и се харесвам с тен,въпреки че не бих отишла на солариум.Пък има някакви дето ходят на солариум и са супер тъмни или оранжеви и е доста грозно.Аз съм 'за' тен,обаче да е лек и да не е от солариум :D
Svetozara
07-16-2011, 20:15
и аз бих искала да съм с тен на бала си но тези солариуми,които са в България не са хубави!?и много лесно човек може да хване рак на кожата!
И не е задължително преди бала си да ходиш на солариум,пълна измишльотина!Чудят се как да ни докопат парите!Ввсе едно да кажат задължително трябва да си с дълга рокли и сандалети с минимум 20ст ток да да.....ще имат да чакат!
LoveHurT
07-16-2011, 21:40
о, разбира се, че не е задължително, това си е до лична преценка. Аз си ходя и попринцип на солариум зимата, но рядко, колкото да поддържам тена от лятото.
BladeOfMySoul
07-16-2011, 23:34
Разбирам
И аз съм на това мнение, дори мисля че на определени визии ще им подхожда бяла кожa.
Това за солариумите в България не го знаех, аз по принцип искам да съм малко по-тъмна, защото съм много бяла, особено краката ми са като на смъртник :лол: обаче ме е страх именно от вредите на солариума.... :(
LoveHurT
07-17-2011, 01:51
то все едно слънцето не е вредно, ти си ходи сега по басейни и зимата в месеца няколко пъти и това е.
anonymous708973
07-17-2011, 11:10
Откога ноктопластиката е задължителна?
LoveHurT
07-17-2011, 16:14
кой твърди, че е??
ако имаш, ще знаеш, че занимавките покрай нея са задължителни..
нищо друго.
ThisIsMe
07-17-2011, 17:09
И аз съм в клуба.Sad.
И аз съм за тука. Да си призная честно изобщо не ми е зор, но дойде ли последния 15-ти септември като се знам ще се хвана и аз в еуфория :D
Svetozara
07-18-2011, 15:27
никой не е казал че ноктопластиката е задължителна!Къде го прочете???Няма такова нещо,ако искаш да имаш хубави нокти отиди 2-3месеца преди бала да ти пооформят ноктите и си готова!не е задъкжително да си с ноктипластика на бала това са пълни измишльотини!
sunnylady93
07-18-2011, 17:18
И аз се присъединявам. За сега въобще и не мисля за бала. Но дойде ли 15-ти септември... тогава вече ще почна да се надъхвам.
titinkaa
07-19-2011, 06:14
Аз ноктопластика няма да слагам,имам си хубави нокти и н еискам да ги увреждам с нея.Ще си поддържам ноктите добре и за бала ще ида да ми ги нарисуват.
А колкото до солариума,аз ще преценя дали да ходя като си купя роклята,защото на някои рокли не им отива тъмен тен.
kindergarden
07-19-2011, 08:04
оо записвам се да следя темата....само да ми мине изпитът тая седмица... :D
от другата седмица почвам сериозни подготовки (фитнес) все пак не трябва да се излагаме на бала :booooomb: :D
Svetozara
07-19-2011, 08:47
какъв изпит бе? :-o :-o :-o :shock:
LoveHurT
07-19-2011, 20:20
и аз не съм фен на изкуствените работи, но до преди година не спирах да си ям ноктите, вече мне, но сега не са ми стабилни, затова и си сложих последния път като ходих, иначе ей ся няколко поправки и я махам, а после ако пак са зле ще слагам само гел.
sladur4etyYy
07-19-2011, 21:07
^ слагали са ми гел, но предпочитам акрил. по- дълго издържа, а и не се пече на лампичка. но и двете са по- добре от ноктопластиката. като ми махнаха гела, ноктите вече не ми се чупеха, при акрила също, а с ноктопластиката... не смятам да пробвам какви ще са последствията, макар че сигурно има някакво значение и маникюристката. и все пак... няма да рискувам. 8)
MissInd3p3nd3nt
07-19-2011, 22:00
И аз се включвам към темата :) Чак не мога да повярвам,че завършваме...
Бях твърдо против солариума като сме разговаряли с приятелки,но в последно време започвам да мисля,че трябва да отида за бала.
А за ноктите-моите са просто ужасни(постоянно се чупят).Надявам се до бала да заздравеят,ако полагам малко по-големи грижи,но ноктопластика-определено не-не се чувствам спокойно като имам нещо изкуствено по ноктите и постоянно го чопля
marin4itu
07-19-2011, 23:11
Аз за моя бал не съм ходила на солариум. Отидох само на спрей тен, от който не станах черна, а едно такова приятно, колкото да не съм като порцелан. Този тен не се разтича, а си изчезва след около 10 дни постепенно с падането на мъртвите клетки на кожата.
Ноктопластиката е просто гавра с ноктите. После ще си блъскате главите. Най-добре е още от сега да си ги поддържате. Лекото пилене всяка седмица освежава нокътя. Ако накрая преди бала има леко счупване, винаги може да се оправи без ноктопластика, гелове и глупости.
MissInd3p3nd3nt
07-20-2011, 10:16
Досега не бях слушала за спрей тен.Какво представлява?Горе-долу какви пари е?
Svetozara
07-21-2011, 00:24
Досега не бях слушала за спрей тен.Какво представлява?Горе-долу какви пари е?
Да и аз не съм чувала като теб :)
Би ли обяснила какво представлява и колко струва това удоволствие?
marin4itu
07-21-2011, 04:57
Във Варна 2 пръскания са 10 лева, такава промоция имаше, може да е била само по баловете, не знам. Иначе тук във форума в темата Бал 2011 едно момиче беше споделило, че в Русе е 15 лева едно пръскане.
Мен ме напръска лично една жена, и понеже ме пръска тя стана равномерно. Абсолютно безвредно е. Прави така, че да потъмнееш леко, не е някакво грозно, аз не исках да съм много черна. Ефектът не си личи веднага след пръскането, а след 6 до 8 часа. Стой около 10 дни, докато не падне най-горния слой клетки, който всъщност е боядисан и пада постепенно, а не да влезеш в банята и кафява локва около тебе. Общо взето това е.
glezenafukla
07-26-2011, 17:18
Много интересно за този спрей тен.. ако наистина действа и е безвредно е по-добрия избор от солариума.. Аз съм много бяла.. тази година почнах да ходя, за да потъмнея малко, просто за да мога спокойно да се излагам на слънце, отидох около 10 пъти и видим ефект мисля,че нямаше, солариума беше вертикален, не знам, защо така, но прекъснах..
И аз се включвам към темата :) Чак не мога да повярвам,че завършваме...
Бях твърдо против солариума като сме разговаряли с приятелки,но в последно време започвам да мисля,че трябва да отида за бала.
А за ноктите-моите са просто ужасни(постоянно се чупят).Надявам се до бала да заздравеят,ако полагам малко по-големи грижи,но ноктопластика-определено не-не се чувствам спокойно като имам нещо изкуствено по ноктите и постоянно го чопля
Аз бих те посъветвала да си помислиш за ноктопластиката, след като са ти зле ноктите, понеже наистина почти няма друг начин да си с хубав маникюр за бала щом се чупят. А наистина маникюрът е много важна част от цялата визия.
Аз преди моя много се колебаех, даже отначало бях против, обаче като приятелките ми започнаха да си правят още от зимата и аз се навих и от тогава съм с две ръце за. Изобщо не се усеща, че не са твои, закрепени са си здраво и може да ходиш да ти правят какви ли не красотий по ноктите. :) Да не кажем, че като ми я махнаха изобщо не ми бяха зле ноктите. Понеже са расли отдолу месеци без да ги чопля и бяха станали доста големи и здрави и от тогава все дългички си ги държа.
И аз се включвам :) Доста рано е като цяло, но така ще има време да се помисли за всичко :) Аз тази година бях дама и мога да кажа, че преживяването е уникално :) Напрежението е голямо, еуфорията също. Моят съвет към всички е да си изберат стабилни кавалери/дами. :)
аз пък мисля да съм без кавалер :D :D :D
Общо взето това с кавалера е индивидуално решение :) От една страна си е разход,но тази година видях колко е важно да имаш някой с когото да ти е приятно и можеш да отидеш навсякъде.
не за друго,просто вечерта е за випуска и класа ми,за това не искам приятелят ми да бъде кавалер или било то друг външен човек,а не от училище.
ейййй хора знаете ли ,че сме последните абитуриенти според майте :-P :-P :-P :P :P :P :D :D :D :D :D :D :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
glezenafukla
07-28-2011, 09:44
Далии..?! :grin:
glezenafukla
07-28-2011, 14:59
Някой ще кара ли матура по английски?
BladeOfMySoul
07-29-2011, 00:58
Абе тук да ви питам... кажете някаква домашна маска за растеж на косата и ако е възможно сгъстяване, че до бала искам да ми стане по големичка косата, а пък се намацах с тоя тривитаминол и почна адски косопад (още не е спрял) :бооооомб: а моята коса е тънка и можете да си представите ефекта 8-)
А това със спрея е интересно, дано обаче в моя град предлагат такова чудо, че нищо няма тук. :-x
Абе тук да ви питам... кажете някаква домашна маска за растеж на косата и ако е възможно сгъстяване, че до бала искам да ми стане по големичка косата, а пък се намацах с тоя тривитаминол и почна адски косопад (още не е спрял) :бооооомб: а моята коса е тънка и можете да си представите ефекта 8-)
А това със спрея е интересно, дано обаче в моя град предлагат такова чудо, че нищо няма тук. :-x
Като веднъж си се опарила с тия маски защо искаш пак да рискуваш. По-добре си вземи готова от магазина. По принцип косата не може да започне да ти расте по-гъста или по-бързо от каквито и да са продукти. Просто като се грижиш за нея можеш да я накараш да изглежда по-здрава. За това и слагай маска и по-малко преси, за да ти се налага да я подстригваш по-рядко до бала и да успее да дръпне. Ама винаги е по-добре по-къса и здрава, отколкото дълга метла.
vaniliika
07-29-2011, 21:06
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222561_220739237942835_100000202811317_1009123_451 4191_n.jpg
my dream <3
iiordanova
07-29-2011, 21:43
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222561_220739237942835_100000202811317_1009123_451 4191_n.jpg
my dream <3
Уоу. В България,ако се появиш така ще те гледат така> :shock: .
devil4e_kiss4e
07-31-2011, 12:42
прекрасна е роклята...влюбих се :smt007
Ох как ми липсва и пак ми се иска абитуриентския - цялата организация, бала, вълнението, избора на рокля :smt007 (ох, това най-вече, защото избора ми сега щеше да е тотално различен от това което бях избрала преди години). Абе като цяло ще ми липсва, а и хора да ви кажа че после почва теслата...Изпити, приеми, работа, ама и студентския живот не е за изхвърляне де, така че споко, ще имате още много емоции ;) ;) 8) :smt001
и аз съм от завършващите 2012 :)
При мен всичко е измислено : роклята за 15септ,за изпращането и за бала;прическата за всички посочени(ще бъда с треси на бала,понеже косата ми е къса и не смятам да я пускам) 8-) обувките,ноктите,може би не ми е ясно само мястото където ще събирам приятелите и роднините,но вероятно ще е в ресторанта,където беше изпращането и на сестра ми :) иначе за солариума,което коментирахте-имам много бенки и дерматоложката ми ми забрани,но майка ми каза,че за бала може да ходя.от есента почвам фитнес и солариум по малко,за да не стана многооо черна до май,заедно с това козметици и маникюристи ще бъдат посещавани по-често :)
Втората матура ще ми е по испански,ще се подготвям и по английски,защото изпита ми за СУ ще е това(искам да уча някаква филология-японистика,китаистика,араб истика,по-странните).през ваканцията уча по английски и си чета книгите по литература,АДСКИ много се притеснявам,че няма да се справя,направо ще се побъркам :shock: родителите ми ми забраниха да кандидатствам някъде различно от София и ако не ме приемат в СУ , не знам какво ще правя ....
.............
Иначе даже съм измислила с каква кола ще бъда 8-) или ще бъдем много хора от класа с лимузина,или ще съм с мустанга на един съсед :D
marin4itu
07-31-2011, 13:40
Колко често прави маски с Тривитаминол? Те трябва да се правят един път на седмица, че дори и на две. Ако се правят по-често е напълно нормално да започне да ти пада косата.
marin4itu
07-31-2011, 13:41
Аз между другото бях много навита да сме целия клас с автобус, имаше как да стане, но така и не се получи.
tonie_ силно ти завиждам ,че родителите ти искат да кандидатсваш в София,при мен е обратното- аз искам да уча тук в България,но моите родители държат да кандидатствам и във Франция и за това се надявам да не ме приемат във Франция,а само в София в УНСС :D
п.с аз ще кандидатствам в специалността :политически науки на френски език и изпита ще ми е по френски
valentinadr
07-31-2011, 18:55
аз също завършвам 2012,вече се подготвямза15 ще трябва да си купя специален тоалет ставам на 18 тогава,,купих си рокля и обувки за изпращането от училищеизбрах ресторант за събирането на семейството и приятелите ми,още през декември ще се запиша за фризьор-за пробна прическа и за бала,редовно ще ходя на педикюр и маникьор-попинцрип се прав сама,ще отидя два-три пъти на козметик-сега действам сама с епилатор и самобрасначка
за втора матура ще бъде билогия,есента ще ходя на уроци,сятам да кандидатсвам в унсс счетоводство
tonie_ силно ти завиждам ,че родителите ти искат да кандидатсваш в София,при мен е обратното- аз искам да уча тук в България,но моите родители държат да кандидатствам и във Франция и за това се надявам да не ме приемат във Франция,а само в София в УНСС :D
п.с аз ще кандидатствам в специалността :политически науки на френски език и изпита ще ми е по френски
аз ще изкарам бакалавър тук и после ако ме примемат за магистратура някъде,ще отида.
иначе за 15 септ. ще реша каква прическа искам и ще си запиша час отсега :D защото мацката,при която ходя,е фризьорката на цялото училище и е много заета 8-)
иначе вие къде учите и откъде сте?
Аз съм от Пловдив,уча в ЕГ "Иван Вазов" профил испански език
dqvolcheto9
07-31-2011, 22:36
и аз съм от завършващите 2012 :)
Иначе даже съм измислила с каква кола ще бъда 8-) или ще бъдем много хора от класа с лимузина,или ще съм с мустанга на един съсед :D
Уха за мустанга благородно ти завиждам :Д
и аз уча в ЕГ,но не в Пловдив с профил френски език съм
Svetozara
08-01-2011, 08:47
От Стара Загора съм уча в химията с профил фармацевтика и козметика :grin: много е готино имахме стаж ходихме в Казанлък в Бг роза ии в Чирпан в Евтерпа правихме парфюми голяям кеф беше :-) :grin:
втората матура ще е химия
Вие какво правите ваканцията подготвяте ли сее?
аз вече прочетох 'железният светилник' ще гледам филма 'тютюн' ,че не ми се чете и уча по английски,защото има конкурс и изпит, и ще изпращат от нашият клас 12 човека за 2 седмици в Германия(Дрезден)и искам да съм от тяях!Да стискате палци да го взема с хубава оценка! :-o :oops: :oops:
иначе и аз ще съм с кавалер,но от нашият клас,нямам излизишни пари да давам!А за кола не знам казала съм на 100 човека да са готови да ми готвят или бмв м6 ,чичо ми познава един ресторант който има лимузина може и с нея,баща ми има колега с един страхотен джип ауди , един комшия с една хонда,при която вратите се вдигат на-горе :razz: :razz: :razz: и накрая усещам как щще вървя пешаа :razz: :razz: :razz:
karamelcheto92
08-01-2011, 09:31
Здравейте и от мен :)и аз съм за тук.На 19 год съм и ще съм 12 клас защото на 7 год не можех да приказвам и заеквах и тръгнах 1 год по-късно.За рокля сьм си избрала да е къса http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D1%80%D0% BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8&hl=bg&sa=X&biw=1366&bih=600&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=Mf0T5f_yrOxwBM:&imgrefurl=http://www.tiptopwebsite.com/websites/index2.php%253Fusername%253Drosig%2526page%253D3&docid=XOR3r7qz48JzOM&w=367&h=550&ei=TG42TuKDBcXD8QOgv72gDg&zoom=1 тази а за обувки незнам още.За втора матура мисля да е география и мисля да уча във Русенския или Варненския икономически университет със специалност Маркетинг.
Svetozara
08-01-2011, 09:52
Здравейте и от мен :)и аз съм за тук.На 19 год съм и ще съм 12 клас защото на 7 год не можех да приказвам и заеквах и тръгнах 1 год по-късно.За рокля сьм си избрала да е къса http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D1%80%D0% BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8&hl=bg&sa=X&biw=1366&bih=600&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=Mf0T5f_yrOxwBM:&imgrefurl=http://www.tiptopwebsite.com/websites/index2.php%253Fusername%253Drosig%2526page%253D3&docid=XOR3r7qz48JzOM&w=367&h=550&ei=TG42TuKDBcXD8QOgv72gDg&zoom=1 тази а за обувки незнам още.За втора матура мисля да е география и мисля да уча във Русенския или Варненския икономически университет със специалност Маркетинг.
ще те разочаровам,но тази рокля стои ужаснно... иначе е много красива
Открих сайт със страхотни роклии http://www.promdressshop.com/ProductList.aspx тук има много красиви рокли....дано тази рокля ,която си харесах да я има някъде по магазините.. :grin:
RainBerry
08-01-2011, 14:10
Момичета, вижте този сайт, не съм абитуриентка, но на мен лично много ми харесаха роклите, които предлагат, а и при поръчка над 70 долара доставката е безплатна, доставят и до България.
http://www.carinadresses.com
ЪПВАМ ТЕМАТА И МОЛЯ МОДОВЕТЕ ДА Я НАПРАВЯТ ВАЖНА :)
П.с:Сложете главна буква в началото на изречението,многооооо ме дразни :D
ще те разочаровам,но тази рокля стои ужаснно... иначе е много красива
Открих сайт със страхотни роклии http://www.promdressshop.com/ProductList.aspx тук има много красиви рокли....дано тази рокля ,която си харесах да я има някъде по магазините.. :grin:
Роклите наистина са страхотни. Харесах си няколко :grin:
titinkaa
08-03-2011, 06:16
То в нета има много хубави рокли,но едва ли ще ни стоят хубаво без да сме премерили.Иначе и аз много рокли съм си набелязала,но докато не меря няма как да разбера дали ще ми стои добре.Затова съм решила,като стане време за копуване на рокля да меря няколко модела,докато не попадна на моя. :)
fakesmiles
08-03-2011, 09:08
Присъединявам се и аз,преди мислех че не ми е толкова важно,но в последните седмици почнах много да се вълнувам :)
Харесала съм си няколко рокли,едната е доста изрязана в областта на корема,но по готин начин.Лошото е че не знам дали ще мога да си стегна корема дотогава,а ако не успея ще трябва да си търся нова рокля в последния момент 8-)
За прическа и обувки още нямам идея,все пак зависи и от роклята.
Някой за матура по английски да ме насочи къде има примерни матури?
marin4itu
08-03-2011, 10:16
Някой за матура по английски да ме насочи къде има примерни матури?
http://www.matura.bg/?id=11 , в дясно..
в сайта на МОН има от миналите вече матри по всичко
fakesmiles
08-03-2011, 13:14
благодаря и на двете ви за отговорите!
също да попитам:ползвате ли някакви специални помагала/сборници за подготовка за матурата? мисля да си купя скоро и събирам предложения :)
благодаря и на двете ви за отговорите!
също да попитам:ползвате ли някакви специални помагала/сборници за подготовка за матурата? мисля да си купя скоро и събирам предложения :)
аз не,ще изчакам да почна уроците,за да си купя,защото не съм много сигурна какво точно да си взема
Svetozara
08-03-2011, 17:16
аз ползвам тестови задачи, т.е. примерни матури няма ги в нета!задачите са по българси език и литература на Кирил Димчев и Ангел Петров издателство Булвест 2000
sladkish_14
08-08-2011, 17:00
Хей момичета започнахте ли подготовката за изпитите?
Или за сега не мислите за нищо..?
И има ли такива с ясни цели къде и с какво искат да кандидатстват>
DeviL_AsS
08-10-2011, 21:17
Аз сега започнах да преговарям произведенията по БЕЛ от 11 клас от тетрадката понеже имам подробни планове и всеки ден по един автор преговарям.Чат пат решавам задачи,ама доста ме помързява тея дни.Все още не го взимам мн мн насериозно.
Svetozara
08-11-2011, 17:14
Прочетох вече няколко книги остана само Йовков,иначе решавам тестове и по бел и по химия.Искам да кандидатствам в Софийското ХТИ,Пловдивското и Бургаското,много искам със специалността рехабилитатор,но май вече я няма и ще е нещо друго :) А Вие мислили ли сте?
Аз мниналата седмица имах път до Пловдив мерих бални роклии,бяха толкова много намалении,че едвам не се изкуших да си взема харесах си 2-3 :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: като моделии бяха точно моят тип,но цвета не ми допадна иначе щях да си взема 40лв... все пак
(къде ще намеря такава окля хаха никъдее...),а една от роклите беше уникалнааа :-) :-) :-)
NqkfaNikakva21
08-11-2011, 17:38
Хей момичета започнахте ли подготовката за изпитите?
Или за сега не мислите за нищо..?
И има ли такива с ясни цели къде и с какво искат да кандидатстват>
аз мисля да почна да чета специалните произведения, смисъл тези за УНСС :)
и гледам да преговарям правила, правопис, абе всичко по БЕЛ
ще кандидадствам в УНСС
Икономика и бизнес :)
titinkaa
08-11-2011, 19:02
Ще започвам да преговарям на биология другата седмица.
DisturbiaV
08-11-2011, 22:07
Знам,че много не е за тази тема но...Приятелят ми тази година е абитюрент и ще съм му дама и днес ей така от любопитство се разрових за някоя семпла рокличка само с 1 орнамент,който да я допълва (нещо съвсем изчистено ) и си харесах тази ,но да е бяла
http://prikachi.com/images/364/3680364c.jpg \става дума за жълтата)
някакви други предложение?Че е ужасно рано-рано е,но понеже аз трябва да си събирам парите искам да се ориенирам горе доло колко ще ми струва--- :)
titinkaa
08-12-2011, 06:47
^Рокличката е супер,много ме кефи,но да е в друг цвят.Иначе не виждам да е много скъпа г/д 40-50лв да е.
Svetozara
08-12-2011, 09:00
хубава е наистина и няма да е много скъпа!Аз съм виждала подобни в магазини в Стз :) и като накараш някоя приятелка да ти направи хубава прическа ще си супер :-)
fakesmiles
08-12-2011, 10:10
Аз нищо не уча в момента,само чета Тютюн 8-)
Подготовката ни по литература в училище не може да е по-лоша,така че за матурата ще се оправям сама.
Иначе мисля да кандидатствам в УНСС - Предприемачество или Маркетинг
Svetozara
08-12-2011, 12:03
този Тютюн изобщо не ми се чете......... :-D :-D има филм изтеглила съм го ама.... още не съм го гледала
:D :D :D
Priceless
08-12-2011, 12:10
Аз минах 12 клас и без да съм го чела 8-)
devil4e_kiss4e
08-12-2011, 12:30
Подготовката ни по литература в училище не може да е по-лоша,така че за матурата ще се оправям сама.
И аз така, ама доста скучничко ми се стори...ще гледам филма като стигнем до това произведение. :D Мисля да си купя някакви тестове за матурата по БЕЛ, иначе за кандидат-студентския не съм започнала да чета още, насочила съм се към екология или ветеринарна медицина
fakesmiles
08-12-2011, 17:11
И на мен ми изглежда скучничко засега,прочела съм 1/3 от първия том 8-)
Но съм решила Тютюн и Железният светилник поне да прочета лятото :D
Priceless
08-12-2011, 18:21
Дано да ви се падне по-хубава тема от нашата, че този Далчев е ад ... не знам дали сте запознати с произведенията му. Пълен ужас е.
barbiegirl17
08-12-2011, 18:30
За нищо не мисля, все едно няма да завършвам 2012. Ако колебаенето между специалностите мода, маркетинг, туризъм, бизнес администрация, масови комуникации е ясна цел - да, имам такава. ;д Иначе ще кандидатствам в НБУ.
tanch3t093
08-12-2011, 18:36
И аз се включвам :D Вече започнах Тютюна, ама предпочитам да гледам филма. Доколкото разбрах е точно описан, както в книгата, така че си заслужава. А иначе за университет съм се спряла на УАСГ - архитектура, но не знам дали ще ме приемат :o
fakesmiles
08-12-2011, 20:03
Много ме е яд,че не мога да уча мода - изобщо не мога да рисувам.
Лошото е,че в България няма други специалности,свързани с мода освен...ами мода 8-) (имам предвид моден маркетинг,мениджмънт и такива по-специализирани,за които не се иска рисуване)
DeviL_AsS
08-12-2011, 21:48
И аз се включвам :D Вече започнах Тютюна, ама предпочитам да гледам филма. Доколкото разбрах е точно описан, както в книгата, така че си заслужава. А иначе за университет съм се спряла на УАСГ - архитектура, но не знам дали ще ме приемат :o
И аз към УАСГ съм се запътила :grin: Само,че специалност ССС(строителство на сгради и съоръжения),защото изпитите по рисуване за архитектурата са доста подкупни..
tanch3t093
08-13-2011, 13:05
И аз към УАСГ съм се запътила :grin: Само,че специалност ССС(строителство на сгради и съоръжения),защото изпитите по рисуване за архитектурата са доста подкупни..
Така е. ССС-то ми е втората възможност, ако архитектура не стане, обаче е толкова тегавооо ... Не ми се мисли :?
И аз така, ама доста скучничко ми се стори...ще гледам филма като стигнем до това произведение. :D Мисля да си купя някакви тестове за матурата по БЕЛ, иначе за кандидат-студентския не съм започнала да чета още, насочила съм се към екология или ветеринарна медицина
екология накъде си се запътила? искам да попитам и тук.. аз пуснах отделна тема, но без резултат.. някой да може да ми каже нещо за университета Асен Златаров в Бургас?
devil4e_kiss4e
08-13-2011, 18:15
Екология мисля в СУ, а иначе още не съм решила твърдо, защото имам желание и ветеринарна медицина да запиша.
Скоро разглеждах специалностите и в ХТМУ и там има хубави, но сякаш биологията повече си ме влече от химията, въпреки че шанса да си намеря работа по слециалността, ако съм завършила ХТМУ е по-голям според мен
fakesmiles
08-15-2011, 08:27
Почти стигнах до края на първия том и се оказа,че ми няма 10 страници.Супер много ме е яд 8-)
devil4e_kiss4e
08-15-2011, 09:46
В нета можеш да си дочете6, има го произведението.
Аз стигнах до Х глава на първи том и се отказах и вчера изгледах филма.
kristinavan
08-15-2011, 14:55
Здравейте и от мен, аз също се вълнувам за бала, но като че ли е още раничко, по-на главата ми са матури, изпити, учене... Ще кандидатствам с литература в СУ, но мн се притеснявам, че нямам да имам време да се подготвя(Още чета произведенията на авторите от мин. година, да не говорим за темите, които трябва да науча, още съм в началото).. Та сигурно ще се включа в темичката малко по-натам :P
titinkaa
08-15-2011, 15:02
Заслужава ли си да чета целия Тютюн или направо да изгледам филма?
kristinavan
08-15-2011, 15:20
По-добре си прочети, защото така с филми не ми се струва най-добрия вариант, колкото и да е по книгата, със сигурност ще има разлики :(
DeviL_AsS
08-15-2011, 16:23
Не съм го чела,обаче до сега не чувам мн добри отзиви за книгата,а ми бяха казали че филма е почти 1 към 1 с книгата.
NqkfaNikakva21
08-15-2011, 16:25
аз почнах Тютюна и е приятно и леко четиво ..
не е като Гласовете ви чувам на Талев, която зарязах ...
Found_a_lover
08-15-2011, 17:33
Не съм го чела,обаче до сега не чувам мн добри отзиви за книгата,а ми бяха казали че филма е почти 1 към 1 с книгата.
Гледала съм филма, чела съм и книгата... във филма са изпуснати 100000 неща, не е особено добър (по обясними причини), книгата се чете лесно, лично я прочетох за 2-3 седмици.
titinkaa
08-15-2011, 18:02
Гледала съм филма, чела съм и книгата... във филма са изпуснати 100000 неща, не е особено добър (по обясними причини), книгата се чете лесно, лично я прочетох за 2-3 седмици.
Добре,значи ще си я прочета.
francyzoi4ety
08-15-2011, 20:21
Здравейте,мацки! И аз съм за тази тема завършвам 2012 :)
Бих искала да ви попитам има ли някой от вас,който се е насочил да учи в Страсбург с френски език ?
Моля ви,ако има някой да ми пише да си обменим информация :)
Svetozara
08-16-2011, 19:33
екология накъде си се запътила? искам да попитам и тук.. аз пуснах отделна тема, но без резултат.. някой да може да ми каже нещо за университета Асен Златаров в Бургас?
Аз имам познати,които учат там!Само хубави неща съм чувала!Аз много искам там да уча!Моят познат е с екология :)
Аз искам рехабилитатор,еколог,помощ ник фамацефт,може и като учител по химия ,това искам :D
Дано вземем матурите,държавните ии учим където ние искамее :grin: :-) :-) :-)
Svetozara
08-18-2011, 17:35
забравихме тематаааааа.... :lol: :lol: :lol:
SuperBadSuperFresh
08-24-2011, 15:20
Аз сега я намерих,вътре съм :D
fakesmiles
08-25-2011, 06:30
Има много време,няма да я забравяме 8-)
nimfetka7
08-25-2011, 07:39
Някой има ли със стоматология, фармация, медицина? :-o
Някой да желае психология :d
За-ккакво-е-тая-тема-не-съм-12-клаас-:razz:
Тази година ще съм първи курс Медицина :)
И аз смятам да кандидатствам медицина.
lisi4ety
08-26-2011, 08:24
Аз завършвам 2013, но все пак .. мамка му, колко бързо минава времето. 80% от приятелите ми са '93 и тази година са абитуриенти, а аз още си ги възприемам за 15-16 годишни. На всичкото отгоре и мойто време идва и ми е адски странно...
хахаха, колко random коментар..
Аз завършвам 2013, но все пак .. мамка му, колко бързо минава времето. 80% от приятелите ми са '93 и тази година са абитуриенти, а аз още си ги възприемам за 15-16 годишни. На всичкото отгоре и мойто време идва и ми е адски странно...
хахаха, колко random коментар..
Същото е и с мен! Не мога да си представя ,че няма и 2 годинии але хоп ... странно ми е.Аз си мислех:"ооо имам тоооолкова време докато завърша" пък май2013 ще дойде толкова бързо,че няма да усетя! Иначе успех на всички,които завършват 2012, да си вземете матурите и да ви приемат където пожелаете!
MimiKalcheff93
08-26-2011, 10:03
И аз сега съм 12 клас... леле колко бързо мина времето .... Не мога да се осъзная,че догодина вече ще съм в университет и далеч от всички...Леко странно ! :)
titinkaa
08-26-2011, 10:08
До скоро се кефих,че ще се оттърва от даскалото,ама сега като наближава и хич не искам да завършвам. :(
mlakniwe2
08-26-2011, 10:13
Аве хора има още 1 година къде бързате и аз съм 2012, но не искам да идва май месец, щото край на даскалото и после работа, матури, кандидатстудентски и тнт, не искам да завършвам даскало, дори мноо ми се ходи, а и кога бях 8-ми клас-сякаш много бързо се мина :-o Не знам защо всички няят търпение да завършат дсл, като после ги чака много по-голяма отговорност и много повече ангажименти, и после като станат 11-12клас вече им домъчнява за даскало, всяка година като изпращаме 12 клас има ревове, а уж няят търпение да се отърват
Ако 2012 е края на света значи сме последният випуск на този свят 8-)
Я разкажете набързо кво стаа в Тютюн и Железният Светилник, че няям време да чета а и ме мързи малко
titinkaa
08-26-2011, 10:20
^Железният светилник е много интерес,заслужава си да го прочетеш. :)
themoonslullaby
08-27-2011, 21:53
Здравейте и от мен, още една абитуриентка 8-) Леле колко странно ми звучи само...Таа гледам че обсъждате книгите, които имаме да четем. Аз още не съм се захванала с нито една, а и да си призная от всичко, което чувам за Тютюн, малко ме е страх да я започна :D
fakesmiles
08-28-2011, 07:41
Тютюн не е толкова лош,колкото го изкарват някои.На мен в началото не ми беше супер интересно,но след като прочетох може би около 1/3 вече ми беше много по-лесно а накрая вече си ми беше супер интересно. 8-)
Извода е,не се отказвай рано :)
glezenafukla
08-28-2011, 08:23
Не знам, аз още нищо не съм прочела.. а, кога ли ще е.. :X
whitebunny
08-28-2011, 13:43
И аз не съм прочела нищичко това лято.. предполагам че ще гледам филмите защото няма от къде да ги търся тези книги, а не ми се дават 5лв да се запиша в библиотеката за 2-3 книги... не си струва просто :?
И преди,и сега,93 са на върха :D :D :grin:
NqkfaNikakva21
08-30-2011, 12:51
И аз не съм прочела нищичко това лято.. предполагам че ще гледам филмите защото няма от къде да ги търся тези книги, а не ми се дават 5лв да се запиша в библиотеката за 2-3 книги... не си струва просто :?
мога да ти пратя Тютюн, ако искаш :)
LoveHurT
09-03-2011, 23:23
момичета 15 наближава, а аз продължавам да съм все така НЕориентирана за всичко и реших да видя дали има съпричастни..
Много се дразня на тея мой претенции, а постоянно отлагам във времето да седна да помисля какво искам, на самата мен ще ми е интересно накрая как ще изглеждам откъм страна на визия, като от месеци ми се губят идейте и въображението, а пък като тръгна да гледам из сайтовете всичко ми е криво, все нещо ми е в повече, друго ми липсва ии.. абе няма угодия!
Всеки път като тръгна да гледам нещо се ядосвам, че не си харесвам и спирам, следващия път пак, пак и пак така и до тук .. до кога се питам?!
вие как сте?
mlakniwe2
09-04-2011, 07:11
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/orders/zapoved_uchebno_vreme.pdf
Ето я заповедта на министъра завършваме на 15 май, на 21 и 23 май са матурите :-o
заповед за матурите
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/dzi/zapoved_DZI-2011-12.pdf
заповед за държавни изпити по теория и практика за придобиване на определена степен/тва е за гимназиите/
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/vocational/zapoved_prof_2011-2012.pdf
мисля, че тва ще е полезно, въпреки, че на 15-ти септ пак ще ни го кажат
NqkfaNikakva21
09-04-2011, 07:44
не мога да разбера какви са тези сесии?
ние ще си определяме сесията или какво ..
LoveHurT
09-04-2011, 08:07
ау супер за ваканциите, ще компенсираме съкратената Великденска 8-)
nimfetka7
09-04-2011, 10:22
А някой би ли ми казал кога са предварителните изпити по биология и химия тази година?
glezenafukla
09-04-2011, 17:07
Е, да бее.. не ми се вярва да сложат матурите на 21 и 23.. та ние на 24 завършваме.. много тъпо ще се получии..
mlakniwe2
09-04-2011, 18:19
Е, да бее.. не ми се вярва да сложат матурите на 21 и 23.. та ние на 24 завършваме.. много тъпо ще се получии..
Прочете ли заповедта? Завършваме на 15-ти май а матурите са на 21 и 23 май бала е на 24 обикновено, това е заповед на министъра свалена от сайта на министерството на образованието с подпис и печат от министъра как така не ти се вярва като вече е факт и това е официален документ, а и какво те кара да мислиш, че ще завършваме на 24-ти май? 12-ти клас завършват преди матурите, 13 седмици след началото на 2-рият срок и всяка година е различно :-o единствено 1-ви клас завършват на 24 май
glezenafukla
09-04-2011, 18:41
Прочете ли заповедта? Завършваме на 15-ти май а матурите са на 21 и 23 май бала е на 24 обикновено, това е заповед на министъра свалена от сайта на министерството на образованието с подпис и печат от министъра как така не ти се вярва като вече е факт и това е официален документ, а и какво те кара да мислиш, че ще завършваме на 24-ти май? 12-ти клас завършват преди матурите, 13 седмици след началото на 2-рият срок и всяка година е различно :-o единствено 1-ви клас завършват на 24 май
Да, знам кога завършват 12 клас.. просто се изненадах а и имах предвид, че на нас изпращането сутрин и самия бал ни е на 24 май и матурите да са точни преди това.
И да наистина пише, че сме до 15 май ние.. обаче не обърна ли внимание 21 и 23 са ДЗИ БЕЛ и Матем. за VII - 7 клас, а не за нас..Дните за наще матури поне в този списък: http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/orders/zapoved_uchebno_vreme.pdf
аз не успях да ги видя..
за нас става въпрос,матурите са на 21 и 23 май.
whitebunny
09-04-2011, 20:18
Абитуриенските балове не почват ли от 21.05 до 27.05 ? С какъв акъл слагат матурите по време на абитуриенските балове
И аз ще съм тази година.
Ужас ... '94 съм, но съм една година по рано... а въобще не се чувствам 12 клас. Много ме е страх за матурите обаче, много. 8-)
glezenafukla
09-04-2011, 20:28
еми явно наистина е така.. моя грешка.. извинявам се.. ще проуча да видя накъде са нещата, ама не разбирам защо чак на 15 приключваме.. тази година 12 клас приключиха много по-рано..
StreetWitch
09-04-2011, 21:43
И аз да се присъединя :) :grin:
Абитуриентка,хмм
Рокля искам да е нещо подобно -->http://bg-moda.com/wp-content/uploads/2009/11/balna-roklq-2010-1.jpeg
не толкова блестяща и с тънки презрамки.
Прическа нещо обикновено и без това се подстригах...
Обувки определено не много високи!
Последно прочетох на Й.Йовков - "Песента на колелетата" и е крайно време вече да почна "Тютюн"!
NqkfaNikakva21
09-04-2011, 22:53
който не е почнал Тютюн да го почва ...
може да се чете лесно, ама е мноого дълъг и аз отдавна го дъвча ...
лошото е че нищо друго не прочетох това лято ..
да се надяваме, че в процеса на работа ще се четат ..
интересно ми е някой почна ли да се подготвя вече
тестове, книжки купихте ли си?
LoveHurT
09-04-2011, 22:58
на нас ни казаха да прочетем само Тютюн и Железният светилник, него съм го прочела вече, а тестове наскоро почнах по бг и уж там съм спокойна, че съм добре.. леле като видях колко грешки правя се уплаших, ква е тая трудна книжка дето ни е дала госпожата, тя явно с цел 8-) на матурите въпросите са от лесни по-лесни сравнение с тези.
kuklichka_bg
09-05-2011, 06:09
Аз нищо не съм чела,а уж смятах да прочета всичко.Надявам се да успея през годината поне. 8-)
Отделно като гледах рокли в нета и ми се дорева,много грозни нещаа. :?
mlakniwe2
09-05-2011, 07:03
Да, знам кога завършват 12 клас.. просто се изненадах а и имах предвид, че на нас изпращането сутрин и самия бал ни е на 24 май и матурите да са точни преди това.
И да наистина пише, че сме до 15 май ние.. обаче не обърна ли внимание 21 и 23 са ДЗИ БЕЛ и Матем. за VII - 7 клас, а не за нас..Дните за наще матури поне в този списък: http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/orders/zapoved_uchebno_vreme.pdf
аз не успях да ги видя..
На 21 и 23 май ще са матурите за 7 и за 12 клас-ДЗИ по БЕЛ И НВО в 7 клас по БЕЛ
Да ти разясня, че ДЗИ значи държавен зрелостен изпит демек МАТУРА ЗА 12 калс, а и съм дал заповед за матурите-изпращането на 12клас ще е на 15-ти май или по-рано, миналата година беше на 11 май-а и какво толкова те притеснява, че на след матурата ще имаш бал, матурата е на 23май от 8-часа и ще са до 11-12 часа най-много, ако беше първо бала а на другият ден матурата от 8ч щеше да бъде много кофти, но така не виждам къв е проблема? :-o Ще имаш предостатъчно време според мен да се подготвиш за бала, ако това те притеснява, като си напрайш матурата и си свободен/свободна/ :-o
Аз не мисля да давам 1000 лева за костюм в никъв случай, не знам защо тряя да се харчат мноо излишни пари за дрехи за бала, като ще ги облечеш само веднъж, къв е смисъла? По добре да си купя нещо удобно, което ще го нося и друг път и не е скъпо :-o
nimfetka7
09-05-2011, 08:07
За матурите по БЕЛ бихте ли ми препоръчали някакъв сборник с правила за пунктуация, правопис.. :)
Освен това искам да попитам само произведенията от 11 и 12 клас ли се включват?