View Full Version : И аз реших да се оплача...
Тъй. Въпросът ми е кратък и изключително ясен, обаче моля за подробни анализи. Защо колкото повече обръщаш внимание на някого, той толкова повече страни от теб, и обратното - колкото повече страниш от някого /не му пишеш, не му звъниш, не се виждате често, правиш се на сърдит/а, не му обръщаш внимание на простотиите/, той толкова повече се опитва да е близо до теб, да не те наранява, да се държи добре с теб и т.н.?
И главният ми въпрос е: как да спреш чувствата си към някой, как да ги подтиснеш и да ги прекратиш без да се караш с този човек?
RoSKo0o0
07-05-2011, 20:32
Много просто моето момиче. Хората обичат да имат "хора под чехъл", а и тяхното чувството за притежание е огромно, повярвай ми!
tanch3t093
07-05-2011, 20:34
И главният ми въпрос е: как да спреш чувствата си към някой, как да ги подтиснеш и да ги прекратиш без да се караш с този човек?
Направо ме разби с този въпрос. Ако имаше директен начин колко щеше да е просто ....
Ами не може да си "спреш" :D чувствата към някого,сърцето не пита!
scandalousLady
07-05-2011, 20:35
Направо ме разби с този въпрос. Ако имаше директен начин колко щеше да е просто ....
antifashionshit
07-05-2011, 20:35
мисля, че говориш за случая, в който се подаряваш на поднос. как ще се отнасяш с някого, за който знаеш, че ти е лесен, предлага ти се, или е the needy type?
има разлика между да си фокусиран върху някого и да му се буташ.
Знам, че въпросът е странен и донякъде глупав, ама няма ли начин? Може би, ако страниш от този човек? Обаче тук идва въпросът как да страниш от някого и пак да сте в приятелски отношения... ?
RoSKo0o0, да си представим следната ситуация : познаваш някого от доста време... пораждат се някакви чувства - е, тогава, защо изведнъж се появява чувство за притежание към твой бивш приятел, в момента твоя тръпка? Защо не всичко е до въпрос на чувства, а има и такива чувства за притежание?
Подробен анализ не мога да ти дам, но мога да си изкажа битнишкото мнение на един обикновен простак.
Хората се отдръпват, защото си имат лично пространство, доста
неузрели" хора са още в бяло-черните крайносто и не могат да си нюансират поведението правилно. Като такива те просто плашат с прекалено прибързаните си действия.
Същото има и положителна страна, когато се правим на заинтересеовани, защото крайното ни поведение предизвика любоптиство, но то е по-безопасно отколкото първия случай.
Финално:Хората не се забравят с зелена рецепта. Такива случаи не се разглеждат като страница от миналото, която трябва да загърбим, а като страница от учебник, когото трябва да разберем (въй че гъзарската се изказвам)
мисля, че говориш за случая, в който се подаряваш на поднос. как ще се отнасяш с някого, за който знаеш, че ти е лесен, предлага ти се, или е the needy type?
има разлика между да си фокусиран върху някого и да му се буташ.
Да, така е, прав/а си. Нека предположим, че сте приятели и не знаеш точно върху какво се опират действията на този човек. Как да разбереш дали приятелят/ката ти търси човека за него/я или просто иска някой, който е лесен и му/й се предлага? И защо твой приятел ще намери точно в теб човек, който му се предлага?
Подробен анализ не мога да ти дам, но мога да си изкажа битнишкото мнение на един обикновен простак.
Хората се отдръпват, защото си имат лично пространство, доста
неузрели" хора са още в бяло-черните крайносто и не могат да си нюансират поведението правилно. Като такива те просто плашат с прекалено прибързаните си действия.
Същото има и положителна страна, когато се правим на заинтересеовани, защото крайното ни поведение предизвика любоптиство, но то е по-безопасно отколкото първия случай.
Финално:Хората не се забравят с зелена рецепта. Такива случаи не се разглеждат като страница от миналото, която трябва да загърбим, а като страница от учебник, когото трябва да разберем (въй че гъзарската се изказвам)
alexsdreamm
07-05-2011, 20:46
Опитай се да постигнеш пълна власт над себе си-ако успееш МНОГО БРАВО! ;д с тая пълна власт над собствените ти чувства ще спреш да искаш които и да е било
ако не успееш...аз забравих някого като спрях да мисля за него,всеки път щом се сетя се шипя или сменям темата. Помага-дори този човек да е с теб всеки ден-но си е трудно. Иначе почни да го наблюдаваш все някой друг недостатък ще откриеш ;) и пак ще се получи.
А как да разберем нещо, което ни е непосилно да проумеем? Как да разбера нещо, което ми е абсолютно непонятно? Защо човек, който никога не ми е показвал каквито и да е било чувства към мен изведнъж ще започне да се държи толкова странно, ще флиртува и в следващия момент ще спре, ще се държи отново като приятел? А и дори да има някаква причина, моля да я измислите, защото аз не мога да се сетя... странно ми е човешките чувства и ДЕЙСТВИЯ да се менят толкова бързо.
alexsdreamm, мерси за съвета. Ще се пробвам, но тук идва другият проблем. При положение, че съм свикнала с мисълта, че всеки си има недостатъци и че знам неговите недостатъци какво повече да направя по въпроса, че да му намеря кусури, който да притъпят чувствата ми?
Хората винаги имат мотиви за поведнеието си. Дали е било чувство или студена логика, или пък някакви сантиментални вярвания е нещо, което напълно зависи от личността. Може да е всичко това и още.
Това да прецениш какви са основанията на другия идва като подарък, когато вникнеш в неговата същност, което е трудоемка задача.
Самото вярване,че е непосилно да разгадем някого си ограничаващо само по себе си.
alexsdreamm
07-05-2011, 20:59
не мисля че е правилно да се доверяваш на непостоянен човек. Той явно и в собствените си чувства и мисли не е сигурен. Но,да споделям напълно мнението на wosh
все пак най вълнуващото в отношенията между 2ма е точно не знаението какво мисли единия и какво другия.
Ssummerjam
07-06-2011, 13:18
Защото хората обичат играта на котка и мишка. Изпитват влечение към някого, но не искат сериозна връзка, а само "заигравки". Виждат, че когато те са активната страна, отсреща се наблюдава апатия, пасивност...В един момент им писва те да са гонещите и нещата се обръщат. Кръгът се затваря...
Но ако желанието за по-задълбочени отношения се наблюдава и у двете страни, и е достатъчно силно, картинката е по-различна. И все пак везните никога не се уравновесяват напълно...
Много просто моето момиче. Хората обичат да имат "хора под чехъл", а и тяхното чувството за притежание е огромно, повярвай ми!
+1