View Full Version : Как се е получи нещо такова?
cookie_master
07-09-2011, 13:59
За 1 година съм качила 3 килограма и са ми се получили стрии.Не е като да съм напълняла много :-o .Явно не съм им обърнала внимание навреме и са станали бели.Почнах да ги мажа със свинска мас преди 1 седмица.Дали ще помогне :-o ?И ако отслабна дали ще се заличат?
Ако някой е използвал процедурата с лазер дали е помогнала и каква е била цената?
CupcakeMonster
07-09-2011, 14:00
С лазер ми ги махнаха розовите,белите само се позаличиха,но се виждат при определена светлина.Излезна 250 лв.
cookie_master
07-09-2011, 14:03
А къде си направи процедурата?
И болеше ли? 8-)
pilencaaa
07-09-2011, 14:27
Със свинска мас не знам , но една приятелка също имаше и в една аптека ни казаха да пробва със бадемово масло и лосион за тяло.. просто изсипваш бадемовото масло при лосиона и мажеш .. Тя имаше ефект , но само върху розовите , бялите се позаличиха малко , но пак се виждат ...
foreverr
07-09-2011, 14:36
Стрии аз нямам, но сестра ми има заради бременността и не и се махат с никакви кремове.Казали са и , че се махат само с лазер...
cookie_master
07-09-2011, 14:40
да и аз си мислих,че от белите няма отърване,но ми казаха,че със свинска мас се заличават малко :-o
ама от какво са се получили ебаси,не е като да съм станала някакъв слон :( а дали ако отслабна ще се заличат?
ledenakrasota
07-09-2011, 14:52
да и аз си мислих,че от белите няма отърване,но ми казаха,че със свинска мас се заличават малко :-o
ама от какво са се получили ебаси,не е като да съм станала някакъв слон :( а дали ако отслабна ще се заличат?
1.Първо си кажи годините и ръста! Може да си еди колко си, но и един кг да качиш, който не е за ръста ти и да ги получиш.
2. Слабите хора са предразположени към стрии повече от по пълните. Особено, ако не са спортисти (стегнати).
3. Какво ядеш? Може да си едни кила и от шоколад и подобни храни пак да хванеш.
:)
4. Няма как да си заличат. Но изсветляват от слънцето, а ако са розови може да се махнат. :)
Biskfitka
07-09-2011, 15:40
Стрий се получават и при суха кожа...
Глупости..
cookie_master
07-09-2011, 18:08
1.Първо си кажи годините и ръста! Може да си еди колко си, но и един кг да качиш, който не е за ръста ти и да ги получиш.
2. Слабите хора са предразположени към стрии повече от по пълните. Особено, ако не са спортисти (стегнати).
3. Какво ядеш? Може да си едни кила и от шоколад и подобни храни пак да хванеш.
:)
4. Няма как да си заличат. Но изсветляват от слънцето, а ако са розови може да се махнат. :)на 15 години съм,174 бях 50-51 кг станах 54.И не съм много спортна и имаше един период в който се тъпчех с всякакви глупости може и от това да е станало :(.Смисъл не е няква огромна драма и с годините ще се заличат,ама аз все там гледам.Смисъл те са ето в тази част http://www.stretchmarksbyebye.com/images/35643.jpg (там където се стиска и малко по-наляво) и аз супер много се ядосвам направо не мога да се гледам :( :(
mArMaLaDkA
07-09-2011, 18:24
Просто ханшът ти се е оформил от раз и затова така се е получило. При мен се получи понеже израстнах за няколко месеца с около над 5 сантиметра, като при мен всеки сантиметър значеше + 1 кило отгоре, не съм била дебела в никакъв случай, даже от закръглено бях далеч, просто отведнъж ханшът ми се разшири и придобих по-женствени форми.
Повечко масажи с гъба под душа и с разни мазни кремове, и си тип-топ. Гледай да хидратираш кожата си, колкото се може повече и недей да драматизираш заради няколко стрии. Поддържаш ли тялото и кожата си, грижиш ли се за него чрез упражнения и що-годе балансирано хранене, няма защо да се чувстваш зле и да си гузна.
Стриите не се получават защото си дебела. Стават когато растеш и се налага кожата ти за кратък период да се разпъне, ако е и по-сухичка и не достатъчно еластична стават тези нацепвания. А стриите са точно нацепвания, като прокараш ръка върху тях ги усещаш релефни. Аз съм чула, че докато са още червени можеш да ги мажеш и да има някакъв резултат, обаче след като станат бели вече само лазера може да ги оправи. Само че не познавам никой, който е ходил на такава процедура. По принцип ако хванеш тен мисля, че по-малко се виждат, но не искам да те карам да се пържиш само заради това и без друго е много по-вредно.
cookie_master
07-09-2011, 18:49
Просто ханшът ти се е оформил от раз и затова така се е получило. При мен се получи понеже израстнах за няколко месеца с около над 5 сантиметра, като при мен всеки сантиметър значеше + 1 кило отгоре, не съм била дебела в никакъв случай, даже от закръглено бях далеч, просто отведнъж ханшът ми се разшири и придобих по-женствени форми.
Повечко масажи с гъба под душа и с разни мазни кремове, и си тип-топ. Гледай да хидратираш кожата си, колкото се може повече и недей да драматизираш заради няколко стрии. Поддържаш ли тялото и кожата си, грижиш ли се за него чрез упражнения и що-годе балансирано хранене, няма защо да се чувстваш зле и да си гузна.права си,но някакси се комплексирам :/
http://www.youtube.com/watch?v=N775Xx5yiRU и все пак това видео ми даде някаква надежда така че ще продължа да се мажа и да се надявам,че ще има резултати пък дори и минимални :)
ledenakrasota
07-09-2011, 18:49
Доколкото разбирам си висока. :) Не се притеснявай! Всяко момиче ги има! Въпрос на време е да го преодолееш!
По-грозно е да видиш момиче с 2 години по-малко от теб с целулит до коляното отзад. :( :( :( :( А е и слаба! :)
На морето аз поне преодолях това нещо. Пий повече вода и като ядеш вредни храни(чипс,сладко,шоколад) си прави някакво разписание за седмицата. Да си взимаш дължимата порция, но да не прекаляваш :)
cookie_master
07-09-2011, 18:54
Доколкото разбирам си висока. :) Не се притеснявай! Всяко момиче ги има! Въпрос на време е да го преодолееш!
По-грозно е да видиш момиче с 2 години по-малко от теб с целулит до коляното отзад. :( :( :( :( А е и слаба! :)
На морето аз поне преодолях това нещо. Пий повече вода и като ядеш вредни храни(чипс,сладко,шоколад) си прави някакво разписание за седмицата. Да си взимаш дължимата порция, но да не прекаляваш :)Да смятам нещо точно такова да направя сега почнах с тези упражнения Pump it и да наблягам на плодовете и зеленчуците.А се чудя дали ще има ефект до 1 месец :-o ?И ако отслабна малко дали ще се заличат стриите?
ledenakrasota
07-09-2011, 19:37
Стрийте остават за цял живот ;) Не става само за един месец каквото и да правиш. Кожата ти вече е нацепена. Ако искаш да ги намалиш това става много бавно и трябва да си постоянна. Няма чудеса за месец или два.
На морето при мен изсветляха. С времето започнах да не им обръщам чак такова внимание. И разбери, че никое момче няма да те гледа под лупа.
На плажа е пълно с момичета на твоите години или малко по-големи(18-19), с хубаво тяло и със стрий или целулит.
Аз ги получих на 12г. за 2 години пораснах с 30 см и качих около 10 кг и никога не съм била дебела. Но това се отрази на кожата,защото е била стресирана. Чак на 17 когато отново започнах да ходя на плаж изсветляха и вече не ми пукаше. Дори не ми правят такова впечатление.
Има една маска с утайка от кафе да си правиш за това и върши работа. Работа върши и слънцето, както и много мазила. Ще намалеят, но винаги ще са там. И никой няма да те изгони, ако имаш такива. :)
В интернет има много статии за стриите и доста коментари с борбаба сях от по-зрели жени. Просто виж в Гуугъл.
Лазерната операция също върши работа! Хайде успех! И не се притеснявай. Когато го приемеш борбата е по-лека! :)
Svetozara
07-09-2011, 19:52
стриите се получават от бързото напълняване или остлабване :) отслабнеш ли ще се появят повече!кожата ти трябва да е постоянно намазана с по-мазен крем иначе става суха и може да излезнат повече стрии!
cookie_master
07-09-2011, 20:00
прегледала съм всички мнения и вече съвсем се отчаях :o
LadyV просто ми става гадно като ги гледам всички момичета,които нямат целулит и стрии :( а и като ми кажат,че стриите остават за цял живот някакси ме плаши :/
ledenakrasota
07-09-2011, 20:28
прегледала съм всички мнения и вече съвсем се отчаях :o
LadyV просто ми става гадно като ги гледам всички момичета,които нямат целулит и стрии :( а и като ми кажат,че стриите остават за цял живот някакси ме плаши :/
Сигурно може да се махнат с лазер! Няма как ние да ти кажем :)
А нали се сещаш, че същите тези момичета като родят ще имат стрии, дори на е секцио :D
mArMaLaDkA
07-09-2011, 20:47
Мислех да се въздържа, обаче повтарянето и потретването на репликата, че видиш ли, "ние имаме стрии, следователно и всички други имат", ми се наби жестоко в очите. Престанете да се успокоявате по такъв глупав начин. Повечето мъже не ги отблъскват стрии, но абсолютно всички пък се изприщват от проява на злобеене на дребно от някоя девойка, било то и най-красивата на света. Не, не всички жени имат стрии. И отново - не, не на всички им се появяват стрии дори след раждане на първо, че и второ дете. Майка ми няма пукната стрия, нищо че е била безумно кльощава, когато е била бременна с мен(т.е е имало по-голяма вероятност да получи стрии) и е имала огромен корем. Не се е мазала с абсолютно нищо по време на бремеността, за разлика от леля, която пък също няма пукната стрия.
ledenakrasota
07-09-2011, 20:58
Мислех да се въздържа, обаче повтарянето и потретването на репликата, че видиш ли, "ние имаме стрии, следователно и всички други имат", ми се наби жестоко в очите. Престанете да се успокоявате по такъв глупав начин. Повечето мъже не ги отблъскват стрии, но абсолютно всички пък се изприщват от проява на злобеене на дребно от някоя девойка, било то и най-красивата на света. Не, не всички жени имат стрии. И отново - не, не на всички им се появяват стрии дори след раждане на първо, че и второ дете. Майка ми няма пукната стрия, нищо че е била безумно кльощава, когато е била бременна с мен(т.е е имало по-голяма вероятност да получи стрии) и е имала огромен корем. Не се е мазала с абсолютно нищо по време на бремеността, за разлика от леля, която пък също няма пукната стрия.
Тогава не разбирам какво се косиш? :) Имаш хубав ген, други- не. Ако е и до ген при някои. Всичко си е индивидуално. Всички сме различни.
Никой с нищо не се успокоява. Това е нещо нормално и всеки трябва да се приема такъв какъвто е. Дори и големите имена :)
Biskfitka
07-09-2011, 22:40
Глупости.. Не,не е глупости.Каза ми го дерматолог. Затова и се препоръчва изоплзването на по-хидратиращи лосиони за тяло :)
malka_sladkka
07-09-2011, 22:56
Сори, ама не ги има всяко момиче :? :? :? Аз примерно нямам ;) А и не се получават само при момичетата :shock: Тва е като да кажеш, че всяко момиче има целулит, или паласки, или сланинки :-x Много обичате да слагате всички под общ знаменател....защото.... ?????
CupcakeMonster
07-10-2011, 01:03
Как от шоколад ще се получат бе ахаххаах :razz:
получават се от НЕ еластична и суха кожа,ако отслабваш или надебеляваш...
И не,не болеше с лазера,само леко боцване все едно..Ии да ти кажа забравих името на клиниката 8-) Медстом мисля...
cookie_master
07-10-2011, 06:59
ей само да не се карате! 8-)
сега се замислих,че 1 година пораснах с 3-4 см и може от това също може да се е получило :-o
FuckingFreak
07-10-2011, 07:45
Напълно съгласна. Майка ми е била много слаба като се е оженила, с мен е качила 13 кг и в момента няма стрии.
А това с 'хубавия ген' е супер тъпо. Стриите се премахват, когато са забелязани навреме. Глупаво е, ако например имате дебели крака/малко коремче и тнт да оправдавате мързелът си с това, че генът ви е бил такъв .. :?
едит: Едва ли е от това, че си пораснала. 3-4 см нищо не са, повярвай ми. Стриите се получават когато си дебел и рязко свалиш от масата и кожата ти не е достатъчно еластична..
cookie_master
07-10-2011, 08:25
Напълно съгласна. Майка ми е била много слаба като се е оженила, с мен е качила 13 кг и в момента няма стрии.
А това с 'хубавия ген' е супер тъпо. Стриите се премахват, когато са забелязани навреме. Глупаво е, ако например имате дебели крака/малко коремче и тнт да оправдавате мързелът си с това, че генът ви е бил такъв .. :?
едит: Едва ли е от това, че си пораснала. 3-4 см нищо не са, повярвай ми. Стриите се получават когато си дебел и рязко свалиш от масата и кожата ти не е достатъчно еластична..Опитвам се да намеря логично обяснение на това как съм получила стрии.И не,не съм надебелявала и после отслабнала :-o
ledenakrasota
07-10-2011, 10:05
Ей, тази неразбраност във форумите е страшна. Човек едно да говори за темата и конкретния случай, вие визирате всичко, всеобхватно. :shock:
Всеки си има мнение. Спора е излишен. Това, че се засягате си е ваш проблем. Аз отказвам да участвам в безсмислени спорове ! :)
Според мене си е точно от това, че си дръпнала и на височина и на кила малко (малко!) 3-4 килограма не ми се виждат страшни, сега да не се шашнеш и да спреш да ядеш ;) От друга страна тия 3-4 см. никък не са малко за година в сравнение с цялостния ти ръст. Хоризонтални или вертикални са ти стриите? Казват, че посоката в която ти е нацепена кожата е посоката, в която се е разпънала.
Аз като гледам, а по стечение на обстоятелствата съм се нагледала на "голи" хора :D почти всички имат, мъже, жени, млади, стари. Просто на някои, особено с по-тъмен тен не им личат толкова. и не само на бедрата, ами на корема, по ръцете, че даже и по гърба - кой където е расъл :D
Colouring
07-10-2011, 11:45
Глупости,не се махали никога.
Аз преди имах едни на бедрата от вътрешната страна,не знам как,но просто изчезнаха.Не съм ги мазала с нищо,а не бяха много малко.Сега наистина не личи нищо там. :)
Освен това майка ми ми е разправяла,че като е била на моите години изеднъж е дръпнала супер много на височина и й се получили доста стрии.Да,седяли са за известно време,но в момента няма никъде нито една(попринцип не е от най-слабите 8-) ).
Аз в момента имам малко на корема.Не знам от какво са се получили.Нито съм надебеляла рязко,нито съм отслабнала.Дръпнах нагоре само с 3-4 сантиметра,може от това да са.Сега викам с нещо да ги мажа,но не знам. :-o
cookie_master
07-10-2011, 19:17
Според мене си е точно от това, че си дръпнала и на височина и на кила малко (малко!) 3-4 килограма не ми се виждат страшни, сега да не се шашнеш и да спреш да ядеш ;) От друга страна тия 3-4 см. никък не са малко за година в сравнение с цялостния ти ръст. Хоризонтални или вертикални са ти стриите? Казват, че посоката в която ти е нацепена кожата е посоката, в която се е разпънала.
Аз като гледам, а по стечение на обстоятелствата съм се нагледала на "голи" хора :D почти всички имат, мъже, жени, млади, стари. Просто на някои, особено с по-тъмен тен не им личат толкова. и не само на бедрата, ами на корема, по ръцете, че даже и по гърба - кой където е расъл :Dхоризонтални са :(
CupcakeMonster
07-10-2011, 19:49
Стрийте не изчезват от самосебе си.Кожата се КЪСА и стават белези (стрий) Не се махат и изцяло с лазер,както обикновените белези от порязване например,именно защото кожата се разкъсва...Няма еластичност просто ! Затова червените се мажат със мазни масла,за да се подхрани кожата,да стане по мека и еластична..
cherrygloss
07-10-2011, 20:09
И аз имам стрии .. точно там където показа на снимката. Аз съм на 15 също, 1.68 , 56 кг и да - напълнях 3-4 кг и пораснах малко и веднага ми се появиха. Чувствам се много гадно, но какво да се прави 8-)
Четох една тема в друг форум, че ако по време на душ се търкаме с кафе или утайка от такова , се заличавали. Друг метод е свинската мас .. но не знам дали действа. :(
И аз имам. :? В началото на годината започнах по усилено да спортувам и отслабнах... И ми се получи гафа 8-)
cookie_master
07-11-2011, 08:01
не знам въобразявам ли си или свинската мас ми помага :-o