View Full Version : Баба и дядо - пари
Когато си ходите на село бабите и дядовците ви дават ли ви пари? Или пък на рожден/имен ден, или друг важен ден от живота ви, или пък просто ей така? :D
ми нали съм им внучка при това единствена и като имат дават :)
Biskfitka
07-10-2011, 22:26
Те са си в града и да дават ми :) Дори единият дядо ми каза,че ще дели парите за ш.книжка с бащата,защото той (дядо ми) ме учи да карам и държи и той да участва :D
LoveChocolate
07-10-2011, 22:38
като си отида на село и направо се къпя в пари :D
cookie_master
07-11-2011, 08:38
винаги ми дават ,даже вече ми е неудобно
martin97
07-11-2011, 10:01
като си отида на село и направо се къпя в пари :D
Може ли и аз?
martin97
07-11-2011, 10:05
Еми когато имам рожден ден или е коледа и двете ми баби дават 100 лева(понякога повече,понякога по-малко).Също ми дават пари като работя на село (20-50 лева).
beyonce21ashanti
07-11-2011, 10:52
Аз имам само 1 баба (дядовци-не) и почти всеки ден се виждам с нея (като малка-всеки ден). И още от малка наще са ми забранили да й искам пари, ако имам нужда те ще ми дадат, но баба пак си ми дава на рожденни дни, Нова Година и т.н. :D
Bonbonchencetyy
07-11-2011, 11:10
Еми то такова,аз имам един дядо и 2 баби.Дядо ми и една от бабите живеят до нас,а другата ми баба-на другия край на града.Баба ми и дядо ми всеки месец ми дават по 10 лв. от всеки,а за специални дни-по 25 лв.Иначе другата ми баба ми дава 5 лв. на месец и 10 лв. за специални дни.
Greennight
07-11-2011, 11:25
Дават ми винаги...
malkasladka
07-11-2011, 12:31
Да, дават ми пари и вече ми е супер неудобно...приготвили са ми 500лв за рождения ден...ако ги откажа започват са се сърдят и после ги намирам пробутани тайно в някой мой джоб на дреха, шкафче в стаята и т.н.
badsector
07-11-2011, 12:37
Да, дават ми пари и вече ми е супер неудобно...
Мани, с брата одъртяхме вече и продължават да ни дават. И дума не може да става да им откажеш. За т'ва гледаме да им купуваме разни глезотийки.
Дам, дава ми баба и на мен ми става неудобно, защото с тия мизерни пенсии...
mimiinka
07-11-2011, 13:42
На мен баба и дядо всеки ден ми дават по 2лв. :D
BlueKnife
07-11-2011, 16:04
Да, дават ми пари и вече ми е супер неудобно...
точно.
stefko1996
07-11-2011, 16:27
[quote=LoveChocolate]като си отида на село и направо се къпя в пари :D
Ок това беше много добро мисля и по добро не мога да измисля!!!!!!!!!!
всеки път като отида при тях ми дават пари.. супер неудобно ми е, а като им кажа, че не им искат парите се сърдят
Имам 2 баби и един дядо. Едната ми баба постоянно ми дава пари като си ходя на село и разбира се когато има възможност.
Другата ми баба и дядо не ми дават. Даже и за Коледа не се сещат и се налага мама и тати да им напомнят, а за рожденни дни не ми дават също. Дядо ми вика "завърши с отличен успех и ще ти дам 100лв" и ок аз завърших с 5.90 и той ми заяви, 1е това НЕ Е отлично завършване и каза няма да ти дам нищо :D Даже не знам къде си харчат пенсиите. 8-)
mArMaLaDkA
07-11-2011, 19:39
Напоследък съм вдигнала ръце от баба и дядо, най-вече от бабинка, понеже в старанието си, често прекалява. Готви специално за мен - и ми праща, все прави разни неща, които обичам, в което няма нищо лошо, обаче всеки път, връщайки се от тях, са ми умалели ръцете, понеже мъкна някакви огромни чанти с храна. Все им се виждам недохранена и изнервена, а на мен просто ми омръзва да играя ролята на мило и добро прасенце. По едно време само един чифт дънки ми ставаше - ластични, при това. Най-голямата ирония е, че не живеят на село, а на ЦЕЛИ 15 минути от нас. 8-) И пари си заделят от пенсията, което смятам, че е ненужно, понеже нуждите ми са напълно задоволени. Почти всеки път нося нещо за почерпка и получавам смъмряне, че съм си изхарчила парите, ще кажеш, че една кутия сладолед примерно ще ме доведе до банкрут. Страшно съм им благодарна, най-вече за емоционалната подкрепа, която са ми оказвали и ми оказват, понеже без тях надали щях да съм същата. Колкото до девойката по-горе - най-нормалното нещо да се грижиш за семейството си. Повечето възрастни хора милеят за децата и най-вече - за внуците си, и дават мило и драго те да са добре. Върховна глупост е на 60+ да си все толкова глупав, колкото и на 20, и себичността и скъперничеството ти да вземат превес на разума(който в случая явно липсва).
Biskfitka
07-11-2011, 22:17
Даже не знам къде си харчат пенсиите. 8-)Те сигурно нямат сметки всеки месец и не се хранят,прибират парите в буркани :-o
едните баба и дядо ми дават 50 лева за коледа и 50 за РД и понякога някаква символична сумичка пари (5,10 лв) за завършване на годината или великден
другите същата работа, 50 лева за НГ, 50 за РД, пари за баба марта, 15 септември, имен ден..
като ми дават хич не ми е неудобно, защото и без това се случва рядко ;)
лятото като ходя при баба тя ми дава всеки ден по нещо 'да си имам' ..само тогава ми е малко кофти, ама пък е за 20тина дни така че..
exxxclusive
07-12-2011, 07:38
Винаги ми дава бабето ! :D
Даже не знам къде си харчат пенсиите. 8-)Те сигурно нямат сметки всеки месец и не се хранят,прибират парите в буркани :-o
хах..мога да ти кажа, че ние им плащаме част от сметките. Те гледат животни на село + това имаме си градина, където отглеждаме различни зеленчуци :) Разбирам, че това не ти е ясно и за това говориш така :)
Biskfitka
07-12-2011, 18:27
хах..мога да ти кажа, че ние им плащаме част от сметките. Те гледат животни на село + това имаме си градина, където отглеждаме различни зеленчуци :) Разбирам, че това не ти е ясно и за това говориш така :)E това вече е друго :) Ами имат си хората разходи,и аз имам една пра баба,която е много стисната,а има пари ..разбирам те 8-) За рд и някои празници ни дава де :)
Като ида на село все ми дават пари,все ми ги бутат в някой джобб.. по 5-10 лв.. :-D .. Другите са същата работа.. :-D