Влез

View Full Version : Наще имат ли право да се държат така ?

Greennight
07-12-2011, 16:53
Наще се държат с мен много гадно и пренебрежително.Сега съм на село и без да ме питат изобщо ме карат да се върна обратно в София,за да доведа брат ми,след това трябва да го водя да му шият униформа,щото глезльото не може да се оправя сам и на следващия ден трябва да ставам в 5 часа,за да се връщаме обратно на село...Дори не са ме питали,а направо ми заповядват.Държат се с мен като с няква стока,която няма мнение по никъв въпрос...Мисля сега да им направя напук и да зарежа брат ми да си се връща сам,а аз да остана в София...Не разбирам къв проблем е толкова да пътува сам в 1 скапан влак.Вече е на 11 години,а буквално не може да си обърше гъза сам...И това е само 1 пример за пренебрежителното им държание.Водят ме навсякъде с тях без дори да ме попитат дали искам.Омръзна ми да се държат така с мен...Вие кво бихте направили на мое място ?

Priceless
07-12-2011, 17:17
На колко си ? Според мен докато не започнеш да живееш самостоятелно ще трябва да се съобразяваш с родителите си.

Greennight
07-12-2011, 17:56
На колко си ? Според мен докато не започнеш да живееш самостоятелно ще трябва да се съобразяваш с родителите си. На 15 съм,е то тва не е съобразяване,а буквално робство...

MissArrogance
07-12-2011, 17:56
Ако бях на твоето място, определено нямаше да мога, да издържа и отдавна, щях да съм говорила с тях по този въпрос, независимо от последствията. Най - мразя това, някой да не зачита мнението ми и да не ми дава право на свобода и избор.
И да, на колко години си наистина ? Ако си на 14,15 и нагоре, според мен, това определено не е нормално. Говори с родителите си. Обясни им, че искаш да си по - самостоятелен. Докажи им, че можеш и сам да вземаш решения и при това, правилни.

ЕДИТ : Чак сега видях, че си отговорил за годините.

PLEYGIRL
07-12-2011, 20:59
Освен с разговора можеш и друго да направиш ... когато родителите ти поискат да те заведат някъде ти им кажи че не искаш и отстоявай мнението си. Явно вашите искат да те направят такъв какъвто те искат да бъдеш...

alice13
07-12-2011, 21:23
еми да ти кажа и наще се държаха с мен по този начин, ама после си отстоявах правата... 1 имам лична карта ( не е голяма работа ама... все пак помага ) 2 мога да се грижа за себе си!! 3 ще направя всичко друго освен това... дали ше чистя нещо.. бе к'вот и да е.. смао и само да не стане това което не искам... поговори с тях :) :)

Daisy11
07-12-2011, 23:35
Не изоставяай малкото беззащитно дете,то не е виновно че ваще са правили деца без да мислят после дали ще имат време за тях. Със сигурност не искат де те натоварват или нещо от сорта просто нямат време и ти си им спасението. И мойте ме мъкнат навсякъде и нямам право на отказ щот тогава се почва ...ти от тва семйство ли си,да не си тука само за да използваш да има къде да спиш...бля-бля. Предполагам много родители са така. Но това не е чак такъв проблем, нали не те карат да работиш на нивата 8-) или въобще да работиш.

Tiin
07-13-2011, 08:52
Амии поговори с тях и им кажи,че не ти харесва отношението им към теб

DesireToFire
07-13-2011, 08:59
Първо - малък/а си. Аз ще правя 17 и още се съобразявам с нашите, когато трябва да се ходи извън града. Колкото до сестра ми, която е на 10. Ами тя даже не иска да стои сама у нас за 2 часа, а пък за пътуване сама в автобус/влак да не говорим.