View Full Version : Ще боли ли ?
nocoment
07-15-2011, 09:23
Здравейте. Не знам дали темата ми е за този форум, но ... Аз съм почти на 12 и на повечето ми приятелки вече им е дошло. Една от тях ми разказа, че много боляло. Наистина ли е така ? И някъде чух, че първо трябва да ти пораснат гърди, за да ти дойде мензиза ? Мисля, че не е така, но питам за да се уверя . :)
SisiStrange
07-15-2011, 09:27
При всяко момиче е различно. Мен изобщо не ме боля. Даже много се изненадах като забелязах. И не е нужно първо да ти порастнат гърди. Моя дойде, когато бях на 11 и още бях сравнително плоско лапе.
OnlyMeAndYou
07-15-2011, 09:28
Болката при всеки е индивидуална. А това за гърдите не е вярно. Има много жени, които имат много малки гърди. Не знам кой ти го е казал, но го попитай според него дали те нямат цикъл.
Попринцип боли 1-2 ден по усилено от другите,ако усетиш болка вземи някакво болкоуспокояващо.
-Бусколизин
–Ибопронмакс
-Хексалгин.
Кога ще ти дойде цикълът зависи лично от организма ти.
При мен лично 2 години преди да ми дойде ми растяха гърдите.На 11 год. ми дойде цикъла.Корема боли 1-2 дена,но наистина това зависи само от организма ти.За болкоуспокояващо са ми казвали Ношпа,но изобщо не ми помага.При мен болката е много силна и единствено ми действа Ибопром. :) Не е задължително да ти дойде цикъла сега,на някой им идва на 15год,дори познавам и на 17.
Priceless
07-15-2011, 10:40
Още колко болки ще понесеш .. това нищо не е 8-)
nocoment
07-15-2011, 11:04
Още колко болки ще понесеш .. това нищо не е 8-)
Да, обаче сега за това се тревожа. Иначе мерси за всички коментари :) :D
SmilezZz
07-15-2011, 11:21
1. Няма значение дали имаш или нямаш гърди.
2. Болки ? Строго индивидуално си е. При мен нямаше нищо. Даже точно същия ден имах рожден ден и не съм го усетила,вечерта влизам да се къпя и само виждам.... дошло ми е. Добре,че не се бях оцапала. :lol:
3. На 12 си си. За къде бързаш ? Като ти дойде - ще искаш да го нямаш. Вярвай ми. Пък и си е нормално. Става ненормално,след 16 годишна възраст 8-)
MimssXdd
07-15-2011, 14:07
на мен болката ми минава с леки упражнения :) ;)
Познавам момичета, на които като им дойде и 1-2 дни не могат да станат от леглото. Една приятелка даже толкова я боли корема, че реве и повръща и тъпите хапчета не действат :( Но това са по-редки случаи, по-вероятно е само да ти е леко дискомфортно или да те боли, но не много силно и за кратко. А пък има и момичета, които не усещат нищо. :)
може да боли адски много да...на мене ми се случва рядко, обаче когато боли е ад
имам позната, която всеки път беше до спешното, а това продължава от първия и цикъл до момента, когато е на 21...
dream1707
07-15-2011, 18:08
Аз дори не усетих като ми дойде... :D Бях в един автобус в задръстване, когато е станало... и като се прибрах у нас се чудих кво може да е това... щото първоначално не беше червено на цвят ;д
Не е казано, че ще те боли. Майка ми примерно някой път не може да стане от леглото от болка, а мен никога не ме е боляло. Индивидуално си е. :)
LambOfGod
07-15-2011, 19:23
При всяко момиче е различно. Мен изобщо не ме боля. Даже много се изненадах като забелязах. И не е нужно първо да ти порастнат гърди. Моя дойде, когато бях на 11 и още бях сравнително плоско лапе.
Точно така.
Аз бях на 12, но не ме е боляло особено много.. единственото "отклонение" беше, че няколко дни преди това едното ухо постоянно ми тиктакаше и спря, когато ми дойде! :D :)
Аз дори не усетих като ми дойде... :D Бях в един автобус в задръстване, когато е станало... и като се прибрах у нас се чудих кво може да е това... щото първоначално не беше червено на цвят ;д
точно така и при мен 8-)
rebeccaa
07-17-2011, 11:03
Аз съм чувала, че при по - развитите идва по-бързо, но явно не е така.На мен ми дойде в 5 клас-началото на 6-ти.
Иначе - не , не боли , боли те корема или кръста , това са симптомите , че ти идва и все пак до 16 годишна възраст е нередовно.Няма нищо болезнено :)
st3finka
07-17-2011, 16:51
Бях на 11,когато ми дойде за пръв път.Не ме болеше..Даже бях изненадана,че не ме болеше.Повечето хора,на които им беше дошло казваха,че много боляло...ала бала..Но първия път - не ме заболя!
При всеки е различно обаче нататък ; някои ги болят гърдите..корема,главата.. (: При всеки е различно. :)