SuNsEt
07-15-2011, 10:11
Момиче на 17 години съм.Когато говоря с майка ми и повиша леко тон примерно или и говоря малко по-различно(примерно съм леко ядосана или дори когато съм щастлива) тя винаги си мисли,че и крещя или "създавам проблеми и пак съм недоволна".Започваме да се заяждаме от някакви гкупости,които тя сама прави -от мухата слон.Когато нещо не й хареса как й отговарям ми затваря телефона(а аз много мразя това) или започва "нали знаеш,че много бързо мога да ти спра кранчето,какво пак искаш от мене ,много си малка за да ми отговаряш" и започва да изрежда някакви заплахи във вид на наказания.Тя иска винаги всичко да знае,но аз и спестявам доста неща,защото знам,че няма да реагира добре.С приятеля ми много сме се карали за това,че тя примерно няма да ме пусне еди си къде и той много пъти ми е казвал,че трябва да говоря с нея и даи кажа направо каво мисля,но мен ме е страх.Всички ми повтарят ти си на 17 години,не си малка,тя трябва да разбере това.Майка ми е разведена и живее с приятеля си.С него се държи по същия начин и даже е имало моменти,когато го прави нарочно,горкия човек,понякога се чудя как я издържа.Затваря му телефона,отговаря му троснато и ВИНАГИ СЕ СЪРДИ ЗА НАЙ-МАЛКОТО.Вечно тя е изстрадалата,вечно тя има най-големите проблеми и тн.Да,наистина живота и определено не е лек,но това не означава,че трябва да си го изкарва на мен!Баба ми(нейната майка) се държи горе долу по същия начин с нея -когато нещо не и хареса(на баба ми) започва да прави скандали и какви ли не глупости за дасстане нейото,а майка ми я е страх да и отговори ясно и точно,защото апартаментът,в който живеем бил на името на баба ми и тя можела да ни изгони.Вечно баба ми държи майка с тоя скапан апартамент и вечно майка ми ме държи с някви мои неща.За това,когато нещо е много важно за мен гледам да е и го казвам,за да не почне да ми казва "ще ти го забраня".Приятелите ми постояно ми говорят как не можели да повярват,че майка ми е толкова строга(а тя не е строга,а ужасно заядлива и се държи гадно) и как не ми давала да ходя с тях по хижи,с приспиване и тн.Според майка ми за мен е още рано за бая неща,въпреки че вече съм направила много неща,с които израстнах като човек.Сега съм при баба ми и майка ми чак от София продължава да ми скапва настроението.Вчера излязох с едни приятели вечерта и тя ми се обади да ме провери(защото баба ми ме изклюкари) и започна даме разпитва по телефона ,а аз не можех да и кажа направо,защото всички ме слушаха.Стана ми много неудобно и трябваше да се прибирам...егати.После пак ми се обади като се прибрах пак да ме провери и аз много се ядосах и наистина започнах да и говоря троснато.Днес ми се обажда и аз мълчах по телефона и тя ми затвори.Ужасно много се дразня ...сякаш не разбира от човештина тая жена.НЕ ИСКАМ да водя нейния живот,а вече виждам,че и аз започвам да се държа така с приятеля ми както тя с нейния и понякога направо изцяло съм като нея.Това ме кара да се чувствам много зле,защото НЕ ИСКАм и аз като майка ми с баба ми да ме е страх да кажа едно гък и да си мълча за всичко. :(