Влез

View Full Version : Лошо ли е да си различен?

mimsssssss
07-16-2011, 18:50
Защо не се гледа с добро око на хора, които имат татуировки, пиърсинги, ярки цветове коса - зелени кичури, лилави коси и още, свлечени дрехи, ярки дрехи и т.н. и т.н.? Кому пречат със стила си?
Не мога да разбера, защо гледат странно тях, а не някой примерно с огромен силиконов бюст, реконструирана брадичка, нос и скули и в тоя ред...?
Темата я правя, защото среща както положително настроени хора към мен, така и отрицателни. Още повече, че сега съм 2 курс и от успех 5,60 един дядка ме къса 3 пъти на изпит, и то само заради това как изглеждам. И вече се чудя кво да правя. А и скоро ми предстои интервю за работа. Дали да се облека като монахиня от главата до петите (не разбирайте буквално - например риза с дълъг ръкав и дънки и маратонки), или да си заложа на моя стил?
Живота ме представя пред такива дилеми, че... някой път съжалявам, че не съм от стадото, а напротив - набивам се на очи.
Пък сега и майка ми ме жегна с израза " Не искам дъщеря ми да е цялата надупчена!", от което леко изперквам.
Вие срещате ли проблеми някъде? Как се справяте с тях? А смятате ли, че погледа на света ще се промени и няма да слагаа рамки на всеки да го съди? Ще имаме ли някога наистина право на личен избор? А вие критикувате ли другите?

ver4eto007
07-16-2011, 19:39
Ами к`во да ти кажа ... в нашата хубава страна е пълно с консервативни хора, за които всяко различно нещо е грозно и неправилно. Тези хора живеят по скучен стар сив начин и никога ама абсолютно никога няма да приемат нещо различно и свежарско, защото за тях т`ва едва ли не е табу. Имат някъв супер остарял начин на мислене. Е, не ги виня, хората все пак са живели във време, което е изисквало т`ва от тях, но нека не го налагат на децата си, защото тая дискриминация не води до нищо хубаво. А най-смешното е че точно тези хора се оплакват, че държавата ни не е развита, и пускат коментари от типа "Ехее къде е Америка къде сме ние" :D . С тези тесни възгледи на хора, които не искат да се променят наистина никога няма да се радваме на модерна и демократична държава.

Проблеми с т`ва се срещат навсякъде, особено в институции като училището и университета в твоя случай. Как се справям ли? Ми правя се на непукист ( знам че е трудно, но щом се налага пускаш се на режим totally ignoring и т`ва е - живееш си живота както ти е кеф). Погледа на света отдавна се е променил и няма наложени рамки за това как изглеждаш, но погледа на България няма да се промени. Тук различните хора са едва ли не престъпници и сигурно според тия "нормалните" както те наричат себе си трябва да ги бичуваме :lol: . Право на личен избор винаги има, стига да не си зависим от някой друг, а критиката при мен рядко се среща, защото аз съм на мнението, че всеки трябва да бъде такъв какъвто иска, а именно индивидуален. 8)

Таа така ... в САЩ различните хора просперират, а тук във Велика България отбелязват тотален регрес.

cigarettekisses
07-16-2011, 19:47
хората са повърхностни,това е.
според мен е хубаво да имаш ярко изразена индивидуалност.
тъпото е,че повечето са еднакви и ги е страх да бъдат себе си..

Mirage3
07-16-2011, 20:39
Имам две-три такива приятелки. Коментират всеки без проблем. Обаче най-хубавите си остават без собствен стил, с дрехи от Kenvelo, каквито има половината град. Аз например искам да си изградя стил, даже няколко. Но да се върнем на темата - супер много се дразня от повърхностните хора. Учудвам се, че не могат да разберат, че човек носи каквото му харесва. Всеки има различен вкус. :? Като почнат да коментират какво носи всеки, ми става гадно, НО си изразявам мнението относно тях.

mimsssssss
07-16-2011, 21:26
Ново 25! Сега пък говорим тука с едни познати и видиш ли как космат мъж няма да си обръсне космите на краката, било ужасно грозно и неприятно о.О Аз разбира се, веднага казах, че ще ми е по - грозно с обръснати ако е... оле оле... И още нещо, който разбере че не пуша цигари ме гледа много странно (ако съм излезнала в компания на 10 човека, 9 от тях пушат, а ние с другият непушач сме аутсайдери.)
Иначе относно развитието на България, винаги съм се чудела точно това. Как искат страната да се промени, като никой не прави нищо по въпроса или ако някой прави промени всички го целят с каъмни едва ли не. Живеем в 21 век, а хората имат разбирания все едно са в 19в. В някои градове дори се гледа странно ако една жена работи, а не е домакиня само в къщи. Другаде пък примерно развода се смята за нещо срамно... Абе кво да кажа. Дай ракията и салата, пускай новините и псувай парламента - т'ва си е България.

п.п. Разбира се, че се гледа с добро око на някой който е с дънки и тениска - защото е като почти всеки друг по пътя - един от нормалните. Марки като Кенвело и Теранова са смятани за най - добрите и всеки, който е облякан с тях е много як :lol: , тея дето са с дрехи от втора ръка с незнайна марка или няква обикновенна рокля без етикет пасти да ядат... 8)
Очаквам всеки момент да ме попитат ластика ми за коса ква марка е, защо не ползвам фон дьо тен и как може спиралата ми да е 8лв, а не 34лв... и по дяволите защо не си правя вафли в корените, поне да я тупирам тая коса??? :-o

marin4itu
07-16-2011, 21:39
И аз имам пиърсинги, е не са много, имам и 2 татуировки и честно да ти кажа не съм забелязала някои да ме гледа негативно заради това. Е най-вероятно някоя бабичка или дядо, но не ми пука. Пушачка съм, правя го защото ме кефи, но никога не бих казала, че примерно ти си няква долна и тъпа, след като не пушиш. Купувам си дрехи, независимо каква марка са, имам дори дрехи от втора употреба, обаче си ги нося, защото ми харесват и ми стоят добре. Не понасям 100 тона фон дьо тени и такива глупости. Дразни ме тупирана коса, защото не само изглежда зле, ами и супер оредява косата.

На мен ми харесва да съм в компанията на стойностни хора, с които да си имам приказка. С другите просто не общувам или, ако са ми познати, от една учтивост ги поздравявам.

Просто хората вече са толкова злобни, егоистични... грозно е..

Goddess
07-16-2011, 21:52
Ма и такива като тебе са ми много смешни да ти кажа, с приказките за "стадото". Бунтари, мислят се за различни и индивидуални, ама после 'що аджеба ги третирали като различни ? А истината е, че и ти със сигурност не си единствения и неповторим екземпляр и със сигурност стилът, към който се продържаш не е "твой" и има още стотици хиляди изглеждащи и държащи се (стилово) като теб. И мен не ме кефи момиче с татуировки и обеци по всевъзможни места, но и да те видя няма да ми направиш впечатление, защото не ми дреме как изглеждаш и колко различна се чувстваш. Не мисли, че някой толкова се е впечатлил от външния ти вид и е седнал да те анализира. Всеки има право да изглежда така, както иска и респективно да не харесва външния вид на другия. Съответно и на интервюто за работа, интервюиращия или работодателя има пълното право да не те хареса, макар и само заради външният ти вид. Особено пък ако работата е свързана със срещи с хора - и аз не бих наела човек с татуировки и обеци. Може би защото съм от стадото. Разни(прости) хора, разни(прости) идеали. Всеки си знае за него си, както ти не харесваш теранова, кенвело, вафли в корените и топиране, недей да питаш защо има хора, които не харесват теб...така сме устроени хората, не можеш да промениш света...

TheBeatles
07-16-2011, 22:02
Е, извинявай, ама как да не те късат на изпит.... А още повече интервюто за работа... Ако аз съм учителя\шефа и някой ми дойде да си развява ци*ите, целия надупчен и татуиран, е, как да не го изгоня? Поне като ще кандидатсваш за работа се облечи като хората. Жал ми е за майка ти... И аз да имам такова дете, и аз щях да се оплаквам...

Biskfitka
07-16-2011, 22:40
Въпрос на мнение.И на мен не ми харесва момиче с някакви дрехи,които повече подхождат на мъже,груби татуировки и много обици по тялото,но нямам нищо против ако има такъв човек около мен,в компанията и т.н. :)
Както аз предпочитам да приличам на някоя пайнерка ( е не буквално де ;д ),така има и хора,които са в другата крайност. :)

radeberger
07-16-2011, 22:50
Обличай се според ситуацийте. Извинявай, обаче не можеш да отидеш на изпит или интервю за работа със смъкнати дрехи, пиърсинг на всякъде и шарена коса. Мисля, че си достатъчно голяма да знаеш кога ще оставиш добро впечатление и кога не. Пък иначе в ежедневието си имай какъвто искаш стил.

Plikchencce
07-17-2011, 00:52
Аз също залагам на по-различен стил . Малко странно ме гледат и когато една моя приятелка си направи косата черно и червено ( ама огън червено ) реакциите бяха :
- Що се сасипа ?
- Кво ти е на главата ?
- Ти си луда
- Оправи си косата МА !
Та искам да кажа , че безличието е номер 1 . Ако си намацана кака с якото обемче , клинче и туника си ДЪ БЕСТ ! Не бъди една от всички клонинги по улиците . Бъди различна , да не ти пука за другите :-) Само успехчета ..

iLovePussyJuice
07-17-2011, 03:36
Зависи.

SisiStrange
07-17-2011, 07:04
Обличай се според ситуацийте. Извинявай, обаче не можеш да отидеш на изпит или интервю за работа със смъкнати дрехи, пиърсинг на всякъде и шарена коса. Мисля, че си достатъчно голяма да знаеш кога ще оставиш добро впечатление и кога не. Пък иначе в ежедневието си имай какъвто искаш стил.
Съгласна съм с това.

Аз не разбирам защо всеки се опитва да се различава само с външния си вид. Най-лесно е да си боядисаш косата, да си направиш 5-6 пиърсинга и да сложиш розови гащи със зелен потник и да кажеш: Аз се различавам от вас! Ама си е друго да си различен с нещо твое, напълно уникално, с което хората да те запомнят завинаги. Нещо, градено в характера ти, в хобитата ти, в личността ти.

mimsssssss
07-17-2011, 07:13
Не ходя смъкната, а с някоя пола и потник, обикновенно ще са зелено и синьо съчетани, че много ме кефи. Косата ми е черна, обикновенно вързана, може и на кок, или леко намачкана с пяна. Тва със смъкнатите дрехи, пушачите, шарените коси, пиърсингите и обеците го дадох само като пример. Лично аз ако облека риза нищо не се вижда и си изглеждам нормално, ама в тея жеги слагам потници и тениски. И не, не съм тип бунтар, нито се правя на невинна овчица, нито търся внимание, още по - малко съдя някоя поп фолк фенка как се е облякла. Аз пък си падам по Пинк и Фърги, тва не ми пречи да говоря с фенове на Азис. Дай сега едните ако си падат по Левски и са в синьо да тръгнат да млатят цесекарите. Ами за мене тва е първобитна работа.
Мисълта ми далеч не беше да се правя на супер индивидуална и неповторима. Просто определено се забелязвам от далеч и в компания на по възрастни получавам критики или коментари. Въпросите, които ме интересуват ги зададох в първото си мнение
"Вие срещате ли проблеми някъде? Как се справяте с тях? А смятате ли, че погледа на света ще се промени и няма да слагаа рамки на всеки да го съди? Ще имаме ли някога наистина право на личен избор? А вие критикувате ли другите?"
И още нещо, тъй като ми предстои прословутото интервю за работа, какво ще спечеля ако се облека от врата до петите и никой не види нищо, а на следващият работен си дойда както аз си знам? Няма ли пак да ме уволнят? То договор не се прави на първият ден. Много ми е зор сега да реша кво да правя изобщо. То тея татуировки не пречат на хората приемрно от хигиенна гледна точка. Повече разбирам да бяха расти, ще има някоя буба в тях, може да намирисват ако съм ги къпала скоро... ами то са си на мен и не пречат никому :-o

xoxi
07-17-2011, 08:57
По-възрастна компания. Тук е проблема. По-възрасните са с коренно различни разбирания, по тяхното време това е било немислимо. Не са им давали да ходят на училище с дълги нокти или лак, а какво остава някой да си помисли за пиърсинги и разноцветна коса.
Баба ми преди време едва не откачи, като видя, че имам 6 дупки на ушите. Не можеше да повярва, че съм направила такова нещо. И не ми вярваше, че ме пускат в училище така. Дори за ноктите не вярва. За нея е немислимо да отида с дълги и с черен лак нокти на училище. Колкото повече промени правя по себе си, тя толкова повече се възмущава.
Просто това си им е начин на мислене на по-възрастните. Не трябва да се впечатляваш особено.

А държанието на нашето поколение аз си го обяснявам единствено с избиване на някакъв вид комплекси. Човек, който е открил себе си и е наясно със собствения си стил, няма да тръгне да коментира останалите и да изразява гласно позицията си относно другите. И говоря само за България. В другите страни, в които съм била отношението на хората е много по-различно.

Аз с външния си вид проблеми не съм имала. В ежедневието съм такава, каквато съм. Когато обаче случаят изисква друго, нямам против.
Авторке, глупаво ще е от твоя страна да отидеш на интервюто във вид, който ще се хареса, а на другия ден да се изтупаш с твоя си стил. Ако работата ти изисква повече общуване с други хора, то трябва да си в тоя вид, който се смята за приемлив, независимо какво искаш ти. Всеки ден!

iBloodSucker
07-17-2011, 15:38
Е нали сега е модерно да си облечена като няква проститука, която отива на работа, минаваща през центъра всички да я забележат.Адски тъпо и отвратително според мен. :? Ходи си облечена както те кефи и не се влияй от мнението на другите ..

BrokenInnocence
07-18-2011, 08:02
Явно просто такава ти е средата. Аз имам пиърси тук-там, имам два татуса, всичките ми дрехи са куча марка :D, никога досега не съм усещала негативно отношение към себе си било то в компания, било на работа, в университета или където и да е. Сега, вярно, че през последните 5 години рядко съм се сблъсквала с Бг действителността, но все пак, повече от половин година работих в Бг и нямах проблеми. Забелязала съм обаче, че хората не се дразнят толкова на различното колкото на това различното да им се тика нарочно в очите. Ако ти се смяташ за или се изживяваш като аутсайдер и другите ще те приемат за такава. Какво значи "аз съм различна", всички хора са различни за Бога, стига с тея глупости тип "Те са стадото, аз съм единствената уникална, неповторима, единствена".

И както казаха по-горе, обличай се според ситуацията. Когато си в професионална среда не можеш да "останеш вярна на стила си" защото там има определени изисквания, които важат за всички, независимо дали слушат Фърги или Азис.

И не ходи на интервю за работа с дънки и маратонки.

mimsssssss
07-18-2011, 09:23
И аз не живея в България, но уча в бг университет и там имам повече проблеми.
Иначе за работата точно с маратонки ще ида, че се иска движение :-D
а за всичко останало, явно наистина никой не ми е разбрал първото мнение или си четете през ред...

anonymous708973
07-18-2011, 12:06

+ 1
И аз не гледам с добро око на зелени, лилави, сини коси, пиърсинги на 50 места и нелепи татуировки по цялото тяло.

Не знам за каква работа кандидатстваш, но аз бих отишла с прав официален панталон (черен, бежов, сив) и подходящ цвят летен топ.

VampireGirl95
07-18-2011, 14:20
Повечето хора гледат по облеклото, вместо това което си!Ей т'ва е супер тъпо..Преди години родителите ни са нямали това което имаме.Например компютър, такива технологии както сега.Съмнявам се да е имало пиърсинг, защото това за мен са пълни простотии!За какво ти е да се дупчиш за да си модерен, в крак с модата?Е, ясно е че има хора на които им харесва, но за мен няма смисъл..След години ще ти останат белези.Представям си някоя възрастна жена да има дупки по езика, веждите, пъпа, че и на други места.Бъди такъв какъвто си!Това, че има хора които не ти възприемат стила, да не ти пука, но недей и да се правиш на яка .. През последните години всички се обличат като уличници, деца на 14 години раждат, правят каквото правят.. Така, че mimsssssss мисля, че ме разбра! :}